idkam 14.11.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Witam drodzy budowniczy, przymierzamy się do zamówienia więźby na dach ( wyręb zimowy)i mam prośbę o namiary na tartak-skład drewna. Sprawdzony i z przyzwoitymi cenami. Z pełną odpowiedzialnością polecam (myślę, że nie tylko ja z tego forum) pana Jerzego Łupikaszę Biłgoraj - 606306571, 846851216 M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 14.11.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 ... a teraz jak już dach na ukończeniu to powoli zaczynam się rozglądać co dalej Dyz to kiedy kończą u ciebie dach? U nas leżą (przynajmniej do wczoraj leżały)tylko cztery dachówki na dachu. A na środę, czwartek zapowiadają, że może spaść śnieg. Jeszcze nie zaczęli ? Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.11.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 my tez wlasnie wybieramy plytki wszystkie .. musimy je kupic w tym roku .. to STRASZNE ...zbyt duzy wybor to wcale nei jest dobrze Ja też muszę w tym roku! I też mnie głowa boli od tej gigantycznej ilości płytek! A gdzie oglądasz? Fizula! Nie mam pojęcia gdzie ta Cortina. Trafię? to chyba boczna ul. Kalinowszczyzna, na ul. Okólnej. Dzięki - pewnie się wybiorę jutro. Tak czytam, jak narzekacie na nieukończone dachy i cieszę się, że mój już stoi. Co prawda mam rozkopane wszystko, bo robimy oczyszczalnię i instalację odgromową, ale w razie czego nie będzie tragedii. Choć ja też trzymam kciuki za póżną, krótką i lekką zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 14.11.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Elik, jak mozna to doradziłbym ci zakup drewna z zimowego zrebu, ale wyrobienie go dopiero prze samym połozeniem. !!!Dlatego ze drewno lubi krecić. ja tego nie zastrzegłem podczas składania zmówienia w tartaku i efekt byl tali ze robotnicy podczas wykonywania wieźby kleli ja szewcy. a propo gdzie dokładnie budujesz w Prawiednkach? Z kol. Prawiedniki do Prawiednk to rzut beretem Pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.11.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Moi Drodzy, w związku z tym, iż w przyszłym roku mogą być problemy z 7% VAT... proszę wszystkich, którzy przeszli już etap stanu surowego zamknietego o wyszczególnienie kosztogennych tematów od stanu surowego otwartego do momentu wprowadzenia... np. CO, okna, itp. Chciałbym się zmobilizować i dokonać przedpłaty Ktoś na forum podawał namiar na producenta drzwi zewnętrznych (robią również dla Gorana), czy mogę poprosić o powtórkę? Informacyjnie.... byłem w Wesołej koło Wawy... w http://www.zdrowydom.com.pl/ Jeśli komuś się podobają drzwi (wg mnie naprawdę ładne i solidne, pełne drewno, futryna regulowana)... pytajcie. Ceny wg mnie OK (oczywiście mogło być taniej...). Ja się chyba zdecyduję w tym roku, zaliczkuję i dzieki temu mam możliwość utrzymania obecnych cen na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 15.11.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 ... a teraz jak już dach na ukończeniu to powoli zaczynam się rozglądać co dalej Dyz to kiedy kończą u ciebie dach? U nas leżą (przynajmniej do wczoraj leżały)tylko cztery dachówki na dachu. A na środę, czwartek zapowiadają, że może spaść śnieg. Marta a co się stało z waszymi fachowcami? Czyżby to co zwykle z fachowcami dzieje się w takich sytuacjach? Moi o dziwo są codziennie i obiecują w czwartek skończyć bo sami nie lubią śniegu. Robią w sumie nieźle tylko wkurza mnie to że nie przyjmują słowa krytyki a wiadomo, że przy takiej robocie to zawsze coś jest do poprawienia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elik 15.11.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Dzięki wszystkim za namiary na Pana Jurka Ł. widzę, że źródło sprawdzone , ponoć bardzo konktretny pan, ponoć bo Szanowny rozmawia z fachowcami, ja niewiasta serfuje po necie . Ma nam też przeliczyć więźbę bo zdaje się, że mocno przesadzona. Dzięki agamon za uwagi, wyręb zimowy to wiadomo, ale to drugie nie przyszło nam do głowy, przynajmniej mnie Zamawiałeś impregnowane? ponoć 80% tak. Co do lokalizacji działki to w Prawiednikach skręca się w lewo na Mętów i zaraz jest uliczka w prawo, potem pierwsza odnoga w lewo to ul. Księżycowa a druga ul. Słoneczna i tam za szpalerem domów jest nasze niecałe 11arów. Kolonia Prawiedniki, czy też Prawiedniki są w promieniu beretów. Jeśli mogłabym jeszcze prosić o namiary na sprawdzoną ekipę murarzy i dekarzy ..., mamy co prawda już prawie wybraną z Dominowa, budowali koledze, ale to jego rodzina .... Pozdr, Elik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 15.11.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 ... Tomku! Sprawdziłam Twoje namiary. Dzieki. Czekam teraz na oferty. Jesli możesz to powiedz jakiej klasy drewno brałeś? Klepka jesion kl. II, mozaika jesion kl. III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 15.11.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Więc Cię Tomku nie zraziła III klasa! Cieszę się. A masz do niej uwagi? Jak te słynne przebarwienia? A podatność na problemy? W każdym razie fajne te Twoje namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 15.11.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Idkam - Jakie są ceny tych drzwi ? Pozdrawiam wszystkich i jadę na nocną zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 15.11.2005 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Więc Cię Tomku nie zraziła III klasa! Cieszę się. A masz do niej uwagi? Jak te słynne przebarwienia? A podatność na problemy? W każdym razie fajne te Twoje namiary. w przebarwieniach jest cały urok podłogi, przynajmniej moim zdaniem. Za kilka dni będę miał cyklinowanie i lakierowanie, więc o końcowym efekcie jeszcze nie mogę rozmawiać. A przy okazji pytanie do wszystkich: chcę zamówić trepy jesionowe na schody betonowe - czy ktoś zna jakiś dobry adres? pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.11.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Ale tu puuusto!!! Może się budujecie? Wybrałam w końcu glazurę. Jak mnie będzie psychicznie (bo finansowo samosięograniczam) tyle kosztować to wykańczanie, to jak nic się wkończę. A schodkowców - nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 16.11.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Idkam - Jakie są ceny tych drzwi ? Pozdrawiam wszystkich i jadę na nocną zmianę Grześ, drzwi pełne 4 kasetony - drzwi 3 szyby + 1 drewniany kaseton - drzwi grube (garaż/wiatrołap) - Oczywiście futryna, okucie i uszczelki w cenie Żona zgubiła wycenę ... szuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.11.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Zapytanie do wszystkich:Gdzie mozna kupić tanio KRĘGI BETONOWE 100 i 150? Najlepiej z dowozem i rozładunkiem. Fizyk - Tyś chyba w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.11.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Zapytanie do wszystkich: Gdzie mozna kupić tanio KRĘGI BETONOWE 100 i 150? Najlepiej z dowozem i rozładunkiem. Fizyk - Tyś chyba w temacie? NIestety nie jestem w temacie, gdyż robię lane laną studnię. Wiem że sprzedaje Trykacz z Lubartowa, ale nie wiem jak wygląda transport (koszty). Zmykam pilnować chałupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 16.11.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Zmykam pilnować chałupki. Pilnuj, pilnuj bo u nas znowu goscie byli. Weszli sobie do blaszaka i chyba szukali znowu silnika do betoniarki - i tu sie rozczarowali Na zakończenie sezonu budowlanego betoniarka chodziła ( kończyli scianki działowe), ale majster zabrał silnik ze sobą Chyba ze zdenerwowania wzieli młotek i łapkę - tyle oszacowałem strat Tak na wszelki wypadek zabrałem drzwiczki do wyczystki - podobno też je kradną, a sztuka kosztuje 150PLN. Z pozytywnych rzeczy kolo naszego ogrodzenia od wczoraj stoi skrzynka energetyczna, a w grudnia ma już być prąd W sobotę obsypywanie budynku koparką ( mam nadzieję że pogoda pozwoli) i finisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 17.11.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 A do nas przyszli dekarze. Dzwonili wczoraj, że zabrakło im jakichś wkrętów. Jak to wygląda to będę wiedziała dopiero w sobotę, ale mam nadzieję, że nieźle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 17.11.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Moi Drodzy, w związku z tym, iż w przyszłym roku mogą być problemy z 7% VAT... proszę wszystkich, którzy przeszli już etap stanu surowego zamknietego o wyszczególnienie kosztogennych tematów od stanu surowego otwartego do momentu wprowadzenia... np. CO, okna, itp. Chciałbym się zmobilizować i dokonać przedpłaty Ktoś na forum podawał namiar na producenta drzwi zewnętrznych (robią również dla Gorana), czy mogę poprosić o powtórkę? Informacyjnie.... byłem w Wesołej koło Wawy... w http://www.zdrowydom.com.pl/ Jeśli komuś się podobają drzwi (wg mnie naprawdę ładne i solidne, pełne drewno, futryna regulowana)... pytajcie. Ceny wg mnie OK (oczywiście mogło być taniej...). Ja się chyba zdecyduję w tym roku, zaliczkuję i dzieki temu mam możliwość utrzymania obecnych cen na przyszły rok. Te drzwi dla Gorana robi http://www.derpal.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 17.11.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Grześ, drzwi pełne 4 kasetony - 979,00 netto (szerokość futryny 12 cm)drzwi pełne 4 kasetony - 1193,00 netto (szerokość futryny 24 cm)drzwi 3 szyby bezpieczne klejone + 1 drewniany kaseton - 1131,00 nettodrzwi grube (garaż/wiatrołap) - 1500,00 netto Oczywiście drewniane sosna, lakierowane, futryna, okucie i uszczelki w cenie, tuleje (łazienki)Co do VAT to na PRIV (mi się podoba)Przy wpłacie zaliczki utrzymanie cen na przyszły rok. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 17.11.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 hmm idkam czy to znaczy ze te drewniane sa tak czy siak jakies 2x drozsze o takich z plyt klejonych ?? Plis .. oswiec laika PS. co moze sie dziac z VAT-emw przyszlym roku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts