Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dla wszystkich zainteresowanych koryguję dane piecyka 222 - z komorą kondensacyjną - około 7 tys.

7 tys. domyślam się że złotych ale to netto czy brutto?

Fizyk a wogóle to skąd masz informację że to ma komorę kondensacyjną? szukam i szukam informacji i ... on ma komorę zamkniętą ale to jeszcze nie świadczy o tym że jest kondensacyjna :-?

a u mnie dalej rosnie więźba.

W zwiazku z tym mam pytanie do zaawansowanych budowniczych ... kiedy sie rozpija ekipe - jak zrobia wiezbe czy pozniej ... podobno tradycja kaze ich rozpic ale ja nie wiem kiedy :cry: ... oczywiscie na wszelki wypadek liter sie mrozi :lol:

STmara .. wspolczucia ja swoje namiary juz porozdawalem wszystkim ale skoro nikt z nich nie skorzystal to pewnie nawet nie chcesz ich miec ...

czy wiecie moze ile placi sie za wylanie chudziaka ?? wiem ze wiekszosc ma to w SSO ale ja nie mialem wiec musze placic oddzielnie.

Pozdrawiam

W zwiazku z tym mam pytanie do zaawansowanych budowniczych ... kiedy sie rozpija ekipe - jak zrobia wiezbe czy pozniej ... podobno tradycja kaze ich rozpic ale ja nie wiem kiedy :cry: ... oczywiscie na wszelki wypadek liter sie mrozi :lol:

Kurcze, jeden zaprasza na świeże ryby drugi na flaszkę ... no przecież sie nie rozerwę :wink: :lol: :lol: :lol:

Kurcze, jeden zaprasza na świeże ryby drugi na flaszkę ... no przecież sie nie rozerwę :wink: :lol: :lol: :lol:

nie to nie .. wezme mniej kieliszkow

Dla wszystkich zainteresowanych koryguję dane piecyka 222 - z komorą kondensacyjną - około 7 tys.

7 tys. domyślam się że złotych ale to netto czy brutto?

Fizyk a wogóle to skąd masz informację że to ma komorę kondensacyjną? szukam i szukam informacji i ... on ma komorę zamkniętą ale to jeszcze nie świadczy o tym że jest kondensacyjna :-?

Cena bru(d)to. Za komorą policzone jest dodatkowo. Może być i taki i taki.

:D :wink: .

Co myślicie o położeniu tynków zanim położą dachówkę. Oczywiście jest folia i będą obróbki blacharskie (szczególnie wokół komina, żeby nie przeciekało). Będę chciał przykryć kable i rury od pionów kanalizacyjnych.

Piszcie kochani piszczie ... :D :wink:

A u mnie nie ma dachówki. MOże się okazać, że budowa mnie będzie jeszcze taniej kosztować, niż przypuszczałem. Bo za każdy dzień zwłoki po terminie mam zagwarantowane odsetki od inwestycji. :wink: A już jest po terminie .... :wink:

kur... ze tez zawsze musi tak byc:

przyjechal dzisiaj murzarz i mowi: k... dzwoni do mnie ja mowie k.... :evil: :evil: :evil:

okazuje sie ze platew idzie przez srodek komina kominkowego. cholera wie skad i czemu .... :evil: :evil: :evil:

Albo komin przesuniety albo projektant niepomyslal albo nasz pani architekt podnoszac scianke kolankowa nie zauwazyla ze sie poprzesuwa konstrukcja dachu, albo ciesla niepomyslal

efekt jest taki ze trzeba kombinowac . Teraz juz jestem po wielostronnych konsultacjach i podobno da sie to obejsc i nie bedzie problemu... ale co maja powiedziec ??

Czy ktos z was spotkal sie z czyms takim ??

kur... ze tez zawsze musi tak byc:

przyjechal dzisiaj murzarz i mowi: k... dzwoni do mnie ja mowie k.... :evil: :evil: :evil:

okazuje sie ze platew idzie przez srodek komina kominkowego. cholera wie skad i czemu .... :evil: :evil: :evil:

Albo komin przesuniety albo projektant niepomyslal albo nasz pani architekt podnoszac scianke kolankowa nie zauwazyla ze sie poprzesuwa konstrukcja dachu, albo ciesla niepomyslal

efekt jest taki ze trzeba kombinowac . Teraz juz jestem po wielostronnych konsultacjach i podobno da sie to obejsc i nie bedzie problemu... ale co maja powiedziec ??

U mnie np było tak, że w projekcie jedna krokiew wchodziła w komin (jest dosyć szeroki więc musiało tak być). Z krokwi jest wycięty kawałek. W poprzek położona krokiew (wzdłuż komina) z jednej i drugiej strony i przymocowana do sąsiednich krokwi. Nie wiem czy to jest jasne co napisalem, ale zawsze można zobaczyć (póki co) na żywo lub na fotce poniżej:

http://gfizyk.photosite.com/~photos/tn/110_1024.ts1120986577562.jpg

fajnie

u mnie juz powoli opada cisnienie

i murarz i kierownik i ciesla zapewniaja ze w poniedzialek sie spotkaja na budowie i to rozwiaza i nie bedzie zadnego problemu. Jak przyczyne wszyscy solidarnie podaja podniesienie scianek kolankowych i zmiene technologii komina ... z cegiel wyszedl szerszy .... (banda jakas czy cus ?? )

To tyle reszta informacji z placu boju (sorry: z budowy :evil: ) w poniedzialek.

IDKAM: rozmawialem z ACh. w naszej sprawie ... nie bylem mily ... :evil: mam nadzieje ze temat zostal zalatwiony. Jak u ciebie z dachowka bo podobno miales jakies problemy z dowozem jej ??

Robi sie wymian i już :D

Dasz rade rozsunąć krokwie, czy juz zamocowane?

A czy sie spotkałam z czymś takim? Oooo, jeszcze z lepszym: "fachowiec" wyciął zawadzajacą mu krokiew, a gdy połać zaczęła się walić, dyskretnie wybudował sztywna konstrukcję z odpadowych desek i przybił więźbę razem z pokryciem gwoździami do komina :D Resztę wpadajacej do srodka połaci dachowej podparł przepiłowana oscieznicą. A potem zabrał drabinę, żeby mu właściciele tego dachu nie pętali sie w pobliżu :wink:

Pawson, nie wyzywaj, tylko sie ciesz, że Twój zadzwonił do inwestora:roll: