Kubus budowniczy 06.06.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Mapi - nie jeszcze nie ale czekamy z niecierpliwością, bo wszystko się wydarzy lada dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 06.06.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 BB – do kominka najczęściej fi 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Tak, ale u mnie problem polega na tym, że zewnętrzny wymiar ceramicznego pustaka dymowego w projekcie ma przekrój 20x20. Mój komin składa się z osmiu takich kształtek (na przekroju poziomym, ta przeznaczona do spalin powinna byc chyba szersza). Przy kształtce 20x20 w środku zostaje jakieś 14x14, co jest stanowczo za mało żeby włożyć wkład kominowy Porozmawiam jeszcze z architektem - o dziwo nikt z budujących wg mojego projektu nie wyłapał czegoś podobnego Są dwa wyjścia - albo majster coś źle odczytał , albo czeka mnie lekka kosmetyka komina. Na szczęście jest na to miejsce... Chyba, że zrobimy komin murowany i można to jakoś dorzeźbić... Do kominka znajomi radzili nawet fi 27, żeby ciąg był lepszy Qrcze, kominiarzem człowiek na starość musi zostać. Nie znacie jakiegoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 07.06.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Tak, ale u mnie problem polega na tym, że zewnętrzny wymiar ceramicznego pustaka dymowego w projekcie ma przekrój 20x20. Mój komin składa się z osmiu takich kształtek (na przekroju poziomym, ta przeznaczona do spalin powinna byc chyba szersza). Przy kształtce 20x20 w środku zostaje jakieś 14x14, co jest stanowczo za mało żeby włożyć wkład kominowy Porozmawiam jeszcze z architektem - o dziwo nikt z budujących wg mojego projektu nie wyłapał czegoś podobnego Są dwa wyjścia - albo majster coś źle odczytał , albo czeka mnie lekka kosmetyka komina. Na szczęście jest na to miejsce... Chyba, że zrobimy komin murowany i można to jakoś dorzeźbić... Do kominka znajomi radzili nawet fi 27, żeby ciąg był lepszy Qrcze, kominiarzem człowiek na starość musi zostać. Nie znacie jakiegoś ? che che ... Tak sie wlasnie robi projekty ... komin slicznie miesci sie w scianie i tak delikatnie wystaje z dachu .. a jak potem przychodzi co do czego to sie robi dwa razy wiekszy Do kominka fi 20 KONIECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.06.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witajcie! Zaprazszam na oględzinki nowych fotek w albumie! Qrcze, jak to jest że nie bardzo mam czas popisać na forum??? Praca? Aż mi głupio . Aaa - załatwiłem kredyt!!! . Dzisiaj mam mieć uruchomiony!!! Oprocentowanie 1,68%. Kredyt 100 000 zł. Raty malejące. Pierwsza poniżej 500 zł!!!!!! Bardzo przyzwoita oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 07.06.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 BB – wiesz twoi znajomi mogą mieć akurat racje, chociaż nie koniecznie, czytałem jakąś gazetkę kominiarską i tam było coś takiego, że przekrój komina powinien być dobrany do paleniska. Jeżeli przekrój komina jest za duży to niestety ciąg też się zmniejszy także nie jest tak, że czym większy przekrój tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Co do komina - muszę poszukać fachowca i tyle Fizyk - my do klubu fundatorów bankowych marmurów dołączymy w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 07.06.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Mam pytanko: czy ktos interesowal sie moze schodami wewnetrznymi z drewna i ma jakis dobry namiar?Mam podobno bardzo dobrego fachowca, powiedzial mi 200 PLN za stopien (konstrukcja drewniana, wszystko wykonane z debu). Sadzicie ze to dobra cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.06.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Fizyk, a w którym banku bierzesz kredyt? Evevet trzymaj namiar, może się przyda. A wydaje mi się, że nie jest to drogo, ale mogę się mylić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Generalnie schody tanie nie są. Znajomy za wyłożenie drewnem dębowym schodów żelbetowych zapłacił 8000. Ma też namiar na cieślę, który to samo robi za 6.Chodzi o proste, dwubiegowe schody. Bardziej pokrętne to już duży koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 07.06.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Moje tez beda dosc proste. Chodzi nam na pierwszym miejscu o wygode, jak najwieksze stopnie i jak najmniej zakrecone co by kiedys nie wciagac mebli na gore przez balkony jeszcze szukam ale coraz bardziej jestem zdecydowana na poleconego stolarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 07.06.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witajcie, z przyjemnością informujemy, że są nowę fotki z naszej budowy "Ściana kolankowa i posadzki" Zapraszamy do naszgo albumu. 2xM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.06.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Witam wszystkich Kredyt w Kredyt Banku. Miałem troche jeżdżenia, ale jestem zadowolony. Najgorsze było, że w Sądzie (X Wydział Ksiąg WIeczystych) była awaria systemu informatycznego - i nie mogłem dostać Odpisu Księgi Wieczystej. Ale wczoraj dopiąłem swego - Panie na miejscu mi wydrukowały i odebrałem (bo oczywiście jeszcze nie było przygotowane). Dobra rada - jak macie działkę na żonę lub kogoś z rodziny, to do odbioru będzzie wam potrzebny dowód osobisty właściciela. Mi co prawda się udało, ale na wszelki wypadek zabierzcie go ze sobą, żeby dwa razy nie chodzić! (Ja nie wiedziałem o tym). Jeszcze jedno - budownictwo mieszkaniowe jest zwolnione z opłat wpisu banku do hipoteki. Jedyna opłata to w skarbówce 19 zł, za czynności cywilno-prawne. reszta opłat to bankowe (prowizja banku, ubezpieczenie domu z cesją - polecam się, rzeczoznawca, znaczki, i ubezpieczenie kredytu do casu ustanowienia hipoteki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 07.06.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Dzięki Fizyk za informacje dotyczące opłat sądowych. Każdy grosz się liczy, więc takie inforamcje są jak najbradziej pożądane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 07.06.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Polecam się. Dalej będę dzielił się doświadczeniem w miarę posuwania się prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 07.06.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 czołgiem! u nas również stoi garaż ze spółdzielni forumowskiej. dzisiaj zawiozłem tam grila i stolik i krzesła itp. Na sobotę zamówiłem kibelek drewniany. Dzisiaj wykopałem dołek i zrobiłem solidny fundament na postawienie tej niezbędnej konstrukcji. - LUDZIE!!! ILE RADOŚCI MOŻE PRZYNIEŚĆ POCZĄTKUJĄCEMU INWESTOROWI KOPANIE W ZIEMI DZIURY NA GÓWNO! Nie bardzo jednak wiem jak na stałe przytwierdzić kibel do fundamentu ( płyty chodnikowe) - tak aby pierwszy mocny wiatr go nie przewalił ( nie daj boże z kimś w środku! ) - może macie jakieś koncepcje?! MaPi: czy wiecie coś na temat zakładania wody w trakcie czekania na pozwolenie? mariucha, MaPi; gość od garaży powiedział aby sobie przypalikować garaż do ziemi hakami od wewnątrz! aby nie porwał go wiatrrrrrrrrrrrrrrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 07.06.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Hej ja też chce namiary na budowniczych schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.06.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witajcie skoro świt.Pawson zajrzyj na skrzynkę emaliowaną.No to idę do pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.06.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 A u nas dzisiaj kolejny dzień castingu na ekipę ... wczoraj jedną miałem wziąć na widelec ale się wymkęli - wygrali główną rolę w innym widowisku Tyle, że wyciągnąłem od nich informacje co i za ile ... i dlaczego nie da się taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.06.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Dyz - teraz trudno będzie znaleźć dobrą ekipę. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts