Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pawson - cos się ten murarz W. ociąga ... na pierwszym spotkaniu wystraszyłem się że zaraz zawali mi działkę materiałami i sprzętem zanim zdążę coś powiedzieć czy zadecydować a tu już ponad tydzień a jeszcze się nie odezwał żeby zaproponować cenę za usługę ...

Pawson - cos się ten murarz W. ociąga ... na pierwszym spotkaniu wystraszyłem się że zaraz zawali mi działkę materiałami i sprzętem zanim zdążę coś powiedzieć czy zadecydować a tu już ponad tydzień a jeszcze się nie odezwał żeby zaproponować cenę za usługę ...

ja tam bym zadzwonil i go pogonil- z nimi tak zawsze

NAm gupim wydaje sie ze jak chcesz komus dac zarobic 15-20 tys to sie powinien cieszyc i starac ... a gdzie tam ... :([/url]

Niby racja, że czasem trzeba podzwonić ale jak już na etapie stwarzania pozorów i pierwszego wrażenia tak to wygląda to już oczami wyobraźni widzę swoje późniejsze rachunki jak dojdzie co do czego. Zwłaszcza, że jeszcze kilka miejsc jest gdzie powinienem się przypomnieć. m. in. f-ma M. do tej pory nie pochwaliła się ofertą na materiały... kolejna hurtownia gdzie też liczą bloczki chyba na gotowym modelu paluchem to PT Junior, też już 3 tygodnie a może i więcej doliczyć się nie mogą ... :evil:

hihihi -

o mnie Omega w ogole zapomniala ... dalem im projekt do wyceny gadalem z gosciem ze 30 minut i juz nigdy nie oddzwonil do mnie ... to sie nazywa kapitalizm ... moze mnie ocenil jako "nierokujacego" dobrze klienta

Taki sam numer wycial jeden majster - niby super murarz ... wyszlo jakbym zmuszal faceta do zajecia sie moja budowa - jak pojechalm do niego na wies mu zawiezc projekt (oczywisice umowiony wczesniej) to goscia nie bylo czekalem ze 30 min ... zostawilem projekt na klamce i wrocilem do domu potem jeszcze z dwa razy dzwonilem bo on nie raczyl i mowil ze liczy ... a potem sobie dalem spokoj oczywiscie nie oddzwonil ...

HIHIHI

hej lubelacy!!!

Dobry murarz to .... trzeźwy murarz!

Ciekawe jak się firma M sprawdzi z drewnem na wieźbę. Rzeczywiście jakoś nie tak jest tam z płynnością finansową, ale na razie (poza malym opóźnieniem - około tygodnia) - wszystko idzie OK. Co prawda klną murarze (a raczej klęli) że na czas nie ma materiałów - ale oni trochę przewrażliwieni są :wink: . Ogólnie na razie nie jest źle, choć rewelacji też nie ma! 8) . To dziwne, bo w sumie zostawiam u nich ponad 100 000 zł i mogę zostawić jeszcze więcej - a oni pozwalają sobie na opóźnienia! :roll: Cóż kapitalizm. :wink:

Fizyczku, czy dzwonił do Ciebie dzisiaj facet od oczyszczalni? Do mnie dzwonił i chciał się umówić ostatecznie na oględziny.

UWAGA UWAGA!

Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany oczyszczalnią przydomową w tym sezonie, to mamy firmę z bardzo dobrą ofertą (oczyszczalnia bezdrenażowa). Szczegóły na priva.

Agamon, czy już się zdecydowałeś (pamiętam, ze byłeś zainteresowany bezdrenażowymi)?

Kubuś Budowniczy - macie teraz inne absorbujące zajęcia :) , ale gdybyście się decydowali, to dajcie znać.

czołgiem!

do nas "junior" nie oddzwonił wcale a max... podał dwie wersje kosztorysu ale zadna nie była realna - sami to powiedzieli! :D

Mamy 21m przyłacza wodnego - jak myslicie- jaki może być całkowity koszt? zwykły trujnik do rury fi63 + prosta rura do domu+ mufy itp.

Jak ktoś ma znajomych od przyłaczy wodnych to zapytajcie i dajcie znać.

Lubzel nas straszy,że na prąd będe musiał czekać 1-1,5 mies. na przyłacze!!! :(

U nas ściągnięty humus - tanio szybko i solidnie.

Fizyczku, czy dzwonił do Ciebie dzisiaj facet od oczyszczalni? Do mnie dzwonił i chciał się umówić ostatecznie na oględziny.

UWAGA UWAGA!

Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany oczyszczalnią przydomową w tym sezonie, to mamy firmę z bardzo dobrą ofertą (oczyszczalnia bezdrenażowa). Szczegóły na priva.

Agamon, czy już się zdecydowałeś (pamiętam, ze byłeś zainteresowany bezdrenażowymi)?

Kubuś Budowniczy - macie teraz inne absorbujące zajęcia :) , ale gdybyście się decydowali, to dajcie znać.

Skubany - do mnie nie dzwonił !!!! :o

Witajcie, jestesmy juz po zamontowaniu okien do naszego domu :))))

Naczytalem sie na forum Muratora , nakreciłem się ......a tu wszystko gładko. :) jak ktoś szuka dobych okien dobrze wyposażonych w dobrej cenie to polecam firmę VEMAT z Tomaszowa Lub. Producent godny polecenia.

Cześć wszystkim

Agamon - zarzuć jakieś konkrety o tych okienkach! Najlepiej na priva - albo na forum.

hej

Witajcie, jestesmy juz po zamontowaniu okien do naszego domu :))))

Naczytalem sie na forum Muratora , nakreciłem się ......a tu wszystko gładko. :) jak ktoś szuka dobych okien dobrze wyposażonych w dobrej cenie to polecam firmę VEMAT z Tomaszowa Lub. Producent godny polecenia.

Cześć wszystkim

Agamon - zarzuć jakieś konkrety o tych okienkach! Najlepiej na priva - albo na forum.

hej

Witam !!!

dostałem takie ceny stali z transportem gratis . Czy ktoś z koleżanek i kolegów namierzył lepszą ofertę ???

6mm (walcówka) - 1,44 netto

8mm żebro - 1,71 netto

10 mm żebro - 1,45 netto

12mm żebro - 1,41 netto

16mm żebro - 1,39 netto

20mm żebro - 1,39 netto

Transport gratis przy zakupie wszystkiego (w moim przypadku około 2 ton )

pozdro D.RZ

Witam !!!

dostałem takie ceny stali z transportem gratis . Czy ktoś z koleżanek i kolegów namierzył lepszą ofertę ???

8mm żebro - 1,71 netto

10 mm żebro - 1,45 netto

12mm żebro - 1,41 netto

16mm żebro - 1,39 netto

20mm żebro - 1,39 netto

pozdro D.RZ

Darek daj znać gdzie takie ceny dają i czy można się ewentualnie przyłączyć do zakupu. U nas potrzebna będzie jakaś 1 tona. Do kiedy obowiązują te ceny? I kiedy trzeba zamawiać.

Witam !!!

8mm żebro - 1,71 netto

10 mm żebro - 1,45 netto

12mm żebro - 1,41 netto

16mm żebro - 1,39 netto

20mm żebro - 1,39 netto

pozdro D.RZ

Jesli stal jest w porządku, to cena git 8)