agamon 21.10.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Witam i przepraszam za długie milczenie. Ella podaje tel. do Radomia po bloczki fundamentowe:Firma; ZPUH Jacek Ciszek tel. 0602552326 A teraz radosna wiadomość: partuły zameldowały mi dziś zakończenie robót na budowie , jeszcze tylko niech inspektor nadzoru sprawdzi i rozliczenie i jak wielka będzie ulga!!!!!!Pozdrawiam będących w bólu budowaniaagamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 21.10.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Quit łaty kupowałem w Świdniku w składzie drewna u Borbasa, ceny nie pamiętam.Tel znajdziesz w Panoramie Firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 21.10.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 do barabasa na kom. 601402323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 22.10.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ella...dziekuje.... moja inwestycja - polnocny lublin....ruszy na wiosne....jestem na etapie uzgodnien dokumentacji...potem tylko pozwolenie...... Póki co przegladam Grupę Lublin, skrzętnie notując adresy pozdrawiam waldeken PS. oczywiście pozdrawiam wszystkich grupowiczów a w szczegolnosci Dżeka i Agamona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 22.10.2003 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Agamon - gratulacje! ciekawe kiedy u mnie finisz... do Barabasa dzwonilem, ale jest dosyc drogo, myslalem, ze znajde taniej... pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.10.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Agamon - gratuluję i dziękuję za namiary ! Mam nadzieję, że możemy liczyć na Twój głos doradczy w okresie jesienno - zimowych przestojów budowlanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.10.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Mówiąc szczerze, ja na razie o żadnych przestojach nie myślę, bo moja przygoda budowlana zacznie się na dobre w najbliższych dniach (jutro mam odebrać pozwolenie na budowę - wreszcie...). Dlatego w trybie natychmiastowym potrzebuję kierownika budowy! Rozmawiałam z kierownikiem poleconym przez Dżeka - bardzo sensowny facet, ale podniósł cenę z 1500 na 2500... Stąd moje pytanie: czy moglibyście polecić kogoś zaufanego, kto byłby trochę tańszy? Będę bardzo wdzięczna... Sprawa jest pilna! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 22.10.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ella W piatek bedzie odbierał mi budowę kierownik od Jaska S. Na mojego nie moge liczyć. Jak będzie opowiem.Moja opinia jest taka- bierz sprawdzonego choć droższego.Co z tego ze wziąłem taniego, jak tylko przychodził na budowę i ruszał wąsem i nic nie działal. dziś jakby czas sie cofnał to zapłaciłbym i 2tyś. aby być spokojnym.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dahlinek 22.10.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Popieram powyższe, na czym można oszczędzić to można, ale takie rzeczy jak porządny kierownik budowy czy ubezpieczenie budowy to koszta niewspółmiernie małe do ryzykowanych strat w razie "oszczędności". Trafi ci się sytuacja jak ze znanej czeskiej bajki "Sąsiędzi" i nie będzie wesoło Publicznie dzięki Ella za zagrzewanie do walki, i zaraz będę kontynował konwersację na privie pozdrawiam lubelskich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 23.10.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Dahlinek co wiesz o "ubezpieczeniu budowy". Ja ubezpieczyłem dom w stanie surowym zamkniętym od ognia, wody itp., nie słyszałem że można tak ubezpieczyć dom w budowie.Ella 2500 zł to oczywiście nie jest mało. Mój dom jest bardzo prosty D33L - może dlatego to mnie kosztowało 1500 zł. Może Ty masz większy i bardziej skomplikowany. Moja rada nie oszczędzaj na kierowniku on pomorze zaoszczędzić Ci sporo pieniędzy i nerwów.A propos kierownik od Jaska S. to polecony przez mnie. Może coś jeszcze wytarguję przy całej dokumentacji odbiorczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.10.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Witam! Właśnie wróciłam z gminy z POZWOLENIEM NA BUDOWĘ !!! W końcu, po długich bojach z aparatem urzędniczym i innymi przeciwnościami - udało się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.10.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Oczywiście macie rację, że dobry kierownik budowy jest nie do przecenienia - też tak uważam . Jednak powstaje pytanie, czy nie znalazłby się dobry i jednocześnie trochę tańszy... Ja juz od dawna zauważyłam, że usługi budowlane w Lublinie są wyjątkowo drogie (wystarczy porównać z cennikami w innych regionach - Lista Płac Wykonawców na naszym Forum). W związku z tym np. moich murarzy sprowadzam z woj. kieleckiego. Robiłam też rozeznanie w środowisku dekarzy. W Lublinie średnia cena to 50zl/m2, a w większości innych regionów - max. 20-30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.10.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Dżek, mój dom jest najprostszy na świecie - parterowy, bez stropu (więźba z wiązarów kratowych), dach dwuspadowy bez żadnych okien czy lukarn - ot taka stodółka, tylko z dwóch brył (w kształcie litery T). Dlatego ta cena mnie zaskoczyła - miałam w pamięci Twoją cenę i spodziewałam się, że u mnie powinno być raczej taniej, niż drożej... Próbowaliśmy z mężem negocjować, ale Twój kierownik był twardy... Jeżeli nie znajdziemy kogoś tańszego, to pewnie będziemy musieli się na niego zdecydować... Cała rzecz w tym, że już nie ma czasu na zastanawianie się, bo zima niebawem, a chcemy zdążyć przynajmniej z fundamentami... W przyszłym tygodniu planujemy wytyczenie budynku i wykopy... Trzymajcie kciuki, żeby pogoda była dla nas łakawa ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 23.10.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Witam wszystkich!!! Gratulacje dla Ella z powodu uzyskania pozwolenia, u mnie jeszcze droga długa i kręta. Ale co tam, może jakoś przez to przebrnę . Do Tomek81 - a propos Twojej sugestii jestem na tak, nawet bardzo chętnie. Wiem już nawet z czego zbuduję swój dom - Ytong, więc jeśli Ty przypadkiem też to może być większa zniżka. Na razie jeszcze nie jestem rozeznany na rynku, wiem jedynie ile mnie będą kosztować wszelkie przyłącza bo na tym etapie jestem- i już mam dosyć, ale się nie poddaję . Pozdrawiam. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dahlinek 24.10.2003 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ella - gratulacje :] Dżek - generalnie gdy to pisałem miałem na myśli ubezpieczenie na wypadek kradzieży. Nie wiem jak wygląda sprawa ubezpieczenia NW, czy jest to możliwe. To o czym wspomniałeś też warte polecenia. Przezorny zawsze ubepieczony... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 24.10.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam wszystkich Przyłaczam sie do gratulacji dla Elli....zyczę dlugiej jesieni.....tez planowalem podobnie....fundamenty jesienia.....ale zycie jest brutalne )) ...stoje w punkcie przygot. dokumentów(adaptacja, ZUD) do pozwolenia....wiec ruszę na wiosne.... - poszukuje kierownika budowy...!!!! - w projekcie mam ytong.....ale.......co myslicie nt. Lubartowskiego belitu P+W 36 cm na klej? 1 bloczek= ok9.7zł.....przez telefon facet dawal mi na wstepie 10% zniżki.....? pozdrawiam waldeken PS. co sądzicie nt. przedpłat w tym roku na materiały....w związku z Vat-em?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 24.10.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 hej moj budynek wymurowany jest z belixu (zrezygnowalem z porothermu) jesli chodzi o VAT - to ja zdecydowalem sie kupic wiekszosc materialow na wykonczenie, objetych 7% VATem, jeszcze w tym roku pozdr, Zbyszek p.s. murarze wczoraj skonczyli robote! jeszcze z 1.5 tyg. i dom bedzie przykryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 24.10.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Dahlinek powiedz mi kto sprzedaje polisty "ubezpieczenie na wypadek kradzieży". Wg mnie i mojej wiedzy (może jest zbyt mała) nikt na rynku nie sprzedaje polis "ubezpieczenie na wypadek kradzieży" w trakcie budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dahlinek 24.10.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam! Polecam szczególnie: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5137 oprócz tego: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=858 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=15573 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 24.10.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Dahlinek "Dom w budowie" to ubezpieczenie od następstw zdarzeń losowych tj. zalanie, upadek statu kosmicznego, pożar itp. Tak jak pisałem w mojej wczesniejszej wiadomości nie można ubezpieczyć domu od kradzieży jesli się jeszcze w nim nie mieszka. Jeśli będziesz miał jakieś wiadomościu na temat ubezpiecznie od kradzieży to napisz koniecznie. Mój nocny sen byłby o wiele spokojniejszy (bez koszmarów w rodzaju przyjeżdżam na działkę a tam okien nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts