idkam 14.09.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 No i nie udało sie! Może mi ktoś powie jak tego dokonać!!! Monika, odpalasz na początek stronę http://www.imageshack.us/ tam klikasz na "przegladaj" i wybierasz zdjęcie. Potem klikasz "na host it" a potem z okienka "hot link for forums (1)" kopiujesz do wiadomości zawarty tam link. Dla pewności możesz przed wysłaniem wiadomości wcisnąć podgląd. Powinno zadziałać a więc do dzieła! Gada !!!!!!!! trzeba się ciut pobawić...wybrałem inny link (pojawiają się mniejsze zdjęcia). http://img274.imageshack.us/img274/1193/dscf26640nw.th.jpg O !!! i można kliknąć na zdjęciu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.09.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Test... wybaczcie http://img177.imageshack.us/img177/1025/dscf26632hy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 15.09.2005 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Idkam, śliczny.A teraz mam pytanie kto z was ma jakieś wejścia w sądzie, żeby przyspieszyć wpis hipoteki do księgi wieczystej?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.09.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Idkam, śliczny. A teraz mam pytanie kto z was ma jakieś wejścia w sądzie, żeby przyspieszyć wpis hipoteki do księgi wieczystej?????? Marta, no pytasz jakbyś pierwszy dzień na forum była No nie wiesz kto tutaj ma wszędzie znajomych/znajome? może żeby nie robić zbytniej reklamy to tylko napomknę że na F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 dyz hihihi racja z tego co widze pewna osoba na F. bylaby ci nawet w stanie zalatwic fajne miejsce w smole po śmierci :):) U mnie ciagle kladzie sie dach ... Przy okazji mam pytanie do osob majacych / kladacych dach. ceramiczne .. czy macie cos takiego jak dachowki wywietrznikowe (to takie dachowki z jakby rybia luska ktora powietrze ma sie dostawac pomiedzy dachowki a folie i lepiej wentylowac ... nie mylic z kominkami wywietrznikowymi) Mi to ACH radzi zalozyc ale ciesla odradza .. i nie wiem co zrobic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.09.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Pawson a widziałeś ile taka dchóweczka kosztuje? Ja jakbym był sprzedawcą to też z całych sił namawiałbym do kupna takich a jak masz dobrze zrobiony grzebień na dole i wentylację przy gąsiorach to spokojnie się to będzie wszystko dobrze wietrzyć i cug powinien być że hej a co do smoły ... to chyba sam jestem w stanie sobie załatwić bez zbytnich koneksji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Pawson a widziałeś ile taka dchóweczka kosztuje? Ja jakbym był sprzedawcą to też z całych sił namawiałbym do kupna takich a jak masz dobrze zrobiony grzebień na dole i wentylację przy gąsiorach to spokojnie się to będzie wszystko dobrze wietrzyć i cug powinien być że hej a co do smoły ... to chyba sam jestem w stanie sobie załatwić bez zbytnich koneksji wbrew pozorom dachowka kosztuje ok 25 zl .. 20 szt to jakeis 500 zl ... wiec nie ma tragedii jesli sa potrzebne .... ale czy sa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 15.09.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 znajac Ciebie Pawson to i tak je kupisz i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 znajac Ciebie Pawson to i tak je kupisz i tak dobra dobra ... :] hej ma ktos linka do jakiegos kalkulatora wyliczajacego grubosc izolacji i opor cieplny sciany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.09.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 znajac Ciebie Pawson to i tak je kupisz i tak dobra dobra ... :] hej ma ktos linka do jakiegos kalkulatora wyliczajacego grubosc izolacji i opor cieplny sciany ?? Może cos takiego: http://www.rockwool.pl/sw50924.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 znajac Ciebie Pawson to i tak je kupisz i tak dobra dobra ... :] hej ma ktos linka do jakiegos kalkulatora wyliczajacego grubosc izolacji i opor cieplny sciany ?? Może cos takiego: http://www.rockwool.pl/sw50924.asp hmmm nie baldzo nie ma PTH 30 a ja chcialbym dokladnie policzyc ... chyba jednak bede musial sam policzyc [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 15.09.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 nie ma PTH 30 a ja chcialbym dokladnie policzyc ... chyba jednak bede musial sam policzyc [/url] Pawsonie, jak już pracowicie wyliczysz, to sie podziel wynikami Też jestem ciekawa jak wypadnie z PTH30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 15.09.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Pawson Podaję ci stronę gdzie można policzyć współczynnik przenikania ciepła http://www.kolmet.com.pl/Press/kalk_wsp_strat_ciepla.htm PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Pawson Podaję ci stronę gdzie można policzyć współczynnik przenikania ciepła http://www.kolmet.com.pl/Press/kalk_wsp_strat_ciepla.htm Pozdrawiam Wiesiek dzieki wszystko policzylem i ... nic nie wiem wychodzi ze taka sciana jak zrobie bedzie miala U ok. 2,0 to chyba dobrze ?? w ile sie zwyczajowo celuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 15.09.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Agamon - proszę daj nam też namiary na bramę garażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.09.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Pawson Podaję ci stronę gdzie można policzyć współczynnik przenikania ciepła http://www.kolmet.com.pl/Press/kalk_wsp_strat_ciepla.htm Pozdrawiam Wiesiek dzieki wszystko policzylem i ... nic nie wiem wychodzi ze taka sciana jak zrobie bedzie miala U ok. 2,0 to chyba dobrze ?? w ile sie zwyczajowo celuje ?? co kraj to obyczaj a na serio to niezły termos sobie szykujesz Norma wymaga dla ściany wielowarstwowej wsp. U =<0,3 a dla jednowarstwowej =<0,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Pawson Podaję ci stronę gdzie można policzyć współczynnik przenikania ciepła http://www.kolmet.com.pl/Press/kalk_wsp_strat_ciepla.htm Pozdrawiam Wiesiek dzieki wszystko policzylem i ... nic nie wiem wychodzi ze taka sciana jak zrobie bedzie miala U ok. 2,0 to chyba dobrze ?? w ile sie zwyczajowo celuje ?? co kraj to obyczaj a na serio to niezły termos sobie szykujesz Norma wymaga dla ściany wielowarstwowej wsp. U =<0,3 a dla jednowarstwowej =<0,5. ło kurde ... to moze dam mniej welny ... hmmmm zobaczymy jak to wyjdzie finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elik 15.09.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witam doświadczonych budowniczych, my to znaczy ja i mąż plus przychówek 6 letni jesteśmy dopiero na początku drogi, pewnie nie usłanej różami Od dzisiaj jesteśmy właścicielami prawie 11a w Prawiednikach, uff trochę to trwało. Projekty wertujemy od miesięcy .........i nic nie możemy wybrać. To znaczy mamy parę ewentualnych typów lub typków na oku ale bez przeróbek się nie obejdzie. Sorki,ale ten wątek jest bardzo rozległy i nie dam rady go przeczytać w całości..do rzeczy. Pytanie, czy ktoś z Was ma projekt indywidualny za rozsądną cenę tzn. trochę mniej niż 10 tys. Poszukujemy jakiegoś dobrego niezbyt drogiego projektanat.Wymagania mamy raczej umiarkowane, parter do 120 m , garaż 4 pokoje zadaszony taras, kotłownia. Działka jest z wjazdem od południa więc gotowych projektów mało. Pozdrawiam i będę wdzięczna za sugestie, albo namiary.Elzbieta(Elik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 15.09.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Sorki,ale ten wątek jest bardzo rozległy i nie dam rady go przeczytać w całości..do rzeczy. ty DYZ czy ty to widzisz ... ???? co znaczy nie moc przeczytac 88 nedznych stronek ??? To oczywiscie zart :D Witam i pozdrawiam gorąco. Swojej architektki nie polecam .. a nawet odradzam Ciezko mi uwierzyc ze tej wielkiej kupy projektow co sa w sieci i katalogach nie da sie wybrac nic pasujacego ... wydaje mi sie ze prosciej wprowadzic kilka zmian w gotowy niz robic od zera ... Pisz czego szukasz i co ci mniej wiecej pasuje jak mozemy to pomozemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.09.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Sorki,ale ten wątek jest bardzo rozległy i nie dam rady go przeczytać w całości..do rzeczy. ty DYZ czy ty to widzisz ... ???? co znaczy nie moc przeczytac 88 nedznych stronek ??? Ciezko mi uwierzyc ze tej wielkiej kupy projektow co sa w sieci i katalogach nie da sie wybrac nic pasujacego ... wydaje mi sie ze prosciej wprowadzic kilka zmian w gotowy niz robic od zera ... Pisz czego szukasz i co ci mniej wiecej pasuje jak mozemy to pomozemy... Pawson ja już miałem też coś napisać nt co tojest 88 stron ale ... spojrzałem w którym momencie ja dołączyłem ... to była 40 strona i już wydawało mi się że czytania nie będzie końca a 88 stron takiej epopei ... hu huuu Co do znalezienia odpowiedniego projektu z wjazdem od południa to ja tu się zgadzam - wiele tego nie ma! Widać nasi architekci mają za krótkie studia i udaje im się jedynie nauczyć projektowania domków na działki z wjazdem od północy Na pocieszenie Elik powiem Ci, że wg jakiegoś tam feng szui czy coś takiego (moja małżonka coś się tym interesuje a szwagier ma wręcz hopla) to zarówno wjazd jak i wejście do domu od strony południowej to najlepszy układ. PODOBNO podkreślam podobno bo ja się na tym aż tak nie znam i nie koniecznie dowierzam - pozytywna energia łatwiej przedostaje się do domu ... no ale dość czarów , Elik nie załamuj się, głowa do góry, nie taki diabeł straszny, idzie co prawda trochę więcej środków uspokajających i napojów relaksujących ale to nie ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts