Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dyz

Mam kilka naniarow na koparki w Swidniku, ale niestety w domu. Mogę Ci podać wieczorem.

Wiesiek

Jakbyś mógł wziąć te namiary jutro do roboty to byłbym wdzięczny :) To jakiś spisek, dzisiaj już z 10 operatorów obdzwoniliśmy z majstrem i jak na złość w tym tygodniu prawie bez szans jestem :evil: Niby coś mam pozaklepywane albo dzisiaj wieczorem albo jutro rano ale to wszystko patykiem na wodzie ... więc jakby co to od rana jutro obdzwaniałbym następnych.

Fizyk

zrobiłem rozeznanie wśród wełny do ocieplenia dachu i najlepsza jest Super Mata Isover (ma najlepsze parametry i dobrze się układa) i taką chyba kupie. Ma tylko jedną wadę - nie jest tania.

Do końca tygodnia muszę dokonać zakupu, bo od poniedziałku ruszam z ociepleniem dachu.

Pozdrawiam

Wiesiek

........ @#$%^&*

Jestem po wianku ... Pawson, ge ne ra lnie jest OKKKKKK ... Zespół wprowadzony na piętro i ... hhhhhhhhrrrrrrrrrrraaaaaaapppppiiiiieeeeeee... :wink:

Jutro planowo są o Ciebie !!!!!!!! Choć jakieś święto ???

no ladnie ... tak rozpijac klase pracujaca ...

ciekawe czy dzisiaj beda skakali po moim dachu jak mlode kozice ?? :lol: :lol: :lol:

czy raczej zadekuja sie na parterze i beda odsypiac ??? :evil: :evil: :evil:

........ @#$%^&*

Jestem po wianku ... Pawson, ge ne ra lnie jest OKKKKKK ... Zespół wprowadzony na piętro i ... hhhhhhhhrrrrrrrrrrraaaaaaapppppiiiiieeeeeee... :wink:

Jutro planowo są o Ciebie !!!!!!!! Choć jakieś święto ???

no ladnie ... tak rozpijac klase pracujaca ...

ciekawe czy dzisiaj beda skakali po moim dachu jak mlode kozice ?? :lol: :lol: :lol:

czy raczej zadekuja sie na parterze i beda odsypiac ??? :evil: :evil: :evil:

Stawiam, że jednak idkam sprowadził ich do parteru ;)

Może nawet lepiej że nie będą teraz skakać - mogliby też zacząć spadać :o :lol: :lol:

Witam po przerwie. Przestałam bywać na forum bo mój remont oddalał się w czasie z uwagi na brak kompletu dokumentów. I po prostu świrowałam jak u Was coś się działo a ja nie mogłam nic robić. Po za tym 4 kwartał to nie czas na remonty bo tak podkręcają ceny (teraz wykorzystają pewnie ulgę remontową) Ale w przyszłym tygodniu sprawa się sfinalizuje więc odkładać remont do wiosny a tak właściwie ta wiosna to pewnie maj chyba nie ma sensu więc będę miała pewnie do Was tysiąc pytań gdzie coś kupić, żeby było cenowo do przyjęcia i materiał niezłej jakości.

Baba Budowniczy

Czy masz jakieś dodatkowe informacje w sprawie bram garażowych segmentowych, jakieś wyceny z kilku firm.

Pozdrawiam

Wiesiek

Czekam :( :evil:

A ja już zamowiłem . Kropka. Teraz to już za późno. :wink:

U mnie dzisiaj posadzka. Człek od karton gipsu wechodzi na początku paździornika. We wtorek okna i drzwi. Może we środę parapety(?) i glify. A w tzw międzyczasie grzejniki, piece, prądy itd.

Wukan - ja mam nadzieję wykonczę chałupkę do końca listopada. :wink:

Fizyk

To napisz jaką bramę garażową wybrałeś (chyba w kolorze złoty dąb) i ewentualnie namiary telefoniczne na firmę.

Napisz też jakie będziesz miał parapety wewnętrzne (czy pasują do Twoich okien w kolorze złoty dąb (gdzie kupione i za ile).

No i co u Ciebie z tą wełna do ocieplenia

Pozdrawiam

Wiesiek

Hej wszystkim,

Czy ktoś z was kupował może żwir, jeśli tak to gdzie i za ile?

A może tak jakieś małe spotkanko? Już chyba niewiele (o ile w ogóle) jest osób, które mają gołą ziemię :D ?

A ja mam nadzieję, że od poniedziałku zacznął nam murować ściany poddasza.

Marta, rozumiem że chodzi Ci o żwir do robienia betonu na budowie. Ja kupowałem u Handrysza, cena 70-80 PLN/tonę, ale przy małej ilości najlepiej opłaca się samemu przywieźć ( tylko trzeba mieć hak w samochodzie + przyczepkę). Zadzwoń do niego tel.602507987 on Ci powie skąd ten żwir odebrać.

Pozdrawiam

Fizyk

To napisz jaką bramę garażową wybrałeś (chyba w kolorze złoty dąb) i ewentualnie namiary telefoniczne na firmę.

Napisz też jakie będziesz miał parapety wewnętrzne (czy pasują do Twoich okien w kolorze złoty dąb (gdzie kupione i za ile).

No i co u Ciebie z tą wełna do ocieplenia

A więc wybrałem bramę firmy Droma (Ella też). Moja brama w złtym dębie kosztuje 2900 zł z montażem. Na razie zamówiłem bramę bez automatyki. Acha - zrezygnowałem z kasetonów. Pani jest bardzo miła. Przyjechała wymierzyła. Dzisiaj jak przyszli chłopaki od posadzek - okazało się , ze chyba jest źle przyjęta wysokość bramy. ZAdzwoniłem do pani. Bez problemu przyjechała z samego rana, sprawdziła czy jest OK. I było!! To ja się pomyliłem :oops:

Więc myślę, że z bramą problemów mieć nie będę.

Oto namiar: p. Agnieszka Kras - 668 158 358.

Sprawa parapetów. To długa historia. Najpierw planowaliśmy w salonie drewniane a na górze agrromarmur. Przeliczyliśmy okna. Okazało się, że pomieszczenie gospodarcze odpada, kuchnia odpada (będziemy mieli parapeto-blat kuchenny :wink: ), odpada również łazienka - zrobi się parapet z glazury. Poza tym drzwi balkonowo - tarasowe. Wyszło nam że mamy do zrobienia ... :o tylko 6 okien !!!! z czego na już 5 !!!! - 3 do salonu i dwa do pokoi na górze.

Za parapetami chodziliśmy w sobotę. Przechodziliśmy Rusałkę, Galę na Fabrycznej i .... moja żona znalazłą coś co ją zainteresowało naprawdę. Jakieś żółte z kreskami itd. Ale ... niestety - Stoisko nieczynne - zapraszamy klientów do naszego salonu firmowego w ... Markuszowie. Firma słynna i wogóle (parę osób polecało). Dzownimy - Do której pracują? Do 16 tej. To zdążymy. Pojechaliśmy. Pani nas poczęstowałą wodą mineralną i poszliśmy pooglądać kamienie. Pani nam pokazało zaledwie kilka. Żonie się spodobał oczywiście już wspomnainy żółty - oczywiście jak się mogłem spodziewać - MARMUR :o . Spodobał się jej również jakiś zagraniczny piaskowiec (nie pamiętam z jakiego kraju). Uf - odetchnąłem. Ale tylko na chwilę - Pani mnie poinformaował, że piaskowiec jest droższy od tego marmuru, który nam się spodobał !!!!!

Stwierdziliśmy , że jak szaleć to szaleć. Uznaliśmy, że nie po to wyegzekwowałem odsetki od firmy M, żeby teraz kupywać tańsze parapety. No i stało się. Zamówiliśmy. Łączna powierzchnia to tylko 1,55 m2. Zapłaciliśmy (zapłacimy) 1 500 zł. 8) . Będą na poniedziałek. :wink:

Więc poszliśmy w innym kierunku. Parapety będą posować do wystroju wnętrza - ładny oplerowany piaskowiec ma się komponować z rustykalnym salonem i kuchnią. Na górze parapety będą się komponowały z korkową podłogą. Jest to kolor lekko żółty wpadający w jasny brąz. Zresztą zapraszam do siebie w czwartek. Będą drzwi, okna, glify i parapety. Na żywo.

O wełnie pisałem, że decyduję się na TopRoock-a o grubości 18 cm + 5 cm. Wykonawce mam umówionego na początek paździornika. Swój człowiek. Jak zrobi ładnie to go chętnie polecę.

A pro po Tomasza Kańczugowskiego - na razie jestem zadowolony ze współpracy. Jutro będę mógł wejść do mieszkania (dzisiaj kładzione posadzki) to opowiem jak robota wyszła. Myślę, że jest Ok. Ale do jutra z opinią n/t roboty - się wstrzymam.