Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja po wielu perturbacjach zdecydowalem ze wybiore dobra firme a pozniej bede walczyl o cene, wybralem gorana i tak sie zlozylo ze znajomy jest dilerem gorana tak ze dostalem cene miodzio w porownaniu z innymi punktami tej firmy, jak chcesz to napisz na priva to dam ci namiary do niego, oplaca sie. aha i montaz place o wiele taniej niz gdzie indziej z zachowaniem gwarancji na okna, mam 4 komorowe, w domu beda montowane lada dzien a w mieszkaniu montowali mi jakis miesiac temu i jestem jak na razie zadowolony.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

goran stosuje profil gealana u mnie jest 4 komorowy, byla promocja akurat i 4 komorowy byl w cenie 3, a co do ferolli to jeszcze nie robilem centralnego ale akurat przy okazji wizyty w zaprzyjaznionej hurtowni poruszylem temet ferolli i wszyscy polecaja ta firme, kazdy z kim nie rozmawialem byl zadowolony, tez przy wyborze kotla be4de bral pod uwage ferolli.

• 3 weeks później...

Jakiś zastój "na lubelszczyźnie", myślę oczywiście o forum, a nie budowaniu. Muszę przyznać, że ja również nie pisałem nic przez dłuższy czas.

Mam prośbę do Gesio (jeśli zajrzy do wątku) o namiary na tego kolege z Gorana. Mieszkam w Świdniku a nie wiedziałem, że u nas produkują te (podobno niezłe) okna.

Zakładając, że przerwa od ostatniego postu to ponad dwa tygodnie życzę wszystkim SPEŁNIENIA MARZEŃ ORAZ ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I KOLEJNYCH ŚWIĄT W NOWYM DOMU.

Pozdrawiam Krzysztof

Dzięki za życzenia :D :D :D .

Ja również życzę Wszystkim błogosławionego świątecznego dystansu od codziennego zabiegania, zmęczenia, niepokoju... Niech te Święta napełnią nas siłą i entuzjazmem do zmagania się z wyzwaniami, czekającymi nas w Nowym Roku ...

A przy okazji - Krzysztof, czy znalazłeś już może piec?

Ja niestety jestem tak zabiegana, że nie rozpakowałam się jeszcze po przeprowadzce, wszystko leży w pudłach i niestety nie znalazłam jeszcze tego adresu w Nałęczowie. Gdybyś trafił na coś ciekawego, to daj znać :) .

pozdrawiam :D

Dzieki Ella za życzenia świąteczne. Co do pieca, to jeszcze go nie szukałem, po wypowiedziach na forum zdecydowałem sie na Atmosa 22, lub 25. Kupiłem już kilka m3 drewna i porąbałem go na wymiary odpowiednie do komory tego pieca.

Po świętach będę rozglądał się za oknami (czytam w forum na ten temat) i innymi materiałemi niezbędnymi do wykończenia domu (wełna, styropian, podłogi).

Pozdrawiam Krzysztof

moje sprawozdanie na rok 2003:

1. kupiłem wełnę do ocieplenia poddasza (15+5) 17.2 zł za m2

2. płyty g-k po 5.6 (12)

3. kominek zamówiony (tarnawa 14 kW)

4. okna u znajomego Gesia! :))

5. materiały na instalację C.O. (piec ferolli ze sterownikiem 2300!, kaloryfery roca dubal po 330zł!, miedź i inne) w sumie 7 tys z groszami

został stelaż, oczyszczalnia, elewacja i parę innych pierdół

:))

pozdrawiam i życze WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT!

Zbyszek

Quit, za panelami jeszcze się nie rozglądałem, mimo, że też są w planie. Na parterze (salon, przedpokój) myślimy o parkiecie, lub podłodze. Ponieważ mam mieć piec na drewno i kupiłem już trochę dębu "metry", a niektóre kawałki są całkiem niezłe pomyślałem, że potnę je na bale 80mm grubości a potem zobaczy się co z tego wyjdzie (parkiet, podłoga, schody?). Taki dab jest dosyć tani 80zł za 1,2m3.

Qit, gdzie kupowałes wełnę i materiały instalacyjne, jakie dostałeś upusty? Mnie w najbliższym czasie czekają te same zakupy.

Dzięki za namiary.

Pozdrawiam Krzysztof.

witam wszystkich!!... no..mam pozwolenie hehe...pół roku to trwało..mam pare pytan do wytrawnych "budowlańców"::::

1. zgłosic jeszcze w ty roku rozpoczecie budowy do PINB-u....czy moze poczekac do 2004 ...(MOZE NASZ KOFFANY RZAD COS WYMYSLI DLA NOWOROZPOCZYNAJACYCH W 2004 ROKU HMMM)

2. czy ktos robil przedplaty na belit...Niemce daj a dogodne warunki z odbiorem materiału nawet do konca czerwca 2004 r. hmmm

3. okienka.... tez mozna spokojnie przedpłacic...i ATOS i BROKAT I GORAN...maja podobne ceny.... quit?...jakie rabaty daje ten Twój znajomy w Goranie? prosze o namiary....

4. kominek.... co oznacza ten ;) ...... ...mozna powalczyc o upusty w HOMERZE ??? :) .....przymierzam sie do 16tki PZPOS

5. 15 tysiecy dla wykonawcy....solidny....za stan otwarty ... z funadmentami, taras, wylewkami....ale bez dachu...domek standard 120m pow.uzytk. bez piwnic, garaz, poddasze uzytk(tez z kawalkiem stropu terriwa)... co sądzicie?

pozdrawiam wszystkich

zyczę Zdrowych, Spokojnych Świat

waldek

hej

1. okna:

jak zamowisz teraz to masz szanse na rabat - 5% upust fabryczny, 19% od firmy, 5% płatność gotówką

2. wkład do kominka - upustów nie ma, ja zapłaciłem zaliczkę 50zł i czekam, przynajmniej mam pewność, że w przyszłym roku będę miał po starej cenie (mój model to (jak dobrze pamiętam PZPSR 14kW - wystarcza do ogrzania 130 m2, cena 2350)

3. co do ekipy - myślę, że jeśli masz czas i więcej nerwów, to połowę (co najmniej) tek kwoty zaoszczędzisz :)

pozdr,

Zbyszek

:) obawiam sie, ze ta ekipa nie zjedzie az tak z ceną...powalcze max. o jakies 20%....ale jest ona testowana przez mojego kierownika...wiec moze warto.....za ok 12.000 sa w tym tez wszystkie prace przy fundamentach bez wykopów wstepnych tzn. same przestrzenie na lawy...juz ich robota...i dalej...wsio oprocz dachu...spory tarasik na niezaleznej płycie...

okienka: atos na choinach ma niezla oferte na 5 komorowe komerlingi z sigenią...solidnie wygladajace.....mialem tej firmy okienka u siebie w mieszkaniu....nie powiem.... niebo lepsze niz jakies rehauy...a cena = 4 komorowe gaelana w goranie........a teraz maja nawet promocje...na ten profil...montaz gratis ;)

pozdrawiam

waldek