aik 29.06.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 witam wszystkich,.Powiedzcie czy kwota 9tys za 8 okien Fakro 140cm, tych z gornej polki to dobra cena, dodam ze jest to cena z kolniezami , dwoma podwojnymi i czterema poj.W koncu sprzedalam mieszkanie w WW, wiec ostro wzielam sie za kupowanie materialow, jesli ktos ma ciekawe oferty prosze o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 29.06.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam !!! dostałem takie ceny stali z transportem gratis . Czy ktoś z koleżanek i kolegów namierzył lepszą ofertę ??? 6mm (walcówka) - 1,44 netto 8mm żebro - 1,71 netto 10 mm żebro - 1,45 netto 12mm żebro - 1,41 netto 16mm żebro - 1,39 netto 20mm żebro - 1,39 netto Transport gratis przy zakupie wszystkiego (w moim przypadku około 2 ton ) pozdro D.RZ Jesli stal jest w porządku, to cena git jest to oferta nie byle jakiej firmy która normalnie sprzedaje drozej .W tym wypadku mogę zakupić taniej bo mam tam "wysoko" postawionego kolegę dzięki któremu jest możliwa taka transakcja . pozdro D.RZ pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 29.06.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 wiec tak. Mysle ze moge publicznie firme pochwalic w myśl zasady : "jak zadowolony to powiedz innym jak rozczarowany to powiedz tylko mnie" Naczytałem sie na forum o problemach z oknami.Lektura nabawiła mnie prawie stresu budowlanego Z duszą na ramieniu szukałem okien. Kiedyś będąc w Tomaszowie Lubelskim klient polecił mi producenta okien. Zrobiłem rozeznanie w terenie tj na zamojszczyżnie ( rodzina , znajomi). Okazało się ze firma ma dobrą renomę. Poprosiłem o wycenę zastrzegaja ze interesuje mnie konkterna oferta. Troszke sie potargowaliśmy- normalne nie mozna się od poczatku godzić nawet jakby była extra . Za 19 okien o powierzcni 33 m2 profil VEKA 5 komorowy Perfektline kolor jednostronny nussbaum z pełnym wyposazeniem okucia Winkhaus z montazem ale bez obrabiania glifów zapłaciłem 13780zł. brutto. Mysle ze to dobra cena dla mnie jak i dla sprzedającego. Porównywaln oferta OKNPLASTU Kraków była ok. 2tyś droższa i bez takiego wyposażenia. Pozdrawiam A apropo szukam dobrych fachowców do obrobienia glifów- tynk tradycyjny. Czy macie kogoś godnego do polecenia? agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 29.06.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 z mojego punktu widzenia to ceny sa tak niskie ze az sie wierzyc nie chce, jesli jeszcze zgodza sie sprzedac bez f-ry to po prostu bajka... POZDRAWIAM i zaluje ze juz mam stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.06.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 A co to jest glif? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 29.06.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 agamon - glify możesz zrobić sam zwykłą gładzią potrenuj na oknie mało widocznym, a później pójdzie jak z płatka bo normalnie fachowcy policzą Ci za m2 tyle, ile ma okno - hmm nie wiem czy jasno napisałem poza tym glif gipsowy ładniej wygląda nawet przy tynkach tradycyjnych fizyk - glif to wykończenie otworu okiennego "od środka" pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 z mojego punktu widzenia to ceny sa tak niskie ze az sie wierzyc nie chce, jesli jeszcze zgodza sie sprzedac bez f-ry to po prostu bajka... POZDRAWIAM i zaluje ze juz mam stal Żałuj, żałuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.06.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ellu - sam zadzwoniłem do Pana od POŚia. Będzie chyba w piatek po 16-tej. Sie umówimy A ze mną się w końcu nie umówił... Gdyby potrzebny był kontakt ze mną, to od jutra do niedzieli tylko telefonicznie (lub osobiście ), bo... najbliższe dni i noce będziemy spędzać w Arkadii , jako że będzie tam się sporo działo i trzeba będzie doglądać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.06.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam !!! dostałem takie ceny stali z transportem gratis . Czy ktoś z koleżanek i kolegów namierzył lepszą ofertę ??? 6mm (walcówka) - 1,44 netto 8mm żebro - 1,71 netto 10 mm żebro - 1,45 netto 12mm żebro - 1,41 netto 16mm żebro - 1,39 netto 20mm żebro - 1,39 netto Transport gratis przy zakupie wszystkiego (w moim przypadku około 2 ton ) pozdro D.RZ Darek daj znać gdzie takie ceny dają i czy można się ewentualnie przyłączyć do zakupu. U nas potrzebna będzie jakaś 1 tona. Do kiedy obowiązują te ceny? I kiedy trzeba zamawiać. Darek, przyłączam się do pytania MaPi, u mnie potrzeba będzie coś około 2 ton, z tym że ja jeszcze czekam na pozwolenie ( już 5 tygodni i nic ). Daj znać na priva czy za 2-3 tygodnie oferta będzie aktualna, czy tylko teraz i czy wogóle można skorzystać z Twoich układów koleżeńskich Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.06.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 witam wszystkich,.Powiedzcie czy kwota 9tys za 8 okien Fakro 140cm, tych z gornej polki to dobra cena, dodam ze jest to cena z kolniezami , dwoma podwojnymi i czterema poj.W koncu sprzedalam mieszkanie w WW, wiec ostro wzielam sie za kupowanie materialow, jesli ktos ma ciekawe oferty prosze o namiary. A możesz coś więcej napisać o tych z górnej pólki, drewno?, plastik?, obrotowe, uchylno-obrotowe?, panoramiczne?, dokładniejszy wymiar? Choć na pierwszy rzut oka cena wydaje się OK Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.06.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Myslalam ze jak napisze Fakro to logiczne ze drewno i ze szerokosc w standardzie 78cm. Ale juz sluze dokladniejszym opisem wymiar 78/140, drewno podobno dodatkowo czyms tam powlekane, najnowsze okocia (lecz firmy niepamietam), a i jeszcze z nawiewka. Ja sie kompletnie na oknach nieznam ale w katalogu okno to zajmuje ostatnia pozycje w podanej przezemnie rozmiarowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.06.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ojejku jeszcze zapomnialam napisac ze uchylno obrotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.06.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 A co to jest glif? fizyk wstydz sie lider forum i niewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 29.06.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Witam po dłuugiej przerwie Guit - dzieki Ci, sąsiedzie za namiar na projektanta. Sam nie mógł, wiec podesłał kolege. Kolega wprawdzie nie mógł, ale podesłał nastepnego. Projekt powstał Teraz kaszana z hydraulikiem: robili kanalizacje w fundamentach i wyprowadzili ja P O W Y Z E J poziomu gruntu ("państwo se zasypią") Rura do oczyszczalni wystaje ze sciany domu nad ziemią Pion z odprowadzeniem ścieków dali nie tak, jak w projekcie, tylko... na skróty przez kominek i drzwi ("bo myślałem, że tak bedzie lepiej"). Projekt mieli w łapach, tylko nie umieli przeczytać. Firma ze Świdnika Kierownik budowy osłupiał, jak przyjechał i zobaczył tę rurę... Może ktoś z Mafii Krępieckiej zna uczciwego i kumatego hydraulika...? A w ogóle pozdrawiam i zaczynam zagladać na forum częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.06.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mita gdzie sie budujesz , skoro Guit jest twoim sasiadem to ja chyba tez, jesli wczesniej pisales to sorki ale przez pewien czas tu nieazgladalam. Ja mam dobrego hydraulika ale niestety dosc drogiego 100zl za punkt, ale przy domu cena moze bedzie do negocjacji, mi robil remont mieszkania tj przerabial cala hydraulike i kanalizacje w kuchni i lazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 29.06.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Myslalam ze jak napisze Fakro to logiczne ze drewno i ze szerokosc w standardzie 78cm. Ale juz sluze dokladniejszym opisem wymiar 78/140, drewno podobno dodatkowo czyms tam powlekane, najnowsze okocia (lecz firmy niepamietam), a i jeszcze z nawiewka. Brałbym w ciemno, cena rewelacyjna, w cenniku okno to kosztuje 1866,60 brutto( BEZ KOŁNIERZA). Ja sam kupiłem podobne okna tylko ROTO. Nie wiem, czy w pomieszczeniach wilgotnych masz też połaciówki, zastanów się czy też tam kupować drewniane ( głosy są podzielone, ale pytałem kolegi który sprzedaje okna i odradza). Tam jako alternatywę z Fakro miałbyś obrotowe do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności. Chociaż wiele osób którzy użytkują drewienko w łazience mówią że nic się nie dzieje - wiel zależy od wentylacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 29.06.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Tez mi sie wydaje ze cena jest niezla, w lazience mam tylko jedno okno, ale lazienka jest bardzo duza po podlodze 16m2 , wiec sadze ze z wentylacja niebedzie problemow, oczywiscie komin wentylacyjny tez jest. . Dzieki za opinie, chyba sie na nie zdecyduje, choc jeszcze niemam nawet fundamentow , ale w tym roku powstana, a reszta budowy ruszy na wiosne przyszlego roku. Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.06.2005 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 A co to jest glif? fizyk wstydz sie lider forum i niewie E tam od razu wstydź . Jeszcze mam trochę czasu na okna - minmum 1,5 m-ca - jeszcze się dokształce. Glif - skośne płaskie ścięcie ościeży okiennych lub drzwiowych umieszczonych w grubych murach. Glify wykonuje się w celu zwiększenia dostępu światła lub poszerzenia przejścia. A że lider forum? - gaduła poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.06.2005 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ellu - sam zadzwoniłem do Pana od POŚia. Będzie chyba w piatek po 16-tej. Sie umówimy A ze mną się w końcu nie umówił... Gdyby potrzebny był kontakt ze mną, to od jutra do niedzieli tylko telefonicznie (lub osobiście ), bo... najbliższe dni i noce będziemy spędzać w Arkadii , jako że będzie tam się sporo działo i trzeba będzie doglądać ... Elluś - bydziemy w kontakcie. Numer do Was mam. Facet będzie jechał od Wawy - więc najsampierw przyjedzie do mnie (chyba że też któreś z Was chciałby być przy rozmowie). Potem mogę go zaprowadzić do Was (bo niełatwo przecież trafić do Arkadii! . Ja to wyobrażałem sobie (co ja sobie wogóle wyobrażam), że moglibyśmy spotkać się u mn ie na działce - byłoby więcej czasu na pogadanie - i dla Was i dla mnie. Co dwie głowy to nie jedna! Potem razem byśmy pojechali do Was. To taka nieśmiała propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 29.06.2005 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ellu - sam zadzwoniłem do Pana od POŚia. Będzie chyba w piatek po 16-tej. Sie umówimy A ze mną się w końcu nie umówił... Gdyby potrzebny był kontakt ze mną, to od jutra do niedzieli tylko telefonicznie (lub osobiście ), bo... najbliższe dni i noce będziemy spędzać w Arkadii , jako że będzie tam się sporo działo i trzeba będzie doglądać ... Elluś - bydziemy w kontakcie. Numer do Was mam. Facet będzie jechał od Wawy - więc najsampierw przyjedzie do mnie (chyba że też któreś z Was chciałby być przy rozmowie). Potem mogę go zaprowadzić do Was (bo niełatwo przecież trafić do Arkadii! . Ja to wyobrażałem sobie (co ja sobie wogóle wyobrażam), że moglibyśmy spotkać się u mn ie na działce - byłoby więcej czasu na pogadanie - i dla Was i dla mnie. Co dwie głowy to nie jedna! Potem razem byśmy pojechali do Was. To taka nieśmiała propozycja W tej chwili trudno mi powiedzieć, czy będzieli mogli do Was pojechać, bo przez najbliższe dni, Arkadii nie będzie można zostawić samej ani na chwilę ... Chyba, że pojedziemy w 50% . Tak czy inaczej - zapraszamy Całą Szanowną Wycieczkę do Arkadii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts