Pawson 25.11.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Wogóle wyjasnijcie mi jedno - ponoć jak się kupuje parkiet od razu z usługą kładzenia, to VAT na wszystko jest 7%, tylko gdzie znaleźć takiego dostawcę? Na razie wszyscy chcą mi dawać z 22% Vatem... hmm moze sproboj znalez kogos kto kladzie parkiet i wystawia faktury. ty wezmiesz material na 22 na niego a on ci wystawi na 7 calosc. generalnie to trzymalbym sie z daleka od sklepowych ukladaczy (tzn. polecanych przez sklepy) oni maja tyle roboty z racji wspolpracy ze sklepem ze maja jakosc i pojedynczego klienta w du... Przynajmniej ja na takich trafilem jak kladlem panele w mieszkaniu. Ekipa polecana przez bardzo duzy sklep z panelami ... spieprzyli chyba wiekszosc rzeczy co bylo mozliwe i oczywiscie pozniej sklep sie wypieral ze mial z tym cokolwiek wspolnego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 25.11.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Pawson jak możesz to podaj jaki to sklep z panelami i jaka ekipa ci schrzaniła ułożenie paneli. Jestem tym tematem teraz zainteresowany PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.11.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Pawson jak możesz to podaj jaki to sklep z panelami i jaka ekipa ci schrzaniła ułożenie paneli. Jestem tym tematem teraz zainteresowany Pozdrawiam Wiesiek to dawna sprawa ... ok 5 lat temu sie dzialo ... wiec juz nieaktulane ... jesli w domu gdzies znajde jakies stare kwity to podam ... z tego co pamietam to firma sprzedajaca panele miescila sie gdzies przy łeczyńskiej w okolicach stacji benzynowej statoil ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2005 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 cześć Wybiera się ktoś może na andrzejki do Hadesu? Ja tam będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 25.11.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 cześć Wybiera się ktoś może na andrzejki do Hadesu? Ja tam będę oj poszlo by sie ... poszlo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.11.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Witam, apel do bardziej doświadczonych!!! Od czego zacząć kolejny etap? Jaka jest prawidłowa kolejność prac? Tak w skrócie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 25.11.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Mariusz - przede wszystkim zbierz DUŻOoo kasy. Jak zbierzesz DUŻOoo kasy to potem zbierz jeszcze trochę kasy. Jak już zbierzesz to co Ci napisałem, to sugeruję dorzucić jeszcze trochę kasy Ja ustaliłem taki harmonogram: elektryka równocześnie z wod-kan/ tynki wewn., teraz jest ostatni moment na podłogówkę (opcjonalnie) posadzki, przerwa na urlop (posadzki i tynki schną. Zamiast urlopu można porządkować działkę, POŚ, szambo, ogrodzenie) okna i drzwi (najlepiej jednocześnie) obróbka glifów, inst. CO inst. Gaz cd elektryki a potem glazury, terakoty, malowanie, itd UWAGA UWAGA - WSZYSCY ZADESKOWANI BUDOWNICZY. Uważajcie na Wasze Veluxy (poprostu okna dachowe). Właśnie się dowiedziałem, że naszemu koledze Darkowi Rz ukradli okna niszcząc jednoczenie kawałek dachu (poprostu powyrywali). Nie wiem tego od niego ale od sąsiada. Wydaje mi się, że rozsądnie jest wyjąć okna z ram i przechować przez zimę. Samych ram może nikt nie weźmie!!!! Dobrze się zastanówcie. Ja osobiśice jak miałem okna już wstawione to zostawiłem same ramy w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 25.11.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 naszemu koledze Darkowi Rz ukradli okna niszcząc jednoczenie kawałek dachu (poprostu powyrywali). Oby im ręce upier..... I nie tylko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.11.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Mariusz - przede wszystkim zbierz DUŻOoo kasy. Fizyku, dzięki !!! balustrady i barierki przed terakotą, czy po? podbitka po tynkach zewnętrz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.11.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Aaaaa, zapomniałem. Co o tym sądzicie? http://www.jablotron.pl/p/index.htmlhttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=73619005 NOWOŚĆ Zestaw alarmowy DPK 05 NOWOŚĆ?(kliknknijcie na zobacz więcej)Czy ktoś z Was myślał o czymś takim??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.11.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Witam, apel do bardziej doświadczonych!!! Od czego zacząć kolejny etap? Jaka jest prawidłowa kolejność prac? Tak w skrócie ... Somsiad, doswiadczony jeszcze nie jestem, ale mogę podać linka http://www.muratordom.pl/6658_9200.htm Darek, a to sk..ny, ja też jestem w strachu bo mam przecież kilka okien połaciowych( mam nadzieję, zaraz jadę sprawdzić). Powiem Wam że dobrym pomysłem jest skorzystanie z ochrony ALTESTU. U nas sąsiad wstawił okna, drzwi ma co prawda zbite z desek ale na ochronę się zgodzili. Dom na zadupiu ale nic sie nie dzieje. Koszt miesieczny to z tego co wiem 122 PLN, i trzeba u nich zamówic całą instalację alarmową ( 4-5 koła). Ale u mnie brak jeszcze pradu, więc o powyzszym mogę jeszcze pomarzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 26.11.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Mariucha dzięki, robiłeś coś na działece ciężkim sprzętem? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Darek - strasznie współczuję Mam nadzieję, że debile połamali te okna i nic z nich nie będą mieli . Ponoć prawie niemożliwe jest wyjąć całe okno bez jego uszkodzenia, jeśli jest prawidłowo zamontowane. Qrcze, ręce siekierką obcinać jak w Iranie i solić na odchodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 26.11.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Zaraz zaraz,a może to pomyłka i Darek wszystko ma OK?Czego zyczyłabym mu.Jeśli jednak potwierdzone -no to współczuję i dołączam się do linczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Mariusz - przede wszystkim zbierz DUŻOoo kasy. Jak zbierzesz DUŻOoo kasy to potem zbierz jeszcze trochę kasy. Jak już zbierzesz to co Ci napisałem, to sugeruję dorzucić jeszcze trochę kasy Znam jeszcze jeden dobry sposob. Pojść do banku wziąć duży kredyt, bardzo duży kredyt długoterminowy, zbudować szybko, zamieszkać i spłacać, spłacać spłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 26.11.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Mariucha dzięki, robiłeś coś na działece ciężkim sprzętem? M Tak, tydzień temu w sobotę przypadkowo zobaczyłem w pobliżu koparkę. Zagadałem operatora i w 2 godzinki wyrównał mi teren. Naprawdę sprawny gościu, a sprzęt miał starej daty. Ja sprawdziłem okna u mnie, na szczęście wszystkie są na miejscu i mam nadzieję że tak zostanie. Uczuliłem też sąsiada żeby podczas nocnego siusiu wyjrzał czasami przez okno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 26.11.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 a zeby skur... zdechly .... i cale ich rodziny tez ... IDKAM: moja kolejnosc bedzie troche odwrocona. jeszcze w ziemie welna + folia + ruszta do k-g (na 95 %) ale wg wszytkich majstrow, ekip znajomych kierownika i kupy innych osob mozna to robic bez zadnego ryzyka luty marzec elektryka + woda + poczatek CO kwiecien tynki potem podlogowka potem wylewki ... potem okna drzwi i alarm (w miedzy czasie spanie na budowie ... wszystkich chetnych do pijanst... ups ... do pilnowania wink: zapraszam w owym okresie) potem w sroku plytki podlogi i malowanie a na zewnatrz ocieplenie + elewacja chyba zebym cus zapomnial :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.11.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Mariusz - przede wszystkim zbierz DUŻOoo kasy. Fizyku, dzięki !!! balustrady i barierki przed terakotą, czy po? podbitka po tynkach zewnętrz.? Ja podbitkę zrobiłem teraz (nie chcę żeby mi się ptaki zagnieździły - wiecie - straszą tą ptasią grypą ), natomiast można ją śmiało robić po tynkach zewn. Co do barierek i balustrad - to hmmm to nie wiem. TO zależy z czego będziesz robił. Ja na razie nie robię barierek i i balustrad na balkonach. Ale zrobiłem już (z teściem) barierkę na schodach w domu. Taka tykmczasowa dopóki nie będzie schodów drewnianych. Fajnie wyszło . OD tej chwili forumki i forumy mogą śmiało przyjeżdżać do nas z dziećmi. Nikt nie spadnie . Dzisiaj, pomimo niedzieli - robbię porządek, żeby zdążyć przed wtorkiem, kiedy to wchodzi malarz. Kończę kawę, wyłączam kompa i jadę . Dach u Darka widziałem. Okien nie ma, dachówki porozwalane. Z samym Dariuszem nie rozmawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 27.11.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 A ja myślałem że na ten rok koniec, ale jeszcze wymyśliłem drobną robotę dla elektryka. Mam do was pytanie : ile placiliście za podciagnięcie pradu ze skrzynki w granicy do budynku? Ile za robotę , ile za materiał i jaka to była odległość? Ile biora elektrycy za punkt wewnątrz?? czy cena 15 PLN/robotę + do tego materiał jest OK? Wiem że wcześniej o tym niektórzy pisali, ale przekopałem kilka stron i nie znalazłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 27.11.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 A ja myślałem że na ten rok koniec, ale jeszcze wymyśliłem drobną robotę dla elektryka. Mam do was pytanie : ile placiliście za podciagnięcie pradu ze skrzynki w granicy do budynku? Ile za robotę , ile za materiał i jaka to była odległość? Mariucha, Lubzel 1920 przyłącze (mat+rob) 1410 - u mnie inwentaryzacja geodezyjna - 250 M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts