Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

U mnie na budowie - robi sie taras i robia sie schody zewnetrzne - beton na fundamenty do tego krecila ekipa, dodatkowo wrzucilismy w te fundamenty caly gruz z budowy.

Na plyte tarasu i schodow bede bral b15 z betoniarni mam cene 170 /m3

Taras bedzie mial 4 x 6 i dwa schodki z niego na poziom ziemi - tak wiec bedzie gdzie grillowac :):):)

Poza tym koncza sie robic sciany na poddaszu czyli ogolnie czekam na robienie dachu ... wg wszystkich znakow na ziemi i niebie rozpocznie sie to ok. 11 lipca.

Jak mnie nie bylo to bylem w Krakowie, gdzie odwiedzilem znajomych mieszkajacych w domku takim samym jak nasz. DOM JEST SUPER. Oczywiscie podkradlismy cale mnostwo pomyslow na wykonczenie :):):)

Eluś,

nie dawniej jak miesiąc temu odwiedził mnie koleżka, który wydał niemałe pieniądze na taras "płytkowy". Nie grzeszy brakiem pieniędzy, wszystko zrobione wzorowo - wykop, podsypka, płyta i płytki. Po 5 latach (zimach) w tym roku zaczynają się jaja. Wszystko pęka i schodzi, to właśnie on zasugerował kostkę na taras, ale z racji tego, że chcę, aby taras był jak najbardziej "gładki" - stad pomysł na duże płyty (w kolorze), zobaczymy jak mi to wyjdzie ;)

pozdr,

Pawson - MY nie damy rady?? dzisiaj 23.38 na litwie ;)

takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego :p

pozdr,

Ładne chodniczki są przed bankami i może ZUSem czy NFZ. Chyba kamień jakiś tam położyli nawet 8)

Nie opuszcza Was poczucie humoru -super. Te argumenty mnie przekonują ja mam wylewkę betonową i faktycznie popękała. Dobrze że nie było jeszcze żadnych płytek bo z tym zwlekaliśmy aby dopasować je do elewacji. Ale mój mąż faktycznie mówił, że płytki mogą to nie zdać egzaminu. Więc może jeszcze zastanowię się nad tą kostką skoro to rozwiązanie było by trwalsze. Ale jak tu spożywać śniadanko przy tak trudnym w utrzymaniu czystości podłożu. Dodam, że mam psa który miewa szczeniaki i mój taras szczególnie sobie upodobał na harce.