guit 16.01.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 hej, zakupy robię od poczatku w Stalmecie na Energetyków, jeśli chcesz dam Ci namiary na kumpla (powołasz się na mnie i powinno być taniej - zależy ile będziesz kupował) styropian z organiki transport gratis i przechowanie tez mam do wiosny okna - wynegocjowałem: 5% - upust fabryczny 19% - upust od firmy, w której wziąłem 5% - płatność gotówką płyty g-k po 5.60 (Nidagips) pozdr, Zbyszek p.s. wziąłem więcej wełny i prawdopodobnie trochę mi zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 16.01.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Krzysztof wełna Ursa DF40- wspólczynnik chyba coś ok. o,ooo38 ?podjadę jeszcze do Satalmetu na Krzemionki i porównam ofertyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 16.01.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 wszystkie ceny, które podawałem są brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 16.01.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Witajcie Ella, możesz zdradzić, kto sprowadza w Lublinie dachówkę Tondach? Dziś widzieliśmy w Chełmie na dachu marsylkę Tondachu i jest super. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 17.01.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Okazało się niestety, że lubelska firma, która sprowadzała Tondach, zrezygnowała . W tej chwili negocjuję ceny w dwóch firmach krakowskich - gdyby ktoś jeszcze z okolic Lublina miał ochotę na Tondach, to zapewne rabaty byłyby jeszcze korzystniejsze. W razie czego dajcie znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 17.01.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 No to my juz jestesmy zdecydowani na Tondach. W Chelmie facet moze sprowadzic, ale nie wiem co z gwarancja, on pewnie tylko sprowadzi i jego rola sie skonczy na tym. pozdrGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 18.01.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Marcy, czy mogłabyś podać namiary tej firmy w Chełmie? Chętnie zrobiłabym tam wycenę. A odpowiedzialność pośrednika za towar, gwarancja współpracy w razie problemów - to sprawy absolutnie konieczne. W innym wypadku cała operacja jest nieopłacalna - lepiej wtedy sprowadzić bezpośrednio z Krakowa, tamtejsze firmy mają własny transport (do Lublina koszt ok.1500zł) i są wiarygodne. Daj znać, jak ta sprawa wygląda w Chełmie, być może wspólnie udałoby się nam uzyskać lepsze warunki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcy 19.01.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Właśnie dziś pojedziemy z dachem do wyceny. A faceta znależliśmy przez przypadek, wsiedliśmy w samochód z zamiarem oglądania dachów i cóż widzimy? pierwszy napotkany dach to marsylka, a jak jeszcze na kawałku dachówki przeczytalismy napis Tondach, to już była pełnia szczęścia. Dowiedzielismy się od robotnika, kim jest inwestor i pojechaliśmy do niego. On sprzedaje blachodachówkę, ale może sprowadzic Tondach, ma nawet wystawkę. Dzis sie dowiemy co i jak. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 19.01.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Czekam na wieści . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 20.01.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 witam...do poczytania w wolnych chwilach: http://www.mf.gov.pl/_files_/aktualnoci/projekt_ustawy/projekt_ustawy_o_kompensacie.pdf waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzindzia 22.01.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Witam wszystkich z lubelskiego.Cóż panowie kolejna "baba" zabiera się za budowanie, niedługo zostaniecie w mniejszości.Ja zaczynam swoje budowanie pod Kraśnikiem.Projekt już wybrany (Archi-projekt APS 08+G),pozwolenia w 80%,teraz bardzo intensywnie rozglądam się za ekipą murarską ,może kogoś możecie polecić,kto sprawdził się u Was.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 22.01.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Hello, Dzindzia ! Baby górą :D ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 25.01.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Czemu nikt nic nie pisze - sen zimowy w budowaniu, ale nie na forum. A może panowie obrazili się przez te BABY GÓRĄ. I co narobiłyście Dzindzia z Ellą? Tylko dlaczego nawet Wy się nie odzywacie? Milczące kobiety - niemożliwe. Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzindzia 25.01.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Oczywiście że Kobiety nie mogą być milczące.Nie pisałam nic ponieważ bardzo intensywnie szukam ekipy wykonawczej,ale jak na żłość do kogo się nie zwrócę wszyscy już mają zajęte terminy do września.Coś chyba ludzi w tym i Mnie opętało aby zacząć budowę tej wiosny,i w jak największym stopniu uciec przed podwyżką VAT-u.Przyjdzie mi więc zacząć jednak jesienią.Reszta forumowiczów pewnie nie pisze gdyż spieniężyła swoje procesory na wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 25.01.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Witam!Jest i reszta forumowiczów, ale ja jak narazie bardziej czytam niż piszę.Przygotowuję się do wiosny aby ruszyć pełną parą, ale coś mi się zdaje, że będzie ten sam problemik co u przedmówczyni. W każdym razie wolny czas spędzam na dokształcaniu się na forum.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 26.01.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Witam, u mnie papiery na budowę właśnie się robią, zaklepuję murarzy, zbieram kaskę na zakupy z 7%-ym VATem no i oczywiście czytam forum.Dzindzia, w Twoich okolicach namierzyłem fajną ekipę (pod Wilkołazem), ale: trzeba zapewnić im wszystkie narzędzia, dwóch pomocników no i terminy mieli wolne dopiero na sierpień. Ludzie, u których robili byli z nich b. zadowoleni. Jeśli chcesz, mogę Ci podać kontakt na priva - daj znać.Pozdrawiam wszystkich Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 26.01.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Tak to bywa, jedni szukają ekipy do murowania, (ja szukałem poprzedniaj zimy) inni materiałów do wykończeniówki: okien, drzwi , wełny, styropianu itd, itp. Warto zrobić zakupy materiałów na ściany nawet w tym miesiącu. Ja, jeżdżąc po wełnę i styropian dowiedziałem się że np belit ma podrożeć na dniach, a przecież ten materiał może poleżeć nawet kilka miesięcy, zresztą można zrobić przedpłatę a odebrać np. w maju.Czy ktoś z "wykańczających" namierzył dobre i niedrogie drzwi wejściowe? Będę wdzięczny za info.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzindzia 26.01.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Tomek dzięki za pamięć ,ale chyba już mam ekipę. Będa prawdopodobnie mogli zacząć w maju, ale chcą za 138m2 z mojego projektu 20tys.+ mam dać dwóch pomocników.Jak sądzicie zostać przy tym,coś z tego targowąć a może szukać dalej.Tak na dobrą sprawę nie mam pojęcia czy to dobra (normalna) cena czy też fachowcy wykorzystują naszą inwestorską gorączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 26.01.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Dzindzia, a za co oni chcą te 20 tys? Jaki zakres robót obejmuje ta cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldeken 27.01.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 witajcie....widze, ze zaczyna sie ruch .....Dzindzia!....za wszystkie roboty stanu surowego (fundament z bloczkow, sciana 3 warstwowa, wience jak najbardziej dolny i górny..teriva nad parterem i 8 belek nad poddaszem, wylew. posadzki....schody zelbetowe, ....bez dachu....128 m2 APS 112...wszystko zgodnie z projektem .....wytargowalem na 12 tys....ja daje tylko material....start ...jak pogoda da ....podobno to tez nie jest tanio...ktos mi mowil, ze mozna by jeszcze sporo zbic....ale juz nie szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts