fizyk 23.07.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 FIZYK Ty pusty fizyku !!! o bzdetach to piszesz albo pleciesz non stop .. a o tym ze masz gruz na zbyciu to ci sie zapomialo napisac A ja musze w przyszlym tygodniu kupic wywrotke gruzu za 400 PLN Ech, ty pusty ty ... ! Jakbyś dokładniej czytał moje posty a nie wyrywał fragmenty wypowiedzi ze środka zdania , to byś znalazł w nich - jak bardzo męczę się z uporządkowaniem działki. Z tym, że to było w pażdzierniku ubiegłego roku! Szkoda, że o ziemi moja żonka powiedziałami dopiero jakieś dwie godzinki temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 23.07.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No u nas jest już dół na wodociąg. Kopaliśmy dzisiaj prawie cały dzień. Wprawdzie jeszcze nie skończone, ale już widać koniec . Mam nadzieję, że na początku następnego tygodnia będziemy już w domu z wodą. Ale jak mnie wszystko boli... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.07.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 No włąśnie - jak to jest z tymi przyłączami? Przyłącze wodociągowe może zrobić każdy z uprawnieniami. A jak jest z gazowym? Czy musi je zakłądać Zakłąd gazowniczy? Ile to trwa. Ile kosztuje? Jakoś przeoczyłem ten szczegół, będąc przekonanym, że moze to zrobić każdy gazownik z papierami, ale straciłem pewność. Oczywiście chodzi mi o instalację od nitki do szafki domowo-ogrodzeniowej. Co do ziemi to niestety odległość jest dwa razy dłuższa. Kierowcy mają limity kilometrów i z nimi się nie pogada w tej sprawie. Szukam dalej. Ale rzeczywiście - około 30 zł kosztuje transport ziemi jeśli jest "po drodze". Transport do mnie (rozmawiałem z szefem firmy transportowej) dużego auta (chyba 25 ton) - 80 zł. Trochę drogo. Ale może będę miał za 50 zł od wywrotki. Mam mieć informację po niedzieli. Jednym słowem - TA ZIEMIA OD INNYCH DROŻSZA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.07.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Yares - ja sprawdziłęm. KIlka miesięcy temu chwaliłeś się ze płaciłeś 7 zł/m2 tynków (robocizna) i 2,50 za materiał. Podaj mi namiary na tynkowców. No i najważniejsze. Elektrycy zaczełi działać, a cieśle kończą (może nawet już skończyli). Teraz czekamy na dachówkę. I ja i firma M... nie może się doczekać. Ja na dachówkę oni na pieniądze. Bo obiecałem zapłącić kolejną ratę po tym jak przyjedzie transport (hehehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.07.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Dzisiaj dzieciaki przprowadziły test - jak smakuje melon. Danielowi smakował bez dyskusyjnie, a Lidka, oczywiście napalona na melona chwyciła kawałek, ugryzła i mówi: - SMACZNE ... (a po chwili) ... trochę . Mamusiu, czy ja mogę morelkę zamiast melona?? Fajnie to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 23.07.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Yares - ja sprawdziłęm. KIlka miesięcy temu chwaliłeś się ze płaciłeś 7 zł/m2 tynków (robocizna) i 2,50 za materiał. Podaj mi namiary na tynkowców. fizyk, nie bardzo wiem, gdzie to wyczytales, jedyny moj "konkretny" tekst na temat tynkow znalazlem tu: no to ja tu widze calkiem niezly fanklub milosnikow tynku cem-wap MaPi & Pawson: trudno mi bedzie podac dokladne dane, dlatego, ze moja ekipa zrobila to "przy okazji" innych prac (m.in. strych, strop na poddaszu, chudziak itd), wiec nie bardzo moge powiedziec ile kosztuje material na 1 m2 i ile za robocizne natomiast moge wiecej powiedziec na temat posadzek, bo jestem w miare na biezaco, chociaz - tak jak napisalem - wycena materialow bedzie baaardzo orientacyjna ze wzgledu na material wziety "na kreche" PS. uprzedzam, ze mozna znalezc wykonawcow tanszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 24.07.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 IDKAM - Stasio will be back .... kolo srody - czwartku. Mam juz zrobione troche wiezby i wyglada fajnie Ciagle nie wiem co zrobic z gora kominow .... ale sie namyslam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.07.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Sorry Yares - o kosztach pisał Wukan. Ale namiar wyślij jak możesz. Podpowiedzcie mi jak to jest z tym łączem gazowym i wodnym. Miłej niedzieli życzę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 OK, będzie Schiedel Jeszcze tylko odbędziemy konferencję z majstrem, jak to będzie z wentylacją. Różnica cenowa niewielka, ale może będzie trzeba wymurować cegłę (sporo jej majster zamówił). Mamy też wyceny okien. Na razie najwyższe notowania ma Natura. Okienka są suuuper . Wiem, że ktoś ma jakieś niezbyt miłe doświadczenia z właścicielami firmy. Jeśli jest to coś, co ich może zdyskwalifikować, prosimy na priva. W jakiej kolejnosci robicie dalsze prace? Zastanawiam się, co można jeszcze zrobić w tym roku. Chcemy wprowadzić się w przyszłym (czyli wypadałoby zrobić jak najwięcej, żeby nie było ciśnienia), a z drugiej strony wiadomo, że branża złodziejska czuwa Jak Wy zamierzacie? W tym roku stan surowy zabity deskami czy coś więcej (oczywiscie pytanie nie do Dzielnych-Którzy-Się-W-Tym-Roku-Wprowadzają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 24.07.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Jak Wy zamierzacie? W tym roku stan surowy zabity deskami czy coś więcej (oczywiscie pytanie nie do Dzielnych-Którzy-Się-W-Tym-Roku-Wprowadzają ) My zamierzamy zakończyć w tym roku na stanie surowym zabitym deskami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 24.07.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Jak Wy zamierzacie? W tym roku stan surowy zabity deskami czy coś więcej (oczywiscie pytanie nie do Dzielnych-Którzy-Się-W-Tym-Roku-Wprowadzają ) My jak MaPi + wyrównanie terenu i kilka drzewek, ogrodzenie z tyłu i z lewej strony + POŚ M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.07.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Baba ja mam wyceny okien z Urzędowskiego, Gorana. Czekam na wyceny z Natury, Ferno i z firmy Cholewińska (nie znam zupełnie, ale tam sprzedają również drzwi dierre). Po niedzieli mam się spotkać z gościem od PolSkone. MOże coś jeszcze podpowiecie. Na razie szukamy drewnianych, chociaż nie wiem, czy będzie nas na nie stać . Nie jest to tanie. NAdal czekam na info w sprawie przyłącza gazu (Pawson, od razu zastrzegam się - nie o tym gazie myślę, co ty ). CO do wody to coś niecoś znalazłem. Teraz edukuję się o obróbkach blacharskich. Myślę że mnie nie zagnął jak tę blachę. Drugie pytanie Baby mnie nie dotyczyło. Jestem z tych DKSwTRW. Idkam - dostałem ofertę na ten nowy piecyk 222. Biorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 24.07.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 NAdal czekam na info w sprawie przyłącza gazu Fizyk, wysyłam Ci namiary na priva. Powołaj się na mnie, to mój kolega pracujący w zakładzie gazowniczym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Baba ja mam wyceny okien z Urzędowskiego, Gorana. Czekam na wyceny z Natury, Ferno i z firmy Cholewińska (nie znam zupełnie, ale tam sprzedają również drzwi dierre). Po niedzieli mam się spotkać z gościem od PolSkone. MOże coś jeszcze podpowiecie. Na razie szukamy drewnianych, chociaż nie wiem, czy będzie nas na nie stać . Nie jest to tanie. NAdal czekam na info w sprawie przyłącza gazu (Pawson, od razu zastrzegam się - nie o tym gazie myślę, co ty ). CO do wody to coś niecoś znalazłem. Teraz edukuję się o obróbkach blacharskich. Myślę że mnie nie zagnął jak tę blachę. Drugie pytanie Baby mnie nie dotyczyło. Jestem z tych DKSwTRW. Idkam - dostałem ofertę na ten nowy piecyk 222. Biorę! Ja też mam Urzędowskiego i Gorana (tego ostatniego będę miała jeszcze w 2 wersjach ) Na wszelki wypadek wyceniamy też PCV, ale tak jakoś bez przekonania . Chyba, że właśnie argument cenowy okaże sie nie do odrzucenia. Na razie na wszelki wypadek wyceniamy PCV w kolorze i pięciokomorowe, no i wcale tak mega tanio nie wychodzą. Oczywiscie wiem, że nie-kolorowe trzykomorowe to już zupełnie insza inszość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 NAdal czekam na info w sprawie przyłącza gazu Fizyk, wysyłam Ci namiary na priva. Powołaj się na mnie, to mój kolega pracujący w zakładzie gazowniczym. Pozdrawiam Oj, to ja tez poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 24.07.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Idkam - dostałem ofertę na ten nowy piecyk 222. Biorę! Napisz coś więcej na priv. Dzięki M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 25.07.2005 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 MaPi - gratuluję Co do wielkości domu to już kilka osób się wypowiadało, że dokąd ścian nie postawicie to same fundamenty to wyglądają tak jakoś niezbyt przestronnie Ma ktoś może pożyczyć licznik 3fazowy na jakieś 2 miesiące? Muszę się narazie podłączyć do sąsiada a ten nie chce pójść na ryczałt tylko koniecznie licznik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.07.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 baba: my tez stan surowy zabity deskami ... ja dodatkowo nie wiem czy wylewac chudziak w tym roku czy w przyszlym na wiosne ... 2. po co ci wyceny okien w tym roku ?? FIzyk: poprosze na priv szczegoly nt piecyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 25.07.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Pawson - co możesz wylać w tym roku wylej ... poprostu wylej mniej będziesz miał do schnięcia w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 baba: my tez stan surowy zabity deskami ... ja dodatkowo nie wiem czy wylewac chudziak w tym roku czy w przyszlym na wiosne ... 2. po co ci wyceny okien w tym roku ?? FIzyk: poprosze na priv szczegoly nt piecyka Wyceny okien potrzebne mi są na okoliczność, gdybym jednak zdecydowała się na zamknięcie domu, założenie monitoringu i kontynuację prac w jesieni. Cały czas bijemy się z myślami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts