fizyk 05.12.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A ile trzeba liczyć na tą podpitkę??? A to zależy ile Ci wystaje ... dachu znad budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A to zależy ile Ci wystaje ... dachu znad budynku. Mnie interesuje ta podpitka przez "p" nie "b" Jeszcze tego nie analizowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.12.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A to zależy ile Ci wystaje ... dachu znad budynku. Mnie interesuje ta podpitka przez "p" nie "b" Jeszcze tego nie analizowałam o tych popitkach to z fizykiem nie pogadasz ,,, ale mozna przyjac 2:1 w przypadku soku pomaranczowego i ze 4:1 w przypadku wody mineralnej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.12.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 no fizyk.. ja bym tak nie powiedzial . u mnie po obliczeniach wyszlo ze welny potrzeba 70 % powierzchni dachu ... i to ocieplajac do szczytu a nie po suficie na poddaszu profile to nie duzy wydatek a o plytach jeszcze nic nie wiem Pawson Oj Pawson Pawson. Ja wiem, że generalnie żadko się ze mną zgadzasz - no może za wyjątkiem rzucania haseł o spotkaniach. Ale ja własnie to napisałem Po odliczeniu powierzchni pod podpitkę i zajętej ścianami wyjdzie powierzchnia wełny. Myślę, że śmiało może to być około 25-30 %. Wiem dokładnie bo zamówiłem wełnę pod powierzchnię dachu i wiem ile mi zostało (około 30%). Co do profili - napisałem że nie są drogie w porownaniu z innymi kosztami, ale jest ich sporo i w sumie tez się troszke uzbiera. No dobra A co mi tam Niech wszyscy zobacza ZGADZAM SIE Z FIZYKIEM W TEJ KWESTII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.12.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Oj przejęzyczyłem się. Oczywiście że chodziło o popitkę i mierzoną w litrach. Ale nie przeliczałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.12.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 No dobra A co mi tam Niech wszyscy zobacza ZGADZAM SIE Z FIZYKIEM W TEJ KWESTII Nie no, normalnie SZOOOK !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 05.12.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Oj ludzie ludzie, w głowie Wam jakieś popitki litrowe,wystawania metrowe / / a ja w środę idę staczać bój w Lubzelu. Jak mi się uda to napiszę a jak nie uda to znikam leczyć rany.Czy ktoś wstawia szyby P4 i full zabezpieczeń antywłamaniowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.12.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Czy ktoś wstawia szyby P4 i full zabezpieczeń antywłamaniowych? Takie to na priva - albo na spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.12.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Zdaje się, że Pawson pisał coś o wzmocnionych , antywyważeniowych deskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.12.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Zdaje się, że Pawson pisał coś o wzmocnionych , antywyważeniowych deskach hihihhihi dokladnie .. okna zabite dechami z folia na zime Deski P8 + folia antywywazeniowa powazne detale i przemyslenia na mniej dostepnych laczach.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 05.12.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Jasne,macie rację. Bardzo podoba mi się nowy typ stolarki okiennej wg Pawsona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 06.12.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Dobra, zrozumiałam wziąć 70% i wychodzi podpitka 2:1. A teraz pytanie takie czym ogrzewacie chate teraz? Oczywiście nie chodzi mi o grzejniki bo to za proste.Teraz mam dwie dmuchawy na propan- butan. Ale mąż myśli o tymczasowej kozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 06.12.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Marlena: my kupilismy wklad kominkowy Hajduka. Zarowno z wkladu jak i z wykonawcy jestesmy bardzo zadowloleni. Jesli bylabys zainteresowana pisz chetnie odpowiem na kazde pytanie. U nas powoli koncza klasc plytki. Zamontowalismy drzwi wewn i powoli zabieramy sie za malowanie. Mamy tez wstawiona kuchnie i czekamy w tym tygodniu na schody. Duzo sie tego teraz dzieje. Ktos cos pisal o szafach?? Ja tez jestem bardzo zainteresowana. Dalismy narazie do wyceny w jednej firmie tej ktora robila nam kuchnie...Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 06.12.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jasne,macie rację. Bardzo podoba mi się nowy typ stolarki okiennej wg Pawsona U mnie stolarka tegoż typu. Niestety nie polecam - wejść do chaty się nie da! A miało zostać jakieś wejście... Do szaf jescze nie doszłam, na razie jakoś mi mizernie idzie wybór podłóg. Chyba sceduję na męża decyzję, a może św. Mikołaj pomoże w wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 06.12.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ale mąż myśli o tymczasowej kozie. Słuchaj Justyna, jeśli Twój mąż myśli o kozie, to nie jest z nim najlepiej . Ale z tego co się orientuję, to koza daje mleko. Jak się do niej przytulisz to może da też trochę ciepła, ale żeby ogrzać jedną kozą cały dom To chyba, że kupicie kilka - po dwie, trzy na pomieszczenie. Przelicznik np 2 kozy/10m2. Ale podobnop bardzo zanieczyszczają środowisko naturalne . A tak na poważnie, to ja grzeję gazem ziemnym. Ale raz już odpaliłem kominek!!! Fajnie było . Pawson chyba grzeje gazem zbożowo-ziemniaczanym lub chmielowym. To zależy od tego co ma pod ręką. Dobrze mowię Pawsonie?? Eve - gdzie zamówiłaś drzwi wejściowe, po ile płaciłaś za skrzydło (Pawson - pytam o skrzydło drzwiowe a nie o skrzydełko w KFC), ile za ościeżnicę (jaką kupiliście), klamki itd. No i oczywiście - jak się czujesz??? Uda Wam się przeprowadzić na Święta do domku?? U mnie malowanie w toku. KOńczy się też glazurowanie łazieneczki górnej. Ale błoto mam taaakieeee, że lepiej nie mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 06.12.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Co Ty nie powiesz?? Bloto mowisz?? Moze chcesz zobaczyc u nas?? Drzwi kupilismy DRE. http://www.dre.pl/drzwi/sd.htm na dole model Idea na gorze Standard "drabinka" kolor ciemny orzech. Oscieznica stala. Dokladnie nie pamietam cen ale ok. 600 za skrzydlo z oscieznica. MOntaz we wlasnym zakresie i nawet niezle nam to wyszlo Niestety zamowilismy w firmie KOLOR. Firma jak firma. Bralismy bez montazu wiec liczyla sie tylko cena. Upustow nie chca dawac. Nie wiem gdzie sa jeszcze te drzwi dostepne. Disc dlugi termin realizacji. Czekalismy prawie 4 tyg. Klamki mamy takie delikatne w strukturze, kolor stare zloto. Podobne do okiennych. Niedrogie nawet byly (dokladnej ceny nie pamietam ) ale jak upadna na podloge to niestety strasznie sie obijaja Mam nadzieje ze swieta juz beda w domu ale jak nie to tez przezyje. Najwazniejsze zeby po porodzie dobrze nam sie z dzieckiem tam mieszkalo a do tego czasu napewno sie wprowadzimy Jesli chodzi o moje samopoczucie to dziekuje. Czuje sie bardzo dobrze!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evevet 06.12.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Grzesiu a jakimi farbami malujesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.12.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ale mąż myśli o tymczasowej kozie. Słuchaj Justyna, jeśli Twój mąż myśli o kozie, to nie jest z nim najlepiej . Ale z tego co się orientuję, to koza daje mleko. Jak się do niej przytulisz to może da też trochę ciepła, ale żeby ogrzać jedną kozą cały dom To chyba, że kupicie kilka - po dwie, trzy na pomieszczenie. Przelicznik np 2 kozy/10m2. Ale podobnop bardzo zanieczyszczają środowisko naturalne . A tak na poważnie, to ja grzeję gazem ziemnym. Ale raz już odpaliłem kominek!!! Fajnie było . Pawson chyba grzeje gazem zbożowo-ziemniaczanym lub chmielowym. To zależy od tego co ma pod ręką. Dobrze mowię Pawsonie?? Eve - gdzie zamówiłaś drzwi wejściowe, po ile płaciłaś za skrzydło (Pawson - pytam o skrzydło drzwiowe a nie o skrzydełko w KFC), ile za ościeżnicę (jaką kupiliście), klamki itd. No i oczywiście - jak się czujesz??? Uda Wam się przeprowadzić na Święta do domku?? U mnie malowanie w toku. KOńczy się też glazurowanie łazieneczki górnej. Ale błoto mam taaakieeee, że lepiej nie mówić Fizyk - błota to Ty nie widziałeś . Zapraszamy do nas - dojazd na razie uliczką gruntową rozkopaną fest podczas doprowadzania mediów. Terenówką niektórym się wcześniej udało przejechać . Teraz gwarancji nie daję... Także jak zgubisz piąte kalosze, pomyśl o nas i lepiej Ci będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 06.12.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 No cóż, wiele uświadomiłam sobie z tą kozą.A tak na serio, jest sens zakładać grzejniki po tynkach przed gładzią?Trochę nastraszył mnie też hydraulik, że mogą zamarznąć rury jak zapomnimy grzać.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubus budowniczy 06.12.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Hej wszystkim Hydraulik twój ma racje, ale jeżeli nie spuścicie wody z rur, ale jeżeli ja spuścicie to nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts