Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ten pan ma rację :D

:o :o :o

Nie jestem pewien, czy mam się obrazić za tego PANA :roll: , czy to tylko w formie żartu ... :wink:

Nie wiem, czy to było zamierzone :) , ale to dokładny cytat z Ireny Kwiatkowskiej w pewnym skeczu kabaretu Dudek :D (ach, stara mistrzowska szkoła, nie to co dzisiejsza popelina.. 8) ).

Ja sobie wypraszam i proszę o więcej kul;tury. Proszę się tu od panów nie wyzywać. To forum budowlane, więc można stosować określenia budowlane (pustak, beton). Przypominam że można również komuś dac kopa(rkę) albo zaciągnąć go do piachu ... przesypywania.

:D

Ten pan ma rację :D

:o :o :o

Nie jestem pewien, czy mam się obrazić za tego PANA :roll: , czy to tylko w formie żartu ... :wink:

Nie wiem, czy to było zamierzone :) , ale to dokładny cytat z Ireny Kwiatkowskiej w pewnym skeczu kabaretu Dudek :D

Ella, wciąż wzdycham do niegdysiejszych śniegów... Z czasów młodości

:oops:

Np. jak poczytam czasem forum, to jakbym słyszała ten skecz "matrymonialny" (Lipowskiej z Pawlikiem):

- A tu parter?

- Nieee, pierwsze piętro, tylko budynek osiada!

- To sporo osiadł...

- Tak go zbudowali.

- Okien nie ma?

- Nie, eksperyment budowlany. Ponoć taniej wychodzi.

Itd...l

:D

kurde ciekawe czy po nocnych excesach pogodowych jeszcze moja wiezba stoi ??

ALL:

1. jesli kopiecie / robicie teraz fundamenty i byla taka zlewa to przypilnujcie zeby ekipa dokladnie obczyscila wykop / ławy z błota co spłyneło z wodą, zanim zacznie dalej murowac. Czesto im sie nie chce tego robic

2. Jeśli macie juz cokolwiek podsteplowane (strop / balkon) i stemple nie stoja na chudym betonie i zdarzy sie taka zlewa to wszystkie stemple powinny zostac sprawdzone a jeszcze lepiej postawione od nowa... niestety u mnie tak nie bylo zrobione efekty moze podziwiac w mojej piwnicy :(

kurde ciekawe czy po nocnych excesach pogodowych jeszcze moja wiezba stoi ??

ALL:

1. jesli kopiecie / robicie teraz fundamenty i byla taka zlewa to przypilnujcie zeby ekipa dokladnie obczyscila wykop / ławy z błota co spłyneło z wodą, zanim zacznie dalej murowac. Czesto im sie nie chce tego robic

Całe szczęście że u nas fundamenty były lane wczoraj do południa. Wieczorem juz praktycznie wszystko zastygło :wink:

Pozdrawiam

czołgiem!

wielkie dzieki dla wszystkich, którzy pomogli szukać nam ekipy i podawali kontakty. Cieszy nas,że to forum spełnia oczekiwania względem wzajemnej pomocy.Akcja była szybka a odzew natychmiastowy! Jeszcze raz serdecznie wszystkim wam dziekujemy.

u nas: zwolniony majster i jego niedoszła ekipa. Niech pan wojtek idzie sobie gdzie chce -- nawet do szpitala. Jak twierdził -zdrowie (ciśnienie)nie pozwala mu już budowac...ja również bym się wykończył nerwowo jakbym miał pogodzic cztery budowy z tą samą ekipą (lub bez) w tym samym czasie (jednocześnie). Jak go zwolniłem to musiał sobie odrazu zmierzyć ciśnienie i zmierzył jeszcze i mi - czy przypadkiem nie oszukuje cisnieniomierz. Tak więc oficjalnie go odwołałem zanim zaczał coś robić.

Tu specjalne podziekowania dla mity- za pomoc w podjeciu myślę właściwej decyzji. chętnie wpadnę kiedyś do was na działkę - odwiedzić pana wojtka w szpitalu na chorobowym!

Na dzień dzisiejszy mamy umówioną ekipę poleconą przez A. Ch. - zaczynają w przyszły czwartek i mam nadzieję,ze zostana do końca a być może jeszcze dłużej, bo moze będa robić również dach.

Pożyjemy - zobaczymy co wybudujemy!

Witamy,

:evil: u nas ... pierwsza wpadka .... :evil:

Trzeba zrywać łaty, kontrłaty i folię ... :o

Ale na szczęście tylko jeden pasek nad wejściem garażowym.... :wink:

Nad wejściem garażowym są dwie murłaty ... jedna wyżej, druga niżej ... i na tym wszystkim połać dachowa ...

Pod połacią jest ścianka kolankowa .... którą zapomnieliśmy ocieplić ...

Trzeba zrobić i powalczyć ze styropianem 12 tką

Witam !!!

U mnie roboty ruszyły z kopyta :lol: . Chłopcy zaczeli kopać fundamenty we środę i w czwartek po poludniu były gotowe (kopali we trzech ręcznie w 35 C upale) . W piątek zrobili zbrojenie a wczoraj ławy zostały zalane . Kierownik budowy (dobrze opłacony) przyjechał na budowe przed zalaniem i wszystko obejżał . Nie miał zadnych zastrzeżeń i kazał zamawiać gruszki (ART-BET ) . Po dwóch godzinach ławy były zalane .W srode zaczynają murować ściany fundamentowe z bloczków .

pozdro D.RZ

A ja wczoraj właśnie wróciłęm z Boeskidów - a dokładnie ze Szczawnicy (Pieniny). Nikomu nie życzę takiej jazdy. W czwratek jechałem blisko 6 odzin w upale 36-38 stopni (bez klimy). Dojechaliśmy na 13-tą. Wracaliśmy wczoraj. Momentami temp. 38 stopni. Wybrałem teoretycznie gorszą drogę (ale za to widokową i bardziej ocienioną). To był dobry wybór. W 4 i pół godziny byliśmy w Lublinie.

Darek gratuluję - widzę że coś się dzieje na Twej budowie.

U mnie już część kanalizacji zrobiona. Elektryk kończy. Przyłącza umówione. Mam nadzieję za tydzień kłaść tynki. Mam kilka namiarów, ale jeszcze nie dzwoniłem.

Firma M - zawala jak zawalała - dachówki jeszcze nie ma. :evil: