Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Stmara - jeżeli są telepatami to tak, pytałem ich :) a tak na serio to przejeżdżałem ze 2 razy koło waszej działki ale że wyglądało na to że jest tylko ekipa to nie zawracałem głowy, zwłaszcza że akurat pracowali :)

Fizyk - do listy się dopisuję ale czy zdążymy to ... kopara raczy wiedzieć :wink:

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

UWAGA UWAGA!

Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany oczyszczalnią przydomową w tym sezonie, to mamy firmę z bardzo dobrą ofertą (oczyszczalnia bezdrenażowa). Szczegóły na priva.

Witam,

a co się robi z oczyszczonymi ściekami ??? :oops: W drenażowej ... szło pięknie do gruntu ...

Już sam się dowiedziałem ... :D

Rozmawiałem z kumplem z Hydrosystem .... Robię drenaże ...

:o :o :o

To podziel się tymi rewelacjami od konkurencji - my i Fizyki robimy studnie chłonne. A można też zrobić oczko wodne, albo oczyszczoną wodą podlewać ogródek - co kto lubi.

Cześć,

z racji tego, że zależy mi na drzewkach dookoła ogrodzenia, a drenaż leży 2 m od ogrodzenia wpadłem na pomysl, by zastanowić się nad rozwiązaniem bezdrenażowym... zadzwoniłem do kolegi ze szkolnej ławki (Hydrosystem) i powiedział tak: jeśli możesz zrobić drenaże - rób.

Hmmm... nie chcę tu się wypowiadać, bo nie jestem specem w tej dziedzinie

Kilka zalet i wad (mogę coś przekręcić :oops: )

Zalety rozwiązania bezdrenażowego: mniej miejsca, bez większych wymagań gruntowych

Wady: więcej potrzebnej energi (ciągłe napowietrzanie), nie tak bezobsługowa jak drenażowa, potrzebne ujścia "ścieków", możliwe kłopoty przy czyszczeniu zbiorników (jakiś tam przepływ zwrotny :o )... coś tam jeszcze.

Jak chcecie mogę jeszcze o to popytać...

A jeśli chodzi o nasze drzewka to podsunął mi pomysł, by na lewej ścianie wykopanego dołu postawić w pionie płyty plastikowe, by korzenie nie uszkodziły drenażu.

Ustalamy, 19 na Bursztynowej. O tej porze to dzieciaki niech się spać szukują a nie po placach zabaw hasają :wink: . Poza tym, jak ktoś będzie zmuszony przyjść z dzieciami to pewnie też szybciej będzie musiał się zbierać na siusiu, paciorek i spanie :lol: . Więc może kto może bez dzieciów to niech bez nich przyjdzie :roll: .

A u nas od poniedziałku mają startować ściany :D .