Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A Albert - całkiem ładnie. Mój brat ma Ignacego - i też sie rodzina przyzwycziła.

Alberta mam już w rodzinie - mój brat ma tak na imię :D

Myślimy nad Filipem, Damianem, chyba ten pierwszy zostanie.

Co do mozaiki to wiem że jest producent między Łuszczowem a Kijanami, miejscowość chyba Stawek.

Ja kupowałem tam mozaikę pałacową 7 lat temu, do dzisiaj nic się z nią nie dzieje.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Tomku!

Jeśli można to poproszę o namiary na Twoich parkieciarzy. Rozumiem, że to producenici? I zdowolony jesteś, nie rozsycha sie parkiecik? ...

witam,

listwy cokołowe plus mozaika - zwykła, nie pałacowa - kupione w Drew-Mad, (0-81) 517 50 88 , Niedrzwica Duża, Kraśnicka 37

klepka jesionowa w http://www.europarquet.pl/

na tej www nie ma całej oferty tego, co sprzedają

pzdr Tomek

Tomku - dzięki za namiarki - Niedrzwica niedaleko, to podskoczę.

Mariucha - też stawiam na Filipa, ale to wy będziecie ten piękny wyraz powtarzać przez wiele lat :lol:

Co do owsa - nie mam pojęcia.

Jeśli chodzi o okna, to mój mąż ma znajomości w firmach i liczy na specjalne oferty (pytanie czy zasadnie :lol: ). Dachowe braliśmy z Roto - zakupiliśmy bardzo tanio okna, które zostały zwrócone w reklamacji i naprawione. Trafia się czasem taka okazja i jest wtedy za połowę ceny, ale nie wiem czy często.

" ... Pani bardzo fajnie i duzo pokazuje... "

noooo miałem temat parkietów odłożyć na przyszły rok ale skoro tak ... :wink: :D

Fizyk, takich co mają tylko córeczkę to jest więcej niż wymieniałeś :)

Ale nam się "dziecinnie" zrobiło na forum :) Kolejne spotkania forumowe bezwzględnie na jakimś placu zabaw :)

A my w sobotę pożegnaliśmy już murarzy a jutro witamy dekarzy :) Coraz większe szanse na pozytywne zakończenie sezonu :)

A my w sobotę pożegnaliśmy już murarzy a jutro witamy dekarzy :) Coraz większe szanse na pozytywne zakończenie sezonu :)

No to bardzo fajnie, jak już będziesz miał dach to zapraszam się do ciebie :D .

U nas dekarze już weszli w sobotę foliowali dach. Dzisiaj będą pewnie kończyli. Ciekawa jestem czy skończą wszystko do końca tygodnia :roll:

No to bardzo fajnie, jak już będziesz miał dach to zapraszam się do ciebie :D .

U nas dekarze już weszli w sobotę foliowali dach. Dzisiaj będą pewnie kończyli. Ciekawa jestem czy skończą wszystko do końca tygodnia :roll:

Marta moje zaproszenie jest od dawna aktualne i to nie tylko dla Ciebie ale dla wszystkich chętnych :) no ale skoro musi być dach no to dobrze powiem chłopakom, żeby się sprężali :)

Mariucha nie mówi się piec na owies, tylko KOŃ NA OWIES!!!!

Dyz - jestem pewien, że sporo par ma tylko córeczki, ale nie sposób wszystkich wymieniać. Niech każdy weźmie do siebie.

U mnie K-G w toku. W sobotę dojechało 5 ciężarówek ziemi. Mamy też pomysł jak ułożyć terakotę :D .

I działamy dalej.

" ... Pani bardzo fajnie i duzo pokazuje... "

Oglądąc sie zachciało? Parkieciki oczywiście :lol: :lol: :lol:

No cóż nie będę ukrywał że tak :) W końcu prawie każdego meżczyznę to czeka ... zwłaszcza tych którzy bawią się w budowanie to parkiety raczej nie ominą :)

A nasi dekarze od rana na dachu i już chyba zaczynają foliowanie :)

My mamy betoniarke. Pracuje teraz co prawda u sasiadow ale oni juz chyba koncza. Jesli jestes zainteresowany to daj znac...

Dzięki Eve. Ale udało mi się znaleźć u sąsiada. Więc mam już. Ale będę pamiętał i w razie czego zgłoszę się na 100%.

U nas, do skończonego pomieszczenia gospodarczego dołączyła skończona już terakota w kuchni i w częsci przedpokoju. Jak tak dalej pójdzie to do końca tygodnia będę miał parter w terakocie!!!!!

Prace nad płytami K-G - trwają.

Wykopany rów pod ogrodzenie. Zbrojenia porobione. Jutro leją beton.

Chłopaki od dachu wrócili i robią komunikację dachową (ławy kominiarskie itp).

No i właśnie powrócili panowie od drzwi wejściowych GERDA i poprawili!!!!

Okazało się, że są zbyt wysoko osadzone. Próbowano mi wmówić, że to ja kazałem na tej wysokości je zamontować!!!!

Ale po pół godzinie pertraktacji ... skapitulowali :D . Staneło na moim. Panowie zamontowali drzwi na prawidłowej wysokości. Co prawda czekałem na to ze dwa tygodnie, ale w końcu znaleźli termin i zrobili co trzeba !!!

Pozdrawiam brać budowlaną!!!!

My mamy betoniarke. Pracuje teraz co prawda u sasiadow ale oni juz chyba koncza. Jesli jestes zainteresowany to daj znac...

Dzięki Eve. Ale udało mi się znaleźć u sąsiada. Więc mam już. Ale będę pamiętał i w razie czego zgłoszę się na 100%.

U nas, do skończonego pomieszczenia gospodarczego dołączyła skończona już terakota w kuchni i w częsci przedpokoju. Jak tak dalej pójdzie to do końca tygodnia będę miał parter w terakocie!!!!!

Prace nad płytami K-G - trwają.

Wykopany rów pod ogrodzenie. Zbrojenia porobione. Jutro leją beton.

Chłopaki od dachu wrócili i robią komunikację dachową (ławy kominiarskie itp).

No i właśnie powrócili panowie od drzwi wejściowych GERDA i poprawili!!!!

Okazało się, że są zbyt wysoko osadzone. Próbowano mi wmówić, że to ja kazałem na tej wysokości je zamontować!!!!

Ale po pół godzinie pertraktacji ... skapitulowali :D . Staneło na moim. Panowie zamontowali drzwi na prawidłowej wysokości. Co prawda czekałem na to ze dwa tygodnie, ale w końcu znaleźli termin i zrobili co trzeba !!!

Pozdrawiam brać budowlaną!!!!

Fajnie - to teraz tylko trzeba ustalić odpowiedni rozmiar choinki do salonu :) Zazdroszczę, ale konstruktywnie :)

U nas za to rozkopali całą uliczkę dojazdową i tzw trakt pieszy pod hasłem doprowadzenia wody. Jeśli zima nie będzie się spieszyć, jest też w tym roku szansa na kanalizację (okres przetargowy kończy nam się 14 listopada - także na pograniczu). Później jeszcze raz rozryją nam uliczkę w celu doprowadzenia gazu... Wyobraźcie sobie błoto :o

Oprócz błota mamy też chudziak i rozprowadzenia. Tylko oglądać się tego raczej w obecnej chwili nie da ;)

Chyba jeden z pierwszych zakupów to będą gumiaki i gąsiennice do samochodu osobowego. Jeśli macie namiary na jakieś niedrogie i dobrej jakości, poproszę 8) :D

Mariucha - też stawiam na Filipa, ale to wy będziecie ten piękny wyraz powtarzać przez wiele lat :lol:

Co do owsa - nie mam pojęcia.

Jeśli chodzi o okna, to mój mąż ma znajomości w firmach i liczy na specjalne oferty (pytanie czy zasadnie :lol: ). Dachowe braliśmy z Roto - zakupiliśmy bardzo tanio okna, które zostały zwrócone w reklamacji i naprawione. Trafia się czasem taka okazja i jest wtedy za połowę ceny, ale nie wiem czy często.

Czyli Filip chyba zostanie, no chyba że bedzie niespodzianka i trzeba bedzie na szybko wymyślać imię dla córeczki :wink:

Co do owsa to Fizyk zapewniam, że nie tylko moze być koń na owies ale piec również :roll: .

http://sbh-systems.com/

Okna my mamy również ROTO, wpodobnej cenie do Twojej.

U nas dzisiaj zakończenie prac budowlanych, w sobotę jeszcze równanie terenu.

Zostały nam jeszcze tarasy, ale to przyszły rok.

Czy ktoś robił/bedzie robił tarasy z kostki. Myslałem, żeby wylać schody, murek , donicę z betonu i obłożyć piaskowcem, natomiast środek tarasu wypełnić kostką. Co sadzicie o takim rozwiązaniu :o

Pozdrawiam

czesc ALL

u mnie zrobiona kanalizacja .. hydraulik wydaje sie OK wiec jakby ktos chcail namiar to piszcie na priv ...

w poniedzialek ekipa zaczyna robic chudy beton ... zeby tylko mrozow nie bylo ....

pozdrawiam

Pawson ja też jestem za tym żeby mrozów jeszcze parę dni nie było chociaż u mnie to mniej przeszkadza bo jak dziś foliowanie skończą to sami twierdzą że nawet śnieg ich nie powstrzyma :) Ale jakby co to są już w hurtowniach plastyfikatory pozwalające na lanie betonu nawet przy mrozie. U A.Ch. widziałem cement+ zimowy tylko że to dość drogie ale możesz spróbować w intergipsie na budowlanej oni mają sporo tańsze środki i wcale nie gorsze.