dyz 03.08.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A poważnie - chcecie kupić porządny basen ogrodowy? Znajoma dostała prezent od taty z Hameryki i nie bardzo wie, co z nim począć. Średnica około 5m, głębokość ok. 1,20, oczyszczanie i wszelkie tego rodzaju atrakcje. No to jak nie wie to ja się nim zaopiekuję W razie czego koleżanka będzie mogła wpaść od czasu do czasu skorzystać z kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Sprzedaje go na allegro:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58952648 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maziar 03.08.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Pawson i MitaDzięki za namiary na cegielnie. Teraz muszę tylko poćwiczyć rozmówki typu "kup pan cegłę".Maziar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 03.08.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Witam !!! Jak robiliście ocieplenie ściany fundamentowej z bloczków ??? Mam zamiar zrobić tak : - 2x dysperbit - styropian 5 cm (no właśnie jaki ??) i dalej nie wiem jak Czy styropian pokrywać siatką z klejem i smarować dysperbitem czy na siatkę z klejem dawać folię (gładką czy kubełkową ) ??? Jak to było u was ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 04.08.2005 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam wszystkich w ten mokry ranek Darek Rz – u nas jest zrobione tak: siatka z klejem a na nią folia gładka, niektórzy już na klej nic nie kładą. Potem jak kładziesz coś na cokół to folia przeszkadza i tak w zasadzie w tym miejscu trzeba ją usunąć, podobno głównym jej zadaniem jest by ochronić siatkę z klejem przed uszkodzeniami mechanicznymi przy zasypywaniu. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 04.08.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Darek u nas jest dysperbit 2 lub 3 razy, styropian FS 20 (albo F 20?), siatka, klej i znów dysperbit. A u nas drodzy forumowicze Stan 0 nastał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.08.2005 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 MaPi - gratuluję nabraliście niezłego tempa a u nas ... dzisiaj znowu dolało wody do naszego małego stawu ... chyba dostanę uczulenia na deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 04.08.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam !!! Dzięki wam za pomoc ludziska . U nas fundamenty z bloczków sie buduja ,ale zaraz jadę na działkę ze strachem bo pewnie ta nocna ulewa troche zalała wykopy pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.08.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam. Mam już dachówkę!!!!!! I nie mam internetu w domu, bo mi jakiś pierun spalił modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.08.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 a u mnie kur... 60 % dzialki pod woda .... na szczescei to bez domu .... robie w tym roku studnie chlonna na 9-10 m gleboka pod torami i mam nadzieje ze ona rozwiaze problem... [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Pawson - tylko u Ciebie tak mokro czy u wszystkch w okolicy? A jak tam w Krępcu? Słyszałam, że nieźle polało U nas też niechciany spokój na budowie - miał być strop, jest błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.08.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 a u mnie kur... 60 % dzialki pod woda .... na szczescei to bez domu .... robie w tym roku studnie chlonna na 9-10 m gleboka pod torami i mam nadzieje ze ona rozwiaze problem... [/url] Pawson, rozumiem że szykujesz basenik dla rekinka . Jak tam Nasz wspólny Japończyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.08.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Pawson to moze zalozymy klub hodowcow rybek? Myślałem o karpiach ale może i pomysł z rekinem też nie jest zły ...Monika ogólnie Świdnik i Krępiec to polało konkretnie. Ojciec (jak i pozostałych ok. 100 właścicieli garaży koło niego) dzisiaj już drugi raz w tym tygodniu wypompowywał wodę z kanału. Najbardziej pechowi to mieli wodę w garażach do samych szyb w autach. Tu można zobaczyc mój prywatny staw ... http://img233.imageshack.us/img233/1415/dsc03583r9sn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.08.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 No dobra, a teraz pogadajmy poważnie. Co powiecie o systemie okiennym Deceunick 5K (5-cio komorowe). Firma znana co niektórym - Stolplast BIs - jako pośrednik. Wogóle sie zastanawiam nad odwiecznym problemem - PCV czy drewno? Ale raczej PVC, ze względu na to że większość okien mam na południe. A więc do dzieła - radźcie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.08.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 powaznie fizyk to mi sie ich nazwa nie podoba ... ja bym nie bral ... hihiihihi Oczywiscie powaznie to sie KOMPLETNIE nie znam na oknach ... na razie sie znam na otworach w scianie na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 No dobra, a teraz pogadajmy poważnie. Co powiecie o systemie okiennym Deceunick 5K (5-cio komorowe). Firma znana co niektórym - Stolplast BIs - jako pośrednik. Wogóle sie zastanawiam nad odwiecznym problemem - PCV czy drewno? Ale raczej PVC, ze względu na to że większość okien mam na południe. A więc do dzieła - radźcie !!!! Będę miała dobrą wycenę tych okien, jeśli chcesz, mogę wycenić też Twoje. Może razem będziemy mogli więcej Rozwiń myśl dotyczącą 5-komorowych plastików i okien wychodzących na południe. Jak wiesz, mnie to też dotyczy U nas też dylemat plastikowo-drewniany rozwija się bardzo dobrze. Różnica cenowa między porządnymi plastikami (5 komorowe, podwójna okleina, półokrągły profil) a porządnym drewnem nie zwala z nóg. Także decyzja bardziej w sferze koncepcji niż finansów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 W kwestii stawu - pokaźny Strasznie mnie frustruje ta pogoda - robota stoi, a u nas niedługo rozryją wszystko na potrzeby uzbrojenia terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 04.08.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam Wszystkich, u nas stan zero też już aby dotknąć, ale ze względu na pogodę musiałem odwołać wszystkie dostawy materiałów Czy ktoś z Was orientuje się w kosztach wybicia studni i może ma sprawdzonych fachowców Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 04.08.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 No dobra, a teraz pogadajmy poważnie. Co powiecie o systemie okiennym Deceunick 5K (5-cio komorowe). Firma znana co niektórym - Stolplast BIs - jako pośrednik. Wogóle sie zastanawiam nad odwiecznym problemem - PCV czy drewno? Ale raczej PVC, ze względu na to że większość okien mam na południe. A więc do dzieła - radźcie !!!! Ja wstawiam luksfery drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 04.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witajcie, u nas .... dużo wody, sąsiedzi do dziś mają strach w oczach ... podobno przez Jarzębinową przeszedł "tajfun" , sąsiadowi "w budowie" przewróciło ścianę ... ..., połamało drzewa Ooooo, nowa strona, u Was też się poprzednia poszerzyła ... ??? Dlaczego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts