Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

poproszę również o namiary, ja płaciłem 450 za 30t piasku do tynków (przesiewany). Vitek stwiedził ... dobry interes Pan zrobił, ja płaciłem za taki 520 ...

Ale teraz każda złotówka się liczy ... :wink: Skąd ten piasek ???

Krew mnie zalewa .... i woda też....

Dowieźli mi dziś kolejne 2 wywrotki ziemi z wykopów (no, teraz lepsza... przynajmniej brązowa a nie zółta ... glinka) i się zakopali :D

Przyjechał Caterpilar i poprawił mi troszkę odwodnienie :wink:

Podsumowując... jak po niebieskiej:

- deszcz, woda i błoto stoi :evil:

- dach stoi

- niwelacja stoi

- POŚ stoi

- ogrodzenie stoi

- wszystko stoi :wink:

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze jedno slowo o tanim piachu i kogos pogryze ...

Jak to po 250 ...? dzwonilem wszedzie sprawdzalem wszedzie i jedyne co bylem w stanie znalezc to 30 ton (wywr. 4-ro osiowa) za 450 zl. piach przesiewany b. dobry ... a tu takie rewelacje cenowe ??

JA NIE ROZUMIEM :( :( :(

Ja czekam na Stasia kontemplujac w miedzy czasie swoje jeziorko...

mial byc wczoraj teraz ma byc jutro pod warunkiem ze nie bedzie padac .. wiec pewnie bedzie jeszcze z dzien pozniej :evil: :evil: :evil:

Diabli nadali te ulewy ...

Oczywiscie moje plany zasiewu mojego blota sie przesunely.. robienie murku sie przesunelo WSZYSTKO sie przesunelo ...

A my mieliśmy w końcu "zrobić" prąd i cały czas to przekładamy. A dół już nam pewnie zalało i drugi raz tą samą robotę trzeba będzie robić :evil: :( :evil: :cry: . Może dziś nie będzie padało popołudniu ? :lol:

Przyjechały bloczki - odjechały, bo się bali, że sie zakopią :evil: A murarze przyjdą do nas dopiero za dwa tygodnie :cry: .

Ogólne namiary na firmę podałam, telefonu poszukam. Zorientuje się też, ile kosztują dokładnie poszczególne wywrotki - my bierzemy u nich hurtem i naprawdę korzystnie cenowo to wychodzi. Piasek do murowania i wylewek maja ponoć (wg mojego majstra) najlepszy w Lublinie, ale wiadomo - każda pliszka swój ogonek...

Jedyne co sobie teraz chwalę to wybór lokalizacji na samej górze - suchutko, co najwyżej lekkie błotko. Ale pada i u mnie :(

Witam !!!

Ma ktoś z was namiary na kogoś z ręczną ubijarka (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ??? Chodzi mi o ubicie piachu podsypkowego pod chudy beton który mam zamiar wylać wewnątrz fundamentów .

pozdro D.RZ

Podłączam się do pytania Darka.

Też lada moment potrzebuję wypożyczyć takie ustrojstwo

Pozdro

Jeszcze jedno slowo o tanim piachu i kogos pogryze ...

Jak to po 250 ...? dzwonilem wszedzie sprawdzalem wszedzie i jedyne co bylem w stanie znalezc to 30 ton (wywr. 4-ro osiowa) za 450 zl. piach przesiewany b. dobry ... a tu takie rewelacje cenowe ??

JA NIE ROZUMIEM :( :( :(

Pawson, ja też nie rozumiałem i obdzwoniłem te wszystkie namiary, i co się okazało

że ta duża wywrotka piachu za 230,250 ( podsypkowy - czyli gorszy) ma 20 ton, a ten za 450 ma 30 ton i jest tym lepszym do murowania.Czyli na jedno wychodzi.

Ja dzisiaj zamówiłem 3 wywroty( podsypkowego, 360PLN za 30 ton), jedna się zaryła przed moją działką :evil: ( a myślałem że tam to niemożliwe), druga czeka na wjazd. Zaraz gonię sprawdzić co z tego wynikło, miał przyjechać szef i radzić co dalej.

Robota stanęła, bo zero niezasypane, ale zaraz ruszy z kopyta :wink: .

Pozdrawiam

Ja mam pytanie nie dotyczące piasku :)

Właśnie, za Wasza poradą, wzieliśmy się juz do załatwiana pozwolenia na budowę. Pierwszy wniosek właśnie złożyliśmy, aby mieć wypis z miejscowego planu zagospodarowania. Przed nami dłuuuuuuuuuuuuga droga a na niej jest coś takiego:

"W wypadku zakupu projektu typowego należy zlecić wykonanie adaptacji projektu typowego i projektu zagospodarowania działki uprawnionemu projektantowi. Adaptacja polega na dostosowaniu projektu do istniejących w danym terenie warunków oraz wymagań Inwestora."

Polecacie jakiegos? I ile płaciliście?

Witam !!!

Ma ktoś z was namiary na kogoś z ręczną ubijarka (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ??? Chodzi mi o ubicie piachu podsypkowego pod chudy beton który mam zamiar wylać wewnątrz fundamentów .

pozdro D.RZ

Pozdro

Witam !!!

Myślę że zupełnie nie opłaca się wypozyczanie ubijarki .zadzwoniłem do gościa i umówiłem się na czwartek rano .Ma przyjechać na działkę ze sprzętem i ubić .za tą usługe zażyczył sobie 100 zł -czyli całe nic .

pozdro D.RZ

MAriucha - niezależnie od wszystkiego - podaj ten namiar. Ja potrzebuję 20 ton piasku do tynków tradycyjnych.

Ja korzystam z piasku z firmy Handrysz, tel.602507987 ( zresztą namiar ten dostałem od Idkama).

Właśnie wróciłem z działki, pierwsza wywrotka odkopała się i wykiprowała piasek, następnne 2 mają przyjechać przed 7. Oby w nocy tylko nie padało :-?

BORF - ja za architekta zapłaciłem 2150 brutto. Cena obejmowała kosmetyczne zmiany, przyłącze energetyczne, projekt szamba, projekt studni - generalnie komplet papierów do złożenia o pozwolenie. Ale teraz widzę, że architekt powinien mi w pewnych rzeczach doradzić, pewne zasygnalizować a tego nie zrobił więc nie będę go polecał.

Oprócz tego musiałem zrobić projekt zjazdu z mojej działki na projektowana drogę ( robił ktoś inny )- 500 PLN - tego goscia śmialo moge polecić.Mogę również polecić kobietę która robi operat ( chyba tak to się nazywa) do wyłączenia części gruntu z produkcji rolnej. Wspólnie z Idkamem korzystaliśmy też z tego samego geodety - też OK.

Przypomnij jeszcze gdzie będziesz budował?

Pozdrawiam

Witam !!!

pozdro D.RZ

Pozdro

Witam !!!

Myślę że zupełnie nie opłaca się wypozyczanie ubijarki .zadzwoniłem do gościa i umówiłem się na czwartek rano .Ma przyjechać na działkę ze sprzętem i ubić .za tą usługe zażyczył sobie 100 zł -czyli całe nic .

pozdro D.RZ

Namiary, namiary na goscia poproszę :o .

czyli majster jeszcze stawia flaszkę :wink:

Pozdrówka

BORF - ja za architekta zapłaciłem 2150 brutto. Cena obejmowała kosmetyczne zmiany, przyłącze energetyczne, projekt szamba, projekt studni - generalnie komplet papierów do złożenia o pozwolenie. Ale teraz widzę, że architekt powinien mi w pewnych rzeczach doradzić, pewne zasygnalizować a tego nie zrobił więc nie będę go polecał.

Oprócz tego musiałem zrobić projekt zjazdu z mojej działki na projektowana drogę ( robił ktoś inny )- 500 PLN - tego goscia śmialo moge polecić.Mogę również polecić kobietę która robi operat ( chyba tak to się nazywa) do wyłączenia części gruntu z produkcji rolnej. Wspólnie z Idkamem korzystaliśmy też z tego samego geodety - też OK.

Przypomnij jeszcze gdzie będziesz budował?

Pozdrawiam

Dzięki za info, ja się jutro wybieram i chciałem coś wiedzieć. Zobaczymy ile krzyknie. Jeśli możesz wyslij mi na priv, namiary ktore polecasz i te niepolecane też zebym wiedział kogo unikać :)

O co chodzi z tym operat? Nie słyszałem nic o tym.

I na koniec, działkę mamy w Elizówce.