Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

MaPi i Kubus, dostaliście coś na priwa? Coś jakaś dziwna rzecz się dzieje ze skrzynką, wiadomości do was wysłane siedzą cały czas w katalogu "do wysłania" łącznie z wiadomością którą wysyłałem do aik kilka dni temu :evil: czekają tam na recenzenta czy jaka choroba?

Dyz, wiadomości leżakują w folderze "do wysłania" do momentu wyświetlenia / przeczytania przez odbiorcę. Wtedy wskakują do folderu "wysłane".

:)

MaPi i Kubus, dostaliście coś na priwa? Coś jakaś dziwna rzecz się dzieje ze skrzynką, wiadomości do was wysłane siedzą cały czas w katalogu "do wysłania" łącznie z wiadomością którą wysyłałem do aik kilka dni temu :evil: czekają tam na recenzenta czy jaka choroba?

Dyz, wiadomości leżakują w folderze "do wysłania" do momentu wyświetlenia / przeczytania przez odbiorcę. Wtedy wskakują do folderu "wysłane".

:)

Dzięki Ella! No i wylazła moja ignorancja :D Tak nawet zaczynałem coś podejrzewać, że to może mieć coś wspólnego ale ... myślenie to nie jest taka lekka czynność, żeby się jej oddawać przy każdym napotkanym problemie :wink: :D

Witam, mam nadzieję, że i nam czyli mnie Elik(Ela) z rodzinką uda się w końcu dołączyć to Was, na razie jesteśmy na etapie szukania działki w Prawiednikach, najchętniej w miarę blisko szkoły, bo córa za lat 3 zacznie pobierać nauki.

Słyszeliście może coś dobrego o szkole w Prawiednikach, bo może moja koncepcja posłania tam pociechy nie jest słuszna ? :roll:

Zaznaczam jestem normalna i myślę, że na sąsiada się nadaję :wink:

Syke-Sagi ciąg dalszy :-?

Wchodzę dzisiaj na działkę i szlag mnie trafił jasny :evil:

Zamówiliśmy Harasiuki, przyjechały Plecewice :evil: . Właściciel S broni się, że zamawialiśmy MAXy.

Owszem, ale z Harasiuk.

Najpierw się zapieniłam, generalnie ręce mi opadły. Jeśli produkt się nadaje, zostanie, jak nie - zabiorą i kasa z powrotem. I opóźnienie.

Między wierszami wyczułam, że się chyba z Harasiukami poprztykali. podobno nie są w stanie uzyskac terminowej dostawy. A ja - klient z ulicy jestem :o .

Jak zrobie jeszcze komuś jakąś przedpłatę, macie prawo mnie zastrzelić :evil:

Jestem tym zmęczona. Zrobiłam awanturę na całego, ale wolałabym budować bez. Czy naprawdę trzeba wyskakiwać z buzią, żeby sprzedawcy zaczynali mówic po ludzku???

Zamówiliśmy Harasiuki, przyjechały Plecewice :evil: . Właściciel S broni się, że zamawialiśmy MAXy.

Owszem, ale z Harasiuk.

Najpierw się zapieniłam, generalnie ręce mi opadły. Jeśli produkt się nadaje, zostanie, jak nie - zabiorą i kasa z powrotem. I opóźnienie.

Między wierszami wyczułam, że się chyba z Harasiukami poprztykali. podobno nie są w stanie uzyskac terminowej dostawy. A ja - klient z ulicy jestem :o .

Jestem tym zmęczona. Zrobiłam awanturę na całego, ale wolałabym budować bez. Czy naprawdę trzeba wyskakiwać z buzią, żeby sprzedawcy zaczynali mówic po ludzku???

Baba, bardzo Ci współczuję ale ja podczas mojej pierwszej i ostatniej wizyty nie wyrobiłem sobie dobrego zdania o Syke. jak ich spytałełem o cenę Maxów z Harasiuk to dali mi taką cenę, że ja kupując w innej hurtowni i sprzedając im jeszcze bym zarobił :wink: :wink:

Jeśli masz mozliwość oddać te Plecewice to kup Markowicze( np. w Maxformie, maja to cały czas na składzie), przynajmniej zaoszczędziisz jeszcze kupę kasy.

Pozdrawiam

Owszem, ale z Harasiuk.

Kurde, wydawało mi się, że firma ok, a tu :o takie kwiatki. Współczuję baba naprawdę. I zasłużoną rekalmę za to dostają,

Tak, firma dobra jak każda inna, każdemu chodzi przecież o zysk, a żeby zyskać trzeba kombinować. A nam - biednym inwestorom - trzeba uważać i 10 razy wszystko sprawdzać, z kim byśmy nie wchodzili w interesy :wink: . Ja bez większych przebojów z syke, ale raz mi napisali fakturę na niższą cenę niż było zamówienie. Więcej braliśmy z budmixu, na razie bez wpadki.

HASŁO DNIA: :o BĄDZMY CZUJNI - DIABEŁ NIE ŚPI :o

Jak mają takie niskie ceny na niektóre rzeczy to przecież muszą sobie odbić w jakiś sposób...

Pozdrawiam, Capra.

odnosnie firm to ja jednak ciagle z uporem wartym lepszej sprawy polecam STALMET (nie mam prowizji za to :):):) )

Jak na razie (tfu..tfu..tfu..) wszystko jest ok a nawet lepiej. Towar zawsze na czas ceny konkurencyjne.. oczywiscie nie maja w ofercie wszystkiego ..ale to co maja jest OK, Ich jedyna wada jak dla mnie to wprost perwersyjne zamilowanie do wystawiania faktur ... :(:( no ale co zrobic, poza tym jak wiecie moze uda sie odzyskac VAT od skarbowki ...

Baba: wspolczucia i powodzenia ...

Co do nadziei na budowe bez stresu to moge ci powiedziec ze kazdy na poczatku lubi sobie pomarzyć :):):)

Pozdrawiam

PS. Wpisujcie sie kto na niedziele jest gotowy ...

Jedyne co jest OK w tej sytuacji, to cena. A co do towaru - dobrze, ze nie przywieźli BK lub silikatów - przeciez z tego też ludzie domy budują :roll:

Krwi mi napsuli jak licho.

Wiadomo, firma jak inne, ale przegięli na całej linii. Zwłaszcza, że właściciel na bazczelnego usiłował wmówić, że mój mąż z majstrem sami ten towar na placu wybierali i zaakceptowali tamże :evil: . Tylko przedpłatę robilismy w styczniu, a maxy przywieźli w maju i zamówili je ponoć specjalnie dla nas, bo normalni ludzie budują z BK :o Czyli wybierali na tym placu z lekkim przesunięciem czasowym towar który tam nie stał :evil:

Mój mąż jak usłyszał, że osobiscie zaakceptował towar z cegielni Plecewice bez pióra/wpustu ;), mało komuś w d... nie wjechał, majster też się zapienił i jutro odbywamy bardzo męską rozmowe trójstronną, zwłaszcza o tym wybieraniu.

Co do tych Plecewic - jesli towar dobry (maja zostać poddane testowi "na rozłupkę, na zrzuty i na dźwięk :o :D ) - zostaną. Jesli to jakaś chała - kasa back. Ale mamy pewnie z tydzień opóźnienia i pewnie w plecy finansowo - tamtej ceny nie dostaniemy :evil:

Powtarzam - jest to ostatnia przedpłata w trakcie budowy. A miało byc tak pieknie i tanio ;)

odnosnie firm to ja jednak ciagle z uporem wartym lepszej sprawy polecam STALMET (nie mam prowizji za to :):):) )

a łyżka na to ... :wink:

Zresztą z tą reklamą na forum to musimy uważać :wink: Jak jednemu projektantowi zrobiono tu reklamę to mało nie zarżnięto chłopa :) O ile na wiosnę jeszcze był chętny projektowac i kierownikować na budowach to już teraz zdecydowanie twierdzi, że kierownikować nie da rady :)

Jak na razie (tfu..tfu..tfu..) wszystko jest ok a nawet lepiej. Towar zawsze na czas ceny konkurencyjne.. oczywiscie nie maja w ofercie wszystkiego ..ale to co maja jest OK, Ich jedyna wada jak dla mnie to wprost perwersyjne zamilowanie do wystawiania faktur ... :(:( no ale co zrobic, poza tym jak wiecie moze uda sie odzyskac VAT od skarbowki ...

Pawson ja bym tych pieniędzy jeszcze nie dzielił. Prezydent już chatę ma więc jemu zwrot jest niepotrzebny. Trzeba zagłosować na takiego co dopiero ma się budować to nie takie zwroty będą :wink:

Co do nadziei na budowe bez stresu to moge ci powiedziec ze kazdy na poczatku lubi sobie pomarzyć :):):)

wiesz co ... musiałeś mnie tak brutalnie na ziemię sprowadzić?! :evil:

PS. Wpisujcie sie kto na niedziele jest gotowy ...

Gotowy jak gotowy ale chętny to oczywiście jestem/jesteśmy :D

Materiały biore w STALMECIE, bo Pawson i Guit tak zachwalali :wink:

Nie przy Energetyków, tylko przy Krzemionki, ale na jedno wychodzi. Faktur faktycznie wypluwaja masę...

Na razie jest ok, bez zgrzytów. Jedyna nawalanka to nadproża: miały być wczoraj po południu, podobno będą dzisiaj do południa :(

Załatwiamy wszystko z p. Krzysztofem Michalskim (sympatyczny).