Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kominek jest. Wełna tez dojechała. Za to ubyło miejsca w salonie :wink: .

Gości było mało (tylko trójka Pawsonów) :( .

Fizyk, za drogie bilety wstępu były :wink: :wink:

U nas dzisiaj wylany chudziak, zabrakło 0,3 m3, reszta będzie dokręcona w betoniarce, dach ofoliowany, łaty prawie skończone, od poniedziałku obróbki blacharskie, kominy i początek dachówki.

Pozdrawiam

Fizyk

Mój mąż wczoraj też oświecił mnie ile ten kominek zajmie miejsca. Jestem lekko rozczarowana bo ubędzie mi tego mojego salonu.

Dzięki za rady odnośnie zmywarki. W sklepie doskonale znają wymiary mojej kuchni bo byli mierzyli wiedzą gdzie co ma być, aaale może i mam nietypową tą swoją kuchnię. Jeszcze upieram się na ten barek, który dodatkowo zmniejsza powierzchnię. Wymusza kolejny narożnik i mimo że wydaje mi się że mam sporą kuchnię to nic w niej nie można zmieścić.

Cegły

hey lubelaki posiadam na zbyciu cegły .. jakie sa kazdy widzial ... transport wlasny. zostalo mi tego ok 500-1000 szt

Nie bierzcie od Pawsona. To niesolidny kontrachent. Chciał mi sprzedać bloczki fundamentowe w super cenie 10zł/sztukę. Załatwiłem transport, pojechałem - a ON powiedział, że NIE MA. :lol: :lol: :wink:

Jestem zadowolony z ekipy HOMERa. Bardzo ładnie i szybko zainstalowali kominek. Zrobili po sobie porządek. Podpowiedzieli pare fajnych rzeczy. Polecam!!!!

Co podpowiedzieli na przykład na temat rozprowadzania powietrza?

Może powiedzieli Ci jak max długa rura może być od komina na poodaszu?

Cegły

hey lubelaki posiadam na zbyciu cegły .. jakie sa kazdy widzial ... transport wlasny. zostalo mi tego ok 500-1000 szt

Nie bierzcie od Pawsona. To niesolidny kontrachent. Chciał mi sprzedać bloczki fundamentowe w super cenie 10zł/sztukę. Załatwiłem transport, pojechałem - a ON powiedział, że NIE MA. :lol: :lol: :wink:

nie "nie ma" tylko sie rozmyslil co do sprzedazy gdyz z pewnych zrodel zwiazanych z pewna firma dochodza do mnie informacje ze jestes szczegolnie upierdliwym platnikiem :):):):)

Ja już też do nich dzwoniłam i potwierdzałam realizację. U mnie to koniec miesiąca. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Bo u mnie w pracy wszyscy mają wkłady francuskie. Ich zdaniem są najlepsze bo niby Francuzi mają w tej dziedzinie największe doświadczenie. A ja się uśmiecham pod nosem bo wiem że z wami zawsze dokonam trafnego wyboru.

Fizyk

Piszesz, że zainstalowali Ci kominek, czy to znaczy że wład kominkowy wraz z obudową , czy tylko sam wkład.

jeżeli masz obudowę kominka to napisz ile ona kosztowała (materiał i robocizna), ja też szukam jakiejś tańszej.

U mnie fachowcy od Homera zainstalowali ,wkład 16kW w piątek. Palę już dwa dni na full, dymek idzie z komina na dachu aż miło, a w środku ciepełko.

Pozdrawiam

Wiesiek

Pawson - niech moc(z) będzie z Tobą :lol: .

Ja mam 14tkie. Obudowy jeszcze nie montowałem. Na razie rozprowadziliśmy rury na górzy i postawiliśmy kominek. Ja jeszcze nie paliłem, bo mam cały salon wełny w foliach (przy kominku też). Bałbym się, że się stopi. Poczekam kilka dni, aż się opróżni wełna :wink: . I tak mam w domu ciepełko (okolo 20-21 st.C). Dobrze jest.

Informacje od firmy H. dostałem n/t mojego pieca.