Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Pawson - jak już NAPRAWDĘ nie będziesz miał co z tym zrobić, to zgruzuj i wysyp u mnie na drodze :). No dobra, mozesz nie gruzować, zgruzuję sama, niech będzie.

W nagrodę za fatygę funduję grilla :)

Oczywiscie gdyby inni mieli czysty gruz, to tez go przytule bardzo chętnie ;)

Monika B - witamy :)

Baba cfaniaku :lol: :lol: :lol: tutaj wszyscy czatuja na gruz :):) ustaw sie na koncu kolejki :D :D :D

PS. Ja ostatniol zmuszony bylem zakupic 30 t. gruzu betonowego bardzo ladnego (nie wiem co to znaczy ale tak powiedzial sprzedajacy i majster potwierdzil ze ladny) za 500 PLN - rozboj w bialy dzien :(

Cześć.

Buduję się w Abramowicach Prywatnych (przedłużenie ul. Zorza). Miejsce fajne, sąsiedztwo też.

Dotarłam późno, bo do tej pory użerałam się z architektem - kolejny błąd w życiu. Wniosek: nigdy nic więcej ze znajomymi!!!! W każdym razie musieliśmy w trakcie zmieniać projekt tak, że naruszyliśmy konstrukcję dachu - nowe papiery. Musieliśmy popsuć elewację zachodnią i trochę mi przykro, ale wybrałam utylitaryzm i kasę... Nie wdaję się w szczegóły, bo nie warto. Ważne, że jak się z tym uporałam, to budowa sprawia mi radochę.

Niedługo będzie przestój, bo po dachu czekamy do wiosny.

Od jutra urlpouję, ale jak wrócę, może uda mi się wkleić fotki.

Pozdrawiam.

Monika

PS. Też macie tarasy na zachód? Już żałuję! Nie wiem za ile lat coś mi wyrośnie żeby to zacienić...

Cześć.

Buduję się w Abramowicach Prywatnych (przedłużenie ul. Zorza). Miejsce fajne, sąsiedztwo też.

tak czytam i czytam i widze ze bardzo wielu budowniczych z lublina ląduje w abramowicach :lol: :lol: :lol:

PS. Też macie tarasy na zachód? Już żałuję! Nie wiem za ile lat coś mi wyrośnie żeby to zacienić...

Ja mam spoko .. nie mam na zachód ... (tylko na płd -zachód :):):) ....

Pawson!

To kto jescze jest w Abramowicach? Choć ja w Prywatnych, a to własciwie bliżej Głuska i Kalinówki, i niektórzy mylą z Abramowicami prawdziwnymi.

jest paru chlopa w okolicy ... teraz jak sie tylko ujawnilas to sie zaraz przyznaja ... nie wiem czy wypada mi psuc im niespodzianke.

Ale bedziesz od kogo miala sól pożyczać :lol: :lol: :lol:

witajcie!

moja radość nie ma końca!

:) :) :) :) :) O D P A L I L I Ś M Y :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

wreszcie będzie co oglądac! zapraszamy przy kolejnej wycieczce! jednak zdążyliśmy przed zimą no i nie jestesmy ostatni - za nami jeszcze dyz. MaPi raczej już nie dogonimy.

Monika B: witamy! czy twój domek widać z głównej ulicy - który to?

czy ktoś ma jakieś złe doswiadczenia z betonem z ELEKTROBETu ?

miałem brać z ARTBETu ale murarz ma chody w elektrobecie i czesto od nich bierze. jak to wypada cenowo - do końca nie wiem ale wstępnie chyba jednak taniej niż ARTBET.

Ja mam z Elektrobetu - ponoć jest lepszy niż w ArtBecie. Tam za to mi wychodziło taniej :o . Jesli masz z EB taniej niż z AB, to znaczy, ze twojego murarza bardzo tam lubią ;)

Pawson - ja Ci chciałam pomóc w kłopocie, a ty mi od cfaniaków publicznie 8) . No, no, no ;)

Fizyk - oczywiscie Twoim gruzem bardzo chetnie się zaopiekuję :)

Spotkanie uwazam za bardzo wskazane ;)

stmara - ja wam jeszcze pokażę :D :wink: aż z ciekawości zaraz podjadę i zobaczę jak to odpalanie Ci idzie :) a zaraz potem do siebie sprawdzić czy staw już wysechł :evil:

a może zaryb stawik fundamenty się same sfinansują ;)

Powaznie - niech schnie paskuda jak najszybciej :evil:

Stmara - połamania łopat :D

Mogę śmiało polecac mojego gazownika (jak tylko zrobi u mnie), czyli w przyszłym tygodniu. Ale jak ktoś potrzebuje namiar to służe na priv - proszę o info.

FAcet załatwia za mnie wszystko. Zrobił przyłącze wodne, zaraz zrobi gazowe.

Fizyku: mój hydrauik od przyłacza wodnego chwilowo zajęty - czy twój fachowiec ma czas po niedzieli coby zrobic u mnie przyłacze wodne? daj namiary!

Pawson!

To kto jescze jest w Abramowicach? Choć ja w Prywatnych, a to własciwie bliżej Głuska i Kalinówki, i niektórzy mylą z Abramowicami prawdziwnymi.

witaj Monika :-)

zeby Pawson mnie nie wyprzedzil a i zeby ciebie nie trzymac dluzej w niewiedzy, to powiem :

to Idkam i ja budujemy w tych okolicach - dokladnie w Kalinowce (przed Abramowicami)

Mazmarc ma zamiar tez tam budowac

:D :D

witajcie!

moja radość nie ma końca!

:) :) :) :) :) O D P A L I L I Ś M Y :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

wreszcie będzie co oglądac! zapraszamy przy kolejnej wycieczce! jednak zdążyliśmy przed zimą no i nie jestesmy ostatni - za nami jeszcze dyz. MaPi raczej już nie dogonimy.

Stmara, gratulacje.

Monika - witaj a klubie!!

U nas mury pną się do góry, jutro zamawiam strop i nadproża.

Dzisiaj poprosiłem majstra żeby rozebrał kawałek świeżo ułożonej ściany w garażu, bo jakoś rozmieszczenie okien mi się trochę nie podobało :lol:

Ale nawet się na mnie nie wkurzył :wink:

Pozdrawiam

Mogę śmiało polecac mojego gazownika (jak tylko zrobi u mnie), czyli w przyszłym tygodniu. Ale jak ktoś potrzebuje namiar to służe na priv - proszę o info.

FAcet załatwia za mnie wszystko. Zrobił przyłącze wodne, zaraz zrobi gazowe.

Fizyku: mój hydrauik od przyłacza wodnego chwilowo zajęty - czy twój fachowiec ma czas po niedzieli coby zrobic u mnie przyłacze wodne? daj namiary!

Rafał - na poprzedniej stronie podałem namiary publicznie. U mnie uprawomacnia się 16 gaz. Wtedy pewnie będzie robił u mnie - ale mówił że to 3-4 dni roboty maksymalnie. Więc dzwoń do Pana Tomasza. Telefon w poprzednich postach. :wink: NIe można przecież tak często robić reklamy. A powąznie gość nazywa się Mosek, a nr powtórzę 601270714.

Fizyk - oczywiscie Twoim gruzem bardzo chetnie się zaopiekuję :)

Źle mnie zrozumiałaś. Nie pisałem o opiece, tylko o przytulaniu oraz nie o gruzie - a o sobie. :D :D :lol: :wink:

Spotkanie być musi. Zapraszam również do nas. Moi dekarze birą podobno 50 zł za m2, ale robią naprawdę extra. Myślę, że można by z nimi ponegocjować. W cenie wieźba, foliowanie, łatowanie i kontrłatowanie, obróbki blacharskie, no i dachówkowanie.