krzyszt17 05.12.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 Witaj Dżek (po długiej nieobecności). Wielkie dzięki na namiary na hurtownie mat. bud. Wszystko już zapisałem, pojeżdżę i porównam ceny. Szukam właśnie, gdzie będę mógł najtaniej kupić dachówkę, kilka wycen mi robią, ale zajadę do Omegi. Jeśli miałeś Dżek dobrych dekarzy to proszę o jakiś kontakt z nimi. Pytałeś kiedyś o drzewka owocowe, ja kupowałem na Zemborzyckiej (spore ilości) i nie było problemów, dobrze rodzą. Co prawda już za późno na sadzenie, ale można i na wiosnę. Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 05.12.2002 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2002 Krzysztof.Odnośnie dachówki jak chcesz kupić taniej to podaj mi swój adres internetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 06.12.2002 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Dżek mój adres to [email protected]Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 06.12.2002 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Dżek ja rowniesz jestem zainteresowany ta tania dachowka podaj namiarypozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 06.12.2002 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Odnośnie dachówki.Przy porównaniu ofert nie zwracajcie uwagi na koszt całego pokrycia dachu. Ważna jest jego powierzchnia. Jedna hurtownia przyjmie do odliczeń 200m2, a druga ten sam dach o powierzchni 220 m2.Nie zwracajcie uwagi na cenę pojedynczej dachówki (tylko one są w gablotach wystawowych). Dachówka jest bardzo tania, a drogie są inne komponenty do dachu: gąsiory, taśma do obróbki kominów, dachówka lewa lub prawa, folia polecam TYWEK (chyba tak to się pisze)itp. Zawsze proście o kompleksową ofertę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 06.12.2002 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Dzięki Dżek za informację e-mail już dotarł. Nie rozumiem co w Twojej informacji powyżej oznacza stwierdzenie "nie zwracajcie uwagi na koszt całego pokrycia dachu", a potem "zawsze proście o kompleksową ofertę". Napisz proszę co miałeś na myśli.Ja prosząc o wycenę chcę aby mi zrobiono kosztorys całego dachu: dachówka, wykończenia, folia, rynny, wszystkie obróbki, oczywiście cały koszt, jak też z rozbiciem na poszczególne pozycje. Chyba o to chodzi, a może się mylę?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 06.12.2002 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Codzi mi o powierzchnię dachu. To co napisałem. W jednej firmie skalkulują Ci powierzchnię dachu na 220 m2 i cena 15.000 zł, a w drugiej powierzchnia do obliczeń to 200 m2 i cena 14.000 zł.Koszt 1 m2 w tej pierwszej to 68,20 zł, w w drugiej 70,00 zł. Zwracaj uwagę na 1 m2. Pomimo wyższej ceny za całość oferta pierwszej firmy jest lepsza. Dobrzy dekarze na budowie zurzyją tyle elementów do budowy ile będzie potrzeba a nie tyle ile wyliczą Ci firmy handlujące dachówką.U mnie po wyliczeniach powierzchnia do krycia wyniosła 160 m2. W rzeczywistości pokryto 156. Oszczędność 4 m2.Dobrze wyjaśniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 09.12.2002 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Wielkie dzięki, wszystko jasne, pozdrawiam. Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 09.12.2002 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 witam was buduje sie w Bialej Podlskiej tzn jestem na etapie stanu surowego otwartego z dachem pelne deskowanie i papa mam andziej ze an wiosne zaczne dalej pracowac dom mam duzy bo z gabinetem i pracownia i garazem w bryle :smile:domek pobudowauem z porothermu p+w 33 jednowarstwowa sciana co by tu jeszcze :smile:jak by co to sie pytajcie mam dobra ekipe do wykonania dachu wiezby ... ale ja jesio poprawialem tzn skrecalem wiezbe na sruby ... tak na wszelki wypadek jak sasiad to zobaczyl to ztez to zrobil :> pozdrawiam was :smile:a i przy okazji wesilych swiat jak byms ie nie pojawil do tego czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 10.12.2002 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Witamy Vardamir, znowu więcej nas budujących w lubelskiem. Mnie ta ekipa do więźby by interesowała. Jak byś mógł dać namiary na nią, będę wdzięczny. Mój e-mail kilka postów wyżej. Napisz też jaką ceną wynegocjowałeś, przy jakim dachu. Pozdrawiam wszystkich. Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 10.12.2002 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 witaj Vardamir ja rownież jestem zainteresowny ekipą od dach prosze o namiary na priva, może masz w Bialej tanią dachowkę?pozdrawiam Michalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 10.12.2002 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 A propos więźby. Moi fachowcy (poza jednym błędem, który naprawili - powiedziałem, że nie zapłacę ani złotówki) byli ok. Za swoją pracę otrzymali 8600 zł (więźba dachowa, łaty, kontrłaty, dachówka, obróbki kominów). Dach prawie 160 m2. Wystawili nawet fakturę Vat. Nie wiem, czy to dużo, czy mało, byli z polecenia. Efekt ich pracy został przez mojego kierownika oceniony na 4+. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 10.12.2002 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 od razo mowie tak ekipa od wiezby jest solidna 7 chlopa ... wiezbe postawili w 3 dni a moj dach to jest 487m2 ... spory nie ukrywam ... ale to razem z gabinetami i tak dalej jak wyzej pisalem co do dachowki nie wiem nie interesuje sie tym bo ja jestem nastawiony na blachodachowke z pruszynskiego i mysle ze zalatwie w bialymstoku ... transport mnie zakosztuje raptem 1zl od kilometra namiary na ta brygade dam jak znajde telefon do tego majstra ... ( to byla robota po znajomosci wiec mialem spory rabat) za wiezbe mojego domku dalem ok 2700 zl ... jedno jest pewne gosc dobrze robi swoja robote ... i jest bardzo fajny da sie pogadac ... i doradzi .. a dach krylem sam pelne deskowanie i papa ( ja moj starszy i mj brat ...) pierwsza ulewa pokazala ze wyszlo calkiem dobrze fakt faktem ze trzeba bylo skorygowac to i owo lepikiem ale po korekcie bylo poprostu perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 11.12.2002 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 Dżek, jeśli miałeś dobrą ekipę dekarzy, daj namiary. Można porozmawiać z jedną, drugą i trzecią ekipą.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 12.12.2002 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Witam wszystkich z lubelskiego,okolic oraz wszystkich sympatyków tego regionu. Właśnie dziś odkryłewm istnienie tej grupy i chetnie sie do niej przyłączę. Buduję w Lublinie w okolicach ul. Raszyńskiej nad pięknymi wąwozami. Jestem na etapie dachu.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vardamir 12.12.2002 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 hey jasiek witamy cie w naszym zakreconym gronie budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 13.12.2002 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Do VardamirTo fakt zakręceni jesteśmy. Nadal myślisz o ocieplaniu porothermu steropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 14.12.2002 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Witaj jasiek ))) Chetnie posłuchamy twoich rad jestes tak daleko przed nami daj bliższy namiar na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 17.12.2002 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Witam wszystkich, zima to trochę odpoczynku jeśli chodzi o budowę i może dlatego nie bardzo jest o czym pisać, dlatego takie króciutkie wypowiedzi. Ja obawiam się, że będę rzadko zaglądał na wiosnę, gdy ruszę z budową. Pisałem, że szukam ekipy, wydaje mi się że wreszcie znalazłem. Murarz, z okolic gdzie stawiam dom chce za wymurowanie fundamentów, ścian, zrobienie stropu, schodów, ścian kolankowych, szczytowych i ścianek działowych 4000zł, (moi pomocnicy - liczę ok. 2500zł). Sądzę, że to dobra cena. Jak będzie w praktyce to się okaże. Wiem wreszcie jak wygląda wieniec opuszczony i to że należy zrobić wieniec nad ściankami kolankowymi. Mam też kosztorysy z kilku firm. Ciekawe, że różnice to czasami kilkaset bloczków BK. Pozdrawiam wszystkich z lubelskiego i okolic i Życzę Zdrowych, Spokojnych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szalonego Sylwestra.Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 17.12.2002 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2002 Witam ponownie wszystich z lubelskiego. Narazie czekam na ocieplenie, aby murarze mogli uzupełnić szczyty. Potem to już może pójdzie szybko z zadaszeniem. Mam nadzieję że prognozy się sprawdzą. Moja ekipa murarska chociaż buduje dobrze to dała plamę i przespali możliwość wykończenia szczytów przed mrozami, a więźba stoi i czeka. Chętnie bym trochę poleniuchował, ale jeszcze muszę zaczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts