Ella 05.07.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam !!! Hej moze byście się w końcu zajeli szukaniem dla mnie hydraulika (taniego i dobrego ) który zrobi mi przyłącze pozdro D.RZ Ja swojego nie oddam, bo mi będzie potrzebny przez najbliższy miesiąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 05.07.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 witajcie starzy i nowi po troche dluzszej nieobecnosci ! wlasnie wrocilem po walce z fachowcem do domciu - a dokladnie po wspolnej walce ze styropianem i folia na podlogi - byl bidula sam i jakos tak nie mialem serca odmowic mu pomocy jest w zwiazku z tym szansa, ze jeszcze w tym tygodniu bede mial w miare "normalne" podlogi PS. do Idkama jakies drewno przywiezli , patrzac na jego ilosc tak sobie mysle, ze chyba bedzie organizowal calonocne spotkanie przy ognisku dla wszystkich forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 05.07.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam !!! Hej moze byście się w końcu zajeli szukaniem dla mnie hydraulika (taniego i dobrego ) który zrobi mi przyłącze pozdro D.RZ nie no nie bądź żałosny, nie potrafisz znaleźć sobie wykonawcy? po co ci to forum? kup sobie książkę telefoniczną i zwyczajnie dzwoń chłopie po wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.07.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam !!! Opolszczyzna -spadaj z Lubelskiego forum bo robisz z siebie błazna . D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.07.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 06.07.2005 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Malowanie kuchni przeciagnelo sie na malowanie reszty naszego obecnego lokum. Powiem Wam, ze przyjemnie sie spalo w rozwalonym pokoju. Chcialbym miec cały taki pusty domek !!! Zamontowali rodzicom okna z Ekoplastu. Wygladaja dobrze. Tylko jedno jest do reklamacji Zobaczymy jak szybko sie uwiną z naprawą. A tak swoja drogą kiedy powinienem zacząć załatwiać papierki? Cześć BORF, myślę że jakiś miesiąc temu Sorki,żartowałem a tak na poważnie mi już to zajęło 5 miesięcy od zakupu projektu i pozwolenia jeszcze nie mam. jeśli się zdecydujecie na projekt to doradzałbym od razu załatwiać resztę, cobyś się później nie stersował. Pozdrawiam Borf - im wcześniej zaczniesz tym lepiej. Ten papierek ma dość długi termin przydatności. Od momentu uzyskania masz 2 lata na rozpoczęcie inwestycji a już nawet wykopanie kawałka dołu jest takim rozpoczęciem. Za to mając papier w garści spokojnie czekasz na wiosnę i w najbardziej odpowiadającym Ci momencie startujesz zamiast pielęgnowania wrzodów Mariucha - a chociaż znasz powód tak długich wakacji twoich papierów? Dzięki za uświadomienie. To chyba od nowego tygodnia zacznę załatwiać papierki. RF PS. Ujemną stroną tego bałaganu w domu jest brak internetu. I pewnie kilka dni tak potrwa. A tak swoją drogą oriętowaliście się czy w Waszych nowych domkach, będziecie mieli net? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 06.07.2005 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Borf - o jednym jeszcze nie wspomniał nikt (chyba). Zanim wybierzesz projekt to już możesz zlecić wykonanie mapki do celów projektowych, wystąpić do gminy o wypis i wyrys z planu zagospodarowania lub warunki zabudowy w przypadku braku planu. Z mapką spokojnie składasz wnioski o warunki wykonania przyłączy do ZE, wodociągów i gazowników a w międzyczasie spokojnie wybierasz sobie projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 06.07.2005 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Dzisiaj nasza Zuzia kończy cztery latka! Dzisiaj w prezencie pokażę jej gdzie przestrzennie (mniej-więcej) będzie położony będzie jej przyszły pokoik ale za to za rok to myślę że dostanie w prezencie już swój własny pokoik ... do otynkowania i pomalowania i umeblowania ... myślę tylko że po przeszkoleniu w przedszkolu wujka Pawsona to będzie dla niej kaszka z mleczkiem a reszta ... od czego są babcie i dziadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.07.2005 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Darek, niestety nie mamy hydraulika, nic jeszcze nie mamy .... Zobaczymy może nam hydraulikę będzie robił znajomy Piotrka rodziców, ale on jest tak zabiegany, że nawet telefonów nie odbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 06.07.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Dzisiaj nasza Zuzia kończy cztery latka! Dzisiaj w prezencie pokażę jej gdzie przestrzennie (mniej-więcej) będzie położony będzie jej przyszły pokoik ale za to za rok to myślę że dostanie w prezencie już swój własny pokoik ... do otynkowania i pomalowania i umeblowania ... myślę tylko że po przeszkoleniu w przedszkolu wujka Pawsona to będzie dla niej kaszka z mleczkiem a reszta ... od czego są babcie i dziadki No to wszystkiego najlepszego. A jak jej za rok sprawicie taki prezent, to super. Ale myślę, że jak dostanie w rączki kredki i flamastry, troszkę plasteliny i będzie sobie mogła swój pokoik pomalować jak tylko jej się zamarzy, to (wraz z tym pokoikiem) będzie to dla niej najpiękniejszy prezent w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.07.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Dyz: wszystkiego najlepszego dla Zuzi ... Darek RZ: hydraulik poszedl na priva Obce elementy: my w Lublinie jestesmy troche specyficzni i nie lubimy obrazliwych komentarzy, moze gdzie indziej panuja inne reguly ... Borf: dyz ma racje (no, no kto by pomyslal:):) tak szybko jak to mozliwe skladaj po warunki zabudowy i zagospodarowania terenu albbo wypis i wyrys z planu. Jak bedziesz mial pecha jak ja to bedziesz na to czekal ok 4 m-ce .... czego ci oczywiscie nie zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 06.07.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 dyz - wszystkiego najlepszego dla córy - nasz Miki kończy 2 lata 18 lipca Kubuś - a dlaczego nie robisz rury odpowietrzającej POŚ na zewnątrz? jaki to system? BORF - a propos netu - ja mam dostęp radiowy - widać na zdjęciach antenę (przy kominie) pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 06.07.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Witam Yares,w drugiej polowie lipce bede tez robil podlogi (izolacje i wylewki). Jak masz dobrego fachowca to podaj na niego namiary i jego ceny. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 06.07.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Witam Yares, w drugiej polowie lipce bede tez robil podlogi (izolacje i wylewki). Jak masz dobrego fachowca to podaj na niego namiary i jego ceny. namiary poszly mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 06.07.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Witam Yares, w drugiej polowie lipce bede tez robil podlogi (izolacje i wylewki). Jak masz dobrego fachowca to podaj na niego namiary i jego ceny. Pozdrawiam Wiesiek Ja też poproszę o namiary na dobrego mixokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.07.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ja też poproszę o namiary na dobrego mixokreta. a namiary na zwyklego kreta nie wystarcza ?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 06.07.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ja też poproszę o namiary na dobrego mixokreta. a namiary na zwyklego kreta nie wystarcza ?? :) Namiary na zwykłego kreta znam nie od dziś - trawnik na mojej działce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 06.07.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ja też poproszę o namiary na dobrego mixokreta. a namiary na zwyklego kreta nie wystarcza ?? :) Namiary na zwykłego kreta znam nie od dziś - trawnik na mojej działce ... hihihihi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 06.07.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ha ha ha, aleście mnie rozbawili tymi przedszkolami pod hurtownią z materiałami budowlanymi, super sprawa. Mój MIKROB tyle się z brzucha naoglądał budowy że pewno będzie architekt (albo robol ). Jutro właśnie mam poznać MIKROBA przez usg trójwymiarowe i dowiem się kto mi się rozbija i urządza imprezy w brzuchu. Ktośtam pisał czy moja budowa to Jakubowice - nie, to Szerokie, niedaleko baby budowniczy, a jak tam babo Twoja budowa? Capra z Mikrobem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 06.07.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Jeszcze jedna fotka mojego domku: http://foto.onet.pl/upload/5/69/_501815_n.jpg coś mi się popierdaczyło tamtym razem i dlatego wyszły takie małe. To coś to jest makieta mojego domku, którą sama zrobiłam - jest to otwierane na każde piętro i ma w środku pokoiki i ścianki i nawet mam mebelki - wszystko ze styropianu. Makieta jest wysoka na 50 cm i znacznie ułatwia mi wizję podziału ścian działowych i inne elementy. Robiłam całą zimę . http://foto.onet.pl/upload/4/27/_501317_n.jpg Pozdrawiam raz jeszcze.Capra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts