evevet 03.07.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Czy ktos ma moze dobrego godnego polecenia hydraulika?? Po pierwsze musze z kims obeznanym w tej kwesti pogadac po drugie chyba musze szukac nowego wykonawcy wszyskich przylaczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 03.07.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 W sprawie okien z Vematu w krotkich żołnierskich słowach: Trzy lata temu wzielismy system VEKA, okucia Winkhaus, oklejone jednostronnie. Sami pomierzyliśmy otwory, wymiary poszły faksem. Okna dojechały w umówionym dniu o umówionej godzinie. Skrojone idealnie na miarę, wiec montaż (nasz własny) poszedł migiem. Trzeci rok i wszystko ok. Jesienia chcemy zamówić pozostałe okna w Tomaszowie, tylko najpierw trzeba wybudować dom do tych okien Ile profili i z jakimi komorami teraz robią - nie mam pojecia, bo to sie zmienia. Ale wykonawcy ufam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.07.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witam. Nowych i stał®ych bywalców. Jestem zły!!!! Własnie zaginął mi telefonik komórkowy - więc nikt się do mnie w ciągu kilku dni nie dodzwoni. Idkam - jak szybko mogę dostać zastępczą kartę??? JUtro do Ciebie zadzwonię, bo w domu nie mam twojego numeru!! Był iu;ohiohqodi w komórce!!! Tak jak przeszło 300 innych kontaktów!!! Ech życie. Czy to prawda, że wieniec powinien przestać z tydzień, żeby wchodzili cieśle z wieźbą? Mam nadzieję, że to prawda! Bo z tego powodu mam "opóźnienie" z dachem!!! Co do POŚ - nie trzeba mieć wogóle projektu, ani pozwolenia na budowę. Oczywiście jeśli oczyszczalnia jest przeznaczona do obnsługi domku jednorodzinnego, czyli o jakiejść określonej wydajności. Wystarczy zgłosić jej budowę do starostwa. Jeśli chodzi o garaż - to na postawienie szopy budowlanej (jak zwał tak zwał) nie wymagane jest pozwolenie na budowę. Podobnie jak poistawienie jakiegokolwiek budynku bez trwałego związku z podłożem (jest jeszcze określony metraż, ale nie pamiętam ile). Mięłgo niedzielnego wieczoru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 04.07.2005 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witam wszystkich nowych i strych budowlancow z lubelskiego U mnie juz skonczone tynki wewnetrzne.Powiedzcie mi czy teraz nalezy je bialkowac, czy tez nie.Mam zamiar polozyc na sciany tapete natryskowa. Napiszcie co kladziecie na sciany u siebie (lub moze juz macie). PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 04.07.2005 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witaj BORF jaki planujecie mieć domek? pozdr, Witaj, w zasadzie nie jestesmy na 100% pewni, ale przymierzamy sie do "Dom w paprociach 2" archon'u. http://www.archon.pl/index.php?menu_act=1&all=1&act=12&sid=m410794850837b&intra=0d6da96d7dc9108dbbe2617a1ed0ff47&crc=6b874e67754f2a4101240b35f579ae6c&lang=pl Mam wątpliwości, bo jest on budowany z pustaka ceramicznego Porotherm 25 a ja wolałbym zwykły belit. Nie mam pojęcia jak załatwić taką zmianę, więc wertuje całe forum Ty co budujesz i gdzie? Radek PS. BORF = Basia Ola Radek F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 04.07.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Idkam - jak szybko mogę dostać zastępczą kartę??? Upsss.... To reguluje "umowa ramowa". Myślę, że p. Asia Drąż... wszystko będzie wiedziała Moim zdaniem wystarczy zgłosić, a kurier pojawi się następnego dnia... ale trzeba to sprawdzić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.07.2005 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witaj Borf, ładny ten wasz domek. Zwłaszcza, że to był jeden z rozważanych przeze mnie niestety kierunkowo na mojej działce nie pasował Zmiana technologii o jakiej piszesz nie wymaga żadnych wielkich zmian bo nawet grubość pozostaje bez zmian Darek Rz - czy z tą stalą można się jakoś podpiąć? Czy ewentualnie namiary można by? Jeżeli nie chcesz nadwyrężać swoich znajomości to ne ma problemu nie pogniewamy się Aik - podobno masz od Wukana namiary na górali od więźby. Masz może te namiary jeszcze? Jak tak to gorąco bym poprosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 04.07.2005 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witaj Borf, ładny ten wasz domek. Zwłaszcza, że to był jeden z rozważanych przeze mnie niestety kierunkowo na mojej działce nie pasował Zmiana technologii o jakiej piszesz nie wymaga żadnych wielkich zmian bo nawet grubość pozostaje bez zmian Dobrze to słyszeć ... co masz na myśli, że nie pasował kierunkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.07.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Nie pasował kierunkowo bo: - moja działka jest wąska i balokon jak i okna wychodziły by prosto na sąsiadów, - wjazd mam od południa więc cały dom byłby w cieniu garażu acha co do garażu to niestety ale pozmieniało się ciut i bez pozwolenia można postawić budowlę do 10m2 a garaż niestety ma jakby nie patrzeć kilka metrów więcej ... ale z drugiej strony u mnie garż blaszany stoi już od ... niech policzę ... 8 lat ... i narazie nikt słowem się nie czepił. Geodeta tylko jak robił mapkę to wspomniał, że dyplomatycznie tego nie wrysował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 04.07.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Nie pasował kierunkowo bo: - moja działka jest wąska i balokon jak i okna wychodziły by prosto na sąsiadów, - wjazd mam od południa więc cały dom byłby w cieniu garażu acha co do garażu to niestety ale pozmieniało się ciut i bez pozwolenia można postawić budowlę do 10m2 a garaż niestety ma jakby nie patrzeć kilka metrów więcej ... ale z drugiej strony u mnie garż blaszany stoi już od ... niech policzę ... 8 lat ... i narazie nikt słowem się nie czepił. Geodeta tylko jak robił mapkę to wspomniał, że dyplomatycznie tego nie wrysował. Dzieki za informacje, szczerze mowiac nie spojrzalem na kierunek przy projekcie Az sie boje sprawdzic. Czy musi on byc identyczny z faktycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.07.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Nie pasował kierunkowo bo: - moja działka jest wąska i balokon jak i okna wychodziły by prosto na sąsiadów, - wjazd mam od południa więc cały dom byłby w cieniu garażu acha co do garażu to niestety ale pozmieniało się ciut i bez pozwolenia można postawić budowlę do 10m2 a garaż niestety ma jakby nie patrzeć kilka metrów więcej ... ale z drugiej strony u mnie garż blaszany stoi już od ... niech policzę ... 8 lat ... i narazie nikt słowem się nie czepił. Geodeta tylko jak robił mapkę to wspomniał, że dyplomatycznie tego nie wrysował. A czy to przypadkiem nie jest 10 m2 na każde 1000 metrów działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.07.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Borf - kierunek nie musi być wcale tak identycznie zgodny z założonym przez architekta pomimo, że powinien on być najoptymalniejszy. U mnie jest w tej chwili dokładnie o 180st obrócony w porównaniu z oryginałem. Chodziło mi o to że przy twoim projekcie (ustawionym na mojej działce:) )słońce w domu było by tylko zaraz po wschodzie i tuż przed zachodem ... oczywiście gdyby nie było sąsiadów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.07.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 hej Radek, tak, jak napisał DYZ - zmiana technologii nie musi być "uformalniona" co do wjazdu od południa - nasz garaż jest od pd-zach strony i powiem Wam, że zaryzykowaliśmy pomysł, który dla nas sprawdził się w 101% - salon mamy zacieniony i w upalne dni panuje w nim dosyć przyjemny chłodek warto pomyśleć o takim rozwiazaniu nie ma co ulegać kanonom, czy tradycji tylko nie dla każdego będzie to zgodne z zasadami feng-shui p.s. jutro nowa porcja zdjęć, na razie tylko zmiana obrazka obok - widać balustrady na balkonach pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 04.07.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Borf - kierunek nie musi być wcale tak identycznie zgodny z założonym przez architekta pomimo, że powinien on być najoptymalniejszy. U mnie jest w tej chwili dokładnie o 180st obrócony w porównaniu z oryginałem. Chodziło mi o to że przy twoim projekcie (ustawionym na mojej działce:) )słońce w domu było by tylko zaraz po wschodzie i tuż przed zachodem ... oczywiście gdyby nie było sąsiadów... Spojrzalem na mape. Nie jest identycznie :| ale dobrze, ze nie musi. Co do garazu, to musze sie zastanowic gdzie go postawic, dzialke mam waska (19m) wiec chyba poczekam z garazem az wyznacza mi polozenie domu i przylaczy. Widze ze nie rozwazylem wszystkiego. Pewnie wiele rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.07.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Guit - jakbym miał działkę w osi S-E N-W to nie miałbym takiego zgrysu ale u mnie jest dokładnie w osi S-N więc lekko nie było ale swoją drogą robimy też coś co niektórych juz pobudowanych znajomych mocno dziwi - taras od pólnocy. Co prawda jak się tych krytykantów pytam gdzie siędzą w lecie jak jest gorąco to się okazuje że na trawie od północnej strony. Wynika z tego że tarasy robi się od południa bo tak .. poprostu bo tak a siedzi się gdzie indziej acha i jeszcze gratuluję - widzę że pozbyłeś się tego białego g... wkoło domku Borf - wybierz sobie projekt, który będzie się najbardziej podobał i zmieści się na działce (masz większe pole do popisu niż my - nasza działka ma 18m szerokości) a przyłącza to już wam projektant ustali jak zrobić żeby do domu podejść. Za to w końcu bierze pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 04.07.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 hej Radek, tak, jak napisał DYZ - zmiana technologii nie musi być "uformalniona" co do wjazdu od południa - nasz garaż jest od pd-zach strony i powiem Wam, że zaryzykowaliśmy pomysł, który dla nas sprawdził się w 101% - salon mamy zacieniony i w upalne dni panuje w nim dosyć przyjemny chłodek warto pomyśleć o takim rozwiazaniu nie ma co ulegać kanonom, czy tradycji tylko nie dla każdego będzie to zgodne z zasadami feng-shui pozdr, Wiem, o czy mowisz, teraz mieszakmy z moimi rodzicami, mamy pokoj od poludnia jest tam starsznie goraca, wiec pojdziemy w Twoje slady. Dzieki za sugestie. Zmykam do pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.07.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 ) Sławku - u nas też niewiele osób rozumiało, dlaczego robimy tak nie tak, jak się robić powinno - czyli salon od południa na szczęście tłumaczyć sie nikomu nie musimy - zrobiliśmy tak, jak chcieliśmy i teraz dopiero przyznają nam rację a taras mamy od pn-zach rewelacja, chociaż czasami za ciepło ale już niedługo spadnie śnieg, jak to nazwałeś - białe g... i "problem" odejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 04.07.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Evevent – mogę dać ci na miary na gościa, który u nas robił kanalizacje, ale niestety nie wiem jak robi czy dobrze czy źle. Wydaje się mówić z sensem, co do jego cen tez nie wiem jak się maja do konkurencji. Możesz ewentualnie sama go sprawdzić w rozmowie. Jeżeli chcesz namiary to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 04.07.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Witam wszystkich tego pogodnego ranka Borf – witamy wśród zapaleńców budowania, czeka Cię teraz szybki kurs budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.07.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 uffff - w ostatniej chwili...juz prawie spadlismy na druga strone na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts