Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę lubelską.

Z racji zamieszkania najbardziej mi bliską. Niestety ja już nie buduję lecz mam zamiar remontować. Ale biorąc pod uwagę zakres myślę, że nie raz będę mogła skorzystać z Waszej pomocy zwłaszcza interesować mnie będą zakupy materiałów budowlanych. Ogólnie bardzo Wam zazdroszczę tych Waszych domków. To inny świat i inne możliwości i trochę mi żal że tak się pospieszyłam z tą budową. Ale podobno nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Może i moje doświadczenia Wam się przydadzą. Mam dogadanego fajnego fachowca .Dobrze mu patrzy z oczu podobno solidny i terminowy jak się sprawdzi, a ktoś będzie potrzebował to dam namiary. Pozdrawiam Eluś.

Marta nie chciałabym chwalić dnia przed zachodem słońca. Ten fachowiec z zawodu murarz-tynkarz. Robił u znajomych łazienkę. Jakieś ścianki z płyt kartonowo - gipsowych, podwieszane sufity. Nawet domy stawia. Jak u mnie się sprawdzi to napiszę coś więcej. Sama rozumiesz, że trudno mi jest go polecać. Łazienka mi się spodobała, a znajoma mówiła dobrze o człowieku. U mnie remont więc będą to różne prace. A tyle się naczytałam o niesolidnych fachowcach, że jak się trafił podobno solidny to czemu o nim nie powiedzieć innym.

czołgiem!

WITAM NOWYCH ,WITAM STARYCH!

Eve: - ja będe tak chciał zrobić ale to jeszcze daleka droga. zbieraj info i jak będę gotowy to się do ciebie zgłosze po rady i namiary. Mozesz mi na priva przesłac namiary do koleżanki co ma podobno CANE CORSO?

MaPi;- napisz cos na GG lub priv o cenach tych materiałów i firmie.

Darek Rz. - gratulacje - właśnie wziałeś udział w wyscigu ze mna i Mapi - narazie czekamy jeszcze na dyz-a. NASTEPNY PRZYSTANEK TO FUNDAMENTY!

wszystkim kibolom tej wariackiej gonitwy dziękujemy za gorący doping i prosimy o jeszcze! :lol:

jutro robię pierwsze zapytanie o"zwrotki" w starostwie.

A tak na marginesie to wytłumaczcie mi bo coś źle chyba zrozumiałem...

kierownik wydziału bud. w starostwie (pan T) jak go zapytałem czy za dwa tygodnie od otrzymania pozwolenia będzie uprawomocnienie to mi powiedział,ze najpierw musi otrzymac wszystkie (4) zwrotki zawiadomień od sąsiadów i dopiero od otrzymania ostatniej liczy się dwa tygodnie na uprawomocnienie. :( :o :cry: :evil: - czy to możliwe czy poprostu gosć ściemnia? jak to jest prawnie?

A tak na marginesie to wytłumaczcie mi bo coś źle chyba zrozumiałem...

kierownik wydziału bud. w starostwie (pan T) jak go zapytałem czy za dwa tygodnie od otrzymania pozwolenia będzie uprawomocnienie to mi powiedział,ze najpierw musi otrzymac wszystkie (4) zwrotki zawiadomień od sąsiadów i dopiero od otrzymania ostatniej liczy się dwa tygodnie na uprawomocnienie. :( :o :cry: :evil: - czy to możliwe czy poprostu gosć ściemnia? jak to jest prawnie?

Witamy !!!

wg mnie lekka przesada ... liczy się 14 od daty wydania pozwolenia... jeśli nikt w tym okresie nie zgłosi na piśmie zastrzeżeń składasz zawiadomienie o rozpoczęciu robót i... po 7 dniach rozpoczynasz pełne raportowanie o postępach na Forum :wink:

witam wszytskich

U nas na razie trwają próby znalezienia się w nowej sytuacji :)

Całe szczęście, że zdążyliśmy wykonać wszystkie prace przed urodzinami bo teraz to chyba musiało by się samo budować :)

Gratulujemy wszystkim pozwoleń i pierwszych prac. :) Oby trwały jak najkrócej i bez żadnych wpadek

Idkam – co do podbitki to nasz wykonawca dachu wręcz nakazał nam ją wykonać choćby prowizoryczną bo przy wiatrach jakie są u nas na działce to folia może nie wytrzymać co do ocieplenia nic nie wiem

Evevet – my również myślimy o takim rozwiązaniu ale na razie tylko myślimy