Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A poważnie - chcecie kupić porządny basen ogrodowy? Znajoma dostała prezent od taty z Hameryki i nie bardzo wie, co z nim począć. Średnica około 5m, głębokość ok. 1,20, oczyszczanie i wszelkie tego rodzaju atrakcje.

No to jak nie wie to ja się nim zaopiekuję :) W razie czego koleżanka będzie mogła wpaść od czasu do czasu skorzystać z kąpieli :wink:

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam !!!

Jak robiliście ocieplenie ściany fundamentowej z bloczków ???

Mam zamiar zrobić tak :

- 2x dysperbit

- styropian 5 cm (no właśnie jaki ??) i dalej nie wiem jak :lol: :lol: :lol:

Czy styropian pokrywać siatką z klejem i smarować dysperbitem czy na siatkę z klejem dawać folię (gładką czy kubełkową ) ???

Jak to było u was ???

Witam wszystkich w ten mokry ranek

Darek Rz – u nas jest zrobione tak: siatka z klejem a na nią folia gładka, niektórzy już na klej nic nie kładą. Potem jak kładziesz coś na cokół to folia przeszkadza i tak w zasadzie w tym miejscu trzeba ją usunąć, podobno głównym jej zadaniem jest by ochronić siatkę z klejem przed uszkodzeniami mechanicznymi przy zasypywaniu.

pozdrowienia

Pawson to moze zalozymy klub hodowcow rybek? Myślałem o karpiach ale może i pomysł z rekinem też nie jest zły ...

Monika ogólnie Świdnik i Krępiec to polało konkretnie. Ojciec (jak i pozostałych ok. 100 właścicieli garaży koło niego) dzisiaj już drugi raz w tym tygodniu wypompowywał wodę z kanału. Najbardziej pechowi to mieli wodę w garażach do samych szyb w autach.

Tu można zobaczyc mój prywatny staw ... http://img233.imageshack.us/img233/1415/dsc03583r9sn.jpg

No dobra, a teraz pogadajmy poważnie. Co powiecie o systemie okiennym Deceunick 5K (5-cio komorowe). Firma znana co niektórym - Stolplast BIs - jako pośrednik.

Wogóle sie zastanawiam nad odwiecznym problemem - PCV czy drewno? Ale raczej PVC, ze względu na to że większość okien mam na południe. A więc do dzieła - radźcie !!!! :wink:

No dobra, a teraz pogadajmy poważnie. Co powiecie o systemie okiennym Deceunick 5K (5-cio komorowe). Firma znana co niektórym - Stolplast BIs - jako pośrednik.

Wogóle sie zastanawiam nad odwiecznym problemem - PCV czy drewno? Ale raczej PVC, ze względu na to że większość okien mam na południe. A więc do dzieła - radźcie !!!! :wink:

Będę miała dobrą wycenę tych okien, jeśli chcesz, mogę wycenić też Twoje. Może razem będziemy mogli więcej ;)

Rozwiń myśl dotyczącą 5-komorowych plastików i okien wychodzących na południe. Jak wiesz, mnie to też dotyczy ;)

U nas też dylemat plastikowo-drewniany rozwija się bardzo dobrze. Różnica cenowa między porządnymi plastikami (5 komorowe, podwójna okleina, półokrągły profil) a porządnym drewnem nie zwala z nóg. Także decyzja bardziej w sferze koncepcji niż finansów

Ja wstawiam luksfery :wink: drewniane