Mita 04.08.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 , sąsiadowi "w budowie" przewróciło ścianę Chodzi Ci o ten dom, w którym sciana szczytowa wpadła do srodka? Zastanawiam się, co z jego stropem Martwiłabym się, gdyby to był mój dom. U nas zdemolowało roślinnność :moje ulubione wielkie drzewo leży od niedzieli korzeniami do góry, tak je wichura rzuciła w polu Przykro patrzyc na te podtopione domy z Minkowicach. U nas tylko pies zadowolony - wreszcie sobie popływał na spacerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.08.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Czy ktoś z Was orientuje się w kosztach wybicia studni i może ma sprawdzonych fachowców Pozdrawiam U mnie firma Geowod - studnia jest OK. Trzy lata temu kosztowała ok. 4 tys., ale jest baaardzo głęboka . Nie pamiętam już ceny za metr - trzeba sprawdzić, jak to wygląda teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 05.08.2005 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witajcie, u nas .... dużo wody, sąsiedzi do dziś mają strach w oczach ... podobno przez Jarzębinową przeszedł "tajfun" , sąsiadowi "w budowie" przewróciło ścianę ... ..., połamało drzewa Ooooo, nowa strona, u Was też się poprzednia poszerzyła ... ??? Dlaczego ??? już się zwęziła ... choroba, za duży staw wyszedł i się nie zmieścił na szerokość strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.08.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 A pro po szerokości strony - to zależy ona własnie od szerokości wklejonych fotek. Jeśli chodzi o okna od strony południowej - są one szczególnie narażone na słońce. Słyszałem o przypadkach, że z drewnianych szybciej z tej strony odchodzi lakier, potrafią się wypaczać itd. A ponieważ ja mam większość okien na tę stronę - więc chyba poprzestanę na PVC. Chociaż Ella prawie mnie ptrzekonała do drewna. Dzięki temu zapoznałem się z ofertami z: Drewno: Sokółka (Pani twierdziła że nie da się nic wynegocjować, ale 15% rabatu dała), Gorana, Urzędowski (znajomi odradzają), Cholewińska (drogie okna ale obsługa na bardzo wysokim poziomie), Pagum, Ferno, Czekam na Polskone. PVC (4 lub5 komorowe): Goran (4 i 5), JurAnd (profil Aura 4-kom), Ekoplast (profil Spectus), Stolplast - Oknostyl (Deceuninck-Zendow 5-kom), Darmex (profil 5-kom Contour). Czekam na wycenę jeszcze z dwóch firm. Sam już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.08.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 U mnie prace ruszyły dzisiaj z kopyta. Jeszcze tylu ekip nie widziałem na raz na jednej budowie, a mianowicie: - elektryk ciągnie dalej kabelki, - chłopaki od wody - kopią i ciągną przewód wodny, - murarze - robią schody, - cieśle - zaczynają kłaść dachówkę Do środy mam mieć elektrykę. W przyszłą sobotę wchodzą tynkarze (10 zł/m2) - tynki cementowo-wapienne z agregatu. Wiem że można znaleźć za 9 zł ale trudno dopasować termin. A tak mam poleconą osobę, która rozsunęła inne terminy i zrobi u mnie. Myślę, że za 2 tygodnie będzie można jego prace podziwiać (mam nadzieję) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.08.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 W przyszłą sobotę wchodzą tynkarze (10 zł/m2) - tynki cementowo-wapienne z agregatu. Wiem że można znaleźć za 9 zł ale trudno dopasować termin. A tak mam poleconą osobę, która rozsunęła inne terminy i zrobi u mnie. Myślę, że za 2 tygodnie będzie można jego prace podziwiać (mam nadzieję) . Fizyczku - jakoś zapomniałam, że szukasz tych tynkarzy . Moi zrobili tynki po 8 zł/ m2, ale ręcznie, nie z agregatu (wyszło znakomicie). W razie czego, gdybyś miał ochotę jeszcze z nimi pogadać, to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.08.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Hellou Ellu . Już się dogadałem z człowiekiem. Nie będę teraz się wycofywał. A jak tam ma się Twój Dziennik Budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.08.2005 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Nooo!!!!Mam wreszcie internet w domku!!!I na kawałku dachu mam już też dachóweczkę. Jest dobrze (ale nie bardzo dobrze).NIkt się wnie wypowaiada n/t okien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 05.08.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witam po dłuzszej przerwie Wreszcie jestem w kraju. Fizyk ja też sie orientuje na okna PCV.Dostałem wycenę na okna z firmy Oknodom i MS (ale ostatnio Evevet MS-a nie poleca). Oknodom (ul. Łeczyńska 1) oferuje okna Salamander 3D, profil 5 komorowy, grubość 76 mm. Przez internet (email) dostałem 20% rabatu, może jak się stawię osobiscie to dostanę coś więcej. Za wszystkie okna do mojego domu 14 szt. (w tym 3 drzwi balkonowe) mam zapłacić 11,5 tys.zł wraz z montażem. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.08.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witaj w kraju. Jutro tam się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 05.08.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witam !!! Fizyku -jak rozmawialiśmy u mnie na działce to zapomniałem ci powiedzieć że ja mam okna Deceuninck w swoim mieszkaniu . Cenię je naprawdę bardzo wysoko za jakość wykonania i super okucia które pracują jak "po maśle " .Naprawdę super okna . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 05.08.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 A pro po szerokości strony - to zależy ona własnie od szerokości wklejonych fotek. Jeśli chodzi o okna od strony południowej - są one szczególnie narażone na słońce. Słyszałem o przypadkach, że z drewnianych szybciej z tej strony odchodzi lakier, potrafią się wypaczać itd. A ponieważ ja mam większość okien na tę stronę - więc chyba poprzestanę na PVC. Chociaż Ella prawie mnie ptrzekonała do drewna. Dzięki temu zapoznałem się z ofertami z: Drewno: Sokółka (Pani twierdziła że nie da się nic wynegocjować, ale 15% rabatu dała), Gorana, Urzędowski (znajomi odradzają), Cholewińska (drogie okna ale obsługa na bardzo wysokim poziomie), Pagum, Ferno, Czekam na Polskone. PVC (4 lub5 komorowe): Goran (4 i 5), JurAnd (profil Aura 4-kom), Ekoplast (profil Spectus), Stolplast - Oknostyl (Deceuninck-Zendow 5-kom), Darmex (profil 5-kom Contour). Czekam na wycenę jeszcze z dwóch firm. Sam już nie wiem Grześ, popytaj w Stolmako M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.08.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam !!! Fizyku -jak rozmawialiśmy u mnie na działce to zapomniałem ci powiedzieć że ja mam okna Deceuninck w swoim mieszkaniu . Cenię je naprawdę bardzo wysoko za jakość wykonania i super okucia które pracują jak "po maśle " .Naprawdę super okna . pozdro D.RZ DArek - a jakiej masz firmy te okna - też z Oknostylu?? Idkam - a gdzie jest ta firma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 06.08.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam !!! Nie wiem z jakiej firmy bo kupowałem 6 lat temu i nie pamietam ,ale są z profili Deceuninck i sa suuuuuper . D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 06.08.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 popytaj w Stolmako Jeśli dobrze pamiętam, Stolmako zajmuje się tylko drewnem. Ich okna , owszem, robią wrażenie, ale są pieruńsko drogie. Na etapie, na którym robiłam wyceny, ich oferta była droższa od drewnianego Gorana o 15 tys. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 06.08.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Hellou Ellu . Już się dogadałem z człowiekiem. Nie będę teraz się wycofywał. A jak tam ma się Twój Dziennik Budowy?? Mam nadzieję, że będziesz zadowolony ze swoich tynkarzy. A dziennik... jakoś zapału zabrakło ... Ale może jeszcze wróci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.08.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Oknodom (ul. Łeczyńska 1) Wukan - ja nie mogłem znaleźć tej firmy pod tym adresem . Za to dałęm do wyceny jeszcze w firmie Kolor: dwa profile - Rachau i Aluplast - albo jakoś tak . Chętnie bym jeszcze Salamandra wycenił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 06.08.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Cześć Fizykpodaję Ci adres strony tej firmy (tam jest wszystko, adres, telefony, email i inne informacje):http://www.oknodom.com.pl Ja wycenę zrobiłem przez internet (wysłałem emailem wykaz moich okien z wymiarami i opisem jakie mają być). Po tygodniu otrzymałem wycenę. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 A jak Pol-Skone? Próbowaliscie z nimi rozmawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 06.08.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 witam wszystkich budujących, u nas wykończeniówka, budowlana, finansowa i czasami nerwowa.Co do okien, to mamy Salamandra, zamawianego w OknoDom na Łęczyńskiej 1, obustronnie złoty dąb, działają bez zarzutu, montaż był fachowy i ekspresowy.Szukam natomiast na tę chwilę dobrej ekipy do tynku zewnętrznego - pomożecie?pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts