Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

To coś to jest makieta mojego domku, którą sama zrobiłam - jest to otwierane na każde piętro i ma w środku pokoiki i ścianki i nawet mam mebelki - wszystko ze styropianu. Makieta jest wysoka na 50 cm i znacznie ułatwia mi wizję podziału ścian działowych i inne elementy. Robiłam całą zimę :wink: .

Capra podziwiam, gratuluję wytrwałości i cierpliwości.

I pochwal się jak już będziesz wiedziała, czy to chłopaczek, czy dziewczynka. Zaczniemy wybierać imiona :wink: .

Hej, Capra :)

Talent to Ty masz :), zazdroszczę.

U nas ekipa idzie jak burza i ścianki z bloczków też. Zaczyna to wygladać jak Prawdziwa Budowa a nie jakieś wykopki.

Najpóźniej w poniedziałek przyjadą maxy i zaczną się ściany właściwe.

Fajny etap - domek rośnie i serce też :D

U nas ekipa idzie jak burza i ścianki z bloczków też. Zaczyna to wygladać jak Prawdziwa Budowa a nie jakieś wykopki.

Baba jakieś fotki?

Baba jakieś fotki?

Na razie fotki konwencjonalne, zapraszamy na oględziny bezpośrednie :)

Postaram się lada dzień coś zrobić aparatem cyfrowym

Witajcie Rodacy!!!

Darek - ja jeszcze nie mam przyłącza wodnego - nawet nie mam jeszcze człowieka. Być może zrobią mi je ci sami ludzie, którzy będą kłaść instalację. U mnie drewno przyjechało prawie w terminie. Cieśle (bardzo dokładna brygada - 4 facetów) stawia od wczoraj mój daszek!!!! Zaczyna być cosik widać. W tzw. między czasie murarze wylali dziś fundament pod mur oporowy!! W oczekiwaniu na beton zrobili porządek w domu - zdjęli deski z deskowań itd. Podoba mi się!!!

Do końca tygodnia mam mieć wieźbę całą położoną! Potem wchodzą murarze i kończą resztę. I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka.

I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka.

nie wiem czy pamietacie co mowilem na temat firmy M..

wtedy nikt mi nie wierzyl, a nawet niektorzy chcieli mnie "zlinczowac" ;-) :roll:

:lol:

PS. do Idkama jakies drewno przywiezli :o , patrzac na jego ilosc tak sobie mysle, ze chyba bedzie organizowal calonocne spotkanie przy ognisku dla wszystkich forumowiczow

:p :lol:

Poczekaj na mnie z tym rozpalaniem :o :D !!!

A jak się będę spóźniał .... to proszę !!! nie ruszaj tego zielonego ... :lol:

Napisz Jarku na priv jak jest aktualna cena za kreta.

Dzięki

Borf - o jednym jeszcze nie wspomniał nikt (chyba). Zanim wybierzesz projekt to już możesz zlecić wykonanie mapki do celów projektowych, wystąpić do gminy o wypis i wyrys z planu zagospodarowania lub warunki zabudowy w przypadku braku planu. Z mapką spokojnie składasz wnioski o warunki wykonania przyłączy do ZE, wodociągów i gazowników a w międzyczasie spokojnie wybierasz sobie projekt :)

Dzięki. To nasuneło mi się pytanko? Ile te papierki mają ważności? Rozumiem, że tą mapkę do celów projektowych robi geodeta. Czyli geodeta będzie potrzebny kilka razy. Minimalnie ile razy i kiedy?

RF

PS.Co Wy sie ze mna macie. Tylko pytam i pytam.

I dachóweczka. NIe jest źle, choć było gorąco. Oparło się napotkaniu z Panem Prezesem firmy M.. . Dało skutek. Zobaczymy na jak długo! Na razie jestem względnie zadowolony. Zobaczymy kiedy przyjedzie dachówka.

nie wiem czy pamietacie co mowilem na temat firmy M..

wtedy nikt mi nie wierzyl, a nawet niektorzy chcieli mnie "zlinczowac" ;-) :roll:

:lol:

WYPRASZAM SOBIE - ja uwierzylem :evil: :evil: :evil:

Dzięki. To nasuneło mi się pytanko? Ile te papierki mają ważności? Rozumiem, że tą mapkę do celów projektowych robi geodeta. Czyli geodeta będzie potrzebny kilka razy. Minimalnie ile razy i kiedy?

RF

PS.Co Wy sie ze mna macie. Tylko pytam i pytam.

KURDE MOL z mapka to jest jakas taka dziwna jazda z tego co pamietam.

Przynajmniej w LUBLINie miescie.

Mapke do zlozenia do warunkow zagospodarowania i zabudowy itd itp to ja kupowalem w UM za jakies 40-50 zl i ona wystarczy do zlozenia do urzedu i do zlozenia o warunki do pradu gazu i wody z kanaliza

natomiast ta mapka od geodety za 300-400 zl to jest wazna 3m-ce i ona jest po to zeby projektant w nia wrysowal twoj domek i zeby to zlozyc na ZUD i po pozwolenie .

Oczywiscie moglo mi sie przez rok cos pokrecic ale z grubsza tak to leci ...

Pawson - z tymi mapkami to widzę jest większa jazda. Ja gdzie nie poszedłem składać wnioski to bezwzględnie domagali się ksera mapki do celów projektowych (!!!) tą mapką z urzędu to można było sobie co najwyżej ... sam dobrze wiesz co można :wink: A ta od geodety faktycznie ma ważnoć 3 miesiące.

Yares - ja to tak odrazu nie uwierzyłem ale jak pojechałem i pogadałem, zobaczyłem to dotarło do mnie :)

Borf - z geodetą to zanim zakończysz budowę to będziesz już dawno na "ty" :D przy czym każde spotkanie z nim to portfel szczuplejszy o parę stówek :( CO do ważności papierków ... gazowników są ważne rok ... reszty nie pamiętam bo i nie planowałem, żeby one leżakowały tylko szybko były przerzucane na kolejne biurka, i kolejne, i kolejne ...

Capra - z tymi Jakubowicami to ja byłem. Tylko mi nie chodziło o lokalizację :) Tam jest taki fajny zameczek a raczej to co z niego zostało i na miniaturkach zdjęć to ... no jak już pisałem po tylu godzinach przed monitorem to się różne rzeczy widzi :) no ale na większych zdjęciach to już zdecydowanie lepiej wyglada :)