Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Eve - bezpośrednio na ścianę poszła biała emulsja gruntująca Snieżki.

Jako druga warstwa + tam gdzie na biało i na sufity pójdzie Dekoral Akryl-W (biały) - podobno ma ładną biel. Kolor - Dyrupp (6 klasa ścieralności). Beż. Reszta - kolory na poddaszu (tam mają być troszke kolorowe ściany) - jeszcze nie zakupiona ale myślę, że będę się trzymał Dyruppa. Jest troszke droższy ale podobno trwały.

Justynka - jak już chcesz zwierzaka w domu to sugeruję pieska :D :wink: .

A tak na poważnie - uważam za mało zasadny pomysł z kozą (piecem). Chyba już lepiej zakupić docelowy kominek i go nie zabudowywać. Będzie działał jako koza. Zabudujecie go później. Szkoda pieniędzy na tymczasowy sprzęt.

Co do wody w rurach - to sugeruję spuścić. Jak chwyci nagle duży mróz, to może być problem.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Grzesiu a jakimi farbami malujesz????

Co prawda moje go kochanego Fizyczka pytałaś, ale to ja dzisiaj przytachałam 40 litrów farby, więc Ci odpowiem. Biały do sufitów: Dekoral akrylit W i beżowy z mieszalnika Dyrup. Kupowałam w Gajku. Szczerze mówiąc nie chce nam się już wywiadów przeprowadzać, gdzie najtaniej (chyba wykończeni jesteśmy). Kupiliśmy tam i to, gdzie nam doradził malarz.

o kurcze tyle sie dzieje a mi przestaly powiadomienia przychodzic ...

Jedna rzecz sie szczegolnie rzuca w oczy ...

fizyk mysli o kozach ... hmmm ..... hmmmmmm .... hmmmmmmmmm :lol: :lol: :lol:

Tez uwazam ze kupowanie sprzetu tymczasowego jest bez sensu .. lepiej juz kominek kupic ...

My ciagle wybieramy umywalki i plytki ... to straszne ... z 5 razy bylismy w sklepach i zadnej koncepcji na kolorystyke .. wystroj lazienek ...

Bylem w JMS na chemicznej .. ci ludzie robia naprawde super wrazenie .. ciekawe jak pojdzie handel ... maja w ofercie plytki panele armature zlewozmywaki AGD i kominki i bog wie co jeszcze ...

Bloto ... wielkie mi cos ... ja mam maly STAWIK :lol: :lol: :lol:

Szukam pomyslu na podloge na strychu sluzacym za gracirnie ...

myslalem zeby polozyc plyty OSB ale takie co utrzymaja sie na jetkach (bez dodatkowej konstrukcji pomiedzy jetkami) musza miec grubosc 22mm i kosztuja ok30zl/m2 .. toz to prawie jak panele :o :o :o

Moze ktos z was cos zaproponuje

Evevet

ja rownież zamówiłem drzwi wewnętrzne z DRE (model Classic), łącznie z montażem (7% Vat) i rabatem: cena za skrzydło + ościeżnica regulowana wyniosła 680 zł/szt. Kolor jasny orzech (bez klamek).

Zamawiałem na Rusałki 11 (salon Ferno, Porta).

Niestety długie terminy realizacji ok. 5 tygodni (montaż na początku stycznia).

Fizyk u mnie przed domem również błoto, ale zrobiłem kładkę z desek do drogi i można jakoś przejść, gorzej z wjazdem samochodem.

Pozdrawiam

Wiesiek