Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja kcem obudowę z cegły klinkierowej - restykalnej.

Acha - jeśli ktoś jest zainteresowany cegłą klinkierową zwykłą (Wienerbergera) to w Stalmecie jest promocja. Ja zapłaciłem około 1,50 za sztukę. Kupiłem paletę. Będzie na ogrodzenie.

Ciekawe ile waży jeden bloczek fundamentowy? Może wiecie?? Wczoraj usiłowałem przewieść od Idkama około 50 sztuk na przyczepce. Dojechałem do ul. Inżynierskiej i złapałem kapcia :( . Oczywiście przy okazji pogiąłem felgę!!! :-? . Na szczęście zadzwoniłem po kolegę. Przyjechał Polonezem, podnieśliśmy przyczepkę (nie było łatwo), założyliśmy jego zapas. Ruszyłem dalej ..... i nagle zaczęło się dymić!! :o :roll: :( . Okazało się, że opona jest zbyt szeroka i ociera o przyczepę!!! :evil: . Więc wrzuciłem blisko 20 sztuk bloczków do Vitary, z 10 do Poloneza. I pojechlaiśmy. Baaaardzooo powoli. Na działce byłem około 22-giej.

Jedyne czym się pocieszam, to to, że autko pociągnęło taki ciężar :D :wink:

Kupiłem już elementy systemu odwadniania działeczki, czyli rurki, kolanka, trójniki, dren, skrzynki osadnikowe itp. Kupiłem tez graty do ocieplania poddasza. W sumie niezłe ceny są w InterGipsie.

W przyszłym tygodniu się docieplam.

Acha - mam tez rurkę gazową w domu. Czekam na licznik :D . I wreszcie będzie ciepło!!!!!!!!

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze.To jak pisałam ok.10 października przyjedzie do nas, Mąż zadzwoni do niego,żeby

przywiózł ze sobą jakieś zdjęcia kominków które robił i które jest w stanie zrobić,propozycje

cenowe w zależności od materiału (piaskowiec podobno jest śliczny) i oczywiście żeby

zastanowił się nad przystępną dla nas ceną. Umówimy się w jakimś konkretnym miejscu

gdzie będzie można zobaczyć coś w rzeczywistości lub u nas to jak będziecie chcieli i

zobaczymy.Kiedyś w gajku widziałam takie różne obudowy kominków.

Pamiętajcie, że warto brać wkład z popielnikiem!!! Różnica w cenie niewielka, więc nie opłaca się brać tych modli z "rozszerzeniem" BP!!! Łatwiej sie czyści. Może juto podjadę na Cyruliczą i pogadam, czy da nam (zakładam3-4 osoby) 15% upustu na wkładach. Powiem, że taką mamy propozycję z Tarnowa. Ciekawe co oni na to??

U nas temat kominków odłożony na następny rok, więc nie wtrącams ię do dyskusji :D . A w następnym roku może też znajdzie się grupa do kominków i też wynegocjujemy fajne ceny.

Fizyk jak możesz to napisz albo prześlij na priva ile kasy poszło ci na ocieplenie poddasza, chodzi mi o matriał.

Dobrze.To jak pisałam ok.10 października przyjedzie do nas, Mąż zadzwoni do niego,żeby

przywiózł ze sobą jakieś zdjęcia kominków które robił i które jest w stanie zrobić,propozycje

cenowe w zależności od materiału (piaskowiec podobno jest śliczny) i oczywiście żeby

zastanowił się nad przystępną dla nas ceną. Umówimy się w jakimś konkretnym miejscu

gdzie będzie można zobaczyć coś w rzeczywistości lub u nas to jak będziecie chcieli i

zobaczymy.Kiedyś w gajku widziałam takie różne obudowy kominków.

my tez jesteśmy zainterosowani, chcemy zobaczyć waszego znajomego ofertę chociac dopiero w przyszłym roku bedziemy kupować kominek

Pamiętajcie, że warto brać wkład z popielnikiem!!! Różnica w cenie niewielka, więc nie opłaca się brać tych modli z "rozszerzeniem" BP!!! Łatwiej sie czyści. Może juto podjadę na Cyruliczą i pogadam, czy da nam (zakładam3-4 osoby) 15% upustu na wkładach. Powiem, że taką mamy propozycję z Tarnowa. Ciekawe co oni na to??

Grzesiu! Co tak słabo? 15% to Ty potrafisz utargować, gdy tylko dla nas targujesz, a tu o większe ilości chodzi :wink: .

Lubię patrzeć, jak mój luby się targuje. On to ma we krwi, od razu na jego widok dają mu 10% upustu, także, mówię Wam, z nami warto kupować :wink:

I jak tam ze spotkaniem forumowym??? Fizyk nie ma czasu spędzać przy necie, bo nocuje na budowie, to już nie ma kto organizować spotkania he, he 8) :wink:

Ale byłoby miło popatrzeć, jak się mury wspięły do góry :lol:

A do nas to już za miesiąc lub dwa za dni parę, na parapetówę zaprosimy... (chociaż na oglądanie parapetów można już teraz)

I jak tam ze spotkaniem forumowym??? Fizyk nie ma czasu spędzać przy necie, bo nocuje na budowie, to już nie ma kto organizować spotkania he, he 8) :wink:

A do nas to już za miesiąc lub dwa za dni parę, na parapetówę zaprosimy... (chociaż na oglądanie parapetów można już teraz)

Fizula, ja tu już kilka razy próbowałam zorganizować spotkanie, ale wszyscy sie wypinają. Widzisz twój Fizyczek nie może, bo dobytku pilnuje, a reszta jakoś sie nie kwapi.

A jeśli chodzi o parapetówkę to oczywiście trzymam za słowo :D :D :lol: .

Wy wybieracie kominek a ja mam zgryz z rodzajem tynków wewnętrznych. Nie rozmawialśmy z mężem jak robić będziemy, bo wydawało nam się, że to kupa czasu. A tu się okazało, że czas na decyzję. I co? On mówi o gipsowych z maszyny. Jak to się ma cenowo do normalnych, czyli cementowych tynków? Co do kominka, to w przyszłym roku, wczesną wiosną.

Darek Rz ... NIE WIERZE :o :o :o :o

:lol: :lol: :lol:

Pawson, muszę Cię zmartwić ale i ja na temat mojej ekipy mogę wyrazić tylko pochlebne opinie :D :wink: I do tego jeszcze robią komplet ( łącznie z więźbą i dachówką).

Zainteresowanych zapraszam na oględziny .

Co prawda do końca budowy jeszcze trochę zostało, ale jak do tej pory wszystko jest OK.

Notabene jest to ta sama brygada, która budowała u Yaresa ( tutaj podziękowania w kierunku Yaresa i Idkama, którzy mi ich polecili).

Ale ostatnio Yares wyszukał u nich 1 wadę , co do której całkowicie się zgadzam ...............w ogóle nie piją :lol: , i jak tu z nimi oblać stan surowy :-? :wink: .

Pozdrawiam

Nie widzę problemu ... jak budowlańcy nie chcą to... kolej na polecających :wink:

Spoko, damy radę, Twoją chatkę też trzeba oblać coby sciany długo stały :wink:

W temacie kominków dopisujemy się do listy na przyszły rok.

Wy wybieracie kominek a ja mam zgryz z rodzajem tynków wewnętrznych. Nie rozmawialśmy z mężem jak robić będziemy, bo wydawało nam się, że to kupa czasu. A tu się okazało, że czas na decyzję. I co? On mówi o gipsowych z maszyny. Jak to się ma cenowo do normalnych, czyli cementowych tynków?

Tynki cementowo-wapienne wyszly nas ok 10 PLN za m2.

Gipsowe kosztuja dwa razy tyle lub wiecej. Sama robocizna jest drozsza i material tez.

Pozdrawiam...

Fizula, ja tu już kilka razy próbowałam zorganizować spotkanie, ale wszyscy sie wypinają. Widzisz twój Fizyczek nie może, bo dobytku pilnuje, a reszta jakoś sie nie kwapi.

A jeśli chodzi o parapetówkę to oczywiście trzymam za słowo :D :D :lol: .

hej kurde my mamy spora (jakies 2,5kg) wymowke przeciw tluczeniu sie po wszystkich budowach :lol: :lol: :lol:

oczywiscie jesli ktos chce do nas zajrzec to zapraszamy (ogrodzenia dalej nie ma wiec spox)

Na ceramiczną wybieram się dzisiaj. Zrobię sobie rozpiskę i bede negocjował.

Oczywiście skromnie dodam, że szanowna Fizula odrobinę przesadza. Oto przykład: Ja mówię - żoną idę do kolegów wrócę za 3 godziny. A ona, że mam wrócić za 2 godziny. Najczęściej udaje mi się wytargować niewięcej niż 0,5 godzinki :D :wink: .

Co do tynków to ja wybrałem również tynki tradycyjne (niektórzy widzieli i bardzo im się podobały). Ze względu na młody wiek mieszkańców (moje pociechy, che, che..) zdecydowałem się również na metalowe narożniki. Więc wszędzie mam (niezależnie od futryn) właśnie tak wykonczone naroża. Już widzę plusy!!! Majstry przychodza czasami z ciężkim sprzętem, a naroża nadal są całe! :wink:

Czyli co, sugerujecie, że dzieci szybciej zniszczą gipsowy tynk? Może tak, chociaż moja córka 7 letnia do dziś nie zainteresowała się niszczeniem ścian, a mamy w bloku właśnie gipsowe. A może cem-wap i gładź gipsowa? Czy to ma sens cenowo? A jakie właściwie są różnice w grubościach nakładanych tynków?