Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pawson - muchomorka nie brałem, chociaż w parze było taniej :)

te, jajus... :):):)

Zobaczymy co mi ekipa zaproponuje do wrzucania do wienca ale sklaniam sie wlasnie do zwirku..

W sumie to moze pojade ze srubokretem do Ciebie na budowe i ci powydlubuje zwirki ze stropu:):) nazbiera sie z taczka albo dwie ;)

Tylko mi napisz kiedy cie nie bedzie :]

Yares

pochwal się tymi drzwiami, podaj producenta, gdzie kupiłeś i za ile, oraz parametry tych drzwi, czekamy

Pozdrowienia

Wiesiek

Gerda WX20: blacha ocynkowana, wymienne panele z MDF (ja mam Madryt), dwa zamki klasy C (jeden "dzienny" zamykany od srodka galka), sztywny lancuch, ofc bolce antywywazeniowe, jak ktos chce to jeszcze w standardzie jest wizjer ;-)

zaryzykowalem i wybralem kolor bialy tak jak cala stolarka, ciekawe jak sprawdzi sie w eksploatacji :roll:

na szczescie panele sa wymienne, wiec w kazdej chwili bedzie mozna zmienic :wink: :D

Cześć Witajcie.

Mam dzisiaj jakąś handrę!!! :evil: W pracy nazywamy to depresją pogodową. Czy u was też występuje taka choroba??? :roll:

Fizyk u nas taka choroba też występuje ale to jest depresja spowodowana przyjściem do pracy. Bliżej fajrantu zaczyna ustępować :wink:

Czy ekipę podpytywałeś o ich zdolności produkcyjne na sierpień?

Witam

Stmara

Mój domek znajduje się przy ul. Krepieckiej, jadąc od Kauflanda w kierynku Krępca jakieś 400 m po lewej stronie, obok posesji ogrodzonej białym murem nie przy samej ulicy tylko w głębi, czerwony dom z czerwonym dachem.

Yares, podaj jeszcze cenę tych drzwi.

Pozdrawiam

Wiesiek

Yares

pochwal się tymi drzwiami, podaj producenta, gdzie kupiłeś i za ile, oraz parametry tych drzwi, czekamy

Pozdrowienia

Wiesiek

Gerda WX20: blacha ocynkowana, wymienne panele z MDF (ja mam Madryt), dwa zamki klasy C (jeden "dzienny" zamykany od srodka galka), sztywny lancuch, ofc bolce antywywazeniowe, jak ktos chce to jeszcze w standardzie jest wizjer ;-)

zaryzykowalem i wybralem kolor bialy tak jak cala stolarka, ciekawe jak sprawdzi sie w eksploatacji :roll:

na szczescie panele sa wymienne, wiec w kazdej chwili bedzie mozna zmienic :wink: :D

Za ile to stoi???

Cały czas się zastanawiam jak zabezpieczyć dom i tak naprawdę to nie wiem za dużo zabespieczeń to kusi, że coś cennego jest, za mało to zwykły chłystek wejdzie :cry: :-?

Mało tego, masz miliony zabezpieczeń a dziecko wpadnie zaaferowane po szkole do domu wziąć tylko szybko piłkę bo koledzy czekają ... i pobiegnie grać a chata pootwierana ... nie wspomnę o tym że rodzice również mogą czasem zapomnieć uaktywnić alarm ...

czołgiem!

Pawson: - mam nadzieję,że poza inwestorami choć jeden procent wykonawców czyta to forum! niech wiedzą, że można sobie z nimi radzić! dotyczy to również architektów i innych usługodawców przy budowie.

Mapi, mariucha: blaszaczek przygwoździłem do gruntu prętami stalowymi (płaskimi) które zdobyłem na złomie. druty nie są zbyt długie (50cm)i grube około 5mm i po zagięciu weszły w ziemię na głębokość około 30 cm ale wsadziłem ich 10 sztuk więc mam nadzieję,że to wystarczy.

wukan: no to nietrafiłem z tym domkiem - myślałem,że to inny. Ale zaraz jadę do mełgwi i przejade obok twojej posesji bacznie się przyglądając. Ogarnij się trochę!