Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam !!!

Po niedzieli strop :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://republika.pl/darekrz/fotki/strop.jpg

pozdro D.RZ

Darek, gratuluję takiego stanu. Widać że murarze uwijają się u Ciebie.

Gdzie kupujesz w końcu strop ??

U nas układają strop, nadproża wylane, a dzisiaj zamówiłem wreszcie dachówkę :wink: :wink: W końcu po dogłębnych oględzinach z moją drugą połówką stanęło na Creatonie miedzianej angobie.

Baba_B - u Was tez widzę roboty ostro ida do przodu. Trzebaby zorganizować jakiś objazd po budowach. na bieżąco jestem jedynie z budową Idkama, widziałem również Fizyka domek. :wink:

Pozdrawiam

Mario - ale jaką dachówkę Creatona wybraliście??

Życzę wszystkim milęgo weekendu i zapraszam na naszą budowę, mimo że przez weekend nie będzie nas w Lublinie. Dzisiaj skończono dach (zostało kilka drobiazgów) i mieli wieczorem skończyć tynki. Tynkarzy mogę polecać. Zresztą zapraszam do oglądania ich pracy.

Okna zamówione. Jeszcze troszkę utargowałem na koniec :wink: .

Witam !!!

Strop kupiłem z Prefabetu Lubartów .Wyszło taniej niż u Lewtaka o 200 zł i dodatkowo transport gratis .Dziś przywieźli i już czeka na położenie .

pozdro D.RZ

ps. Mam dla was pytanie które mnie nurtuje od jakiegoś czasu :

- Dlaczego jak wykopiemy dołek włożymy coś do niego np. rurę i zasypiemy to zawsze brakuje ziemi do całkowitego zasypania dołka .Przecież część przestrzeni została zajęta przez rurę i powinno zostać więcej ziemi -a jej zawsze brakuje ..... :lol: :lol: :lol:

Coś mi się zdaje, że Twój kolega próbuje zarzucić wędkę na Twą kieszeń :wink: ...

Eluś,

jak wiesz, każdy chwali swój produkt ... ja na przykład Id... :wink:

Myślę, że jak poużywamy i wymienimy się opiniami za kilka lat to wszystko się wyjaśni.

Życzę Wszystkim bezdrenażowcom, drenażowcom i szambowcom bezobsługowej i niskokosztowej eksploatacji :D

Tak prawdę mówiąc to wszystko i tak gów.... na tle codziennych zagadek i problemów... :wink:

A propos spotkania ... :oops: pewnie byśmy byli, lecz dopiero wróciliśmy z Wawy.

Eluś,

jak wiesz, każdy chwali swój produkt ... ja na przykład Id... :wink:

A propos Id... Właśnie kończy mi się umowa. Miałbyś może dla mnie jakąś ciekawą pro-pozycję :D :wink: ?

A propos spotkania ...

Ja też ostatecznie nie dotarłam. Mam nadzieję, że następny raz będzie niebawem.

Mario - ale jaką dachówkę Creatona wybraliście??

Fizyk, Kera Pfane miedziana angoba, wyszła co prawdę trochę drożej niż aktualnie Roben czy Rupp, ale wcześniej też braliśmy tą dachówke pod uwagę a obecnie staniała w stosunku do wczesniejszej oferty o 3000PLN na moim dachu. :lol: :lol:

Odwrotnie natomiast jest w materiale ściennym, na wiosnę kupiłem MAXy i to okazał się bardzo dobry strzał.

Pozdrawiam

NIECH SIĘ MURY PNĄ DOI GÓRY ... :D

udało się, ławy zalane, inwestor ... już trzeźwy :wink: :D ekipa tupie w blokach startowych chce szybko ruszać dalej :)

No to bajer. A u nas zaczynają ściany jednak od jutra.

Oj to chyba zapał mojej ekipy nie wystarczy, żeby was dogonić :) ale najważniejsze to, żeby szło do przodu :)

czesc po łikendzie ...

U mnie od dzisiaj kopie sie studnia chlonna.. wszystkich zainteresowanych tematem zapraszam do ogladniecia jej ... mozna przy okazji pogadac z gosciem ktory to robi ...

poza tym cisza i spokoj ...

Kurcze jak tak czytam o stropach to sie zastanawiam ile przeplacilem za swoj kupujac go za posrednictwem S.... ale coz ... raz na wozie ...

I na koniec apel:

Panie mily prezydencie A.K. - wiem ze czasem mowilem o panu zle i mialem na pana temat nie najlepsze zdanie ... ale prosze byc milym prezydencikiem i na koniec swojej obecnosci w polskim zyciu politycznym podpisac jedna mala ustawke o zwrocie VAT-u. I nie sluchac zlego ministra fin. p. Gronickiego ktory mowi ile ta ustawa bedzie kosztowala budzet bo powienien raczej mowic ile dotychczas przez ta bezsensowna podwyzke VAT-u udalo mu sie zalatac dziur w budzecie ....

Hejka ziomale :D :wink:

Jestem wróciłem. Byliśmy całą fizykową ferajną w Suściu, słuchaliśmy szumu Szumów nad Tanwią, rozegrałem emocjonujący konkurs w siatkówkę, wracałem w nocy na sygnale (dwójka dzieci darło się na zmianę a czasami na raz), mało brakowało a wjechałbym w wóz policyjny - również na sygnale. Ale dojechałem.

A rano - przed pracą wypad na działkę i ...

zgodnie z rozkładem jazdy - tynki skończone :D . Daszek się kończy (dzisiaj mają być wywietrzaki).

Uwaga, uwaga - dla wszystkich kupujących dachówki. Zwróćcie uwagę, czy macie zamówione dachówki tzw WYWIETRZAKI!!!! . Ja zwróciłem uwagę, ale Pan M - już nie. I nie przyjechały z transportem. I czekam. Mają być dzisiaj.

Druga rada - sprawdzie czy na projekcie dachu są wszystkie uwzględnione!! U mnie nie były. Uwzględniona była tylko jedna a powinny być dwie. Proponuję pogadać z projektantem lub z hydraulikiem, który będzie kładł piony i poziomy kanalizacyjne, żeby sprawdził ilość.

Pawson - zdradź tajemnicę - ile taka studzienka cie będzie kosztować? a może nie jest to skomplkowane i można zrobić samemu?? W sumie to chciałeś kiedyś komuś dokopać - to jak dałbym Ci taką możliwość :p :wink: . Mógłbyś dokopać się na pewną głębokość w ziemię u mnie na działeczce :D :D :wink: .

Darek - czy Pan Nosek już u Ciebie zakończył z rureczkami??? Jesteś zadowolony? Drogo wziął??