Pawson 27.06.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 ja robie betonowy mam juz wylany pod niego fundament ... Ło jezu ile idzie na to betonu .... i gruzu ... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Mi się marzy coś takiego:http://www.bradstoneat.com/ideas/tilebench.jpgto nie jest terakota, ale "płyty tarasowe Bradstonealbo coś w takim styluhttp://www.semmelrock.pl/fotos/produkte/gi2004sem007.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.06.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 hej stmara - niestety,ale tak ma być - formalnosć eve - my się zdecydowaliśmy na taras z kostki, niestety, jeszcze nie wiem kiedy nam to wypali - powód - pieniążki schody wejsciowe mamy "tradycyjne" (beton, klinkier i płytka) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 27.06.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Bardziej podoba mi się pierwszy pomysł.Co to dokładnie będzie jeszcze nie wiem, koniecznie coś co nie będzie śliskie.Może coś z gresu,ale dopiero dostępna kolorystyka przesądzi o wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 U mnie na budowie - robi sie taras i robia sie schody zewnetrzne - beton na fundamenty do tego krecila ekipa, dodatkowo wrzucilismy w te fundamenty caly gruz z budowy. Na plyte tarasu i schodow bede bral b15 z betoniarni mam cene 170 /m3 Taras bedzie mial 4 x 6 i dwa schodki z niego na poziom ziemi - tak wiec bedzie gdzie grillowac :) Poza tym koncza sie robic sciany na poddaszu czyli ogolnie czekam na robienie dachu ... wg wszystkich znakow na ziemi i niebie rozpocznie sie to ok. 11 lipca. Jak mnie nie bylo to bylem w Krakowie, gdzie odwiedzilem znajomych mieszkajacych w domku takim samym jak nasz. DOM JEST SUPER. Oczywiscie podkradlismy cale mnostwo pomyslow na wykonczenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.06.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Eluś, a moze płyty chodnikowe 50x50 w kolorze? taką ewentualnośc też biorę pod uwagę na pewno nie płytki Pawson - no to masz szczęście - my nie znaleźliśmy nikogo z takim projektem jak nasz - są podobne, ale nie takie same pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 27.06.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 guitnapisz dlaczego nie płytki.Przyznaję,że nie bardzo mogę sobie wyobrazić te płyty chodnikowe.Gdzie to można zobaczyć i kupić ?Bo na chodnikach to chyba nie - teraz króluje kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.06.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Eluś, nie dawniej jak miesiąc temu odwiedził mnie koleżka, który wydał niemałe pieniądze na taras "płytkowy". Nie grzeszy brakiem pieniędzy, wszystko zrobione wzorowo - wykop, podsypka, płyta i płytki. Po 5 latach (zimach) w tym roku zaczynają się jaja. Wszystko pęka i schodzi, to właśnie on zasugerował kostkę na taras, ale z racji tego, że chcę, aby taras był jak najbardziej "gładki" - stad pomysł na duże płyty (w kolorze), zobaczymy jak mi to wyjdzie pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 guit napisz dlaczego nie płytki.Przyznaję,że nie bardzo mogę sobie wyobrazić te płyty chodnikowe.Gdzie to można zobaczyć i kupić ? Od razu kupowac ... plyty chodnikowe ... Wystarczy zuk i stary, ciemny zaułek z chodnikiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.06.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 a weź Pan wygrzeb płytę 50x50x7 może 10 pierwszych by poszło, ale później... to nie pustak z BELITU pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A może by tak wysypać piaseczkiem i walnąć sobie plażę jak w Rzymie czy w Paryżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 guit: ... co MY nie damy rady ??? Baba_b: a na piaseczku leżaczek i oczywiście zimne pifko :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.06.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 moje dziecko ma do górki piasku jakieś 20m - przynosi mi po zabawie z pół kil piachu do domu, wiuęcej jak połowa po drodze się wysypie a co mówić jakby piach był na sięgnięcie ręką z salonu? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.06.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pawson - MY nie damy rady?? dzisiaj 23.38 na litwie takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Pawson - MY nie damy rady?? dzisiaj 23.38 na litwie takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego pozdr, Ładne chodniczki są przed bankami i może ZUSem czy NFZ. Chyba kamień jakiś tam położyli nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Ładne chodniczki są przed bankami i może ZUSem czy NFZ. Chyba kamień jakiś tam położyli nawet moze chcesz zlozyc zamowienie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 27.06.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 nie, no szlifowany a'la lastriko byłby trochę kiczowaty chyba że sam dom to byłaby budowal "metal i szkło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 27.06.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Nie opuszcza Was poczucie humoru -super. Te argumenty mnie przekonują ja mam wylewkę betonową i faktycznie popękała. Dobrze że nie było jeszcze żadnych płytek bo z tym zwlekaliśmy aby dopasować je do elewacji. Ale mój mąż faktycznie mówił, że płytki mogą to nie zdać egzaminu. Więc może jeszcze zastanowię się nad tą kostką skoro to rozwiązanie było by trwalsze. Ale jak tu spożywać śniadanko przy tak trudnym w utrzymaniu czystości podłożu. Dodam, że mam psa który miewa szczeniaki i mój taras szczególnie sobie upodobał na harce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Ładne chodniczki są przed bankami i może ZUSem czy NFZ. Chyba kamień jakiś tam położyli nawet moze chcesz zlozyc zamowienie ?? wystawiacie faktury VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 27.06.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Cos mi sie zdaje, ze zrobimy takie schody z tarasami jako pierwsi i bedziecie mogli sonie poogladac i zdecydowac. U nas tez mieszka pies i bedzie miewal szczeniaki Jak tylko skonczy hydraulik (za jakies 2 tygodnie) zabieram sie za schody a panowie robia wylewki w domu i poprwaki tynkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts