MaPi 25.07.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam w poniedziałkowy poranek. Mamy mały problem, woda będzie dopiero pod koniec tygodnia, a my chcieliśmy w środę wejść ze ścianami fundamentowymi. Cóż muszę podzwonić po sąsiadach i popytać czy nie pożyczą. O prądzie już nie piszę, bo mimo, że skrzynki już mamy to prądu nie ma Powiedzcie mi gdzie i za ile kupowaliście piasek do murowania, ewentualnie proszę o jakieś namiary. Murarz namawia nas na ceramikę i nie wiemy sami już teraz. Byliśmy bardzo mocno nastawieni na bk, ale chyba jeszcze pojeździmy za cenami ceramiki, jak nie będzie dużo droższa to może się zdecydujemy. To samo dotyczy dachu, wszyscy mówią, że lepiej dachówkę, a my tak byliśmy nastawieni na blachę . Kurcze...... problem . Kto ma ceramikę niech pisze za ile kupował. Stmara a ty czemu zdecydowałeś się jednak na ceramikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.07.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 z tego co ludzie gadaja to w ceramice jest lepszy klimat, z tym ze .. aby ow klimat utrzymac trzeba ja ocieplic welna a to juz czuc w kieszeni bo ceramika przykryta styropianem to troche bez sensu ... Oczywiscie to opipnia moich doradcow i mozliwe ze inni doradcy maja inne zdanie. Co do chudego betonu to sprawa nie jest tak oczywista .. ja nie mam zasypanych wykopow piaskiem zageszczanym wiec boje sie ze bedzie jeszcze siadac ... lepiej wg mnie sie wstrzymac z chudym betonem niz potem zalowac ze popekal ... bo ziemia pod nim siadla :( Zobaczymy. dzisiaj od 17.30 jestem na dzialce i sprzatam troche wszystko. wiec jak ktos chce podjechac to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam w poniedziałkowy poranek. Mamy mały problem, woda będzie dopiero pod koniec tygodnia, a my chcieliśmy w środę wejść ze ścianami fundamentowymi. Cóż muszę podzwonić po sąsiadach i popytać czy nie pożyczą. O prądzie już nie piszę, bo mimo, że skrzynki już mamy to prądu nie ma Powiedzcie mi gdzie i za ile kupowaliście piasek do murowania, ewentualnie proszę o jakieś namiary. Murarz namawia nas na ceramikę i nie wiemy sami już teraz. Byliśmy bardzo mocno nastawieni na bk, ale chyba jeszcze pojeździmy za cenami ceramiki, jak nie będzie dużo droższa to może się zdecydujemy. To samo dotyczy dachu, wszyscy mówią, że lepiej dachówkę, a my tak byliśmy nastawieni na blachę . Kurcze...... problem . Kto ma ceramikę niech pisze za ile kupował. Stmara a ty czemu zdecydowałeś się jednak na ceramikę? MaPi - ja kupowałam w zeszłym tygodniu Porotherm 25 P+ W za 4 PLN/bloczek. Zobacz sobie wymiary, przelicz ile Ci potrzeba (może w Muratorze mają policzone zapotrzebowanie) i podumaj. Cena jest teraz o jakieś 30% niższa niż w zimie . Na dachówke Robena też jest teraz bardzo fajna promocja - wychodzi właściwie w cenie cementowej. Także może "zafundujcie sobie odrobinę luksusu" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.07.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Baba a gdzie jest ta promocja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Baba a gdzie jest ta promocja? Wszędzie praktycznie. Porozmawiaj z A.Ch. Co do dachówki, Roben podstawowy wychodzi 2,18 za sztukę (jeszcze do lekkiej negocjacji). My mamy co prawda juz L15, ale niewiele drożej. Niech sie koncerny biją, byle jakość trzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 25.07.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 MaPi - z tą ceramiką to ... podobno lepiej oddycha ... ciekawe od czego, bo jakoś z suporeksu naczyń nie widziałem a z ceramiki to i owszem poza tym jak napisał Pawson, jak zaczniesz iść tym tropem to trzeba konsekwentnie, więc wełna zamiast styro, tynki też powinny być "oddychające". Czy zamierzacie wykonywać jakieś instalacje sami? Jeżeli tak to zapomnijcie, że istnieje coś takiego jak ceramika Majster wam doradza ceramikę a spytaj go o narzędzia do cięcia. Podpowiem że piłą do drewna marnie się to robi a powyłupywanie każdego ciętego pustaka to nie sztuka. Co do blachy vers dachówka to trzeba poprostu na zimno przekalkulować. Dać dach do wyceny całości materiałów i zobaczyć. Przy prostym dachu dwuspadowym gdzie na blasze nie będzie odpadów to ekonomia mówi - blacha. U mnie przyzwoita blacha wyszła drożej niż dachówka cementowa przy połowę krótszej gwarancji. Teraz przy tej nowej promocji robena to nawet ceramika wyjdzie nam taniej Muszę A.Ch. pomęczyć jak będe u niego w tym tygodniu Na "piaskarkę" mogę dać Ci namiary ale sama będziesz musiała zadzwonić czy dowiozą i za ile. Do Świdnika chciał 250,- za 20t Pawson co do doradców to i ja się nasłuchałem o oddychaniu, o promieniotwórczości, o klimacie ... na pytania o konkrety, liczby, procenty itp. to jedynie klimat pozostawał ... popsuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.07.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 DYZ masz racje (no,no .... kto by pomyslał ) a ty w koncu co kupujesz i u kogo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 25.07.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 fizyk przepraszam ze tak pozno Moje tynki byly cementowo wapienne zacierane filcem. Zarobocizne wyszlo ostatecznie 8 PLN i ucielam troche metrow. Zaplacilismy za 700. material to juz niewilki koszt. Ja tez poprosze informacje na temat piecyka dyz: madrze gadasz !!! A moze ktos juz placil za wode i kanalizacje w domu. Szczegolnie interesuje mnie rozprowadzenie przed wylaniem chudziaka i ile Wam wyszlo za calosc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 25.07.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 DYZ masz racje (no,no .... kto by pomyslał ) a ty w koncu co kupujesz i u kogo ?? Pawson jak cię znam to w tym przyznaniu racji wietrzę podstęp A co kupuję i gdzie to ... zacznę od stali u A.Ch. - to już w tym tygodniu a potem ... głowa już puchnie od myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 25.07.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 witam wszystkich.za miesiąc zaczynzm budowę.proszę o namiary gdzie można kupić stal i siatkę ogrodzeniową.Co do cerami korzystne ceny w czerwcu były w Investorze przy ul.Mełgiewskiej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 25.07.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Na "piaskarkę" mogę dać Ci namiary ale sama będziesz musiała zadzwonić czy dowiozą i za ile. Do Świdnika chciał 250,- za 20t Ja również poproszę namiary na ten piach, jakoś tanio. U mnie dzisiaj, skończone wykopy, kupiona stal, piasek, trochę maxów. Jutro zbrojenie w środę lejemy jak tylko pogoda pozwoli. Czy u Was tez tak szybko kasa ucieka, bo już nie wiem czy mam dziurawe kieszenie czy co Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 25.07.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Mariucha - poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.07.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Czy u Was tez tak szybko kasa ucieka, bo już nie wiem czy mam dziurawe kieszenie czy co Kurcze moje kieszenie też są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 25.07.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Mariucha - poszło na priv Dyz, wielkie dzięki. Baba_Budowniczy - namiary na gazownika wysłałem dzisiaj do Fizyka, ale próbowałem się do tego kolegi dodzwonić i włącza się cały czas poczta. Może to oznaczać że gość jest lekkko zapracowany, jak się z nim skontaktuję to spytam sie o jego moce przerobowe i dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.07.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 A moze ktos juz placil za wode i kanalizacje w domu. Szczegolnie interesuje mnie rozprowadzenie przed wylaniem chudziaka i ile Wam wyszlo za calosc. Pozdrawiam Heloł, ja już jestem po rozprowadzeniu kanalizacji i po chudziaku na parterze... Cena???? nie wiem, czy coś ona powie ... 1100 za robotę i materiał, wszystko rozprowadzone od parteru do stropu (kuchnia, WC, garaż, dojście do POŚ, "czerpnia" do pomieszczenia z piecem, piony, wentylacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.07.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Czy u Was tez tak szybko kasa ucieka, bo już nie wiem czy mam dziurawe kieszenie czy co Kurcze moje kieszenie też są dziurawe Ja już jej nie mam, więc nie ma co uciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmara 25.07.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 u w a g a! Od dzisiaj nie mam murarza i jego ekipy! Prosimy was o pomoc w znalezieniu kogoś (ekipy- nie firmy) kto jest pewny ,sprawdzony, polecany i przede wszystkim ma wolny termin na teraz. !!!PILNIE POSZUKUJEMY EKIPY MURARSKIEJ!!! idkam: zapytaj pana witka czy nie ma czasem wolnej chwili w terminarzu i czy by nie podjął sie roboty od zaraz w krępcu - dwa domy dalejod niego. Jak go pytałem na wiosnę to mówilismy o innym terminie ale wtedy nie mógł (bo podejrzewam,ze miał być u ciebie)- może po tobie ma trochę czasu? Napisz mi na priva co odpowiedział. no i znowu jesteśmy na szarym końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 26.07.2005 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Jak Wy zamierzacie? W tym roku stan surowy zabity deskami czy coś więcej (oczywiscie pytanie nie do Dzielnych-Którzy-Się-W-Tym-Roku-Wprowadzają ) My podobnie stan surowy zabity deskami + wyrównanie terenu i sadzenie mialo byc jeszcze POŚ ale finnanse nie pozwolą. Jeszcze zastanawiamy sie nad podbitką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 26.07.2005 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 stmara - niestety nie pomożemy, ale napisz coś więcej co cie spodkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 26.07.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Stmara, no nie jesteście jeszcze tak bardzo na końcu, wczoraj przejeżdzałem koło waszej działeczki to front macie już nieźle przygotowany Co do ekipy niestety nie bardzo mogę pomóc bo tych co odrzuciliśmy toraczej nikomu bym nie polecił no może jednego ... tyle że w tym roku on nic nie buduje i zajmuje się wykończeniówką, jakby co daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts