Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

fizyk ...

mi na razie nie potrzeba bramy ... ale badz tak mily i wszystkie mozliwe namiary i adresy chowaj pilnie i trzymaj to ja wezme od ciebie w przyszlym roku :)

2. wyslij mi na priv anamiry na osobe od ktorej w koncu brales okna i powiedz na ile % mozna liczyc

Wiem Pawson - dla ciebie na razie wystarczy drewniana tzw "szalunkowa" + zamek typu "snopek" :D :wink: .

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

fizyk ...

mi na razie nie potrzeba bramy ... ale badz tak mily i wszystkie mozliwe namiary i adresy chowaj pilnie i trzymaj to ja wezme od ciebie w przyszlym roku :)

2. wyslij mi na priv anamiry na osobe od ktorej w koncu brales okna i powiedz na ile % mozna liczyc

Wiem Pawson - dla ciebie na razie wystarczy drewniana tzw "szalunkowa" + zamek typu "snopek" :D :wink: .

che che ... tylko wez do tego dobierz pasujaca wycieraczke pod drzwi ... :lol: :lol: :lol: :lol:

fizyk ...

che che ... tylko wez do tego dobierz pasujaca wycieraczke pod drzwi ... :lol: :lol: :lol: :lol:

No jest to problem! :lol: :lol:

Grzesiek

W sprawie bramy garażowej segmentowej Wiśniowski pytaj się w Omedze na ul.Głuskiej.

Ja zrobilem rozeznanie wstepne w sprawie bramy segmentowej (ale tylko w internecie) i Wisniowski wychodzi atrakcyjnie (maja też kasetony). Moje wymiary bramy to 4500x2100. Chcę kupić z automatyką sterowaną przez pilota.

Natomist obdzwoniłem dzisiaj lubelskie hurtownie z wełną do ocieplenia i na razie najbardziej atrakcyjnie cenowo wychodzi:

Isover Unimat grubość 15 cm - 15,5 zł/m.kw. i grubość 5 cm - 5,37 zł/mkw. brutto.

Ciekawe jakie Ty bedziesz miał ceny.

Pozdrawiam

Wiesiek

Dzwonil do mnie przedstawiciel firmy normstahl i zaproponowal 2 typy bram

1/ g30 - cos jak krispol tylko lepiej wykonana ( firma niemiecka - producent szwedzki) - maja promocje z automatyką-za brame 4,5m. na 2,24m. z automatykaz zamkiem wzór Line( deski) trzeba zapłacić 3850 netto +7% Vat i za montaż 500zł. brutto.

Z kasetonami wzor jest drozszy o ok. 1000zł.

2/model Euro - cena od 5400 ale to nie bedzie nikogo intetresować.

Strona internetowa : http://www.normstahl.com.pl

Powiedzialem ze to jest drogo i ze jest 3-4 osoby chetne na brame.

Wówczas on powiedzial ze jak byliby chetni w tej ilosci to on skontaktuje sie z producentem i wynegocjuje cene( czytaj. pomysli ile nam opuscić :))).

Mam Pytanie czy byliby chetni na bramy garazowe. Moze bysmy zlozyli wspolne zapytanie.

Choc jaj mam oferte na brame BIG TOR w cenie brutto ponizej 4000zł.

Kuzyn na 2bramy BIG TOR i jest zadowolony.

Pozdrawiam

agamon

Agamon - ja poszukuję bramy w kolorze Złoty Ząb (Dąb) :wink: . A ta Normstahl niestety nie posiada w ofercie tego koloru. Rozmawiałem z gościem przez telefon. Ja mam wymiar bramy 2400/2300 (szer/wys). Mimo wszystko chyba njalepszą ofertę będzie miał Hormann. Byłeś Agamon na Północnej. Jest plus dla Hormana, bo chcą symboliczną zaliczkę 200-300 zł (a nie 40%). A bramy są (owszem trochę gorsze od Normstahla) ale również dobre jakościowo.

Mogę podać zestawienie cenowe moich dotychczasowych ofert w kolejności od najdroższej (w nawiasie dopłata za automat) Ceny brutto:

Wymiar około 2400/2300 (szer/wys), wytłoczenia kasetonowe

1. Normstahl - 3 650 - brąz (1 272)

2. Krispol - 3 555 (1 219)

3. Big Tor - 3 418 (1 106)

4. Hormann!!! 3 150 (1090)

Jedynie w Hormannie zadowalają się 200 zł zaliczki

Nie mogę znaleźć Wiśniowskiego oferty (gdzieś sobie zapisywałem) Ale cena nie rzucila na kolana.

ja mam ciekawa oferte na brame garazowa

wymiar ok 2400/2300

konstrukcja sztywna z desek szalunkowych dodatkowo wzmocniona pionowymi zebrami z desek szalunkowych ...

Moga wystapic drobne problemy z wielokrotnym zamykaniem i otwieraniem ale to nic w porownaniu z cena ... materialy 500 PLN + moja robocizna 1000 PLN razem 1500 (UWAGA: cena podlega negocjacjom :)

kolor: przybrudzona betonem sosna :lol: :lol: :lol: :lol:

POLECAM

Pawsoniku, to może podasz jakąś swoją ofertę na okna i drzwi. Jeśli cena będzie konkurencyjna, to kto wie, może w następnym roku trafi ci się jakaś fucha (ale nie fuszerka) :wink: :D

Marta, ten model Pawsona to myślę, że jeszcze w tym roku będzie potrzebny. Mam tylko nadzieję że wynalazca nie będzie się pyrgał o prawa autorskie i pozwoli zrobić to systemem gospodarczym samemu :wink: :D

sorki ... ale nie moglem sie oprzec ...

wcale mnie nie dziwi, o taka konstrukcję się oprzeć ... :wink: :D

kto jak kto ale ty powinienes mnie wspierac ...

w koncu ciebie chyba tez czeka produkcja bram garazowych w tym stylu ...

:lol: :lol: :lol:

oczywiście, że czeka i to nie tylko bram garażówych ale i okien i drzwi ale kto powiedział, że ja się odważę oprzeć o moją produkcję :D :D