Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Faktycznie 900 zł to dużo. Ja zapłaciłem 550 zł za posółkę. Być może właśnie ta odległość.

Mam problem. Potrzebuję na gwałt tynkarzy. Dzisiaj miał zacząć. Na nieszczęscie w piątek gdzieś spadł i złamał sobie żebra. Jeśli możecie kogoś polecić to będę wdzięczny (ile biorą za m2).

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

u mnie dzisiaj bylo zalewanie stropu nad poddaszem, jutro przychodzi drewno na więźbę dachową i od jutra dekarze zaczynają swoje dzieło, z majstrami od scian sie na razie rozstaję, maja przyjsc jeszcze dokonczyc lukarny, scianki dzialowe na poddaszu i kominy ale to juz po więźbie, ekipa solidna , staranna, jak najbardziej warta polecenia. Mój kierownik budowy mowi nawet ze bardzo zadko spotyka takich solidnych wykonawcow. Na budowie byl tylko kilka razy w ważnych etapach np. zbrojenie stropu a i tak nie naprodukował się bo do wykonawcow nie mial zadnych zastrzezen, co mnie bardzo cieszy bo cena za prowadzenie budowy jest uzalezniona od ilosci koniecznych wizyt i problematyki budowy a u mnie jak twierdzi problemow nie bylo. Czekam na wykonanie przyłącza gazowego i troche mi sie z tym spieszy bo czasc przylacza przechodzi przez pole uprawne, teraz jest po żniwach a jak gosc sobie cos zasieje to moga byc problemy. Okna zamawiam z "Gorana" plastiki, ciemny orzech, 4 komorowe.Dżwi wejściowe "Dierre" a garażowe chyba "Wiśniowskiego", na poddaszu bede robil tynki gipsowe na mokro, a na parterze cementowo wapienne z uwagi na to ze chce położyć tapetę natryskową a gipsowka + natrysk troche drogo wychodzi. Piszcie jakie rozwiązania wy stosujecie.

pozdrawiam.

wcale sie nie dziwie ze nie spales, ja tez juz zaczynam sie martwic jak to bedzie jak mi zaloza okna, pewnie bede pilnowal w nocy, tyle ze to bedzie juz pewnie listopad brrr..., dzwi "dierre" mozna zobaczyć między innymi w "maxformie" na ul.Diamentowej w Lubliniem lub na Fabrycznej u "Cholewińskich", moim zdaniem wygladaja super, gerda przy dierre wyglada cieniutko a cena jest zblizona tzn. pozornie gerda jest tansza ale na zewnatrz ma okleine pcv lub cos takiego, dierre jest drozsze ale na zewnatrz ma naturalna klejonke. Mozna zamowic dierre z okleina tak jak w gerdzie i wtedy cena wyglada podobnie. Zreszta trzeba pojechac i zobaczyc samemu, porozmawiac ze sprzedawca i zdecydowac, ja szukalem na wyszukiwarce dierre i nie znalazlem zednej zlej opinii, mam za to watpliwosci co do bram wisniowskiego ale kusi mnie cena, moze ma ktos jakies doswiadczenia z wisniowskim?

moi dekarze zaczeli przedwczoraj w południe, dzisiaj skonczyli folie i łaty i połowa obróbki i rynien jest juz zrobiona, 310m2 dachu kopertowego, dosc skomplikowanego, 12 osób codziennie od 7 do 20, pełen profesjonalizm, kierownik budowy przyjechał z myślą ża może jakieś murłaty mierzą a tu zdziwko że cały dach stoi :) ani ja ani mój kierownik nie mamy żadnych zastrzeżeń co do jakości wykonania(no może kilka dziur w folii ale tego się nie ustrzeże i po wszystkim mają być zaklejone specjalną przystosowaną do tego taśmą), położenie dachówki ma im zająć jakieś 3-4 dni.

Ja kupiłem w Goranie pięciokomorowe. Jedyny profil, gdzie standardowo monotwane są nawiewniki. Kupowałem w kwietniu podczas promocji "pieciokomorowy w cenie trzykomorowego". Ciekawostką jest odwodnienie dolne (nie ma takich zaślepek na ramie okiennej). Zaczynam szukać drzwi także będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju informacje. Gesiu ile kosztowały te Dierre. Podaj ich parametry: zamki, wzmocnienia itp.

ja tez chce taka promocje w goranie !!! zrobili mi wycene i 5 komorowe sa okolo 5000 drozsze od 3 komorowych, ale moj znajomy jest przedstawicielem gorana i u niego bede zamawial to moze cos wykombinuje, co do dierre to parametrow nie zabardzo pamietam, a zapłacą okolo 3200, i wazna sprawa-w dierre jest doplata za dzwi otwierane na zewnatrz okolo350zł, ja bede mial do wewnatrz.

Gość JerryCool

Do Michalus:

Jeśli dalej poszukujesz ekipy do tynków gipsowych to polecam Pana Szumiak Zbigniew tel. 606-708-471

Robią też wylewki Miksokretem.

Chyba jedyna ekipa z której jestem zadowolony. Ceny aktualnej nie znam, ja robiłem 1,5 roku temu i płaciłem im bodajże 18 zł/m2 ( z ich materiałem)