idkam 07.07.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Witamy, w naszym albumie to ... co chciał spalić Yares ... "Konstrukcja dachowa i my ... " eeeee tam, od razu spalic poprostu mialem nadzieje na jakies male pieczenie kielbasek ale ... ja nie to nie Będzie i to nie jedna musimy troszkę jeszcze poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.07.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Darek trzymam kciuki Fizyk - eee tam, jeszcze tak źle nie było Ale 3+ to słaba ocena jak na Wielkich Profesjonalistów ponoć U nas jest tzw stan zero (czyli wróciliśmy do punktu wyjścia - jeszcze nie ma domu, już nie ma dziury ) I nie ma sporej ilości kasy Nie jest to jeszcze taki do końca stan zero - nie mamy jeszcze doprowadzeń wody i kanalizacji, bo nie mamy jeszcze wody i kanalizacji. Będzie we wrześniu. Na razie od soboty mają szansę rosnąć ściany (jak jutro maxy dowiozą). Jak nie dowiozą, to od poniedziałku Kiełbaski - dlaczego nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 08.07.2005 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witam !!! Jutro geodeta będzie wytyczał nasz domek . Za tydzień przyłącze elektryczne i wodne a potem start pozdro d.RZ Darku, przypomnij jak się nazywa twój projekt, podobny do Brygidy z Archipelagu ale to chyba inny. Pozdrawiam Witam !!! Mój projekt to "Neptun " z pracowni Domus pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.07.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witajcie w ten upalny poranek! Czy cena 30,- za m2 dachu (wykonanie więźby, obróbki blacharskie, pokrycie dachówką i rynny) to cena przy której można się już nie targować? Ekipa sprawdzona z referencjami, 5 chłopa. Ciekawostka - wczoraj skończyli u kolegi więźbę więc postawił flaszkę i nie było komu pić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.07.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witamy, w naszym albumie to ... co chciał spalić Yares ... "Konstrukcja dachowa i my ... " fajne zdjecia. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 08.07.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witam !!! Myślę ze to bardzo dobra cena . Ja mam (jak się uda dobrnąć do tego etapu ) płacić za ten sam zakres robót (+ wstawienie 7 szt. okien dachowych ) po 40 zł za metr. A czy możesz dać namiary na tą ekipe ??? Chetnie bym z nimi pogadał -jeśli to sprawdzona i dobra ekipa . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.07.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witajcie w ten upalny poranek! Czy cena 30,- za m2 dachu (wykonanie więźby, obróbki blacharskie, pokrycie dachówką i rynny) to cena przy której można się już nie targować? Ekipa sprawdzona z referencjami, 5 chłopa. Ciekawostka - wczoraj skończyli u kolegi więźbę więc postawił flaszkę i nie było komu pić Tanio, b. tanio... ja place ok 40 /m2 krycie dachowka ceramiczna.. nie wiem czym ty kryjesz i czy to jakos wplywa na kase... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.07.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Pawson - wpływ ma o tyle, że dla blachy mają inną cenę a dla dachówki inną. Acha zapomniałem dodać ... za obróbki blacharskie biorą 500,- extra oprócz metrówki. DarekRz - kolega wziął ich bo robili u niego w rodzinie już 2 dachy, u kogoś w sąsiedztwie kolejny. Ja z zaklepaniem i stwierdzeniem, że faktycznie sprawdzona wstrzymam się aż u kolegi pokryją całość. To jeszcze z tydzień im zajmie. Nie wiem tylko kiedy planujesz robić dach bo narazie to oni są zawaleni robotą ale jak powiedziałem że u mnie jeszcze nawet łopata nie wbita na terenie budowy to orzekli że szansa jest że się uda. Namiary niestety dam Ci w przyszłym tygodniu i to dopiero koło wtorku, wcześniej się nie uda bo wyjeżdżam a tel. zapisałem sobie na projekcie a tego już mam dość dźwigania "na wszelki wypadek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 08.07.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Pawson - wpływ ma o tyle, że dla blachy mają inną cenę a dla dachówki inną. Acha zapomniałem dodać ... za obróbki blacharskie biorą 500,- extra oprócz metrówki. DarekRz - kolega wziął ich bo robili u niego w rodzinie już 2 dachy, u kogoś w sąsiedztwie kolejny. Ja z zaklepaniem i stwierdzeniem, że faktycznie sprawdzona wstrzymam się aż u kolegi pokryją całość. To jeszcze z tydzień im zajmie. Nie wiem tylko kiedy planujesz robić dach bo narazie to oni są zawaleni robotą ale jak powiedziałem że u mnie jeszcze nawet łopata nie wbita na terenie budowy to orzekli że szansa jest że się uda. Namiary niestety dam Ci w przyszłym tygodniu i to dopiero koło wtorku, wcześniej się nie uda bo wyjeżdżam a tel. zapisałem sobie na projekcie a tego już mam dość dźwigania "na wszelki wypadek" Witam !!! U mnie tez jeszcze "łapata" nie wbita ,ale pomarzyć wolno . Dach planuję robić późną jesienia -jak wszystko dobrze wyjdzie pozdro d.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.07.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Nie wiem tylko kiedy planujesz robić dach bo narazie to oni są zawaleni robotą ale jak powiedziałem że u mnie jeszcze nawet łopata nie wbita na terenie budowy to orzekli że szansa jest że się uda. tylko nie zapomnij zrobic imprezy na pierwsze wbicie lopaty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.07.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Nie wiem tylko kiedy planujesz robić dach bo narazie to oni są zawaleni robotą ale jak powiedziałem że u mnie jeszcze nawet łopata nie wbita na terenie budowy to orzekli że szansa jest że się uda. tylko nie zapomnij zrobic imprezy na pierwsze wbicie lopaty ... tiaaa, żeby po imprezie nową łopatę kupować jak ta zginie?! Chociaż wiesz Pawson ja nie wiem jak to traktować ten pierwszy sztych ... w końcu działka była grodzona, wykopy były robione i impreza była taka że aż cud że to co zrobiliśmy w dzień nie zrujnowaliśmy w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.07.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 tiaaa, żeby po imprezie nową łopatę kupować jak ta zginie?! Chociaż wiesz Pawson ja nie wiem jak to traktować ten pierwszy sztych ... w końcu działka była grodzona, wykopy były robione i impreza była taka że aż cud że to co zrobiliśmy w dzień nie zrujnowaliśmy w nocy hmmm czemu ja nie pamietam tej imprezy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.07.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 tiaaa, żeby po imprezie nową łopatę kupować jak ta zginie?! Chociaż wiesz Pawson ja nie wiem jak to traktować ten pierwszy sztych ... w końcu działka była grodzona, wykopy były robione i impreza była taka że aż cud że to co zrobiliśmy w dzień nie zrujnowaliśmy w nocy hmmm czemu ja nie pamietam tej imprezy ?? no jak to czemu, taka poprostu była dobra impreza ponadto to było 8 lat temu więc mogło się zamazać w pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 08.07.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witam !!! Hurtownia ELMAX lubi robić sobie żarty z klientów ,albo liczy na naiwniaków. Przed chwilą dzwoniłem do nich z zapytaniem ile kosztuje kabel ziemny YKY 5x10 potrzebny mi do przyłącza . Miła pani powiedziała że maja go w cenie fabrycznej po ...............uwaga .........26 zł za metr . Bardzo to jest śmieszne żwłaszcza że w niektórych hurtowniach ten sam kabel można kupić po 10 - 15 zł za metr . Nie dajmy się naciągać bo to jest kolejny przykład ze niektóre hurtownie nadal tworza ceny z kosmosu licząc na naiwność kupujących a Lublin juz od dawna jest stolicą najwyższych cen w Polsce .Rozmawiałem niedawno ze znajomym z Warszawy i powiedział że w pierwszej lepszej Warszawskiej hurtowni ceny są dużo niższe niż w Lublinie . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 08.07.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 tyle, że właśnie w elmaxie potrafią dać upusty nawet 60%! ja tam robiłem zakupy i wyszło najtaniej, a wierz mi -zjeździłem caały Lublin trzeba gadac z kierownikiem takie upusty przy większych ilościach pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 08.07.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 tyle, że właśnie w elmaxie potrafią dać upusty nawet 60%! ja tam robiłem zakupy i wyszło najtaniej, a wierz mi -zjeździłem caały Lublin trzeba gadac z kierownikiem takie upusty przy większych ilościach pozdr, Witam !!! No tak ,ale to nie jest powód aby ich chwalić .Mozna dać i 500% upustu wcześniej podnosząc cene do absurdalnego poziomu . A mi potrzeba 40 m tego kabla to chyba mała ilość pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.07.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witam !!! No tak ,ale to nie jest powód aby ich chwalić .Mozna dać i 500% upustu wcześniej podnosząc cene do absurdalnego poziomu . A mi potrzeba 40 m tego kabla to chyba mała ilość pozdro D.RZ to moze kup 40 kawalkow po 1m to juz pol-hurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 08.07.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Fizyk - eee tam, jeszcze tak źle nie było Ale 3+ to słaba ocena jak na Wielkich Profesjonalistów ponoć Kiełbaski - dlaczego nie ? no wlasnie, nienajlepsza ta ocena problem polega na tym, ze wszystko u nich da sie zalatwic tylko trzeba glosno krzyczec i straszyc kim i czym sie da, a i tak wszystko jest robione tak jakby z wielkiej laski i z planowym opoznieniem a za takie pieniadze, jakie sie u ich zostawia, nie takiej obslugi powinno sie oczekiwac ale obyscie takich problemow na drodze do swojego upragnionego domeczku mieli jak najmniej A kielbaski mysle, ze bylyby bardzo smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 08.07.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 ja tylko mowie, ze koncowa wychodzila najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 08.07.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Wiecie co, albo ja ślepy jestem albo mój komp złośliwie nie wyświetla pewnych informacji... parę razy były rozmowy o firmie robiącej okna z Tomaszowa Lubelskiego ... vemat czy jakoś tak ale nigdzie nie znalazłem czy ktoś podawał na nich namiary. Jeżli ktoś dysponuje tymi namiarami to poproszę o udostępnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts