idkam 08.08.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam, poproszę również o namiary, ja płaciłem 450 za 30t piasku do tynków (przesiewany). Vitek stwiedził ... dobry interes Pan zrobił, ja płaciłem za taki 520 ... Ale teraz każda złotówka się liczy ... Skąd ten piasek ??? Krew mnie zalewa .... i woda też.... Dowieźli mi dziś kolejne 2 wywrotki ziemi z wykopów (no, teraz lepsza... przynajmniej brązowa a nie zółta ... glinka) i się zakopali Przyjechał Caterpilar i poprawił mi troszkę odwodnienie Podsumowując... jak po niebieskiej: - deszcz, woda i błoto stoi - dach stoi - niwelacja stoi - POŚ stoi - ogrodzenie stoi - wszystko stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 08.08.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Witam !!! Proszę bardzo -namiary na dobry piach : 502-074-167 D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 09.08.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Jeszcze jedno slowo o tanim piachu i kogos pogryze ... Jak to po 250 ...? dzwonilem wszedzie sprawdzalem wszedzie i jedyne co bylem w stanie znalezc to 30 ton (wywr. 4-ro osiowa) za 450 zl. piach przesiewany b. dobry ... a tu takie rewelacje cenowe ?? JA NIE ROZUMIEM Ja czekam na Stasia kontemplujac w miedzy czasie swoje jeziorko... mial byc wczoraj teraz ma byc jutro pod warunkiem ze nie bedzie padac .. wiec pewnie bedzie jeszcze z dzien pozniej Diabli nadali te ulewy ... Oczywiscie moje plany zasiewu mojego blota sie przesunely.. robienie murku sie przesunelo WSZYSTKO sie przesunelo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 09.08.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A my mieliśmy w końcu "zrobić" prąd i cały czas to przekładamy. A dół już nam pewnie zalało i drugi raz tą samą robotę trzeba będzie robić . Może dziś nie będzie padało popołudniu ? Przyjechały bloczki - odjechały, bo się bali, że sie zakopią A murarze przyjdą do nas dopiero za dwa tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ogólne namiary na firmę podałam, telefonu poszukam. Zorientuje się też, ile kosztują dokładnie poszczególne wywrotki - my bierzemy u nich hurtem i naprawdę korzystnie cenowo to wychodzi. Piasek do murowania i wylewek maja ponoć (wg mojego majstra) najlepszy w Lublinie, ale wiadomo - każda pliszka swój ogonek... Jedyne co sobie teraz chwalę to wybór lokalizacji na samej górze - suchutko, co najwyżej lekkie błotko. Ale pada i u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.08.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Qrcze. A może piach do tynków jest po prostu droższy??? Po ile kupywaliście narożniki do tynków tradycyjnych (3 i 2,5 metrowe) oraz listwy?? Ile płaciliście za wapno, cement I i inne potrzebne produkty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 09.08.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witam !!! Ma ktoś z was namiary na kogoś z ręczną ubijarka (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ??? Chodzi mi o ubicie piachu podsypkowego pod chudy beton który mam zamiar wylać wewnątrz fundamentów . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.08.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Różnie to nazywają: np skoczek, ubijarka, zagęszczarka dopiachu. Itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 09.08.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Darek Rz zagęszczarkę pożyczałem w ELMAT tel. 081 / 744 13 21pzdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.08.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Przypominam sobie, że na Bursakach o kolicy Mleczarni (za Olimpem) była firma handlująca i wypożyczająca zagęszczarki. Ale to było pare lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.08.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witam !!! Ma ktoś z was namiary na kogoś z ręczną ubijarka (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ??? Chodzi mi o ubicie piachu podsypkowego pod chudy beton który mam zamiar wylać wewnątrz fundamentów . pozdro D.RZ Podłączam się do pytania Darka. Też lada moment potrzebuję wypożyczyć takie ustrojstwo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.08.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Jeszcze jedno slowo o tanim piachu i kogos pogryze ... Jak to po 250 ...? dzwonilem wszedzie sprawdzalem wszedzie i jedyne co bylem w stanie znalezc to 30 ton (wywr. 4-ro osiowa) za 450 zl. piach przesiewany b. dobry ... a tu takie rewelacje cenowe ?? JA NIE ROZUMIEM Pawson, ja też nie rozumiałem i obdzwoniłem te wszystkie namiary, i co się okazało że ta duża wywrotka piachu za 230,250 ( podsypkowy - czyli gorszy) ma 20 ton, a ten za 450 ma 30 ton i jest tym lepszym do murowania.Czyli na jedno wychodzi. Ja dzisiaj zamówiłem 3 wywroty( podsypkowego, 360PLN za 30 ton), jedna się zaryła przed moją działką ( a myślałem że tam to niemożliwe), druga czeka na wjazd. Zaraz gonię sprawdzić co z tego wynikło, miał przyjechać szef i radzić co dalej. Robota stanęła, bo zero niezasypane, ale zaraz ruszy z kopyta . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.08.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 MAriucha - niezależnie od wszystkiego - podaj ten namiar. Ja potrzebuję 20 ton piasku do tynków tradycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 09.08.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Ja mam pytanie nie dotyczące piasku Właśnie, za Wasza poradą, wzieliśmy się juz do załatwiana pozwolenia na budowę. Pierwszy wniosek właśnie złożyliśmy, aby mieć wypis z miejscowego planu zagospodarowania. Przed nami dłuuuuuuuuuuuuga droga a na niej jest coś takiego: "W wypadku zakupu projektu typowego należy zlecić wykonanie adaptacji projektu typowego i projektu zagospodarowania działki uprawnionemu projektantowi. Adaptacja polega na dostosowaniu projektu do istniejących w danym terenie warunków oraz wymagań Inwestora." Polecacie jakiegos? I ile płaciliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 09.08.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witam !!! Ma ktoś z was namiary na kogoś z ręczną ubijarka (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ??? Chodzi mi o ubicie piachu podsypkowego pod chudy beton który mam zamiar wylać wewnątrz fundamentów . pozdro D.RZ Podłączam się do pytania Darka. Też lada moment potrzebuję wypożyczyć takie ustrojstwo Pozdro Witam !!! Myślę że zupełnie nie opłaca się wypozyczanie ubijarki .zadzwoniłem do gościa i umówiłem się na czwartek rano .Ma przyjechać na działkę ze sprzętem i ubić .za tą usługe zażyczył sobie 100 zł -czyli całe nic . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy74 09.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 pozdrawiam wszystkich w klubie, budowa w krasniku. My dopiero zaczynamy... podmurowka juz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy74 09.08.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 pozdro dla wszystkich w klubie, budowa w krasniku. My dopiero zaczynamy ... podmurowka juz prawie zrobiona i tyle w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.08.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 MAriucha - niezależnie od wszystkiego - podaj ten namiar. Ja potrzebuję 20 ton piasku do tynków tradycyjnych. Ja korzystam z piasku z firmy Handrysz, tel.602507987 ( zresztą namiar ten dostałem od Idkama). Właśnie wróciłem z działki, pierwsza wywrotka odkopała się i wykiprowała piasek, następnne 2 mają przyjechać przed 7. Oby w nocy tylko nie padało BORF - ja za architekta zapłaciłem 2150 brutto. Cena obejmowała kosmetyczne zmiany, przyłącze energetyczne, projekt szamba, projekt studni - generalnie komplet papierów do złożenia o pozwolenie. Ale teraz widzę, że architekt powinien mi w pewnych rzeczach doradzić, pewne zasygnalizować a tego nie zrobił więc nie będę go polecał. Oprócz tego musiałem zrobić projekt zjazdu z mojej działki na projektowana drogę ( robił ktoś inny )- 500 PLN - tego goscia śmialo moge polecić.Mogę również polecić kobietę która robi operat ( chyba tak to się nazywa) do wyłączenia części gruntu z produkcji rolnej. Wspólnie z Idkamem korzystaliśmy też z tego samego geodety - też OK. Przypomnij jeszcze gdzie będziesz budował? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.08.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Witam !!! Ma ktoś z was namiary na kogoś z ręczną ubijarka (nie wiem jak to się fachowo nazywa) ??? Chodzi mi o ubicie piachu podsypkowego pod chudy beton który mam zamiar wylać wewnątrz fundamentów . pozdro D.RZ Podłączam się do pytania Darka. Też lada moment potrzebuję wypożyczyć takie ustrojstwo Pozdro Witam !!! Myślę że zupełnie nie opłaca się wypozyczanie ubijarki .zadzwoniłem do gościa i umówiłem się na czwartek rano .Ma przyjechać na działkę ze sprzętem i ubić .za tą usługe zażyczył sobie 100 zł -czyli całe nic . pozdro D.RZ Namiary, namiary na goscia poproszę . czyli majster jeszcze stawia flaszkę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 09.08.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 BORF - ja za architekta zapłaciłem 2150 brutto. Cena obejmowała kosmetyczne zmiany, przyłącze energetyczne, projekt szamba, projekt studni - generalnie komplet papierów do złożenia o pozwolenie. Ale teraz widzę, że architekt powinien mi w pewnych rzeczach doradzić, pewne zasygnalizować a tego nie zrobił więc nie będę go polecał. Oprócz tego musiałem zrobić projekt zjazdu z mojej działki na projektowana drogę ( robił ktoś inny )- 500 PLN - tego goscia śmialo moge polecić.Mogę również polecić kobietę która robi operat ( chyba tak to się nazywa) do wyłączenia części gruntu z produkcji rolnej. Wspólnie z Idkamem korzystaliśmy też z tego samego geodety - też OK. Przypomnij jeszcze gdzie będziesz budował? Pozdrawiam Dzięki za info, ja się jutro wybieram i chciałem coś wiedzieć. Zobaczymy ile krzyknie. Jeśli możesz wyslij mi na priv, namiary ktore polecasz i te niepolecane też zebym wiedział kogo unikać O co chodzi z tym operat? Nie słyszałem nic o tym. I na koniec, działkę mamy w Elizówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts