Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kalif62 jak długo masz te drzwi. Z drzwiami od nieznanych producentów może być tak, że na początku są piękne i tanie a potem po jednym dwu sezonach coś zaczyna się z nimi dziać (np. wykrzywiają się przez co trudniej je zamykać, pomiędzy ościeżnicą a skrzydłem powstają prześwity itp.) Może nie wszystkie drzwi są takie same napisz o nich coś więcej. Ile kosztują, ile zamków jakiej klasy, czas oczekiwania itp.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

jeszcze nie jestem budujący.....ale mam prośbę....

mam problemy ze słuzebnoscia drogoą......czy moze ktos lubelskiego forum przerabial ten problem....poszukuje dobrego specjalisty od nieruchomosci....by znalazl mi jakies rozsadne wyjscie z sytuacji.... bo na razie pozostaje mi wystapienie o droge konieczna...a wiem, ze to bedzie kwas

pozdrawiam

waldek

• 2 weeks później...

Witam wszystkich budujących!!!!!!! :) :) :)

Jako, że jestem tu nowy wypadałoby powiedzieć kilka słów wstępu. Działkę kupiłem jakieś 3 tyg. temu pod Lublinem w stronę Biłgoraja. Właśnie jestem na etapie załatwień urzędowych, na szczęście panie w gminie są bardzo miłe i we wszystkim pomagają :D .

Bardzo chciałbym ruszyć z budową na wiosnę, ale zobaczymy co na to nasz aparat urzędowy.

Na razie zbieram wszelkie informacje dotyczące matriałów itp. Chyba nie muszę nikomu wyjaśniać w końcu to ja tu jestem nowy :oops: .

Pozdrawiam wszystkich :wink: .

Tomek

Witam wszystkich serdecznie, pochwalcie się, jakie macie postępy na budowach?

Do tommi5: Jak czytam, to jesteśmy na podobnym etapie, tzn. na razie odpoczynek, a na wiosne to się dopiero zacznie :) . Rozpoznanie materiałowe w sensie zbierania cen zacznę w listopadzie, aby mieć na wiosnę już jakiekolwiek rozpoznanie. Ciekawi mnie, jakiej wielkosci rabaty będą dawać sprzedawcy wiedząc o planowanej podwyżce VAT-u. Oczywiście mam nadzieję, że jeśli wogóle, to nastąpi ona dopiero od 1 maja :x . Jeśli chciałbyś powymieniać się informacjami lub próbować ustalać ceny przy założeniu dokonania zakupów materiałów na dwa domy, to chętnie przystapię do wspólnych poszukiwań.

A propos, czy ktoś z forumowiczów próbował już w ten sposób negocjować ceny?

Pozdrowienia![/code]

czesc ;)

to fakt - droga przez meke, jak kiedys uslyszalem od kumpla, ze nie zyczylby budowy najgorszemu wrogowi, to popukalem sie w czolo ;)

dzis juz takim optymista nie jestem (przez te ciagle nerwy - zima sie zbliza, a dom jeszcze nie przykryty! :|), ale nikt mi nie zabierze tego co przezylem i pewnie jeszcze przezyje w zwiazku z budowa wlasnego gniazdka:)

badz dzielny! :)

pozdr,

Zbyszek

http://riverside.mp3.com.pl

p.s. ja stawiam domek w Nowym Krepcu, przy zalewie

pomysl dobry, ale na razie z realizacja u mnie problem - 3 m-ce temu urodzil mi sie synek :) i zaraz po tym jak wracam z pracy, jade na budowe, a pozniej wracam z utesknieniem do rodzinki - i tak mam w zasadzie codziennie :)

ale przeciez to nie bedzie trwalo wiecznie, choc pewnie dluzej niz mi sie wydaje ;)

pozdr,

Zbyszek

p.s. ja mieszkam na os.Brzeziny II, wiec niedaleko ;)

Jak to miło, że Grupa Lubelska rośnie w siłę :D :D :D !

Waldeken, Tommi5, Tomek81, Dahlinek - niech Was entuzjazm nie opuszcza ( tego samego oczywiście życzę Stałym Bywalcom tego wątku :D )!

Dahlinek - będziemy sąsiadami :D !!! Cieszę się bardzo :D !

Ciekawa jestem , w której części K. budujesz - to jest wioseczka dość rozległa... W razie czego bądźmy w kontakcie na priva !

Pozdrawiam :)