wukan 08.07.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witam Czy słyszeliście dzisiejsze widomości. Sejm uchwalił ustwę o zwrocie róznicy w podatku VAT między 22% a 7%. Zwrot podatku obowiazuje od 1 maja 2004 do końca 2007r.Ale są ograniczenia dla domu tylko do metrażu 70 m.kw.Czyli wynika że bedą jakieś współczynniki na przeliczenie metrażu, jak ktoś ma więcej niz 70 m.kw.Ustawa wchodzi w życie dopiero od 2006r. Przeczytajcie o tym na stronie http://www.onet.pl Jakie są wasze komentarze na ten temat. Czy uda się coś wyrwać z urzędu skarbowego. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.07.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 wukan zaczekaj z otwieraniem szampana ... jeszcze senat i prezydent .. chociaz oni sa na wylocie wiec moze podpisza... to 70 m to daje jakis tam limit .. z tego co mi sie obilo o uszy cos ok 20 tys... starczy ... MOJ KOMNENTARZ: pi pi pi piiii pi pi .... fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capra 08.07.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Chciałam tylko Wam napisać że mój MIKROB jest po prostu złośliwy. Wczoraj na usg zasłonił się w kroku pępowiną i nadal nie wiem kto u mnie w brzuchu wynajmuje kawalerkę. Usg trójwymiarowe to 200 złotych - policzcie ile pustaków by było .Lepiej chyba dom stawiać niż hodować mikroba, bo przynajmniej wszystko jest przewidywalne , a tu jakieś tajemnice... Pozdrawiamy - Capra i Mikrob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 08.07.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 No moi drodzy, to chyba niedługo ruszymy. Ekipa jest, jeszcze nie mamy podpisanej umowy, ale wstępnie jesteśmy już umówieni, że za jakieś dwa tygodnie START . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 08.07.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Chciałam tylko Wam napisać że mój MIKROB jest po prostu złośliwy. Wczoraj na usg zasłonił się w kroku pępowiną i nadal nie wiem kto u mnie w brzuchu wynajmuje kawalerkę. Usg trójwymiarowe to 200 złotych - policzcie ile pustaków by było .Lepiej chyba dom stawiać niż hodować mikroba, bo przynajmniej wszystko jest przewidywalne , a tu jakieś tajemnice... Pozdrawiamy - Capra i Mikrob. To będziemy gdybać - Jaś czy Małgosia? Jacek czy Agatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 08.07.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Capra - budowa przewidywalna????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 08.07.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Chciałam tylko Wam napisać że mój MIKROB jest po prostu złośliwy. Wczoraj na usg zasłonił się w kroku pępowiną i nadal nie wiem kto u mnie w brzuchu wynajmuje kawalerkę. Usg trójwymiarowe to 200 złotych - policzcie ile pustaków by było .Lepiej chyba dom stawiać niż hodować mikroba, bo przynajmniej wszystko jest przewidywalne , a tu jakieś tajemnice... Pozdrawiamy - Capra i Mikrob. Zapisz sobie w notesiku ze za ten numer z pepowina MIKROB ci wisi 200 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 08.07.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Chciałam tylko Wam napisać że mój MIKROB jest po prostu złośliwy. Wczoraj na usg zasłonił się w kroku pępowiną i nadal nie wiem kto u mnie w brzuchu wynajmuje kawalerkę. Usg trójwymiarowe to 200 złotych - policzcie ile pustaków by było .Lepiej chyba dom stawiać niż hodować mikroba, bo przynajmniej wszystko jest przewidywalne , a tu jakieś tajemnice... Pozdrawiamy - Capra i Mikrob. Zapisz sobie w notesiku ze za ten numer z pepowina MIKROB ci wisi 200 :) Ewentualnie kilka pustaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.07.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witajcie w ten upalny poranek! Czy cena 30,- za m2 dachu (wykonanie więźby, obróbki blacharskie, pokrycie dachówką i rynny) to cena przy której można się już nie targować? Ekipa sprawdzona z referencjami, 5 chłopa. Ciekawostka - wczoraj skończyli u kolegi więźbę więc postawił flaszkę i nie było komu pić Jak bym miał zarobić takie pieniądze, to bym się jednak upił!!! Cena - rewela! Oby jakość była równie OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 08.07.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 vemat czy jakoś tak ale nigdzie nie znalazłem czy ktoś podawał na nich namiary. Jeżli ktoś dysponuje tymi namiarami to poproszę o udostępnienie Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Na inspektorze nadzoru nie ma co oszczędzać http://foto.onet.pl/upload/40/63/_502772_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 I jeszcze jeden widoczek z naszej budowy http://foto.onet.pl/upload/16/94/_502775_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.07.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Niniejszym spieszę donieść, że dzisiaj dzwoniła do mnie pani z UM.Po 7 tygodniach, 49 dniach, 1176 godzinach, 70560 sekundach dostaliśmy pozwolenie.Pod koniec lipca staniemy się pełnoprawnymi budowniczymi. Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Niniejszym spieszę donieść, że dzisiaj dzwoniła do mnie pani z UM. Po 7 tygodniach, 49 dniach, 1176 godzinach, 70560 sekundach dostaliśmy pozwolenie. Pod koniec lipca staniemy się pełnoprawnymi budowniczymi. Pozdrawiam Wszystkich. Gratulki :D Czy miałeś stoper, czy Ty tak zawsze ? Odpoczywaj, póki możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.07.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Niniejszym spieszę donieść, że dzisiaj dzwoniła do mnie pani z UM. Po 7 tygodniach, 49 dniach, 1176 godzinach, 70560 sekundach dostaliśmy pozwolenie. Pod koniec lipca staniemy się pełnoprawnymi budowniczymi. Pozdrawiam Wszystkich. Gratulki :D Czy miałeś stoper, czy Ty tak zawsze ? Odpoczywaj, póki możesz Co ty, ja tak nigdy, ale krwi mi trochę napsuli. Liczyłem że bedzie ciut szybciej, ale sie przeliczyłem Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.07.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Niniejszym spieszę donieść, że dzisiaj dzwoniła do mnie pani z UM. Po 7 tygodniach, 49 dniach, 1176 godzinach, 70560 sekundach dostaliśmy pozwolenie. Pod koniec lipca staniemy się pełnoprawnymi budowniczymi. Pozdrawiam Wszystkich. No to do roboty!!!! Ile się można opierniczać? Witajcie wszyscy! Wyobraźcie sobie że mam wieźbę na dachu. Po prostu szok!! Od poniedziałku wracają murarze i działają dalej! Nie jest źle, ale zawsze może być lepiej! Acha - od 18 tego planuję wpuścić elektryka na budowę. I może (jak se nie zrobią krzywdy) - hydraulika. Potem w planach tynki i posadzka. Po posadzce trochę odpoczynku (ale to już w następnym odcinku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 08.07.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 czołgiem! skończyłem definitywnie z papierologią! Mamy prawomocne pozwolenie i zgłoszenie do nadzoru. 18.07 planowane pierwsze sztychy! Już się nie moge doczekac! CZAS ZACZĄĆ FINAŁOWE ODLICZANIE! Mapi: jaka jest przewidywana data rozpoczecia u was? mita; - który to twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 08.07.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Niniejszym spieszę donieść, że dzisiaj dzwoniła do mnie pani z UM. Po 7 tygodniach, 49 dniach, 1176 godzinach, 70560 sekundach dostaliśmy pozwolenie. Pod koniec lipca staniemy się pełnoprawnymi budowniczymi. Pozdrawiam Wszystkich. No to do roboty!!!! Ile się można opierniczać? Witajcie wszyscy! Wyobraźcie sobie że mam wieźbę na dachu. Po prostu szok!! Od poniedziałku wracają murarze i działają dalej! Nie jest źle, ale zawsze może być lepiej! Acha - od 18 tego planuję wpuścić elektryka na budowę. I może (jak se nie zrobią krzywdy) - hydraulika. Potem w planach tynki i posadzka. Po posadzce trochę odpoczynku (ale to już w następnym odcinku ) Fizyk, no to chyba mozna firmie budujacej podciagnąć ocenę na 4-. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 08.07.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Witajcie w ten upalny poranek! Czy cena 30,- za m2 dachu (wykonanie więźby, obróbki blacharskie, pokrycie dachówką i rynny) to cena przy której można się już nie targować? Ekipa sprawdzona z referencjami, 5 chłopa. Ciekawostka - wczoraj skończyli u kolegi więźbę więc postawił flaszkę i nie było komu pić dyz Ceny rewelacyjne. Chciałbym mieć takie w Wielkopolsce. U nas, za więźbę jest od 15 do 20 zł netto bez deskowania. Za deskowanie ok. 6-8 zł / m2, a za obróbki blacharskie, pokrycie dachówką, montaż rynien i okien dachowych 25-30 zł netto za m2. Po negocjacjach ceny netto mogą zostać ewentualnie cenami brutto. A co u Was taka abstynencja??? Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 09.07.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Witam !!! Dostałem od znajomego elektryka wycenę zrobienia przyłącza od szafki w ogrodzeniu do miejsca gdzie będzię stał dom . - robocizna czyli - wykopanie dołka 38metrów położenie i zasypanie kabla i postawienie prowizorycznej skrzynki na kołku drewnianym - 300 zł - kabel YKY 5x10 40 metrów po 12 zł = 480 zł (ale chyba zmienię na droższy i grubszy YKY 5x16 ) - skrzyneczka na kołku i bezpieczniki i gniazda okolo 150-200 zł - wydanie mi papierka do zakładu elergetycznego pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts