fizyk 03.06.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Tu cichosza, tam cichosza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.06.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Fizyki - spojrzałam na Wasze zdjęcia - działkę macie po prostu bajeczną, a i domek nieźle się zapowiada ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.06.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Stmara- przy Krepieckiej buduje Wukan a przy Przemyslowej ja. Gdzie kupowaliscie beton, najlepiej z pompa. Beton B20 z ARTBET-u na Grygowej po 190 zl do tego pompa za 22 zl to ceny do zaplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.06.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Fizyki - spojrzałam na Wasze zdjęcia - działkę macie po prostu bajeczną, a i domek nieźle się zapowiada ! Dzięki Ellu! Po niedzieli lejemy stropik (mam nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.06.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Witaj Tomek_bp, mój mąż przez jakiś rok pracował w Białej. Powiedzcie mi jak to jest, jak chcę doprowadzić wodę od trójnika do domu, ale nie mam jeszcze ani pozwolenia, ani tym bardziej wszystkich uprawomocnień, dzienników budowy itd. Czy musi to być, czy mogę zrobić to teraz przed uzyskaniem pozwolenia? Czy przebieg wody musi wyznaczyć geodeta (wpisuje to w dziennik czy nie?)? Czy musi być to odebrane przez kogoś uprawnionego, i ile może to kosztować? Jak ktoś wie to prośba o odpowiedź, chociaż na część pytań. A od poniedziałku chyba zacznę dzwonić do Satrostwa z pytaniem, kiedy to pozwolenie już będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.06.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 MaPi - wydaje mi się , że aby zrobić przyłącza - trzeba robić tylko zgłoszenie. Ale pewien nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.06.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 MaPi - wydaje mi się , że aby zrobić przyłącza - trzeba robić tylko zgłoszenie. Ale pewien nie jestem Ale gdzie to zgłoszenie? Do starostwa, do gminy, do wod-rolu (to taki nasz mpwik)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.06.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 MaPi - wydaje mi się , że aby zrobić przyłącza - trzeba robić tylko zgłoszenie. Ale pewien nie jestem Ale gdzie to zgłoszenie? Do starostwa, do gminy, do wod-rolu (to taki nasz mpwik)? Chyba do starostwa. Najlepiej zapytać w MPWiKu. Przyznam - nie wiem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_bp 04.06.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Witaj, Tomku. Co Ci zrobił elektryk ? Co budujesz? na razie zalatwiam papiery (mapa sie drukuje) paradoksalnie im masz dalej do slupa to prąd wyjdzie Ci taniej, Pani w UM okazała się mało kumata i mapa się opóźniła, a na działce ma stanąc D 53 z kolekcji Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 05.06.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Witam wszystkich U mnie nastał etap wykończeń (domu i siebie). Mam już wykonaną instalację wodną, kanalizacyjną, elektryczną oraz piony C.O. Teraz tynkarze wykonują tynki.Też jestem w klubie tynków cementowo-wapiennych. Pawson pytałeś o ceny za tynki cement-wap., oto one (u mnie):- robocizna 7 zł/m.kw.- materiały (wszystkie) ok. 2.5 zł/m.kw. Guit podeślij mi na priva informacje na temat balustrad do balkonu i schodów (wykonawca, ceny).Jak Ty się uchowałeś bez balustrady, słyszałem że teraz bez wykonanych balustrad schodów i balkonu nie dostanie się z Nadzoru Budowlanego pozwolenia na zamieszkanie. PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_bp 05.06.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 zamierzam zrobic ogrodzenia z kamienia, na razie kupilem tego 20 ton, mniejsze i większe, szukam fachowca z okolic Białej Podlaskiej aby mi to wszystko wymurował mniej wiecej tak jak na fotce http://tmec.photosite.com/Album1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_bp 05.06.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 zamierzam zrobic ogrodzenia z kamienia, na razie kupilem tego 20 ton, mniejsze i większe, szukam fachowca z okolic Białej Podlaskiej aby mi to wszystko wymurował mniej wiecej tak jak na fotce [url http://tmec.photosite.com/album1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 06.06.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 wukan oczywiście, że się nie dostanie schody robił mi naprawde swietny fachowiec - ale to nie sa schody ażurowe, tylko obite dębem betonowe, a balustrady robię sam - profil zamknięty 4x3 i na to dechy wyjdzie najtaniej pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.06.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No, to garaż już stoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.06.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 No, to garaż już stoi... no to oblewamy :):) Bo inaczej sie rozeschnie i rozwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 To już jest gdzie grilla, piwo i ekipę trzymać Jesteście lepsi od nas - my już wszystko hurtem Gdzie w końcu zamówiliście te blaszaki i po ile da się utargować? Sensowna jest ta firma? I czy cena się zwiększa, czy zostaje ta wynegocjowana?? A mi na razie po głowie latają różne "fi" - stalowe, kominowe (chyba mamy za wąski przewód dymowy do kominka w projekcie) A po nocach śnią mi sie betony, piach, strzemiona, druty Kasa też leci jak woda z wodospadu A na działce jeszcze trawa rośnie i sąsiedzi korzystają z chwil względnego spokoju Taki tam romantyzm wiosenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.06.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 no to oblewamy :):) Bo inaczej sie rozeschnie i rozwali Może być grill obok blaszaka i w blaszaku, ale nie wiem kiedy, bo na blaszaka się wykosztowaliśmy i kasy narazie brak. Ale jak by każdy z przybyłych przyniósł coś do żarełka i picia i my jeszcze trochę byśmy dorzucili to rozkręci się jakąś degustację przy blaszaczku. Gdzie w końcu zamówiliście te blaszaki i po ile da się utargować? Sensowna jest ta firma? I czy cena się zwiększa, czy zostaje ta wynegocjowana?? Zamówione w Kraśniku, cena wyjściowa 1390, kupiliśmy za 1330. Zapłaciliśmy tyle na ile byliśmy umówieni. Zamawialiśmy w czwartek, były na dzisiaj. Kubus jesteś już tatuś po raz drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.06.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A, i jeszcze dostaliśmy rok gwarancji na te garaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.06.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A, i jeszcze dostaliśmy rok gwarancji na te garaże . U nas garaż stanął w drugiej kolejności, za tą samą kasę i z ta samą gwarancją Hurtem zawsze było ciut taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 06.06.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Nawet nie zauważyłem że zmienił mi się tytuł. jestem dumny pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts