BORF 05.01.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 cześć wszystkim, chciałbym się pochwalić Wczoraj urodził mi się syn, 3580g i 54cm. Na imię będzie miał Albert. No to mam juz parkę. Małżonka i syn w świetnej kondycji, czego chcieć więcej ? pozdrawiam Tomek GRATULACJE !!! My jesteśmy córeczkę od 1R9M i wiemy ile to szczęścia - jeszcze raz gratulacje ... Spodobala nam się Andromeda.... Jeśli to ten domek http://www.dobredomy.pl/?id_project=20 to fajny projekt. My mamy wąską działkę, więc taki szeroki dom nie wchodzi. Z własnego doświadczenia Ci powiem. Działkę kupiłem 2.5 roku temu. Wybraliśmy sobie wtedy projekt. Potem była zmiana Potem kolejna a teraz załatwiając pozwolenie na budowę robimy indywidualny. Podsumowując - nie przyzwyczajaj się do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.01.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 tomek: GRATULACJE ... nas jest wiecej od 2,5 m-ca ..... :) wicio: zgodze zie z Borfem ... do ropoczecia budowy to sie jeszcze pare razy projekt zmieni :) u nas tak wybieralismy miedzy dwoma idealnymi ze w koncu wybralismy zupelnie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.01.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witajcie Tomek - gratulacje dla Ciebie, Małżonki i oczywiście dla małego Albercika . Witaj Wicio . Co do projektu to chłopaki mają rację. Bierz pod uwagę, że olbrzymi wpływ będzie miała lokalizacja samej działki (czy droga będzie od południa czy z innej strony, sąsiedzi, zabudowania, itp, itd). Dlatego jak już kupisz działkę, to wtedy na poważnie zacznij szukać projektu domku, który się na działce zmieści. A tak z doświadczenia - jak już będziesz wybierał projekt - to Ci się ta zabawa znudzi. Ja do dzisiaj nie mogę patrzeć na katalogi z projektami domów, bo przejrzałem pare tysięcy (bez przesady) projektów w katalogach i na www . A takich które by się zmieściły na moją działkę (bardzo wąska jak u Borfa) było może 50 !!! Życzę miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariucha 05.01.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 cześć wszystkim, chciałbym się pochwalić Wczoraj urodził mi się syn, 3580g i 54cm. Na imię będzie miał Albert. No to mam juz parkę. Małżonka i syn w świetnej kondycji, czego chcieć więcej ? pozdrawiam Tomek Witaj Tomciu, GRATULACJE i dla całej rodzinki. My też mamy małego bąbla od 28.12 .My też mamy parkę - ale rodzaju męskiego Ale tobie udało sie załapać na becikowe Wicio, ja buduję równiez domek z pracowni DOMUS - Virgo II. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 05.01.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witajcie forumowicze z grupy lubelskiej, przewertowałem całe 106 stron i jestem zbudowany tym ze na terenie naszego województwa zebrała się grupa ludzi, chętnych sobie wzajemnie pomagać. Ja jestem na etapie finalizacji kupna działki i w perspektywnie 2-3 lat zacząć budowąć. Sam fakt kupna zdopingował mnie do zbierania wszelkich potrzebnych informacji. Zaczęliśmy na razie od szukania projektu. Spodobala nam się Andromeda. Czy ktoś z forumowiczów może buduje ten domek? Byłbym wdzięczny za info. Pozdrawiam Pamiętam, że też ten dom oglądałam, ale działkę mam 21,9m szerokości więc nie wszedłby tak jak chcieliśmy- zły wjazd, złe położenie słońca itd. Odpadł. Ale jest oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 05.01.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Niech żyje Albert nowy forumowy!!! Wicio! Najsampierw przyjmij gratulacje, z tytułu że udało Ci się przebrnąć przez cały wątek - niezła sztuka! Co do wyboru projektu - zgadzam się z przedmówcami - jescze zdązy Ci się odmienić. Mi tak jak Fizykowi pozostał wstręt do katalogów. Ale na początku to niezła zabawa, pamietacie jeszcze? BORF - potrzebujesz jescze namiary na studniarza? Małżonek przez przypadekl zabrał ze sobą, ale wrócą (mąż i namiary) kole niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 05.01.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Tak, tak . Wstręt katalogowy został do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 A mi wręcz przeciwnie - do tej pory lubię oglądać projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 05.01.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Tomek81 gratulacje !!!!! Ja rónież od czasu do czasu lubię sobie pooglądać projekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 05.01.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 baba / mapi ... ja tam bym nie ryzykowal z tym ogladaniem projektow ... jeszcze sie znajdzie fajniejszy ... no i co ???? rozbierac to co juz jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 baba / mapi ... ja tam bym nie ryzykowal z tym ogladaniem projektow ... jeszcze sie znajdzie fajniejszy ... no i co ???? rozbierac to co juz jest ?? Sprzedać (z zyskiem of kors) i budować od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 05.01.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 ja jeszcze nie zaczęłam budować, jesteśmy na etapie adaptacji projektu, ale boję się oglądac katalogi ... a nie daj Boże znajdę taki który bardziej mi się spodoba od obecnie adaptowanego ..., a wyboru nie mam dużego ponieważ działka ma szerokości 18,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 05.01.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Sprzedać (z zyskiem of kors) i budować od nowa http://www.gifyx.za.pl/emoty/emoty/3d/36_1_20.gifhttp://www.gifyx.za.pl/emoty/emoty/3d/36_1_20.gifhttp://www.gifyx.za.pl/emoty/emoty/3d/36_1_20.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPi 05.01.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 ja jeszcze nie zaczęłam budować, jesteśmy na etapie adaptacji projektu, ale boję się oglądac katalogi ... a nie daj Boże znajdę taki który bardziej mi się spodoba od obecnie adaptowanego ..., a wyboru nie mam dużego ponieważ działka ma szerokości 18,5m. To do momentu zalania ław nie oglądaj żadnych projektów, chociaż i tak nie będzie na to ani czasu, ani głowy. A później... za późno . A tak szczerze to nie widziałam jeszcze innego projektu (oczywiście w tych rozmiarach co nasz , nie oglądam projektów domów z "wyższej półki" ), który podobałby mi się bardziej niż nasz. Kiedy jakieś spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 06.01.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 BORF - potrzebujesz jescze namiary na studniarza? Małżonek przez przypadekl zabrał ze sobą, ale wrócą (mąż i namiary) kole niedzieli. Będę bardzo wdzięczny. Od jakiegoś czasu spisuję wszystkie namiary i chyba jeszcze raz przejrze te 107 stron, zeby spisać wszystko co polecaliście. A mi wręcz przeciwnie - do tej pory lubię oglądać projekty Ja w ostatnim etapie przegladania katalogów też miałem już dość. Naszczęście moją Basię to nie dopadło, więc do końca ogladała katalogi i niestety uznaliśmy, że nie będziemy wybierać na siłę. ja jeszcze nie zaczęłam budować, jesteśmy na etapie adaptacji projektu, ale boję się oglądac katalogi ... a nie daj Boże znajdę taki który bardziej mi się spodoba od obecnie adaptowanego ..., a wyboru nie mam dużego ponieważ działka ma szerokości 18,5m. Eko, co budujesz? Ja mam 18.95 z przodu i 19.50 z tyłu. I jestem na etapie projektowania domku, czyli w tym samym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczek1 06.01.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 cześć!!!!czy możecie mi powiedzieć coś na temat biologicznych oczyszczalni jeśli ktoś z was miał chodz mi o oczyszczalnie bezdrenażową ponieważ nie mam miejsca i u kogo zamawialiście lub kto wam wykonywałpozdrawiam AREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 06.01.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 hello, BORF, planujemy budować: http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=78&Page=19&Search=&Realisations=&Wnetrza=&Min=&Max=&Width=&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance=#bottom nie wiem czy dobrze wkleiłam link do strony , LK PROJEKT 123a ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 06.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 W sprawie studni: Studniarz - pan Jerzy tel. 201-548-219 Zrobilimy oczyszczalnię JPRu. Dostalimy (po wielkich przebojach) ofertę BIOEKO i była... droższa! A solidnoć firmy budziła nasze poważne zastrzeżenia. Do tego JPR polecił własnie tego studniarza, który podpowiedział nam rozwišzania i wynegocowalimy dłuższš gwarancję. Też oprotestowałam rozsšczkowanie i JPR zrobił nam dodatkowy baniak czyszczšcy zamiast drenażu - powiedzš co i jak. Niestety system będzie działał dopiero za rok, więc jestem tylko z nadziejš, że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 07.01.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 cześć!!!! czy możecie mi powiedzieć coś na temat biologicznych oczyszczalni jeśli ktoś z was miał chodz mi o oczyszczalnie bezdrenażową ponieważ nie mam miejsca i u kogo zamawialiście lub kto wam wykonywał pozdrawiam AREK Temat oczyszczalni bezdrenażowej tez mnie interesuje, bo taka właśnie mamy robić w przyszłości. Z racji, ze kilkoro z forumowiczow ma bioeko jak tez się skontektowałem na poczatku z ta firmą. W sprawie studni: Studniarz - pan Jerzy tel. 201-548-219 Zrobilimy oczyszczalnię JPRu. Dostalimy (po wielkich przebojach) ofertę BIOEKO i była... droższa! A solidnoć firmy budziła nasze poważne zastrzeżenia. Do tego JPR polecił własnie tego studniarza, który podpowiedział nam rozwišzania i wynegocowalimy dłuższš gwarancję. Też oprotestowałam rozsšczkowanie i JPR zrobił nam dodatkowy baniak czyszczšcy zamiast drenażu - powiedzš co i jak. Niestety system będzie działał dopiero za rok, więc jestem tylko z nadziejš, że będzie OK. Z racji, że pracuje obok JPRu to ich też odwiedziłem. Mam mieszne uczucia, różni pracownicy tej firmy mówia różne rzeczy. Z żoną wybieramy się tam razem w przyszłym tygodniu - zobaczymy. Monika napisz mi na priv jaką oferte Ci przedstawili, proszę. hello, BORF, planujemy budować: http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=78&Page=19&Search=&Realisations=&Wnetrza=&Min=&Max=&Width=&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance=#bottom nie wiem czy dobrze wkleiłam link do strony , LK PROJEKT 123 a ty ? Spory domek. U nas mamy w warunkach, że powierzchnia zabudowy maxymalnie 20% działeczki wiec u nas odpadł. A tak ogólnie, to ma wszysto co chcielismy (oprócz lukarni, ich nie lubimy:)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.01.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Gdziesik mam. Ino muszę odnaleć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts