MaPi 26.07.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Stmara bardzo mi przykro, spotyka cię to samo co jakiś czas temu nas. Wiem jak się czujesz . Wysłałam ci namiar na jedną ekipe na priva. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.07.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dla wszystkich zainteresowanych koryguję dane piecyka 222 - z komorą kondensacyjną - około 7 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 26.07.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dla wszystkich zainteresowanych koryguję dane piecyka 222 - z komorą kondensacyjną - około 7 tys. 7 tys. domyślam się że złotych ale to netto czy brutto? Fizyk a wogóle to skąd masz informację że to ma komorę kondensacyjną? szukam i szukam informacji i ... on ma komorę zamkniętą ale to jeszcze nie świadczy o tym że jest kondensacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.07.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 a u mnie dalej rosnie więźba. W zwiazku z tym mam pytanie do zaawansowanych budowniczych ... kiedy sie rozpija ekipe - jak zrobia wiezbe czy pozniej ... podobno tradycja kaze ich rozpic ale ja nie wiem kiedy ... oczywiscie na wszelki wypadek liter sie mrozi STmara .. wspolczucia ja swoje namiary juz porozdawalem wszystkim ale skoro nikt z nich nie skorzystal to pewnie nawet nie chcesz ich miec ... czy wiecie moze ile placi sie za wylanie chudziaka ?? wiem ze wiekszosc ma to w SSO ale ja nie mialem wiec musze placic oddzielnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 26.07.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 a u mnie dalej rosnie więźba. W zwiazku z tym mam pytanie do zaawansowanych budowniczych ... kiedy sie rozpija ekipe - jak zrobia wiezbe czy pozniej ... podobno tradycja kaze ich rozpic ale ja nie wiem kiedy ... oczywiscie na wszelki wypadek liter sie mrozi Kurcze, jeden zaprasza na świeże ryby drugi na flaszkę ... no przecież sie nie rozerwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 a u mnie dalej rosnie więźba. W zwiazku z tym mam pytanie do zaawansowanych budowniczych ... kiedy sie rozpija ekipe - jak zrobia wiezbe czy pozniej ... podobno tradycja kaze ich rozpic ale ja nie wiem kiedy ... oczywiscie na wszelki wypadek liter sie mrozi Kurcze, jeden zaprasza na świeże ryby drugi na flaszkę ... no przecież sie nie rozerwę nie to nie .. wezme mniej kieliszkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.07.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Dla wszystkich zainteresowanych koryguję dane piecyka 222 - z komorą kondensacyjną - około 7 tys. 7 tys. domyślam się że złotych ale to netto czy brutto? Fizyk a wogóle to skąd masz informację że to ma komorę kondensacyjną? szukam i szukam informacji i ... on ma komorę zamkniętą ale to jeszcze nie świadczy o tym że jest kondensacyjna Cena bru(d)to. Za komorą policzone jest dodatkowo. Może być i taki i taki. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 26.07.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Co myślicie o położeniu tynków zanim położą dachówkę. Oczywiście jest folia i będą obróbki blacharskie (szczególnie wokół komina, żeby nie przeciekało). Będę chciał przykryć kable i rury od pionów kanalizacyjnych. Piszcie kochani piszczie ... A u mnie nie ma dachówki. MOże się okazać, że budowa mnie będzie jeszcze taniej kosztować, niż przypuszczałem. Bo za każdy dzień zwłoki po terminie mam zagwarantowane odsetki od inwestycji. A już jest po terminie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.07.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 więźba stoi. teraz folia u IDKAMA a u mnie murarze od poniedzialku wchodza... W zwiazku z tym pytanie ... co trzeba kupic na komin ... wiem ze kliknier ale co do tego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.07.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 kur... ze tez zawsze musi tak byc: przyjechal dzisiaj murzarz i mowi: k... dzwoni do mnie ja mowie k.... okazuje sie ze platew idzie przez srodek komina kominkowego. cholera wie skad i czemu .... Albo komin przesuniety albo projektant niepomyslal albo nasz pani architekt podnoszac scianke kolankowa nie zauwazyla ze sie poprzesuwa konstrukcja dachu, albo ciesla niepomyslal efekt jest taki ze trzeba kombinowac . Teraz juz jestem po wielostronnych konsultacjach i podobno da sie to obejsc i nie bedzie problemu... ale co maja powiedziec ?? Czy ktos z was spotkal sie z czyms takim ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.07.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Pawson - ja osobiście to nie ale kolega jak posłuchał murarzy i zaoszczędził kilka (naście) cegieł to mu krokiew w komin wlazła ... trochę bólu głowy i poradzili sobie. W każdym razie z rozpijaniem załóg wstrzymaj się narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 27.07.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 idkam: dzieki bardzo pomoglo pawson: u mnie za chudziak ok 150 m wyszlo jakies 1300 stmara: poszedl kontakt do ekipy na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.07.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 kur... ze tez zawsze musi tak byc: przyjechal dzisiaj murzarz i mowi: k... dzwoni do mnie ja mowie k.... okazuje sie ze platew idzie przez srodek komina kominkowego. cholera wie skad i czemu .... Albo komin przesuniety albo projektant niepomyslal albo nasz pani architekt podnoszac scianke kolankowa nie zauwazyla ze sie poprzesuwa konstrukcja dachu, albo ciesla niepomyslal efekt jest taki ze trzeba kombinowac . Teraz juz jestem po wielostronnych konsultacjach i podobno da sie to obejsc i nie bedzie problemu... ale co maja powiedziec ?? Czy ktos z was spotkal sie z czyms takim ?? U mnie np było tak, że w projekcie jedna krokiew wchodziła w komin (jest dosyć szeroki więc musiało tak być). Z krokwi jest wycięty kawałek. W poprzek położona krokiew (wzdłuż komina) z jednej i drugiej strony i przymocowana do sąsiednich krokwi. Nie wiem czy to jest jasne co napisalem, ale zawsze można zobaczyć (póki co) na żywo lub na fotce poniżej: http://gfizyk.photosite.com/~photos/tn/110_1024.ts1120986577562.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.07.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 A tak moja chałupka wyglądała kilka dni temu:http://gfizyk.photosite.com/~photos/tn/124_1024.ts1122218111453.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 fajnie u mnie juz powoli opada cisnienie i murarz i kierownik i ciesla zapewniaja ze w poniedzialek sie spotkaja na budowie i to rozwiaza i nie bedzie zadnego problemu. Jak przyczyne wszyscy solidarnie podaja podniesienie scianek kolankowych i zmiene technologii komina ... z cegiel wyszedl szerszy .... (banda jakas czy cus ?? ) To tyle reszta informacji z placu boju (sorry: z budowy ) w poniedzialek. IDKAM: rozmawialem z ACh. w naszej sprawie ... nie bylem mily ... mam nadzieje ze temat zostal zalatwiony. Jak u ciebie z dachowka bo podobno miales jakies problemy z dowozem jej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 27.07.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 efekt jest taki ze trzeba kombinowac . Teraz juz jestem po wielostronnych konsultacjach i podobno da sie to obejsc i nie bedzie problemu... ale co maja powiedziec ?? Czy ktos z was spotkal sie z czyms takim ?? Robi sie wymian i już Dasz rade rozsunąć krokwie, czy juz zamocowane? A czy sie spotkałam z czymś takim? Oooo, jeszcze z lepszym: "fachowiec" wyciął zawadzajacą mu krokiew, a gdy połać zaczęła się walić, dyskretnie wybudował sztywna konstrukcję z odpadowych desek i przybił więźbę razem z pokryciem gwoździami do komina Resztę wpadajacej do srodka połaci dachowej podparł przepiłowana oscieznicą. A potem zabrał drabinę, żeby mu właściciele tego dachu nie pętali sie w pobliżu Pawson, nie wyzywaj, tylko sie ciesz, że Twój zadzwonił do inwestora:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.07.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Mita: to nie krokiew tylko Płatew : to sporo poważniejsza sprawa niż krokiew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 27.07.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Oj, przepraszam, przeczytałam ten nastepny post i mi sie oba pomyliły Współczuję Ci, Pawson. Ale spoko: tyle już zbudowałeś to i z płatewką sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 27.07.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Szybki plebiscyt, gdzie i po ile kupowaliście dechy do szalunków? Pawson - przyłączam się do Mity, nie z takimi problemami sobie radziłeś to i tym razem też dobrze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 27.07.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 A ja się przyłączę do pyania dyza . PS/ Dzisiaj murują nam ściany fundamentowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts