fizyk 20.07.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Mały ranking! (żeby nie powiedzieć że sam poprostu chcę się dowiedzieć co lepiej ) Co stosowaliście/stosujecie na izolację między ławami a ścianami fundamentowymi? No i jeżeli pamiętacie to gdzie kupowaliście i po ile (uwaga do Pawsona, nie pytam o to po ile rolek tylko po ile złotych za mb czy m2) DYZ a wiec: izolacja przeciwwodna to oczywiscie parasol ... czym wiekszy tym lepszy najlepiej raczki skrocic i zatopic w lawie fundamentowej... ewentualnie foliowy plaszczyk turystyczny .. widzialem w makro po 5 zl/ szt natomiast izolacja termiczna to sweterek albo welniany kocyk .. niestety nie wiem po ile teraz chodza ... :) Najtaniej u ruskich na targu. Ale można zrobić szydełkiem lub na drutach . Ja jednak jako izolację proponuję majtki z golfem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 20.07.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Mały ranking! (żeby nie powiedzieć że sam poprostu chcę się dowiedzieć co lepiej ) Co stosowaliście/stosujecie na izolację między ławami a ścianami fundamentowymi? No i jeżeli pamiętacie to gdzie kupowaliście i po ile (uwaga do Pawsona, nie pytam o to po ile rolek tylko po ile złotych za mb czy m2) DYZ a wiec: izolacja przeciwwodna to oczywiscie parasol ... czym wiekszy tym lepszy najlepiej raczki skrocic i zatopic w lawie fundamentowej... ewentualnie foliowy plaszczyk turystyczny .. widzialem w makro po 5 zl/ szt natomiast izolacja termiczna to sweterek albo welniany kocyk .. niestety nie wiem po ile teraz chodza ... :) Najtaniej u ruskich na targu. Ale można zrobić szydełkiem lub na drutach . Ja jednak jako izolację proponuję majtki z golfem! Zapomniał mój kochany Fizyczek zaprosić wszystkie forumowe dzieci, które mają zamiłowanie do wspinaczki na drabinki, które pięknie i bardzo gęsto (jak pod karpiówkę przystało) porastają nasz dach. Także zapraszamy na nowy plac zabaw zwłaszcza młodą właścicielkę wszystkich domów, które żeśmy w niedzielę oglądali. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 20.07.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Idkam - kupiłeś już piec? Grzesiu... teraz to ja muszę kupić ... piach, cment, kratki do kominów, właz na stryszek, karton wódki (wianek).... piec? ... oczywiście myślę o nim, ale jeszcze nie kupuję. Myślę o Vitopend 222 i chyba go kupię, tylko musi się pojawić w sprzedaży ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 20.07.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 DACH (a w zasadzie wiezba) startuje dzisiaj. Fajnosko Powolutku Pawełku ... powolutku.... Stasio jeszcze jutro u mnie ... Pozytyw: pojutrze u Ciebie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 20.07.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 Witam Wszystkich U nas dzisiaj został wytyczony budynek, od piatku zwozimy materiały a od soboty startujemy Pozdrawiam Mariucha, nie zostawiłeś "dzwona" po robocie ... Podrzuć dziennik do podpisu!!! Kupiłem nowe pióro na tą okazję, wypijemy je w sobotę nad jeziorkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.07.2005 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 No my od soboty również zaczynamy. Mam nadzieję, że już nic się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 21.07.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Powolutku Pawełku ... powolutku.... Stasio jeszcze jutro u mnie ... Pozytyw: pojutrze u Ciebie !! polowe dnia u Ciebie ... bede sie targowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 21.07.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pawson i Fizyk, no co ja bym bez was zrobił Ale przynajmniej wiem skąd macie taką wiedzę. To od fachowców co w Świdniku stare bloki stawiali. Tam przy wymianie okien monterzy wyciągali różne kufajki i inne części garderoby, którymi fachowcy budujący ileś lat wcześniej zapychali dziury ... bo cement jak to cement ... wyparował i trzeba było czymś ściany wypełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Mały ranking! (żeby nie powiedzieć że sam poprostu chcę się dowiedzieć co lepiej ) Co stosowaliście/stosujecie na izolację między ławami a ścianami fundamentowymi? No i jeżeli pamiętacie to gdzie kupowaliście i po ile (uwaga do Pawsona, nie pytam o to po ile rolek tylko po ile złotych za mb czy m2) DYZ a wiec: izolacja przeciwwodna to oczywiscie parasol ... czym wiekszy tym lepszy najlepiej raczki skrocic i zatopic w lawie fundamentowej... ewentualnie foliowy plaszczyk turystyczny .. widzialem w makro po 5 zl/ szt natomiast izolacja termiczna to sweterek albo welniany kocyk .. niestety nie wiem po ile teraz chodza ... :) Najtaniej u ruskich na targu. Ale można zrobić szydełkiem lub na drutach . Ja jednak jako izolację proponuję majtki z golfem! Zapomniał mój kochany Fizyczek zaprosić wszystkie forumowe dzieci, które mają zamiłowanie do wspinaczki na drabinki, które pięknie i bardzo gęsto (jak pod karpiówkę przystało) porastają nasz dach. Także zapraszamy na nowy plac zabaw zwłaszcza młodą właścicielkę wszystkich domów, które żeśmy w niedzielę oglądali. Pozdrawiam serdecznie! Przypominam nieśmiało, że domki mają dwie właścicielki . Mam nadzieję, że drabinek wystarczy dla obu pań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 21.07.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Mały ranking! (żeby nie powiedzieć że sam poprostu chcę się dowiedzieć co lepiej ) Co stosowaliście/stosujecie na izolację między ławami a ścianami fundamentowymi? No i jeżeli pamiętacie to gdzie kupowaliście i po ile (uwaga do Pawsona, nie pytam o to po ile rolek tylko po ile złotych za mb czy m2) DYZ a wiec: izolacja przeciwwodna to oczywiscie parasol ... czym wiekszy tym lepszy najlepiej raczki skrocic i zatopic w lawie fundamentowej... ewentualnie foliowy plaszczyk turystyczny .. widzialem w makro po 5 zl/ szt natomiast izolacja termiczna to sweterek albo welniany kocyk .. niestety nie wiem po ile teraz chodza ... :) Najtaniej u ruskich na targu. Ale można zrobić szydełkiem lub na drutach . Ja jednak jako izolację proponuję majtki z golfem! Zapomniał mój kochany Fizyczek zaprosić wszystkie forumowe dzieci, które mają zamiłowanie do wspinaczki na drabinki, które pięknie i bardzo gęsto (jak pod karpiówkę przystało) porastają nasz dach. Także zapraszamy na nowy plac zabaw zwłaszcza młodą właścicielkę wszystkich domów, które żeśmy w niedzielę oglądali. Pozdrawiam serdecznie! Przypominam nieśmiało, że domki mają dwie właścicielki . Mam nadzieję, że drabinek wystarczy dla obu pań Teraz sie cieszę że mojej córci nie było bo mogło by być za dużo właścicielek i pióra mogłyby się posypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Teraz sie cieszę że mojej córci nie było bo mogło by być za dużo właścicielek i pióra mogłyby się posypać Oj tak, zwłaszcza jeśli temperament zblizony do obecnego "zarządu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 21.07.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Teraz sie cieszę że mojej córci nie było bo mogło by być za dużo właścicielek i pióra mogłyby się posypać Oj tak, zwłaszcza jeśli temperament zblizony do obecnego "zarządu" Zbliżony to on był zanim wyjechała na wakacje Teraz jak na wsi posiedziała (o ile to siedzeniem można nazwać) z 5 (!) braciszkami w wieku 6-9 lat to sam się boję co to będzie Pytanie do wszystkich, czy 250,- za wywrotkę piachu (podobno 20t) to dużo? pozostałe ceny u tego "dostawcy" to za podsypkowy 220-230,-/20t, pospółka oraz piasek płukany po 800,-/20t. Jakbyście mieli namiary na tańszego to podajcie namiary pliiiiiiiiiiizzzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 21.07.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pytanie do wszystkich, czy 250,- za wywrotkę piachu (podobno 20t) to dużo? pozostałe ceny u tego "dostawcy" to za podsypkowy 220-230,-/20t, pospółka oraz piasek płukany po 800,-/20t. Jakbyście mieli namiary na tańszego to podajcie namiary pliiiiiiiiiiizzzzzzz 250 /20 ton piachu to malo. pod warunkiem ze to jest 20 ton .. nei ma tego za diabla jak sprawdzic .. zostaje zaufanie reszta wg mnie normalnie .. Sprawdz czy nie doliczaja nic za dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.07.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witam! No dobra dość tego gadania o niczym!!! Gadajcie szybko jak jest z tymi cenami posadzek i tynków!!! Mam nadzieję w pierwszym tygodniu sierpnia położyć tynki. Zobaczymy czy się uda! Potem podłogówka i od razu posadzki. A potem kilka dni przerwy w oczekiwaniu na schnięcie, potem okienka, drzwi zewnętrzne i bramę garażową. Ciekawe czy mi się uda!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 21.07.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Pawson - za dojazd już nie liczy. Wczoraj się napatoczył gość bo sąsiadowi przywiózł wywrotkę piachu. A co do zaufania to hmmmm mamy tu gościa co ma wszędzie znajomości ... Fizyk trzeba by na parę dni pożyczyć od inspekcji ruchu drogowego taką wagę najazdową no ewentualnie może być od drogówki ale oni ostatnio już żadziej się bawią w ważenie na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.07.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ella - ile wynegocjowałaś za okna w Goranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 21.07.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Witam !!! No wreszcie i u mnie drgnęło .Humus ściągnięty dziś rano .Muszę przyznać że człowiek znaleziony w Anonsach zrobił to wyjatkowo profesjonalnie . Az miło było patrzeć . W poniedziałek może zaczną kopać fundamenty moi chłopcy . Przyłącze prądu już zrobione ,kabelek zakopany i skrzyneczka już jest . http://republika.pl/darekrz/fotki/pr.jpg a oto kibel który sam skleciłem http://republika.pl/darekrz/fotki/kibel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 21.07.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Darek Rz - gratuluję Ja rozmawiałęm wczoraj z jednym koparkowym i w przyszłym tygodniu i u mnie humus będzie usuwany. A ilu odrazu chętnych na tą warstwę ziemi się znalazło Jeden z sąsiadów miał wręcz mi za złe, że mu nie oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 21.07.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Darek no widać budowniczy z ciebie już niezły, taki kibelek . Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 21.07.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Ella - ile wynegocjowałaś za okna w Goranie? To było tak daaawno (półtora roku temu), że już dokładnie nie pamiętam -chyba 20-25% (?) . A tynkarzy mam świetnych, ale są baaardzo zajęci - podzieliłam się nieopatrznie ich namiarami ze zbyt dużą ilością osób i teraz nie mają czasu, żeby skończyć u mnie różne drobiazgi ... Jak skończą wreszcie u mnie - dam namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts