fizyk 28.09.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Eluś - przepraszam, ale nie miałem dostępu do inetu. Ale ktoś już powyżej napisał o lokalizacji sklepu Tarnavy. Dodam, że jest to ulica boczna Lubartowskiej równoległa do Alei 1000-lecia, pierwsza z lewej idąc pod górkę od skrzyżowania z 1000 lecia. Chyba jasno napisłem?? Z tego co się zdołałem zorientować, to są oferty na Allegro i nie tylko, że na wkłady Tarnavy (ale nie wszystkie) udzielają rabatu 10% !!!! W przyszłym tygodniu idę twardo negocjować i zamawiać! Jeśli ktoś jeszcze chce to zrobić w tym terminie - to chodźmy razem. Razem można więcej . Wukan - wczoraj do 21.30 hydraulicy montowali mi kaloryfery, naczynie przeponowe do wody pitnej itd. Jeżeli ktoś chce obejrzeć nowość Viessmana - Vitopenda 222 - to zapraszam do mnie. Na koniec : PRZYPOMNIJCIE MI KOMU ZOSTAŁY BLOCZKI FUNDAMENTOWE!!!!! POTRZEBUJĘ Z 50 SZTUK, WIĘC JAK KOMUŚ ZBYWA TO CHĘTNIE ODKUPIĘ W SUPER CENIE!!!!!!!!!!!! Ktoś już odpowiadał, ale nie mogę znaleźć. Jeśli nie dostanę odpowiedzi do godziny 16-tej, to będę musiał kupić całą paletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 28.09.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Na koniec : PRZYPOMNIJCIE MI KOMU ZOSTAŁY BLOCZKI FUNDAMENTOWE!!!!! POTRZEBUJĘ Z 50 SZTUK, WIĘC JAK KOMUŚ ZBYWA TO CHĘTNIE ODKUPIĘ W SUPER CENIE!!!!!!!!!!!! Ktoś już odpowiadał, ale nie mogę znaleźć. Jeśli nie dostanę odpowiedzi do godziny 16-tej, to będę musiał kupić całą paletę. ja mam po 10 PLN /szt jak dla ciebie nawet ci dowioze w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.09.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Eluś, Evevet i Fizyk, ja się zdecydowałem na Tarnavę 14kW Comfort. W przyszłym tygodniu możemy się umówić na negocjację cen i ewentualny zakup. Pozdrawiam Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.09.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Fizyk ja nastawiłem się na Viessmanna Vitopend 100 , dostałem ofertę na całość wraz z 120 l zasobnikiem w cenie 6200 zł. Podaj ile ty dajesz za całość Vitodensa 222 z zasobnikiem. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 28.09.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ok tylko musicie wziąć pod uwagę że jestem z poza Lublina.Pracuję do 15.00 później dojazd ok.50 min. więc tak ok.16 będę mogła najwcześniej.Termin oczywiście do uzgodnienia. Najlepiej w połowie tygodnia.Ale jak trzeba dostosuję się .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.09.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 W sprawie wkładów TARNAWA Spróbuję nawiazać kontakt z autoryzowanym montażystą tych wkładów z Tarnowa. Może uda się dokonać zakupu bezpośrednio u producenta i przywiezienie tych wkładów do Lublina i okolic z ewentualnym montażem (wtedy VAT 7%). Może będzie to bardzej opłacalne (przy zakupie 4-ch wkładów) niż kupowalie ich na ul. Cyruliczej. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 28.09.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 jestem za!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 28.09.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Popieram. Kiedy byłam na etapie planowania kosztów remontu dzwoniłam do firmy produkującej ten wkład, nie ma problemu zamawia się telefonicznie dostawa do domu tyle że nauczona doświadczeniem ( meble do kuchni bezpośrednio w fabryce droższe niż za pośrednictwem sklepu który ma podpisane dogodniejsze warunki) Z innymi żeczami też tak było.Więc chyba lepiej kupować za pośrednictwem ich przedstawicieli,Są większe upusty.W końcu po to są zatrudniani,żeby docierać do ludzi.Ale zdaję się na Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.09.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 TARNAVA Rozmiawiałem z montażystą wkładów Tarnawy.Dla niego jest już opłacalne jak przywiezie 2 wkłady do montażu (4 wkłady to bardzo dobrze).Daje 15% upustu od cen producenta w Tarnowie, czyli poniższe ceny -15%: Rodzaj paleniska Rodzaj paleniska cena netto 1. PZP bp 10 kW /palenisko żeliwne płaska szyba/ 1 261,48 zł 2. PZP bp 11 kW /palenisko żeliwne płaska szyba/ 1 966,40 zł 3. PZG bp 11 kW /palenisko żeliwne gięta szyba/ 2 318,86 zł 4. PZGD bp 11 kW /palenisko żeliwne gięta szyba dzielona) 1 999,18 zł 5. PZE bp 11 kW /palenisko żeliwne półokrągła szyba) 2 392,63 zł 6. PZPR bp 12 kW /palenisko żeliwne płaska szyba RETRO/ 1 638,53 zł 7. PZP bp 14 kW /palenisko żeliwne płaska szyba/ 2 409,02 zł 8. PZPR bp 14 kW /palenisko żeliwne płaska szyba RETRO/ 2 441,80 zł 9. PZG bp 14 kW /palenisko żeliwne gięta szyba/ 2 925,41 zł 10. PZGD bp 14 kW /palenisko żeliwne gięta szyba dzielona/ 2 499,18 zł 11. PZDR bp 14 kW /palenisko żeliwne dzielona szyba RETRO/ 2 458,20 zł 12. PZPS 14 kW /płaska szyba z szufladą/ 2 433,61 zł 13. PZPSR 14 kW /płaska szyba z szufladą, RETRO/ 2 458,20 zł 14. PZGS 14 kW /gięta szyba z szufladą/ 2 974,59 zł 15. PZGDS 14 kW /gięta szyba dzielona z szufladą/ 2 564,75 zł 16. PZDSR 14 kW /dzielona szyba z szufladą, RETRO/ 2 490,98 zł 17. PZES 14 kW /półokrągła szyba z szufladą/ 3 064,75 zł 18. PZPOS 16 kW /płaska szyba z otworem, szufladą/ 2 753,28 zł 19. PZPOSR 16 kW /płaska szyba z otworem, szufladą, RETRO/ 2 835,25 zł 20. PZGOS 16 kW /gięta szyba z otworem, szufladą/ 3 294,26 zł 21. PZGDOS 16 kW /gięta szyba dzielona z otworem, szufladą/ 2 843,44 zł 22. PZDOSR 16 kW /dzielona szyba z otworem, szufladą, RETRO/ 2 802,46 zł 24. PZEOS 16 kW /półokrągła szyba z otworem, szufladą/ 3 359,84 zł 25. PZPOS 18 kW /płaska szyba z otworem, szufladą/ 3 130,33 zł 26. PZPOSR 18 kW /płaska szyba z otworem, szufladą, RETRO/ 3 146,72 zł 27. PZGOS 18 kW /gięta szyba z otworem, szufladą/ 3 695,90 zł 28. PZGDOS 18 kW /gięta szyba dzielona z otworem, szufladą/ 3 318,85 zł 29. PZEOS 18 kW /półokrągła szyba z otworem, szufladą/ 3 999,00 zł Do cen dolicza 7% Vat. Wkład jest montowany u klienta, do tego dochodzi rura łącząca wkład z kominem oraz ewentualnie stojak + opłata za montaż. Jeżeli już wiecie jaki bedziecie mieli wkład to napiszcie oraz jakie macie wejście do komina (istotne dla montażysty). Teraz trzeba się dowiedzieć jaką ofertę mają na ul. Cyruliczej. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 28.09.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witam po przerwie . Idkam koncert super, chociaż przyznam, że nie wytrzymałam do końca, bo w niedzielę z rana wybierałam się do szpitala. Wyobraźcie sobie, że w moim brzuchu (woreczek żółciowy) było prawie 500 kamieni . Na targach był Piotrek, ale mówił, że żadna rewelacja, więc chyba niewarto było wydawać tych 5 czy 10 zł. W tym tygodniu mają do nas zwieźć więźbę i miejmy nadzieję, że w następnym tygodniu zaczną układać nam już dach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 28.09.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Wiesiu ja tu niczego nie wymyślę. Totalnie nie wiem co wybrać. Miałam nadzieję, że ten przedstawiciel na miejscu mi doradzi. Jeżeli zaś chodzi o przewód kominowy to powstanie specjalnie do kominka więc zrobi się taki jak trzeba./jak możesz podpowiedź jaki powinien być/ Kominek będzie w salonie o wymiarach ok. 4.5 m na 5,5 m planujemy zainstalować rozprowadzenie do 4 pokoi na poddaszu i 1 maluśkiej łazieneczki tak żeby przy okazji jak w nim napalimy było również cieplutko na górze. Na przykład teraz kiedy jeszcze się nie pali przydałoby się wieczorkiem troszeczkę ciepełka (tam mamy pokoje dzieci i sypialnie) Zaplanowałam na ten cel /wkład, przewody, robocizna/ 3.500,-zł. + obudowa.Dobrze zrozumiałam ta usługa obejmuje zamontowanie wkładu przewodów czy polegać będzie na wykonaniu również obudowy(kompletna usługa).Z mojej strony na dziś to tyle do jutra.Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 28.09.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ceny są dobre!!!! Trzeba pojawić się na Cyruliczej. Opowiedzieć o naszej ofercie. Ja zdecydowany jestem na palenisko: 13. PZPSR 14 kW /płaska szyba z szufladą, RETRO/ 2 458,20 zł Z tego co się orientuję, nie warto kupować tych poniżej 14 kW. Nie tylko ze względu na moc. Szczególnie NIEpolecane sa te wąskie małe w SUPER cenach. One były przeznaczone podobno do sprzedaży w marketach. Teraz jest nawet problem z ich kupnem, bo powoli je wycofują. Będę dzisiaj dostępny przez chwilkę wieczorem, zanim pojadę do domku. Vitopend 222 ma wbudowany zbiornik 50l. Dowiem się ile będzie kosztował z pełnym osprzętem. Ja już się pogubiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.09.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Eluś, Evevet i Fizyk Montażysta Tarnawy przywiezie i zamontuje wkład taki jaki sobie wybierzemy, dodatkowo montuje rure spalinową łaczącą kominek z otworem w kominie. Dlatego musi wiedzieć jaki jest otwór w kominie do odprowadzenia spalin (czy jest to tylko sam otwór, czy tez otwór z jakims wyprowadzeniem) zeby dobrać odpowiednią rurę. Natomiast nie montuje przewodów do rozprowadzenia goracego powietrza DGP oraz nie obudowuje kominka (ustawia tylko wklad na podstawie). Interesuja go następujace dane: jaki to ma być wkład, jaki jest otwór w kominie i kiedy ma dostarczyć wkłady. Fizyk zorientuj się (jak możesz) jakie są ceny na ul. Cyruliczej, czy też wykonuja monaż wkładów z 7% Vatem. Jeżeli ceny nie będą atrakcyjne, to w przyszłym tygodniu zamawiamy montażystę z Tarnowa. PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 28.09.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Eluś Jeżeli nie wiesz jaki wkład wybrać (ile kW) to musisz obliczyć jaką objetość domu w m3 masz do ogrzania. Jeżeli masz nie więcej niz 400 m.sz. to wystarczy 14 kW. Jeżeli chcesz dokładny wzór do obliczenia mocy kominka to mogę podać Ci go jutro.Natomiast kształt wkładu możesz zobaczyc tutaj: http://www.tarnawa.com.pl PozdrowieniaWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witam po przerwie . Idkam koncert super, chociaż przyznam, że nie wytrzymałam do końca, bo w niedzielę z rana wybierałam się do szpitala. Wyobraźcie sobie, że w moim brzuchu (woreczek żółciowy) było prawie 500 kamieni . Na targach był Piotrek, ale mówił, że żadna rewelacja, więc chyba niewarto było wydawać tych 5 czy 10 zł. W tym tygodniu mają do nas zwieźć więźbę i miejmy nadzieję, że w następnym tygodniu zaczną układać nam już dach . Hej, no to miałaś niezłe przejścia . Dobrze, że już po wszystkim. Na targi nie poszliśmy - cegieł JUŻ nie jesteśmy ciekawi, kafelków lepiej JESZCZE nie oglądać. I bez tego wiem, że przyszły rok to będzie porządny stres dla portfela Dzięki za przegląd cen wkładów kominkowych. Myślałam, że są nawet droższe . Ciekawe, jak wychodzi proporcjonalnie cena rur rozprowadzających, obudowy, robocizny itp. Pewnie sam wkład to jakaś 1/3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 28.09.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Darek Rz ... NIE WIERZE Pawson, muszę Cię zmartwić ale i ja na temat mojej ekipy mogę wyrazić tylko pochlebne opinie I do tego jeszcze robią komplet ( łącznie z więźbą i dachówką). Zainteresowanych zapraszam na oględziny . Co prawda do końca budowy jeszcze trochę zostało, ale jak do tej pory wszystko jest OK. Notabene jest to ta sama brygada, która budowała u Yaresa ( tutaj podziękowania w kierunku Yaresa i Idkama, którzy mi ich polecili). Ale ostatnio Yares wyszukał u nich 1 wadę , co do której całkowicie się zgadzam ...............w ogóle nie piją , i jak tu z nimi oblać stan surowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 28.09.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Darek Rz ... NIE WIERZE Pawson, muszę Cię zmartwić ale i ja na temat mojej ekipy mogę wyrazić tylko pochlebne opinie I do tego jeszcze robią komplet ( łącznie z więźbą i dachówką). Zainteresowanych zapraszam na oględziny . Co prawda do końca budowy jeszcze trochę zostało, ale jak do tej pory wszystko jest OK. Notabene jest to ta sama brygada, która budowała u Yaresa ( tutaj podziękowania w kierunku Yaresa i Idkama, którzy mi ich polecili). Ale ostatnio Yares wyszukał u nich 1 wadę , co do której całkowicie się zgadzam ...............w ogóle nie piją , i jak tu z nimi oblać stan surowy . Pozdrawiam Nie widzę problemu ... jak budowlańcy nie chcą to... kolej na polecających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 29.09.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 O jak to dobrze, że Was poznałam. Już sobie wczoraj wyobraziłam ile bublów stało by u mnie w domu bo w sklepie wcisnęli by mi je z uśmiechem na twarzy jeszcze bym pewnie się cieszyła, że jakich dobrych wyborów dokonałam.ten wkład PZPSR 14 kW /płaska szyba z szufladą RETRO/ jest ok. W sobotę będę w Lublinie to zobaczę na żywo. Cena po upuście z watem7% to 2235,76 jest do przyjęcia.Czy ktoś już zastanawiał się co z obudową? Mój mąż ma kolegę górala który ma firmę kamieniarską. Podobno w zimie będzie miał trochę wolnego. Mąż widział kominki które on robił z kamienia podobno oryginalne . Prosty z cegły klinkierowej też wygląda ładnie. Jak ktoś będzie zainteresowany to ma przyjechać do nas ok.10 października więc mogę popytać o szczegóły to znaczy koszt czas wykonania. Napewno razem było by taniej transport kamienia to podobno znaczący koszt i do jednego nie bardzo się kalkuluje.Pozdrawiam.Eluś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 O jak to dobrze, że Was poznałam. Już sobie wczoraj wyobraziłam ile bublów stało by u mnie w domu bo w sklepie wcisnęli by mi je z uśmiechem na twarzy jeszcze bym pewnie się cieszyła, że jakich dobrych wyborów dokonałam. ten wkład PZPSR 14 kW /płaska szyba z szufladą RETRO/ jest ok. W sobotę będę w Lublinie to zobaczę na żywo. Cena po upuście z watem7% to 2235,76 jest do przyjęcia. Czy ktoś już zastanawiał się co z obudową? Mój mąż ma kolegę górala który ma firmę kamieniarską. Podobno w zimie będzie miał trochę wolnego. Mąż widział kominki które on robił z kamienia podobno oryginalne . Prosty z cegły klinkierowej też wygląda ładnie. Jak ktoś będzie zainteresowany to ma przyjechać do nas ok.10 października więc mogę popytać o szczegóły to znaczy koszt czas wykonania. Napewno razem było by taniej transport kamienia to podobno znaczący koszt i do jednego nie bardzo się kalkuluje.Pozdrawiam.Eluś Ja jestem zainteresowana. Wg obecnej koncepcji kominek ma być z klinkieru i (może) kafli, jeśli znajdę takie, które mi się podobają i których cena nie zabije (a trudno coś takiego znaleźć ). Ale może rzeczywiście jego propozycje w kamieniu są ciekawe, chętnie bym z nim też porozmawiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 29.09.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Mi najbardziej odpowiada:I. 17. PZES 14 kW /półokrągła szyba z szufladą/ 3 064,75 zł II. 12. PZPS 14 kW /płaska szyba z szufladą/ 2 433,61 zł Zobaczymy co maz na to.Obudowa tez jestesmy zainteresowani. Chetnie spotkamy sie z panem Goralem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts