Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wukan, Idkam - dzięki tam też zajrzę,

Baba - na ofertę z Polskone czekam już kilka dni - ale jakoś nie mogą mi jej zrobić. Zresztą nie tylko Polskone.

Ciawostka - dostałem lepszą ofertę z salonu Gorana niż od dealera tej samej firmy. Zdziwił się - wręcz nawet nie wierzył :wink: .

Po niedzieli zajrzę do tych dwóch firm. Zobaczymy

Tomek - ja jeszcze nie szukałem takich fachowców.

Ella - jak to zapału zabrakło!! :o A dbałość o fanów?? Do roboty! :wink:

Witam !!!

Nie wiem z jakiej firmy bo kupowałem 6 lat temu i nie pamietam ,ale są z profili Deceuninck i sa suuuuuper .

D.RZ

Ja na 90% się zdecyduję. Ale jeszcze poczekam na oferty od jednego człowieka, oraz na aluplast, Salamander i Rachau. Na PVC czeka się średnio 3 tygodnie. A ja mam najbidniej miesiąc do wstawienia okien. Chcę to zrobić w pierwszej połowie września.

Tomek81

poadaj jakie wstawiłeś parapety wewnętrznę przy kolorze Twoich okien złoty dąb.

Ja również przymierzam się do okien Salamander w obustronnym kolorze złoty dąb.

Napisz jakie masz największe wymiary drzwi balkonowych i czy nie sprawiają one problemów (np. od nasłonecznienia).

Pozdrawiam

Wiesiek

a ja juz mam dwa kominy ... w koncu murowane z cegly zwyklej ... nie zaluje juz mi sie podobaja :):):)

lada dzien jak pogoda pozwoli wchodzi S. kryc dach folia ...

Zaczynam sie orientowac w cenach robot na przyszly rok wiec jak macie jakies sprawdzone namiary na wszystko co dotyczy wykonczenia to podeslijcie do mnie.

Fizyk .. jak juz poobczajasz okna to podeslij mi ze 3-4 telefony do tych od PCV gdzie warto sie potargowac ...

IDKAM: ty miales namiar do jakis niezlych ofert odnosnie grzejnikow i piecy i calej instalacji c.o. podeslij mi to ...

A, sluchajcie. Jak to jest z grzejnikami ... niby mam cos w projekcie napisane (gdzie i jakie) ale jak to sie ma do praktyki... jak bylo u was ??

Jeśli chodzi o grzejniki to firma. gdzie będziesz je zamawiał, dobierze je właściwie, niezależnie od projektu. Zależy to od powierzchni a raczej przestrzeni ogrzewanej. Ja w projekcie miałem ogrzewanie grzejnikami, ale sam zdecydowałem się na podłogówkę na parterze i w łazience.

Potrzebuję "akcesoria" do tynków. Gdzie znajdę najtaniej narożniki, wapno itp. Prosze o informacje.

problem z płatwią w kominie o którym pisałem jakis czas temu został rozwiązany bezproblemowo po konsultacjach z kierownikiem ciesla i murarzem.

Po sprawdzeniu okazalo sie ze przyczyna bylo podniesienie scianki kolankowej i poszerzenie oraz zmiana technologii wykonania komina (z ceglu wychodzi szerszy)

Oczywiscie jakby projektentka znala sie na swojej robocie toby to wychwycila wczesniej ... murarz tez moglby byc wizjonerem i po doglebnej analizie projektu na poczatku prac zwrocic mi na to uwage .... (Ach rozmarzylem sie)

Oczywiscie jakby projektentka znala sie na swojej robocie toby to wychwycila wczesniej ... murarz tez moglby byc wizjonerem i po doglebnej analizie projektu na poczatku prac zwrocic mi na to uwage .... (Ach rozmarzylem sie)

Oj Pawson, Pawson. Ty to chłopie masz marzenia. Chyba wyższe prawdopodobieństwo jest trafić 6 tkę w Totka, niż zaistnienie nawet jednej z tych dwóch sytuacji, a co dopiero dwóch na raz !!!!! To to już chyba byłby cud!!! :wink:

fizyk ty sie wymadrzasz

a ja sie ciebie spytam :

- A widziales ty kiedys popsuta TOYOTE ?? :lol: :lol: :lol: :lol:

Widziałem :D :D :D już nie takie rzeczy.

Czy mówimy o TEJ Toyocie ???

W sumie to sobie nawet o Tobie myślałem. Miałem z Tobą pogadać - żebyś nie dał się przerobić na tę "gorszą benzynę"

Zaraz się zdzwonimy. A może nawet jakoś spotkamy??

Czy ktoś z Was orientuje się w kosztach wybicia studni i może ma sprawdzonych fachowców :o

Pozdrawiam

U mnie firma Geowod - studnia jest OK. Trzy lata temu kosztowała ok. 4 tys., ale jest baaardzo głęboka . Nie pamiętam już ceny za metr - trzeba sprawdzić, jak to wygląda teraz.

Ella, dzięki za namiary. czy możesz coś więcej powiedzieć ile Cie u nich studnia kosztowała i jak głęboko musieli kopać.

Na ich stronie pisze Ceny netto wahają się w zależności od warunków geologicznych i terenowych od 250 do 350 zł za 1 m odwierconej studni

Biorąc pod uwagę te cyfry u mnie trzeba ryć na 40 metrów co by kosztowało minimum 10.000 PLN :o :o Strasznie drogo.

Powiedzcie też, gdzie i za ile kupowaliście piasek do zasypania stanu zero.

Ile was kosztowało wynajęcie kopary, proszę również o namiary.

Dzięki i pozdrawiam

Dzięki i pozdrawiam

Podłaczam się do pytania. koło mnie w mełgwi podobno 150 PLN za wywotkę (18T) ale piach nadaje się tylko do zasypywania stanu 0 - nic innego. Będe sie jeszcze tam dowiadywał.

czy u was również leje? :evil: krępiec zalany ale nasza działka ocalała w stanie nienaruszonym :lol:

Dzięki i pozdrawiam

Podłaczam się do pytania. koło mnie w mełgwi podobno 150 PLN za wywotkę (18T) ale piach nadaje się tylko do zasypywania stanu 0 - nic innego. Będe sie jeszcze tam dowiadywał.

czy u was również leje? :evil: krępiec zalany ale nasza działka ocalała w stanie nienaruszonym :lol:

Porządny piasek kosztuje mnie 250-270 PLN za 30T. Wychodzi tak jak u Ciebie. Firma Ewkon niedaleko Ciebie (niedaleko szpitala w Abramowicach przy zjezdzie na Głusk)

Witam !!!

ja płace 270 za wielką wywrotę piasku do murowania (murarze bardzo go chwalą)i 230 za taką samą wywrotę piachu podsypkowego (też podobno bardzo dobry) .

pozdro D.RZ

ps. U mnie stan zero ,Dziś zasypali chłopcy wnętrze domu piachem podsypkowym jutro rozprowadzą kanalizę a w środę chudy beton na to i w górę ściany :lol: :lol: :lol:

Widzę, że się MArio bierzesz ostro do roboty!!! :wink:

Niestety nie znam odpowiedzi na Twe pytania.

Staram się jak mogę, niestety nie wszystko zależy odemnie i dzisiaj ze względu na pogodę musiałem odwołać transport.

Mam nadzieję że przy kolejnym objeździe zahaczycie również o naszą budowę :D

Fizyk, Twój domek przynajmniej z zewnatrz już widziałem, w którąś niedzielę przejeżdżałem tam z moim maluchem ( ale spał w samochodzie i nie buszowałem po środku 8) )

Pozdrawiam