guit 12.11.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 czy ktoś z Was zdecydował się na przydomową oczyszczalnię scieków? jeśli tak to jakiej firmy? kto zajmuje się wykonawstwem? ile to kosztuje?chcę zdążyć z zakupem jeszcze w tym roku... pozdr, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 12.11.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Jakiś czas temu poruszyłem na forum temat drzwi wejściowych do domu. Mam w tym roku do wydania parę złotych i chciałbym je kupić. Może ktoś ma już doświadczenia w tym temacie. Będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 12.11.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 ja dzwi wejsciowe wybralem dierre, sa super wykonane, wbrew pozorom wcale nie drozsze niz gerda, dierre maja naturalne drewno na zewnatrz a gerda okleine, diere w okleinie kosztuja tyle samo co gerda, ja za dzwi otwierane do wewnatrz (za otwierane na zewnatrz jest doplata) w pełnej opcji płacę 3200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 13.11.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 CześćDo Agamona,pisałeś na tym forum, że tanio kupiłeś bloczki fundamentowe w Radomiu po 2,0 zł/szt. Podaj jakie są wymiary takiego bloczka i czy w cenę bloczka wchodzi transport do Lublina (Świdnika) wraz z rozładunkiem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 13.11.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Wukan, dzwoniłam do Radomia i usłyszałam, że w tak małej ilości (dom parterowy 150m+garaż) nie opłaca im się przywozić do Lublina. Ostatecznie zdecyduję się chyba na ściany fundamentowe lane z betonu, no chyba, żebyśmy się zorientowali, czy wspólny zakup byłby ilościowo wystarczający. W razie czego daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 13.11.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Ella, mój murarz preferuje na ściany piwnicy i funamenty na ławę ścianę z cegły budowlanej. Wyszło mi o ok. 1000 zł taniej od bloczków fundamentowych, chyba że bloczki kosztowałyby tak jak podawał agamon 2zł/szt. o wymiarach 15x25x38.Jeszcze się bedę za tym rozglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 13.11.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Witam serdecznie,będąc ostatnio w Zamościu sprawdziłem kilka cen. Ceramika Markowicze jest do kupienia z ok. 21% rabatem, wraz z dowozem i rozładunkiem (oczywiście w okolicach Zamościa).Max "220" wychodzi po 1,97 zł brutto.Beton komórkowy Długi Kąt jest do kupienia z rabatem ok. 10%. Podobnej wielkości rabat na komórkowy, ale z Lubartowa oferowano mi również w Lublinie, na Krochmalnej. Wynikałoby z tego, że przy tym materiale z większym rabatem mogą być problemy - jeśli się mylę, proszę o info.Ella: wyceniłaś już swój TONDACH? W Krakowie będę dopiero za ok. 2 tygodnie a chciałbym zobaczyć te dachówki w Lublinie. Kto je tutaj sprzedaje?Pozdrowienia. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 13.11.2003 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Witam wszystkich! Gesio - dosyć miło wypowiadasz się o swoim kierowniku, jestem zdania, że jest to jedna z ważniejszych osób/doradców na budowie. Ile będziesz musiał zapłacić za taką obsługę i oczywiście przy ilu wizytach na budowie? Umawialiście się "luźno" na zasadzie "dogadamy się" czy też padła określona kwota. Ogólnie zauważyłem, że określenia typu "dogadamy się" są b. popularne w branży usługodawców budowlanych Ceny podawane przez forumowiczów za kierownika budowy są często diametralnie różne i nie mogę znaleźć rozsądnego poziomu. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 14.11.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Wukan, ja za robociznę swojego domku 115m2 (łącznie z dachem ) zapłaciłem ok 15 000zł, więc jeśli znajdziesz firmę która Twój dom wybuduje za 20 000zł to będzie to naprawdę tanio.Jeżeli chodzi o ściany fundamentowe z cegły, to moim zdaniem zdecydowanie pewniejsze są bloczki z betonu klasy co najmniej B15, (niektórzy robią zB20 i wyższej klasy), z pewnością większa wytrzymałość i mniejsza nasiąkliwość.Ktoś na forum napisał, że na elementach konstrukcyjnych domy nie wolno oszczędzać i uważam, że miał rację - wymiana ławy, ściany funfamentowej czy stropu będzie naprawdę bardzo droga. Oszczędzać to można na wykończeniówce.Ella, dziwni są ci sprzedawcy bloczków. Ja szukając bloczków na swój dom znalazłem w Anonsach ofertę z Radomia z ceną poniżej 2zł za szt. (oczywiście z przywozem i rozładunkiem), zdecydowałem się na AmerBlok po nieco wyższej cenie ze względu na rachunek i możliwość odliczeń.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 16.11.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Witam wszystkich. quit torf na podniesienie terenu to chyba się nie nadaje , ale dzięki.... a może ktoś inny ma na zbyciu ziemię z wykopów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 16.11.2003 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Urko,jeżeli zechcesz zaczekać do wiosny (maj) przyszłego roku, to będę dysponował ziemią z wykopów na mojej budowie w ilości ok. 200 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urko 16.11.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 wukan dzięki za propozycje chetnie skorzystam,będziemy w kontakcie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 19.11.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Witam ! Było do mnie kilka pytań - obiecuję, że odpowiem w najbliższym czasie. Mam teraz totalny zawrót głowy, bo właśnie sprzedałam mieszkanie i jestem w trakcie przeprowadzki do rodziny - po prostu nie mogę niczego znaleźć w tym bałaganie. Proszę więc o cierpliwość ( to a propos sklepu z piecami w Nałęczowie, lubelskiego przedstawiciela Tondach i in.) Co do dachówek Tondach - Tomku, przedstawiciel lubelski sprowadza na zamówienie, ale nie ma wystawki do pokazania, więc obejrzyj przy okazji w Krakowie - zajrzyj do Grupy Krakowskiej, tam jakiś czas temu prosiłam o adresy krakowskich przedstawicieli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 20.11.2003 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Mam do Was pytanko i prośbę . Czy moglibyście polecić zaufanego murarza do zrobienia ściany fundamentowej? Moja ekipa z Kielc przyjedzie dopiero na wiosnę, a właśnie wylaliśmy ławy fundamentowe i dobrze byłoby dociągnąć przed zimą do stanu zero. Myślę, że to nie jest duża robota - nawet, jeżeli ktoś ma terminy pozajmowane, to może znalazłby dla mnie dzień lub dwa... Będę wdzięczna za pomoc w poszukiwaniach . I jeszcze zapytam: gdzie kupowaliście materiały izolacyjne do fundamentów : papę, mazidła, itp. ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 24.11.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Do wszystkich, ktorzy realizują lub zakończyli stan surowy:- nteresuje mnie jakie macie grubości ścian fundamentów (w tym piwnicy - jeżeli macie) wykonanych z bloczków fundamentowych i jakie bloczki,- jaką stosowaliście grubość ocieplenia ścian fundamentów,- czy stosowaliście cegę klinkierową do oblicowania podmurówki i jaką -wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wald11 24.11.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Witam wszystkichPisze pierwszy raz na lioscie ale czytam ją juz od dawna.Mam goraca prosbe o namiar na firme wypożyczajca zageszczarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wald11 24.11.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Do wszystkich, ktorzy realizują lub zakończyli stan surowy: - nteresuje mnie jakie macie grubości ścian fundamentów (w tym piwnicy - jeżeli macie) wykonanych z bloczków fundamentowych i jakie bloczki, - jaką stosowaliście grubość ocieplenia ścian fundamentów, - czy stosowaliście cegę klinkierową do oblicowania podmurówki i jaką -wymiary. Właściwie zakończyłem stan surowy. Budowalem zgodnie z projektem sciany fundamentowe z bloczkow o gerubosci 25 cm, ocieplenie styropianem 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 24.11.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 Witam Świeżych i Stałych Bywalców ! Ponawiam prośbę o namiary na zaufanego murarza !!! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 25.11.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 podpowiedzcie, gdzie kupie tanie (i dobre) okna PCV, najlepiej 4-komorowe (dzwonilem do ferno, gorana) czekam na sugestie ) Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 25.11.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Bardzo dobre, niekoniecznie tanie -Goran. Ferno podobno nie ma certyfikatów na plastiki. Poczytaj forumowe wątki okienne - masa cennych informacji . ............................................................ MURARZ Z POLECENIA POSZUKIWANY W TRYBIE PILNYM !!!!!!! .............................................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts