evevet 09.11.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 mariucha: my robimy tarasy bardzo podobnie. Mamy juz wylany fundament, boki murujemy z bloczkow fundamentowych a na gore idzie kostka. Takie taraski latwo wymienic w razie jak sie znudzi i mozna zrobic samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 My też robimy taras z kostki otoczony gotowymi palisadkami. Nie pęka, łatwiej poszaleć z kształtem, nie ma śliskich odklejających się płytek, łatwo coś zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 09.11.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 My też robimy taras z kostki otoczony gotowymi palisadkami. Nie pęka, łatwiej poszaleć z kształtem, nie ma śliskich odklejających się płytek, łatwo coś zmienić. Widzilas jak drogo wychodza te palisadki??? Ale fakt sa piekne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 My też robimy taras z kostki otoczony gotowymi palisadkami. Nie pęka, łatwiej poszaleć z kształtem, nie ma śliskich odklejających się płytek, łatwo coś zmienić. Widzilas jak drogo wychodza te palisadki??? Ale fakt sa piekne!!! Widziałam Byłam w Jadarze i akurat mieli na nie promocję. Ponieważ taras jest w fazie wczesnokoncepcyjnej nie skorzystałam. Mam nadzieję, że nie była to ostatnia promocja na palisadki Plan B w kwestii obramowania tarasu dopuszcza krawężniki lub coś w rodzaju wyższych donic na rośliny (takie też gotowe elementy z betonu puste w środku), ale mam nadzieję z niego nie skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 09.11.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Ja robię teraz wejście do domu. Czyli muszę wylać betonową płytę. Schodki będą z dwóch stron tej płyty. I na górę chyba płytki. Choć boję się, że deszcz rozwali wszystko na tej płycie, bo będzie tylko częściowo zadaszona. Może znacie jekieś lekarswo na to?A taras już z kostki i pewnie w przyszłym roku, bo trzeba go wkomponować w opaskę wokół budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 09.11.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Justyna ,pamietaj o izolacji pomiedzy sciana fundamentowa a tarasem i( styropian) a na taras daj hydroizolacje pod płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.11.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Za późno zobaczyłam tarasy z kostki - rzeczywiście są fajne, choć boję się trochę, że jednak łatwiej się z nich nanosi (maja rowki akurat na kurz i piasek!). U mnie już wylany beton i zostają tylko płytki. Przyznam, że nie wiedziałam, że taki problem jest z terakotą, na której człowiek nie wybiłby zębów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 09.11.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Dzięki Wszystkim za rady odnośnie tarasu, czyli zostają lane schody, donice murek, reszta kostka Czy wiecie ile może kosztować ocieplenie wełną, na to siatka i tynk za m2?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 09.11.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Za późno zobaczyłam tarasy z kostki - rzeczywiście są fajne, choć boję się trochę, że jednak łatwiej się z nich nanosi (maja rowki akurat na kurz i piasek!). U mnie już wylany beton i zostają tylko płytki. Przyznam, że nie wiedziałam, że taki problem jest z terakotą, na której człowiek nie wybiłby zębów... Monika! Pod względem betonu na tarasie jedziemy na tym samym wózku. My też planujemy tarakotę albo gres. Ale szczerze mówiąc ja się z tego cieszę, bo teraz jest dużo bardzo ładnych zwłaszcza gresów antypoślizgowych (tarakot też jest trochę). Wiem coś na ten temat, bo już z miesiąc jeździmy po różnych sklepach, hurtowniach i sklepikach z tarakotami (szczerze mówiąc mam tego już powyżej uszu) Dzisiaj też zamawiałam (tyle, że glazurę, a jutro znowu i tarakotę, i glazurę). nie będzie problemu z odpadaniem tarakoty, gdy odpowiedni klej i spoinę się zamówi. Ten mój kochany mąż to mi ufa, pojechał sobie pod Olsztyn na kilka dni, a mnie zostawił z budową. Przyjeżdżam dziś na budowę, a tam dwunastu facetów i to jeszcze się domagają czegoś ode mnie. Jeden folii, drugi zatwierdzenia miejsca studzienki chłonnej, trzeci, że on woli robić podbitkę poziomą, a nie równoległą do krokwi, czwarty, że nie wiadomo, gdzie ma być śmietnik. Ech, kiedy ten Fizyk przyjedzie... Nie wiem czy sobie to wyobrażacie, jaki bałagan panuje, gdy naraz 4 ekipy pracują. Kobiety, czy na Was też tak przygnębiająco działa rozprzestrzeniający się w zastraszającym tempie nieporządek? Za to z naszego glazurnika-tarakociarza jestem zadowolona na 100%. Jak ktoś będzie szukał, to mogę gorąco polecić, bo już nie pierwszy raz pracuje w naszej rodzinie. Człowiek bardzo zaufany i to co mi się też w nim podoba: zostawia wyjątkowy porządek po sobie oraz w wielkim tempie układa nasz gres Pozdrawiam całą brać budowlaną (a szczególnie najmłodszą, jeszcze w stanie ukrytym lub świeżo wyklutym)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 10.11.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Fizula!To ja bardzo poproszę o tego glazurnika!Co do terakot, to jeszcze nie oglądałam, ale sama mało nie wybiłam zębów na takiej antyposlizgowej i jestem troche przestraszona. Chętnie się dowiem co wybrałaś!A mnie mąż juz też już zostawiał zbudową. Całe szczęście z dobrymi fachurami! Powiedzcie mi, gdzie w Lublinie można pooglądać aranżacje i prezenatcje glazury i terakoty? Byłam na razie w Gali i Wimarze. Gala rzeczywiście ma fajne ekspozycje, ale zobaczyłabym jeszcze gdzieś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 10.11.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Mojego męża też nie ma i też wczoraj były 4 ekipy na raz: montowanie okien, elektrycy, murarze i dekarze. Doliczyłam się 7 samochodów na moim posesyjnym parkingu. Co do kostki na tarasie to doświadczenie mojego szwagra muszę wziąć pod uwagę. Zrobił On sobie wyjście na taras przez piękne drzwi rozsuwane. Taras zrobił z czerwonej kostki (firmy jeszcze nie znam). Niestety nad tarasem nie ma kawałka daszku. Wali na niego deszcz i słońce i niestety farbuje na czerwono. Po dwóch latach użytkowania pokrycie tarasu będzie zmieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 12.11.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Cześć!!!!!!Dołączam do grupy budujących,ruszam na wiosnę w Konopnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 12.11.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Witam sąsiedzie,ja na wiosnę zaczynam w Tereszynie.Czy już gminę obłaskawiłeś?A co z obwodnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 12.11.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Witaj Buczek1 . Napisz jeszcze co będziesz budował. Życzę miłych i kompetentnych urzędników, pieniędzy i determinacji (jak to już ktoś kiedyś powiedział). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 12.11.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Działkę mam na wzniesieniu naprzeciwko stawów , przy drodze na Bełżyce, 300 metrów za kościołem w Konopnicy.Obwodnicy w tym miejscu nie będzie. Ponieważ chcemy wykorzystać wzniesienie terenu, projekt domu robimy indywidualny. Najgorzej w gminie ponieważ nie ma planu przestrzennego to 3 miesiące czekałem na wstępne warunki zabudowy ponieważ robią to w Puławach u urbanistów którzy wygrali przetarg.Mam juz wstepne warunki zabudowy teraz do starostwa na zatwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 12.11.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Ja czekałam 2xpo 3 m-ce.Projekt,który wybrałam pózniej nie pasował do pierwszych warunków i musiałam składać drugi raz,oczywiście już odpłatnie.Teraz robię adaptację projektu i tez do starostwa po pozwolenie.Budujesz całkiem niedaleko-ja za wiaduktem,zaraz za lasem w prawo.Masz media na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.11.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Witaj Buczku1. Dziś podjęliśmy ostateczną decyzję n/t glazury do kuchni. Więc etap wyboru glazur mamy za sobą . Roboty trwają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 12.11.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Na działce mam gaz, a prąd i wodę w odległości 20 - 40 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizula 12.11.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Fizula! To ja bardzo poproszę o tego glazurnika! Co do terakot, to jeszcze nie oglądałam, ale sama mało nie wybiłam zębów na takiej antyposlizgowej i jestem troche przestraszona. Chętnie się dowiem co wybrałaś! A mnie mąż juz też już zostawiał zbudową. Całe szczęście z dobrymi fachurami! Powiedzcie mi, gdzie w Lublinie można pooglądać aranżacje i prezenatcje glazury i terakoty? Byłam na razie w Gali i Wimarze. Gala rzeczywiście ma fajne ekspozycje, ale zobaczyłabym jeszcze gdzieś! Monika, już wysyłam na priva kontakt do glazurnika. Nie wiem czy byłaś też w Cortinie na Kalinowszczyźnie (mają własny magazyn)? Na ul. Rusałki jest też mnóstwo sklepów z glazurą i ekspozycji. My jeszcze nie wybraliśmy tarakoty czy gresu na taras, raczej to zaczeka do wiosny. Teraz pędzimy z robotą, żeby się wyrobić z wprowadzeniem w grudniu. Ale za to nawybieraliśmy się tych tarakot dużo, bo cały dół mamy w tarakocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.11.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Witam wszystkich nowych Gości !!! My informujemy, że dziury zabite ... deskami (i folią) Trwało to 10h i mam dziś dosyć... ale dobrze, pogimnastykowałem się troszkę.... już się zastanawiam, kto mi będzie wyciągał te gwożdzie na wiosnę... Szukam (proszę o pomoc): - ofert na okna (PCV ze szprosami zewnętrznymi) - dobrego, poleconego i oczywiście niedrogiego elektryka - dobrego, poleconego i oczywiście niedrogiego gazownika - mixokreciarza Fizyk, jak możesz wrzuć mi na priv namiar na: - tynkarza - znajomego od wełny Dziękuję M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts