Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To może w sobotę o jakiejś 17-18, żeby później dzieciaki komfortowo niektórzy mogli wkąpać ;). Miejsce jeśli o nas chodzi dowolne ;) Nie śmiem się wpraszać do Fizyków, chociaż ciekawość zjada od środka 8) :lol:

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

[

Czy ktoś mógłby polecić nam architekta do adaptacji projektu gotowego?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Irek

Witaj, Irku

Ja też jestem "swieży" na Forum, ale adaptację projektu mam już za sobą :) . Wszystkie papiery (projekt zagospodarowania terenu, projekty przyłączy, zmiany konstrukcyjne, uzgodnienia projektów w gminach, ZE i na ZUDzie itd.)zleciłem firmie Gepro w Lublinie i jestem bardzo zadowolony - zarówno z ceny, jak i jakości. Polecam - trudno, zrobię im darmową reklamę.

P.S.

Czy można nieśmiało dołączyć na sobotnie spotkanie, jeśli oczywiście dojdzie do skutku?

Dla wszystkich poszukujących projektanta do adaptacji projektu. Pierwsza sprawa przy wyborze to w jakim starostwie będziecie skłądali papiery! Trzeba tam pójść i nieśmiało spytać o projektantów i ewentualnie podpytać o już znane namiary. Nie wolno im tego ronbić ale mimo to powiedzą ;) Wtedy będziecie mieli jasność z którym projektantem będziecie mieli najmniej przejść w starostwie przy walce o pozwolenie :) FirmaG. na bursakach jest dobra ale w moim starostwie powiedziano mi że mam marne szanse na szybkie uzyskanie pozwolenia jeżeli u nich zrobię ... dlaczego? każdy powinien się domyślać - nie chodzi tu o kompetencje :) Zwłaszcza, że ten kórego polecili w pierwszej kolejności kazał nam samym nanieść ołówkiem zmiany to on tylko poprawi na czerwono ...

Pawson! Na tym forum wnioski mogą być tylko budujące!!!! Taka niestety tematyka :wink: :lol: chociaż śeldząc całe forum można by w to chwilami powątpiewać ... okres muzyczny ... sezon becikowy ... to takie najbardziej spektakularne :lol:

OK, Fizyk się nie odzywa ;), to może spotkajmy się zgodnie z nową świecką tradycją na Bursztynowej (albo u nas na Rogatce ;)) Bardzo chętnie poznam nowych budujących.

P.s. - Buczek - u nas dzieciaki to nic specjalnego - po prostu zabierzcie stworki ze sobą :)

No więc, 17 w sobotę na Bursztynowej?

Wtedy też możemy powymieniać się wszystkimi namiarami.

A dzieci, kto nie ma gdzie zostawić to ze sobą, trudno :wink: . A tak poważnie to my i tak przyjdziemy bez naszej pociechy, niedawno wyleczyła się z zapalenia płuc. Narazie musi jeszcze posiedzieć w domku.

Również chętnie poznam budujących lub zamierzających.Możesz podać czas i namiary na priv?

Pizzeria na Bursztynowej znajduje się w tym samym budynku co "Fikoland", na parterze, nie pamiętam nazwy (jest tylko jedna ;)) - adres - Bursztynowa 17

UWAGA UWAGA UWAGA

pizzernia na bursztynowej jest poddawana remontowi w chwli obecnej i nie wiem czy jzu do soboty sie wyrobia z otwarciem jej ...

sprawdze dzisiaj wieczorem i napisze..

ale wydaje mi sie ze nie ... wiec bezpieczniej wybrac inne miejsce

Ojojoj ;)

To może coś koło nas:

http://www.narogatce.pl/ ;) - nietrudno znaleźć

Albo Wy coś zaproponujcie

czesc Irek .. powodzenia ...

napisz co i gdzie budujesz ??

co do architekta to przeczytaj ostatnie kilka stron ... temat jest obecnie wałkowany ... przy czym uprzedzam ze wnioski nie sa budujace ...:):)

JA

Witam Elitę forum :D

Przeczytałem około 30 ostatnich stron i właśnie dlatego, że wnioski nie są budujące zadałem to pytanie.

Zamierzamy budować w Jastkowie nad piękną rzeką Ciemięgą, projekt Z14 (link poniżej) z niewielkimi zmianami (wersja GP2, ale z pojedynczym garażem). Projektu jeszcze nie kupiliśmy, więc chętnie zapoznam się z opiniami na jego temat. Na forum "Projekty" nie doczekałem się zbyt wielu odpowiedzi. :cry:

Irek95,domek jest fajny ale ja pomyślałabym zawczasu gdzie chcę mieć pralnię,gdzie deskę doprasowania,gdzie ma być kotłownia-jesli w pomieszczeniu gosp. to w zasadzie nic wiecej sie nie zmiesci.Reszta a nie,jeszcze jedno-ja z całą pewnoscią zrobiłabym okno w jadalni.Reszta jest przemyślana,fajna.

Jeśli ktoś buduje w gminie Konopnica to mam projektanta.

Gdzie kupujecie glazurę,terakotę?Dlaczego ta ,która mi sie podoba kosztuje od 100 zł wzwyż,np. w Woce?A jak chcę za 30 to gdzie mam szukać :(

Bardzo fajny projekcik. Ja też bym wstawiła okno w części jadalnej , zastanawiałam się czy nie zamienić miejscami drzwi tarasowych z oknem w pokoju, zeby drzwi były po środku, i wtedy z przedpokoju można iść na wsprost drzwiami tarasowymi i "wydeptywać prostą ścieżkę", a w obecnym usytuowaniu żeby wyjść na taras, trzeba przechodzić na ukos przez cały pokój. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :o

Witaj Irek.

Knajpkę na Rogatce polecam - fajna, ale może nie być miejsca, bo bywa tłoczno - lepiej zarezerwować stolik.

Tym razem nie dołączę, a szkoda. Też jestem strasznie ciekawa Fizykowego domciu :oops:

Szymoszkowa. Ja dostałam dobry upust w Gali, ale ponwnie polecam JMS na Chemicznej w bramie obok Makro. Jedziesz tam z nazwami konkretnych płytek i mówisz gdzie i za ile widziałaś. Oni zbiją tęcenę prawie na pewno. Tylko przy gigantycznych promocjach im sie nie udaje.

Tel 745-88-36

Cześć Irek, witaj wśród budowniczych :D . Co do projektu to podoba mi się. Jeśli chodzi o przenoszenie drzwi balkonowych to nie jestem pewna, kuchnia jest w projekcie otwarta i jak będziesz wynosił jedzonko na dwór to nie będziesz szedł do "drzwi" tylko przez to "otwarcie" i wtedy będziesz miał prosto na taras (trochę zamotałam, chyba), mam nadzieję, że wiesz o co chodzi. Jeśli pom. gospodarcze ma pełnić tylko funkcję kotłowni to zostaw tak jak jest, jeśli natomiast chciałbyś sobie zrobić też pralnię i prasowalnię, to ja chyba połączyłabym łazienkę z pom.gosp. i zrobiła jedno duże pomieszczenie. A czy masz małą działkę? tzn. wąską, jeśli nie to ja jeszcze zrobiłabym okna na elewacjach bocznych, przynajmniej w salonie.

A jeśli chodzi o spotkanie to jutro na 17 może w tym miejscu

http://mapa.szukacz.pl/?x=746015&y=379541&t=WYBRANY%20PUNKT&z=0, jest to pizzeria.