Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam :)

zainteresowanych posadzkami informuje - u mnie robota skonczona, jesli ktos z wczesniej pytajacych o wykonawce chcialby przed podjeciem decyzji obejrzec efekt koncowy , to zapraszam :D

Yares, jak wiesz, jestem zainteresowana :) .

rzeknij tylko kiedy :wink:

praktycznie codziennie popoludniu jestem na dzialce, daj znac na priv to omowimy szczegoly :wink: :D

Hmmm, nie mój kwadrat... ale wpadnę :wink:

tylko wez ze soba ciapy :p

witam :)

zainteresowanych posadzkami informuje - u mnie robota skonczona, jesli ktos z wczesniej pytajacych o wykonawce chcialby przed podjeciem decyzji obejrzec efekt koncowy , to zapraszam :D

Yares, jak wiesz, jestem zainteresowana :) .

rzeknij tylko kiedy :wink:

praktycznie codziennie popoludniu jestem na dzialce, daj znac na priv to omowimy szczegoly :wink: :D

Wstępnie może w okolicach środy, ale jeszcze dam znać :) .

Witam !!!

A ja chcę żeby mi ktoś sciągnął humus i nikt nie chce :evil: :evil: :evil: .

Dzwoniłem do ludzi ogłaszających się w anonsach (usługi koparką) to kilku w ogóle nie chciało ,a jeden stwierdził że nie rozumie o co mi chodzi i co to jest humus :o :o :o . Załamka całkowita .Dajcie jakieś namiary jak możecie .(te od MAPI i STMARY niestety nie wypaliły ,ale dzieki )

pozdro D.RZ

Gdyby tak ktoś miał ochotę na zdjęcia z wczorajszego rajdu to dawać adresy skrzynek :) Myśałem, że może zrobię z tego jakąś galeryjkę z opisami, zdjęcia dopracuję ale ... czasu wystarczyło tylko na myślenie :)

Hej, wysłałam na priva :) Oczywiście bardzo poproszę :)

Witam !!!

Dzwoniłem do ludzi ogłaszających się w anonsach (usługi koparką) to kilku w ogóle nie chciało ,a jeden stwierdził że nie rozumie o co mi chodzi i co to jest humus :o :o :o . Załamka całkowita .Dajcie jakieś namiary jak możecie .(te od MAPI i STMARY niestety nie wypaliły ,ale dzieki )

pozdro D.RZ

my z DYZ-em sciagamy humus po 2 pifka z 2 wykopane łopatki :):):)

a powaznie sprobuj tutaj 602-507-987

Gdyby tak ktoś miał ochotę na zdjęcia z wczorajszego rajdu to dawać adresy skrzynek :) Myśałem, że może zrobię z tego jakąś galeryjkę z opisami, zdjęcia dopracuję ale ... czasu wystarczyło tylko na myślenie :)

nie przesadzaj z tym mysleniem bo sie zmeczysz :):)

moj email masz -slij szybciutko

Witam !!!

pozdro D.RZ

my z DYZ-em sciagamy humus po 2 pifka z 2 wykopane łopatki :):):)

a powaznie sprobuj tutaj 602-507-987

Pawson to ja ostatnio zupełnie Ciebie nie zrozumiałem!!! Jak powiedziałeś że jedziesz mi nakopać to wogóle o humusie nie pomyślałem a Ty chciałeś poprostu pomoc zaoferować :lol:

My mamy wykop pod murek oporowy :D

Skoro się już tak rozkopaliscie, zapraszamy serdecznie :D

Baba - zaznacz - bardzo mały murek oporowy!!

Witam wszystkich.

U mnie murarze zakończyli roboty murarsko-domowe. Zostaną im tylko roboty murarskie około-domowe -czyli piwnica i MUR oporowy. Jutro wracają cieśle.

czołgiem !

widzę ,ze wycieczka inspekcji budowlanej się udała. szkoda,że znowu bez nas.

u nas wytyczony budynek :lol: - był geodeta z murarzem i się szybko dogadali co do wzajemnej fachowości!

dziś jednak murarz zadzwonił do mnie i powiedział,że ma ciśnienie 140/200 i niepowinien już żyć a ja wymagam od niego stawienia się w terminie ( za tydzień) i błagalnym tonem opowiadał mi jak to się źle czuje. Nie zwolnił się z pracy ale tak narzekał,że liczył chyba,że ja go z niej zwolnię! :evil: :evil:

jak tak dalej pójdzie to zostaniemy bez ekipy murarskiej! :cry:

czy wrazie czego ma ktoś namiary do wolnej (sprawdzonej) ekipy, która może zacząć od zaraz robotę na innej budowie?

no i pytanie nr 2: czy lepiej jest wykopac doły na fundamenty z poduszką(szerzej), zaszalowac ławy i zalac beton i od razu zaizolować, czy wykopać normalnie,zalac beton bez szalunku a potem odkopać fundamenty i dopiero zaizolowac? jakie jest wasze zdanie na ten temat?

ałłłłłłłaaaaa dostałem wstępną wycenę (narazie nie znam szczegółów) na wykonanie przyłączy kanalizacji i wodną ....

kanalizacja 5000,-

woda 4500,-

już mi się zaczyna słabo robić ...

MaPi - gratuluję startu :) Zdjęcia może wysłałaś?

Łomatko, dyz, podaj jakieś "warunki brzegowe" - odległości doprowadzenia przyłącza, ile na działce itp. U nas w ramach inwestycji miejskiej wychodzi po 1500 za wodę / kanalizację do granicy. Ile na działce - jeszcze nie wiem :evil:

Ja kiedys dzwoniłam do człowieka z Zemborzyckiej - specjalizuje się w pracach ziemnych i ma sporo sprzetu. Jest tez firma na początku Wojciechowskiej (ogłaszają się na płocie, może mniej zarobieni ;))