MaPi 01.12.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Może się więc spotkamy i wspólnie koszty przeanalizujemy?? No w końcu ktoś wpadł na ten pomysł . Podłapuję i dołączam się do pytania. Kiedy i gdzie się spotykamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 01.12.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Dyz,Pawson,na drzewo!!!Oczywiście żartuję.Smiejcie sie smiejcie a ja naprawdę uważam,że skoro mam juz jedną umowę z lublelem na dostawę pradu to po co mi druga?Pewnie,,ze mogę sobie pociągnąć od altanki ale czy z czymś takim dostanę pozwolenie na budowę? Nie na drzewo a PO drzewo ... jak jeszcze parę razy gaz podrożeje A co do zakładu energetycznego ... to jest monopolista więc w jego postępowaniu trudno doszukiwać się działań mających cokolwiek wspólnego z logiką. Różnica w warunkach (a nawet nie w warunkach a cenie za przyłączenie) między domem letniskowym a domem całorocznym może być dość znaczna ale tam nikomu się nie chce pomyśleć że to przyłącze faktycznie już jest! Zwróć uwagę że jak dostajesz warunki i ZE robi przyłącze to z ich strony przyłącze do zasilania placu budowy i zasilania gospodarstwa domowego różni się ... umową i stawką (!) i niczym więcej (!) Najlepszy numer jak zadzwoniłem do gościa i pytam jakie dokumenty mam mu dostarczyć żeby zrobili przyłącze ... facet poza tym że nie bardzo wiedział jakie dokłanie dokumenty to na dodatek stwierdził, że mam mu dostarczyć i zostawić oryginały dokumentów łączenie z aktem notarialnym ... (szkoda, że nie dowód osobisty). P.S. a wiesz jaki stres wywołałaś jak zmobilizowałaś do podliczenia kosztów? Niewiele brakowało, żeby wrócił zdrowy rozsądek i żebym to całe budowanie pi.....ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 01.12.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 O,kolego żartownisiu,ja mam całkiem profesjonalne przyłącze,nie do zadnej altanki tylko do pietrowego domku letniskowego,taaaa, kablem podziemnym,wielkość mocy przyłączeniowej 14 kW .No i co ty na to? pas ... kontra! ... bo to lubzel właśnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.12.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 che che che ... koszty to stres ... to racja ... powodzenia w Lubzelu ... jak napisal fizyk ..monopolista = brak rozsadku i sensu w postepowaniu... najlepiej pojechac i sie dowiedziec na miejscu o co chodzi i koniecznie zapisac imie i nazwisko tego co udziela odpowiedzi ... Mi sie w gazowni zdazalo ze rozne osoby mowily rozne rzeczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.12.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Zużycie gazu - około 11-12m3 nadobę. Ale sporo otwierania drzwi ze wzgledu na porządki, dostawy towarów itp itd. Temperatura ustawiona na 20 st. C. Jeszcze nie używam kuchenek i nie podgrzewam wody. Więc tyle idzie na ogrzewanie. Pawson - ja rozumiem Twoją drogę dedukcji: Lubzel->monopolista->monopolowy->alkohol->piwo*->picie piwa*->picie piwa* na spotkaniu -> spotkanie z piciem piwa* i analizą kosztów!! * - oczywiście piwa bezalkoholowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.12.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 fizyk nasz ty sherlocku :) co do spotkania to jesli mozna umowcie sie prosze w pizzerni na bursztynowej zeby bylo kolo nas .. obiecujemy z zoną zrobic wszystko co sie da zeby przyjsc (oczywiscie nie wiemy czy to wystarczy...) bo Mloda moze akurat tego dnia dojsc do wniosku ze sobie powrzeszczy z tesknoty za mama :) Pozdrawiam PS> czy ktos zna moze namiary na jakas hurtownie w Lnie w ktorej mozna sprobowac kupic welne bz VAT ?? piszcie na priva w razie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 fizyk nasz ty sherlocku :) co do spotkania to jesli mozna umowcie sie prosze w pizzerni na bursztynowej zeby bylo kolo nas .. obiecujemy z zoną zrobic wszystko co sie da zeby przyjsc (oczywiscie nie wiemy czy to wystarczy...) bo Mloda moze akurat tego dnia dojsc do wniosku ze sobie powrzeszczy z tesknoty za mama :) Pozdrawiam PS> czy ktos zna moze namiary na jakas hurtownie w Lnie w ktorej mozna sprobowac kupic welne bz VAT ?? piszcie na priva w razie czego Pizza OK, niegrzeczna hurtownia też mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.12.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Pizza OK, niegrzeczna hurtownia też mnie interesuje obawiam sie ze moga byc problemy z ta hurtownia .. z tego co widze wszyscy sie boja ... w sumie im sie nie dziwie .. jeszcze z 6 m-cy rzadow SamoPIS-u i jak przykościelne bojówki o.Rydzyka wywąchają pismo nosem to bedzie murowana czapa za taki numer ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 01.12.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Tak sobie już niesmaiło myslałam o soptkaniu, ale nie wiem czy udwignę rozmowę o pienišdzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.12.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Tak sobie już niesmaiło myslałam o soptkaniu, ale nie wiem czy udwignę rozmowę o pienišdzach na spotkaniu jedyne dopuszczalne wspomnienie o pieniadzach to tylko kwestia "- kto stawia nastepna kolejke ..." OBIECUJE :) Jakby ktos mial wybierac rodzaj welny na poddasze to .... POWODZENIA :) to jest cus jak odwieczne pytanie "z czego sciany robic..." tylko gorsze bo wiekszy wybor ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 01.12.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Tak sobie już niesmaiło myslałam o soptkaniu, ale nie wiem czy udwignę rozmowę o pienišdzach Monisiu udżwignij tylko portfelik z pieniążkami na pizzę i będzie dobrze . Może spotkanie w następny weekend? Na Bursztynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.12.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Czy następny weekend to ten, czy następny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 01.12.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Absolutnie nie ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 01.12.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Panie, Panowie !!! Mamy zrobiony odbiór budynku Papiery do starostwa zanielismy z małżonkš w poniedziałek, brakowało kilku pieczštek, ponownie we wtorek wizyta z uzupełnieniami w dzienniku i oto dzi małżonka dostała ten papierek do ršk własnych. No, takiego tempa to sie nie spodziewałem w najmielszych marzeniach. Więc od jutra zaczynamy nasz nowo wybudowany domek ....remontować, bo ulgę trzeba wykorzystać pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 01.12.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Tomek 81-gratulacje i najszczersze wyrazy zazdrości Dalej-otóż kochane dzieci-zwracam sięe tak do was z racji swojego dosyć zaawansowanego wieku-dzisiaj w Lubzelu pan powiedział,że nie bo nie.Jutro maszeruję do kierownika .A,pytanie/Pawson,teraz nie dla rozrywki /-czy ktoś z was dostał kredyt CHF na mniej niż 2,25?Jeśli oczywiście wiecie co to jest kredyt bo może rozmawiam z samymi krezusami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 01.12.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Pizza OK, niegrzeczna hurtownia też mnie interesuje obawiam sie ze moga byc problemy z ta hurtownia .. z tego co widze wszyscy sie boja ... w sumie im sie nie dziwie .. jeszcze z 6 m-cy rzadow SamoPIS-u i jak przykościelne bojówki o.Rydzyka wywąchają pismo nosem to bedzie murowana czapa za taki numer ... Kwachu ułaskawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 02.12.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Tomek81 gratulacje Napisz w którym starostwie Nadzoru Bud. (lubelskim czy innym) wykonywałes odbiór domu.Czy miałeś wizytę w domu, jeżeli tak to co kontrolowali.Jakie wpisy w książce budowy są potrzebne do odbioru i jakie inne dodatkowe dokumenty. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 02.12.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Odnośnie spotkania to następny weekend 9-10-11 XII miałam na myśli. I Bursztynowa wam odpowiada? Przecież wszyscy chcielibyśmy zobaczyć tatę Pawsona . Tomek81 gratuluję. Dołączam się do pytania wukana, jakie papierki są niezbędne przy odbiorze. I czy ktoś przychodził do ciebie czy o tych brakujących dokumentach informowali cię listownie, telefonicznie, czy jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 02.12.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Odnośnie spotkania to następny weekend 9-10-11 XII miałam na myśli. I Bursztynowa wam odpowiada? Przecież wszyscy chcielibyśmy zobaczyć tatę Pawsona . Mapi dzieki za pamiec .... byloby super :) Welna kupiona .. jakby ktos chcial sie wglebic w temat to sluze pomoca w miare moich skromnych mozliwosci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 02.12.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Welna kupiona .. jakby ktos chcial sie wglebic w temat to sluze pomoca w miare moich skromnych mozliwosci ... Pawson, ja chcę się wgłębić, interesuje mnie rodzaj, grubość, cena i co motywy wyboru Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts