Gość 17.09.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 MonikaB - co to za projekt? Bardzo przypomina nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.09.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 ...Tylko czemu ta kasa strumieniami odpływa a stróżką przypływa, nie? ... U mnie odpływa z siłą wodospadu!! , a tej stróżki - jakoś nie mogę znaleźć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 ...Tylko czemu ta kasa strumieniami odpływa a stróżką przypływa, nie? ... U mnie odpływa z siłą wodospadu!! , a tej stróżki - jakoś nie mogę znaleźć . Fizyk - na dole posiadłości masz strumyk , także nie narzekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 17.09.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Babo!Projekt własny. Oczywiście moja wizja była ciut inna, ale "tego się nie da, tamto niemozliwe..."etc. - szkoda gadać! Dom sfotografowany jest tak by ukryć wady (hi,hi). Dobrze, że mam fantastyczną ekipę, która jak się okazłao ma więcej praktyki od mojego architekta, no i wiele sie da i jest możliwe. Szkoda, że nie wszystko już mogłam zmienić. Ale jak ktoś powiedział "budowa to sztuka kompromisu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 17.09.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 Eluś - my kupiliśmy panije w Inwestorze kolor brązowy ale nie wiem czy to jest czekoladowy czy tez nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.09.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 czesc ALL Monika B - ładyny domek i niemały U mnie juz zrobiona ponad polowa dachu .. reszta do srody... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 17.09.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 czesc ALL Monika B - ładyny domek i niemały U mnie juz zrobiona ponad polowa dachu .. reszta do srody... pozdrawiam Pawson, gratulacje, tempo typowo sprinterskie. U nas dzisiaj początek więźby, na plac budowy zjechała częśc dachówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 U nas dach już praktycznie cały pod dachówką Zostały jeszcze gąsiory, obróbki komina, okna - i następny etap za nami Mam pytanie - ile płaciliście za ocieplenie poddasza (mam na myśli robociznę) za komplet tzn wełna + płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 18.09.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Witam, po długiej przerwie .... jestem tak ostatnio zapracowany, ze nie mogłem czytać forum A w "między czasie" los spłatał mi takiego figla w drodze do pozwolenia na budowę. Starałem się o warunki przyłącza gazowego. KSG twierdzi, że przyłacze jest ich, a sąsiedzi, że ich. Jak to u Was było? Wybudowaliście własne przyłącza i "gazownia" oddała Wam kwotę budowy? Jak było z innymi mediami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 19.09.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Dzięki za podpowiedzi w sprawie blachodachówki.Jestem z poza Lublina więc prośba o trochę dokładniejszy adres tj:Stalmet to Sara Ruukki na ul.KrzemionkiPanija Inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.09.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Każde przyłącze razem z licznikiem (gazowe i elektryczne) należy do dodtawc (Lubzel lub ZG). Zwracają koszty według swojego cennika. U mnie w przypadku ZE - sami zrobili skrzynkę (oczywiscie swoją część musiałem zapłacić). Skrzynke Gazową zamontowałem sam - na własny koszt (tzn przez fachowca ), ale dostanę zwrot kasy wg ich cennika. Dopiero przyłącze od skrzynki do domu należy do właściciela posesji. Mi brakuje tylko jednego okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mita 19.09.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Dzięki za podpowiedzi w sprawie blachodachówki.Jestem z poza Lublina więc prośba o trochę dokładniejszy adres tj: Stalmet to Sara Ruukki na ul.Krzemionki Panija Inwestor To Plannja - firma Inwestor przy ul. Zemborzyckiej. Stalmet przy Krzemionki, boczna Łęczyńskiej, skręt za stacją benzynową po prawej stronie ulicy, za sklepem Jisk, jadąc od Fabrycznej lub Męczenników Majdanka w stronę Witosa. Tel podałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 19.09.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Śliczne dzięki obie wiadomości odczytane.Mam nadzieję,że się uda jutro będę w Lublinie.Jeszcze jedno pytanie jak dużej przedpłaty chcą,bo jestem w trakcie załatwiania kredytu,a zależy mi z oczywistych względów na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 19.09.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Eluś Inwestor jest na Zemborzyckiej 55 tel 744 93 88 ja nie pamietyam ile przedpłaty płaciliśmy (maz załatwiał wszystko) chyba 2 tyś ale trzeba było płatności w miare szybko regulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.09.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Do Abramowiczan: Dopiero dziś miałam moment na zapoznanie się z Waszymi wpisami kiej mnie nie było. Cieszę się Idkam, Yares i Mazmarc z Waszego sąsiedztwa. Choć pewnie soli przez płot nie pozyczę - za daleko. Moja rezydencja powstaje w samej wsi, tuż przed wjazdem do Lublina (jeśli jechać od Kalinówki). Z ulicy nie bardzo widać, trzeci rząd domów po lewej stronie, niedaleko mini osiedla podobnych inwestycji. Al;e w Kalinówce macie piękne domki! Przyznam, że jeździłam tam na rekonesans co wybrać do siebie. Mam już ceglastoczerwony dach!!! Moniko, my też się cieszymy!!! A tak dokładniej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.09.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam i mam niespodziankę od http://img326.imageshack.us/img326/252/logo1om.gif trzy pierwsze osoby (only z forum lubelskiego ), które odpowiedzą na ten post dostaną od Idkamów zaproszenia na koncert Stinga z osobą towarzyszącą. 24.09.05 - Służewiec Wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 19.09.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Śpiochy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 20.09.2005 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam i mam niespodziankę od http://img326.imageshack.us/img326/252/logo1om.gif trzy pierwsze osoby (only z forum lubelskiego ), które odpowiedzą na ten post dostaną od Idkamów zaproszenia na koncert Stinga z osobą towarzyszącą. 24.09.05 - Służewiec Wawa Idkam, jestem pierwszy U nas więźba pnie się do góry.W zestawieniu materiałow do naszego dachu był błąd. Kupiliśmy o 2 drągi za dużo dzwoniłem do Domusa, przyznali się do pomyłki ale co mi z tego. Następni przynajmniej będą mieli lepiej Mam na zdyciu 130 stempli. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 20.09.2005 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Każde przyłącze razem z licznikiem (gazowe i elektryczne) należy do dodtawc (Lubzel lub ZG). Zwracają koszty według swojego cennika. U mnie w przypadku ZE - sami zrobili skrzynkę (oczywiscie swoją część musiałem zapłacić). Skrzynke Gazową zamontowałem sam - na własny koszt (tzn przez fachowca ), ale dostanę zwrot kasy wg ich cennika. Dopiero przyłącze od skrzynki do domu należy do właściciela posesji. Mi brakuje tylko jednego okienka Czyli mało prawdopodobne, że jeżeli sąsiedzi wybudowali 100 m gazociągu od ulicy do działek, że im ZG nie zwrócił tej kasy? Nie chciałbym być naciągnęty przez sąsiadów, ale z drugiej strony nie chce sąsiadów, którzy naciągają. I dlatego mam kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.09.2005 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Dzięki za informacje w sprawie Stalmetu.Dzisiaj będziemy w Lublinie więc napewno zajdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts