Gość 10.08.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam !!! Nie ma sprawy ,jednak dam ci dopiero we czwartek jak gość się "sprawi" . OK ??? O 8.00 ma zaczynać ,jak tylko skończy i murarze powiedzą ze dobrze zrobił od razu daje telefon pozdro D.RZ Wtedy niech od razu goni do mnie, będzie miał niedaleko Witam !!! To gdzie ma biec -w którą stronę -mogę go wysłac -serio . Ja też nie zartuję, boczna Al.Kraśnickich,Raszyńska, Lazurowa, Krwawicza 79, wyślij mi swój nr telefonu, zadzwonię we czwartek powiesz czy jest oK, jak tak to go biorę. O mały włos nie kupiłam działki tuz obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 10.08.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Jeśli chodzi o wyłączenie z użytkowania rolnieczego, czy jakoś tak to należy też sprawdzić jaka jest klasa ziemi. U nas była IV i V i nie musieliśmy tego robić. I zaoszczędzone kilkaset złotych. O tym właśnie pisałem. Może też być już wyłączona z produkcji rolnej. 350 zł w kieszeni (tyle chyba mnie kosztowało). Jak będę miał oferty to się pochwalę. Ciekawe, czy firma KOLOR się odezwie? A to wieczorkiem sprawdze na nakazie platniczym. Ja też poproszę tą oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.08.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 po moim pytaniu jakis gosc przylal mi reklame / oferte na priva?? Do was tez doszla?? niezapeszajac to jutro zaczynaja mi foliowac dach... i chca sie wyrobic do soboty IMHO to niemozliwe ... Jak dobra ekipa to spokojnie da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.08.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 fizyku - i mi też wyślij Po skompletowaniu materiałów dowodowych - powysyłam do wszystkich chętnych. To i ja poproszę W związku z tym, że nie mogę rozpocząć "wykopków" to chociaż zabezpieczę się iformacyjno/telefonicznie na następne etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.08.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Borf- pierwszy krok przy wyborze projektanta wykonującego adaptację to do starostwa i tam gdzie wydają pozwolenia na budowę spytać kogo polecają jako "dobrego fachowca". Nie zawsze jest to naprawdę dobry fachowiec ale gwarantuje bezbolesne przejście papierów przez starostwo. Niezależnie od tego jak będziesz miał projekt to możesz pochodzić po różnych projektantach i podyskutować o planowanych zmianach, cenie za ich usługi. To bardzo dużo daje nawet jak się nie zdecydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.08.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam! Udało mi się dotrzeć do Was. Chętnie skorzystam z Waszej wiedzy i podzielę się swoją.Moja budowa już w trakcie - kładę właśnie dach i deszczyk (okolice Głuska) trochę popsuł mi szyki. Pozdrawiam wszystkich Bobów (i Bobki ?) Budowniczych!Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Borf- pierwszy krok przy wyborze projektanta wykonującego adaptację to do starostwa i tam gdzie wydają pozwolenia na budowę spytać kogo polecają jako "dobrego fachowca". Nie zawsze jest to naprawdę dobry fachowiec ale gwarantuje bezbolesne przejście papierów przez starostwo. Niezależnie od tego jak będziesz miał projekt to możesz pochodzić po różnych projektantach i podyskutować o planowanych zmianach, cenie za ich usługi. To bardzo dużo daje nawet jak się nie zdecydujesz. POTWIERDZAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam! Udało mi się dotrzeć do Was. Chętnie skorzystam z Waszej wiedzy i podzielę się swoją. Moja budowa już w trakcie - kładę właśnie dach i deszczyk (okolice Głuska) trochę popsuł mi szyki. Pozdrawiam wszystkich Bobów (i Bobki ?) Budowniczych! Monika Monika - witaj wśród swoich!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.08.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Cześć Monika B Dołączasz do nas na etapie na którym spora ilość już zaczyna zapominać o forum Jak zauważyłaś zapewne jeszcze do etapu okien ... no czasem naaaaaawet CO jest sporo wymiany doświadczeń ale potem to już trzeba mocno naciskać żeby wyciągnąć jakieś informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.08.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 czesc Monika B Czesc reszta potwierdzone od jutra S. u mnie foliuje Acha mam do sprzedania 3 palety PTH 30 P+W oczywiscie po cenach mocno niekonkurencyjnych :) Jak nikt nie zechce to zwroce do stalmetu ale nie ukrywam ze wolalbym na was zarobic ... czesc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Cześć Monika B Dołączasz do nas na etapie na którym spora ilość już zaczyna zapominać o forum Jak zauważyłaś zapewne jeszcze do etapu okien ... no czasem naaaaaawet CO jest sporo wymiany doświadczeń ale potem to już trzeba mocno naciskać żeby wyciągnąć jakieś informacje Oczywiście Dyz lekko przesadził. To nie te motywy kieruja osobami, które pokończyły budowy. Po prostu większość z nich po wprowadzeniu się do domku nie ma internetu. Mnie zawsze łatwo sprowokować do odpowiedzi, choć przyznaję - nie zawsze będzie to odpowiedź poważna . Pawson - a gdzie hasło: COŚ PAN, PUSTAK ? KUP PAN CEGŁĘ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.08.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mnie zawsze łatwo sprowokować do odpowiedzi, choć przyznaję - nie zawsze będzie to odpowiedź poważna . D no tak na 3000 z hakiem postow powaznych bylo pewnie z 15 .... (i to w topicu 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.08.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mnie zawsze łatwo sprowokować do odpowiedzi, choć przyznaję - nie zawsze będzie to odpowiedź poważna . D no tak na 3000 z hakiem postow powaznych bylo pewnie z 15 .... (i to w topicu 4x4 Jeszcze w instalacjach gazowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 10.08.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Mnie zawsze łatwo sprowokować do odpowiedzi, choć przyznaję - nie zawsze będzie to odpowiedź poważna . D no tak na 3000 z hakiem postow powaznych bylo pewnie z 15 .... (i to w topicu 4x4 Jeszcze w instalacjach gazowych . No no ... stary rozwijasz sie ... nie docenialem cie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.08.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 czesc Monika B Czesc reszta potwierdzone od jutra S. u mnie foliuje Acha mam do sprzedania 3 palety PTH 30 P+W oczywiscie po cenach mocno niekonkurencyjnych :) Jak nikt nie zechce to zwroce do stalmetu ale nie ukrywam ze wolalbym na was zarobic ... czesc :) Pawson - jak już NAPRAWDĘ nie będziesz miał co z tym zrobić, to zgruzuj i wysyp u mnie na drodze . No dobra, mozesz nie gruzować, zgruzuję sama, niech będzie. W nagrodę za fatygę funduję grilla Oczywiscie gdyby inni mieli czysty gruz, to tez go przytule bardzo chętnie Monika B - witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 10.08.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam! Udało mi się dotrzeć do Was. Chętnie skorzystam z Waszej wiedzy i podzielę się swoją. Moja budowa już w trakcie - kładę właśnie dach i deszczyk (okolice Głuska) trochę popsuł mi szyki. Pozdrawiam wszystkich Bobów (i Bobki ?) Budowniczych! Monika Hej Monika, napisz co budujesz. I oczywiście witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 10.08.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Ciekawe, czy firma KOLOR się odezwie? Ryzyk-fizyk!!! A tak ostrzegałam przed tą firmą Kłamia, kręcą, mataczą. Terminy dostawy drzwi podawali wiele razy - nasza ekipa przyjeżdżała do montażu na darmo. Tygodnie mijały, nikt przy Fabrycznej nie poczuwał się do winy. A jak już dostarczyli te drzwi, to z wielką plamą pod lakierem Teraz uwaga: facet wiedział, że drzwi zamówiliśmy na próbę i jeżeli będziemy zadowoleni, to kupimy u nich okna do całego domu oraz drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. Dla firmy Kolor nie był to wystarczajacy powód, żeby nas poważnie traktować Dowóz drzwi miał akcenty tragikomiczne: kierowca zabłądził, a nie chciał korzystać z prywatnej komórki, żeby sobie nie nabijać rachunku. Za posrednictwem biura przy Fabrycznej musiałam dyktować, jak ma jechać, tj ja dzwoniłam na Fabryczną, a koleś miał przekazać. Koleś zapomniał powiedzieć, że sam nie prowadzi samochodu, więc nie rozumie co do niego mówią. Z Lublina do Świdnika drzwi jechały 3 godziny. Chcesz zostać na zimę bez okien - zamawiaj w Kolorze przty Fabrycznej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy74 10.08.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 czesc tu siwy nasz dom bedzie troszeczke inny niz "standart" ,ale po koleji . kupilismy drwniany dom 14/11metrow bale ok.Jest juz rozebrany i przewieziony na dzialke. Chcemy tak zrobic zeby dom wygladal jak by tam stal od 70 lat wyczyszczone bale , okiennice itd. Podmurowka jest zrobiona z cegly (przepal druga klasa) bo jest nierowna i ma kilka odcieni na wydlubana fuge jak w klinkierze. Szukam ok 300m² dachowki karpiowki z rozbiorki jak by ktos cos wiedzial prosze dac znac [email protected] dzieki i pozdro siwy i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 10.08.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Borf- pierwszy krok przy wyborze projektanta wykonującego adaptację to do starostwa i tam gdzie wydają pozwolenia na budowę spytać kogo polecają jako "dobrego fachowca". Nie zawsze jest to naprawdę dobry fachowiec ale gwarantuje bezbolesne przejście papierów przez starostwo. Niezależnie od tego jak będziesz miał projekt to możesz pochodzić po różnych projektantach i podyskutować o planowanych zmianach, cenie za ich usługi. To bardzo dużo daje nawet jak się nie zdecydujesz. I tak muszę się wybrać do starostwa po mapki sytuacyjno-wysokościowe, wiec od razu zapytam. Dziś odwiedziłem pierwszego projektanta. Był miły. Ceny takie: - projekt zagospodarowania terenu : 650 - projekt przylacza gazowego: 350 - energetycznego: 300 - wodno-kanalizacyjnego: 350 - adaptacja fundamentow i ocena nosnosci gruntow: 250 - badania geologiczne: 200 - projekt zjazdu: 400 Oczywiscie netto. Powiedział, że 3 ostatnie mnie nie dotyczą Po mapki, warunki biegam sam. Co Wy na to? I poprosiłbym na priv namiary na tych co niepolecacie, zebym ich ominał. Z góry thx za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.08.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Witam !!! U mnie taki stan nastał .Jutro ubijanie i zalewanie chudym betonem . http://republika.pl/darekrz/fotki/zero.jpg pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts